BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #88614 przez różyczka
No mnie niestety znajome nie oszczedzają, ta historia to tylko 1 z wielu, na poczatku byly opowieści o poronieniach, potem o przedwczesnych porodach, teraz o naglych smierciach w 9 m-cu (a wczesniej niby wszystko było ok)albo o tej naglej śmierci lóżeczkowej. Brrrr :angry:
Staram sie byc asertywna i mówię, zeby nie mówily do mnie tego bo potem przezywam i nie spię w nocy ale moze szczęscie niektórych kłuje w oczy poprostu? :unsure:

Własnie zawiozlam pieska do weta i byl przy mnie usypiany do operacji - i on mial zewnatrzoponowe znieczulenie a kobieta żeby je dostac przy porodzie sn musi się nieźle naszukac szpitala, w którym wogole robią! Szok!

Masuska
ja te fotki z okresu plodowego wykorzystalam zeby uświadomic moją nastolatkę kochaną. Przy okazji pogadałysmy tez o aborcji i ona byla w szoku jak zobaczyla dzieciątko właśnie kilkunastotyg. - że to taki maly czlowieczek a nie jakas galareta - a przeciez aborcje przeprowadza sie do 16 tyg. ciązy! I dzięki tym naszym rozmowom jest teraz świadoma o czym wogole mowa i nikt jej nie wciśnie kitu. Na usg tez ze mna była po to by przekonac się, ze w moim brzuchu naprawdę jest domek malego prawdziwego czlowieka :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #88624 przez natimp1
hej Kochane,
kurcze rozpisałyście się od piatku. Fajnie ze u kolejnych dziewczyn wszystko ok, ciekawe co tam u mnie wyjdzie. Póki co mam coraz wiekszą pewnośc ze to synuś, no i chyba bedzie Miłoszek , póki co najbardziej obstwiane imie, męzowi podoba się Ignaś mi w sumie tez ale jakos Ignacy juz mniej, ale to kwestia gustu.
u mnie pierwsze dolegliwości ciążowe, boli mnie żylak, mam na jednej nodze taką paskudną żyłę. W grudniu jesli nie bede karmić to operacja, a jak bede karmic to przełożę, wazne że juz w szpitalu mnie zarejestrowali.
no nic, powoli bede nadrabiać czytanie -póki co to rozbawiła mnie historia z ochraniaczami na łozeczko :)
p.s od jutra zaczynam gimnastykę dla ciężarnych :), troche ruchu mi się przyda ..

13 lata 9 miesiąc temu #88647 przez masuska
różyczka, właśnie nastolatka, może jeszcze za wiele nie wiedzieć, ale matka dwójki dzieci? porażka. Ale chociaż co do lekarza to mi dobrze poradziła, bo jest bardzo chwalony i dużo ciężarówek do niego chodzi, znów się obrazi na mnie jak zobaczy wpis od innego lekarza:) Focha strzeli:D
natimp1 powiem Ci złota radę od mojej siostry (męczy się z żylakami - teraz czeka na zabieg). Najlepszy na krążenie jest ROWER! Moze nie koniecznie w tym stanie, ale normalnie na co dzień. Moja mama do końca ciąży ze mną jeździła na rowerze. Ja jakoś wole pochodzić.
A ja mam ta cholerna zgagę, jak tylko synuś zaczął kopać:(

13 lata 9 miesiąc temu #88709 przez masuska
Zaczęłam oglądać koszule do szpitala i jakoś mi się już odechciało tego wszystkiego. Idę na miastko.

A jak coś te mi się podobają najbardziej:
http://moda.allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-oraz-do-karmienia-s-m-i1520425184.html Kolor Amarant lub żółty
http://moda.allegro.pl/extra-koszula-do-karmienia-100-bawelna-xl-i1513034392.html

Buziaczki, do potem:)

13 lata 9 miesiąc temu #88717 przez hoborr
Cześć Dziewczynki:)!

Ale dzisiaj piękna pogoda!
Od rana miałam tyle energii że: byłam w kościele na mszy o 7:00 (było tylko 3 osoby nie licząc księdza), na zakupach, w szpitalu u brata, na herbacie u koleżanki, nastawiłam pranie i zaraz robię obiad: wiejski garnek:) mniam! To chyba przez tę wiosnę:)

Basba ja to czuję się jak spec przez te moje perypetie z glukozą! NA pewno będziesz miała takie badanie z obciążeniem. Każdy na początku przy wynikach miał badany cukier na czczo i to powinno być wpisane w kartę ciąży, potem robi się z piciem syfu! Jeśli lekarz zleca je dopiero po 30tc to jest już z obciążeniem 75g. Najlepiej przy najbliższej wizycie się zapytaj i lepiej mieć wcześniej i z głowy:)

Mamuska ja przez mój pobyt w piątek w szpitalu zakupiłam sobie fajną piżamkę ale nie wiem czy można po porodzie być w piżamach czy trzeba być w koszuli? Koleżanka mówiła mi że do samego porodu była w piżamie - a jak już widać koniec to przebierają w jakiegoś szpitalnego jednorazowego łachmanka;) i potem wywalają! Także do samego porodu chyba koszula nie potrzeba.

13 lata 9 miesiąc temu #88769 przez kaska191919
hej dziewczyny, jak zrobię fotkę to wrzucę.
ja dziś robie porządki, wywaliłam do kontenera niepotrzebne ciuchy i mam więcej luzu w szafie, myślę teraz gdzie kupić takiie rzeczy jak: gruszkę do nosa, grzebyczek, nożyczki, termometr, butelke i smoczek. Lepiej w aptece czy w sklepach??/ w tych dla dzieci będzie drogo, a w marketach nie wiem czy nie są jakieś podejrzane z jakiegoś złego tworzywa???/
Ostatnio kupiłam witaminy w aptece i widziałam zestaw do paznokci za 11zł, grzebyczek za 12.

Basba fajna fryzurka, mi też wygodniej z krótkimi, ja miałam już bardzo długie ale nadawały się tylko do związania

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #88775 przez basba
Hoborr no własnie nie jestem tego taka pewna czy na 100% bedę miala- w pierwszej ciąży 3 lata temu nie miałam!
Masuska koszulki fajne ale u nas przynajmniej w szpitalu do porodu dają ci taką spitalną. Dopiero na drugi dzień założyłam już sobie swoją (choć panie położne codziennie pytały czy nie potrzebuję świeżej - szpitalnej).
Hoborr nie wiem jak jest u was w szpitalu ale u nas nawet majtek (nawet jednorazowych) nie pozwalają założyć więc domyślam się że piżamy tym bardziej...

Kurcze tak się dzisiaj zastanawiam nad butelkami dla maluszka. Antek miał straszne kolki, więc z Aventu (strasznie bąbelki nachodziły) przerzuciłam się na dr browna (+ niemieckie kropelki sab simplex). Butelka niby OK, kolki przeszły ale wkurza mnie że wiecznie musi być w środku ten lejek bo inaczej cieknie.
Teraz zastanawiam się nad tommee tippee. Ponoć są bardzo dobre a smoczek przypomina sutek. Muszę to dobrze przemyśleć bo przy moim "szczęściu" (na początku miałam zero pokarmu a potem jak naszedł mały wprost nakichał żeby się męczył - przyzwyczajony już do butli) różnie to bywa :dry: A wy w jakie zaopatrujecie???

13 lata 9 miesiąc temu #88776 przez różyczka
Masuska exstra ta pierwsza koszula- jak taka sliczna sukienka :)Mi tez amarant najbardziej się podoba :)
A co na nogi najlepiej? Musza być kapcie czy mogą być zwykle japonki gumowe?(no bo to lato w końcu będzie)

13 lata 9 miesiąc temu #88799 przez hoborr
basba co do tej piżamki! To jak np cały dzień mam bóle, a te parte dopiero po południu to mam cały dzień chodzić z gołym tyłkiem? Masakra jakaś!?

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #88812 przez Kamilka24
W R Ó C I Ł A M !!!! :silly:

Witam Was wszystkie, w Pl było super odpoczęłam na maxa. Pogoda w miarę dopisała, więc się cieszę. Moja mama cały czas chciała mieć rękę na brzusiu bo czekała na kopniaczki a malutka robiła jej na złość i jak mama przyłożyła rękę to Amelka przestawała, ale się naśmiałam.
Moja siostrzenica też chodziła i głaskała mnie po brzuszku i dawała co chwilę buziaczki :kiss: Ona jest taka słodka i grzeczna (6 Latek ma) chciałabym żeby nasza Amelka była tez taka kochaniutka.
Masuska Gratulacje z synka!
Green udanego pobytu w PL
Basba fajna fryzurka
i oczywiście cieszę się razem z Wami, że z maluszkami wszystko dobrze :lol:
Ja wczoraj wieczorem wróciłam a jutro na 15.40 mam USG już nie mogę się doczekać.

Wiecie co, ale musiałam się naczytać chyba 1,5 godziny, ale dałam radę! :S

Co do pościeli to ja mam wybraną taką:

A co myślicie o takim wózku???
Załączniki:

13 lata 9 miesiąc temu #88825 przez basba
Kamilka24 fajnie że juz jesteś i brawa za wytrwałość w czytaniu! :lol: Mnie też się strasznie podoba ta pościel i chyba zafunduje ją naszej królewnie. A co do wózka... fajny ale sprawdź na własnej skórze jego prowadzenie... wygląda na bardzo sztywny- ale to moze takiemoje wrażenie.
Daj znać jutro co ulekarza - ja też mam wizytę na 15:00 :)

Hoborr piszę tylko o realiach w naszym szpitalu. Koszulka jest mniej wiecej do kolan więc pupy i tak nie widać ale jak sprawdzają rozwarcie co jakiś czas to chyba nie za bardzo w tej piżamie, co? A pisałam głównie o okresie po porodzie... ja miałam cesarkę.

Różyczka myslę ze japonki jak najbardziej mogą być. Byleby tobie było wygodnie. Ja też takowe planuje bo w papuciach to zagorąco będzie...

13 lata 9 miesiąc temu #88878 przez różyczka
Fajnie, ze jesteś Kamilka :)Śliczne są te komplety pościeli i akcesoriów dla dzidzi :)

Czyli rozumiem z tego wszystkiego, że taki zestaw: koszula jak Masuska pokazała w linkach + japonki może być. I pewnie jakiś szlafrok jeszcze...

Jessuuuu a na butelkach to ja się wogóle nie znam :cheer:. Basba czyli wynika z tego, ze czy sie zamierza karmić piersią czy nie butelki nalezy zakupić, tak? Bo różnie moze sie zdarzyć... A ile w takim razie trzeba miec takich butelek?

13 lata 9 miesiąc temu #88883 przez basba
różyczka myślę że taki komplecik jak najbardziej + oczywiście szlafroczek.

No ja się zaopatrzę w butelki bo chciałam karmić a nic z tego nie wyszło. Ja kupię jedną małą do herbatki i jedną średnią póki co do mleka.
Dzisiaj zrobiłam listę co jeszcze potrzebuję... trochę tego wyszło :ohmy: ale myślę że do lipca rozłoże to sobie w ratach i bedzie ok ;)

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #88884 przez różyczka
Ciekawe ile kosztuje cala wyprawka dla dzidzi w przypadku takim jak nasz - że musimy kupic wszystko? Nadal nie kupilam ani jednej rzeczy ale zaczynam sie powoli bac czy wydolimy finansowo :unsure:
Mimo to caly czas jakoś nie moge sie przelamać żeby zakupić choćby jednego bodziaka :) Dzięki Wam ogladam różne rzeczy - wozki, pościele, lóżeczka i powolutku zaczynam sie oswajać :)
Basba mam pytanko - czy Ty mialaś może taką wanienkę na stelazu? Bo zastanawiam się czy te stelaże sa stabilne? Można im zaufać? - w sensie, że ta wanienka nie wywali się albo coś takiego :)

Acha Kamilka co do wózka to tez uważam, ze lepiej na żywo obejrzeć bo wiesz...na zdjeciu wyglada elegancko ale trzeba się przejechac nim po sklepie, złożyć, rozlozyć i dotknąc po prostu bo tylko tam można zobaczyć ewentualne felery.

13 lata 9 miesiąc temu #88904 przez Kamilka24
Dziewczynki widziałam ten wózek już "na żywo" i spodobał mi się tylko muszę się dowiedzieć czy przednie kółka można zablokować... Jest fajny bo mało miejsca zajmuje i wszędzie da się nim wjechać :woohoo: dziś pojedziemy do sklepu jeszcze raz go obejrzeć, ale zakup i tak będzie dopiero w czerwcu :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka