BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #89130 przez różyczka
Ten serial jest superr :laugh:

I jeszcze super jest "Usta usta" dziś 21.30 na tvn :laugh: Tam też 1 ciąża a dziś (widziałam w zajawkach) w dodatku bedzie wczesniejszy poród

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #89131 przez masuska
aska27 A ja tylko TVNy oglądam:) Co do tych wielkości to mam jedno ale, maluchy rodzą się około 54-56 cm w 40 tygodniu, ale wiem że to różnie bywa. Moja znajoma urodziła syna w 41 tyg. 4500 g i 62 cm. A inna natomiast w 38 tyg. 55 cm i 3500 g. Każdy indywidualnie:) Nie ma co się straszyć że coś nie tak:)

Oczywiście przekażę co tam w Szkole uczą:)

13 lata 9 miesiąc temu #89139 przez martus0707
basba napisał:

Dziękuję dziewczynki!
Co do rożka i otulaczka... Ponoć dzieci bardzo lubią być zawinięte jak "naleśnik" (jak to określiła różyczka) :) Przypomina im to pobyt w mamusiowym brzuszku i dzięki temu są spokojniejsze. Ja jednak mimo wszystko zaopatrze się w cieńki rożek - jakoś tak wydaje mi się że dziecko jest bardziej stabilnie trzymane niż w samym kocyku.

Dziewczyny ponawiam jeszcze pytanie o tą glukozę. Czy każda z was dostała skierowanie na to badanie? Bo ja w pierwszej ciąży nie miałam tego i teraz póki co też nic nie otrzymałam, a w rubryce GLUKOZA NA CZCZO mam wpisane : 14.12.10 74 mg/dl a w rubryce wynik puste... :unsure: (wpisała mi je położna po pierwszych robionych przeze mnie badaniach -morfologia + cukier, i do tej pory nic nie mówiła że brakuje wyniku...)

Jeśli chodzi o mnie to ja nie dostałam jeszcze skierowania na tą glukozę. Dziewczyny czy wiecie może co oznacza zbyt niski poziom mocznika we krwi? Szukam i szukam ale się doszukać nie mogę co to znaczy w ciąży... :unsure:

13 lata 9 miesiąc temu #89141 przez Kamilka24
Cześć Wam, wróciliśmy z USG, z dzidźka naszą jest wszystko dobrze dziś się pokazała :) mamy tylko zdjęcia profilu i małej twarzyczki :) waży 533 gram. Teraz idę coś zjeść papa buziaczki

13 lata 9 miesiąc temu #89163 przez masuska
martus0707 napisał:
Jeśli chodzi o mnie to ja nie dostałam jeszcze skierowania na tą glukozę. Dziewczyny czy wiecie może co oznacza zbyt niski poziom mocznika we krwi? Szukam i szukam ale się doszukać nie mogę co to znaczy w ciąży... :unsure:[/quote]

Chciałam napisać że przez moje przed-ciążowe problemy z nerkami i pęcherzem jestem niemalże specjalistką, ale o moczniku jednak mało wiem. Znalazłam tylko tyle:

Obniżenie stężenia mocznika można zaobserwować w przypadku:
- diety niskobiałkowej
- ciąży
- niemowlęctwie
- akromegalii
- zespołach złego wchłaniania
- chorobach wątroby

Żródło: Internet.

13 lata 9 miesiąc temu #89169 przez martus0707
masuska napisał:

martus0707 napisał:
Jeśli chodzi o mnie to ja nie dostałam jeszcze skierowania na tą glukozę. Dziewczyny czy wiecie może co oznacza zbyt niski poziom mocznika we krwi? Szukam i szukam ale się doszukać nie mogę co to znaczy w ciąży... :unsure:

Chciałam napisać że przez moje przed-ciążowe problemy z nerkami i pęcherzem jestem niemalże specjalistką, ale o moczniku jednak mało wiem. Znalazłam tylko tyle:

Obniżenie stężenia mocznika można zaobserwować w przypadku:
- diety niskobiałkowej
- ciąży
- niemowlęctwie
- akromegalii
- zespołach złego wchłaniania
- chorobach wątroby

Żródło: Internet.[/quote]

Dzięki masuska , u mnie chyba nie bardzo chodzi o ciążę bo mocznik wcześniej miałam ok. No i znów mnie czeka wizyta u lekarza :angry:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #89209 przez różyczka
No ja o moczniku to niestety nie mam zielonego pojęcia :unsure:

A tak wogóle to fatalnie się dziś czuję - objawy jak na @ - taki charakterystyczny bol brzucha i piersi (może bol to za duże slowo ale takie uczucie)i do tego mdlosci...fuj... :S

Masuska a kiedy zaczynasz zajecia w szkole rodzenia?

Kamilka to masz juz ponad pół kilo Amelki w brzuchu :side: Superr, że wszystko okay :)

13 lata 9 miesiąc temu #89242 przez masuska
różyczko, jeszcze nie wiem. Nie dawno ruszył kurs dla majówek i czerwcówek, więc pewnie gdzieś w kwietniu, lub maju.
Mdłości, fuuu, już bym nie chciała. mnie za to syn dziś daje się we znaki, kopie i kopie, spać nie idzie. Chyba przez ten spacer.

Dobrej nocki życzę:* Mamusiom i Maluszkom:)

13 lata 9 miesiąc temu #89253 przez basba
Różyczka pytałaś o stelaż do wanieniki... Niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć ci na pytanie czy jest stabilny - na początku przypuszczamże jest OK ale potem jak dzidzia zaczyna się wiercić to bym się bała. Ja zakupiłam wanienkę ze specjalnie profilowanym dnem, tak że maluszek ze spokojem sobie leży (oczywiście trzeba go podtrzymywać pod paszkami )i nigdzie ci się nie wysmyknie (bodajże OK BABY). Wanienkę mieliśmy w wannie- choć przyznam że to też nie było najszczęśliwsze rozwiązanie- krzyż bolał ;/ No ale wanienka na fotce :)))

Kamilka sliczny brzuszek...:)

13 lata 9 miesiąc temu #89263 przez Rika
ale się rozpisałyście! kurcze nie mam czasu wszystkiego czytać :(
My korzystamy z pogody i wędrujemy całe dnie po mieście :)
Mała w brzuszku daje nieźle popalić a i ta poza brzuszkiem też :) Dziś skończyła 9 miesięcy raczkuje, staje na nogi i w końcu idą zęby.

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #89335 przez aska27
Dzień dobry! :)
Zapowiada się ciepły dzień i dobrze :blink: bo czeka mnie po południu spacer z pracy hihi no auto znowu odmówiło posłuszeństwa!!

Zapomniałam zapytać.. ile u Was kosztuje USG w 3D?
Lekarz namawiał mnie bardzo,ale podobno kosztuje ok 250zł. Troszkę dużo.
Rika jeśli sobie dobrze przypominiam to Ty już byłaś na tym badaniu, ja jakoś nie moge się skusić... chociaż podobno to badanie jest dokładniejsze.. no nie wiem.

Ach, ostatnio zastanawiam się jak to jest gdy w brzuszku ma sie bliźniaki, te podwójne kopniaczki hihi... no i wpadłam na taki demotywator:

No nic zmykam do pracy MIŁEGO DNIA!!! :)
Załączniki:

13 lata 9 miesiąc temu #89342 przez kaska191919
:ohmy: hej, u mnie też pogoda piękna zaraz idę na zakupy:D

Aska27 ostre te zdjęcie, ja cieszę się że mam w brzuszku jedno, max dwa naraz a sześć :ohmy: musi być jej ciężko, jak to chodzić z takim balonikiem??? mnie już plecy często bolą a ja :dry:

Kamilka fajny brzuszek , szybko czas ten mija pamiętam jak wstawiałysmy fotki z początkowych tygodni i że malutki heheh
ja też już się tak cieszę że jeszcze 3,5 miesiąca i zobaczę swoją dzidzię, aż się płakać chce na myśl :blush:

My jeszcze nic nie zamówiliśmy, nie mogliśmy się zdecydować wózek to będzie taki jak dałam linka wcześniej, a łóżeczko chyba jednak drewniane z szuflada :P turystyczne może i trochę nam potrzebne ale aż tak często nie wyjeżdżamy.

13 lata 9 miesiąc temu #89343 przez olka1730
Witam :laugh: Rózyczka tez mam córke w wieku 14 lat,juz myślałam ze tylko Ja tutaj bede z tak duzą różnicą wieku miedzy rodzeństwem ;) hehe.
Z sriali polecam jeszcze "Licencje na wychowanie" -dobre:blink:

Dziewczyny to kiedy zamierzacie pracować???,Ja tak tez myślałam do końca maja....a potem spokojnie na L4 odpocząć w czerwcu.

13 lata 9 miesiąc temu #89346 przez różyczka
Aska szokujesz od samego rana!!! :laugh: Zaskakujące jest to, ze ta dziewczyna jest taka szczupla...no poza brzuchem :)
Mój lekarz włącza usg 4d za każdym razem jak robi usg, wiec mam to w cenie wizyty, no może dolicza z 10 zł. Różnie placę za każdym razem więc już sama nie wiem ile to może kosztowac ale płacę 110 zł-140 zł za wizytę (badanie z usg). Teraz w piątek pierwszy raz mam wizytę bez usg i jestem strasznie nieszczęśliwa :( bo nie zobacze mojego dzieciątka :( Ginek mowi, ze "nie można jej tak ciagle podgladac bo się obrazi na nas" niby :unsure: bez sensu....a niby czemu?
Masuska Ty masz usg za każdym razem - ja tez tak chce!
Ogólnie obraz 4d to dla mnie totalna masakra - o wiele fajniej mi sie oglada normalne usg. A i fotki tez fajniejsze te czarno-biale :)

Basba ja własnie ze wzgledu na nasze kregoslupy pomyślałam o tym stelazu bo do wanny żadne z nas się nie schyli niestety. Ale wlasnie boję się właśnie tego, ze jak dzidzia nadmiernie będzie się ruszała to będzie problem ze stabilnościa.
Myslę jeszcze cały czas nad tym wiaderkiem Tummy Tub, bo ono jest na podstawce - tzn. tata lub mama moga sobie siedziec na krześle bez schylania nadmiernego i kąpać dziecko. No a potem najwyżej będe wrzucać do kapieli tacie :laugh:

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #89353 przez różyczka
Olka ale numer! :laugh: A jak Twoja córa na rodzeństwo sie zapatruje?
Bo moja strasznie czeka, bardzo chciala już od dawna ale sie nie składało jakoś a teraz to jest mega happy :laugh:
Ja narazie pracuję ale już mi sie coraz mniej chce :) Planowałam tak dlugo jak dam radę ale bez cisnienia - poprostu lubię swoją pracę. Myslę, że do czerwca max...a jak juz bardzo mi się nie będzie chciało to od maja pójde na L4.

Kaska ja myślę, że takie drewniane lóżeczko naprawde jest fajniejsze, stabilniejsze i wogóle :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka