BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu #84359 przez masuska
To tak jak ten do którego teraz idę, zawsze się spóźnia od 30 minut do godziny, ale jest rozbrajający i za to go uwielbiam:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #84416 przez przyszla_mama
kochane, a teraz cos z innej beczki, czy macie zamiar zaopatrzac sie w kolyske?

bo ja juz sama nie wiem...

u mnie w domu to mnie zameczaja, ze jak to kolyski zeby nie bylo, ze konieczna jest a wrecz niezbedna, mowia ze im dzieci bez kolysania w ogole nie mogly usnac, ale tak mysle, ze nie mogly bo byly przyzwyczajone, wiec jak nie mialy plakac ze nie sa kolysane

a moja przyjaciolka z kolei najlepsza, ktora wlasnie pol roku temu urodzila coreczke, przyzwyczaila ja do usypiania bez kolysania zupelnie

tak pytam bo juz zglupialam, trafiam na rozne opinie, albo ze bardzo potrzebne i dobrze wplywa na rozowj albo ze wcale nie jest konieczne i to tylko zalezy od naszego wyboru

a Wy co mysslicie? :unsure:

13 lata 9 miesiąc temu #84423 przez kaska191919
CZeść wszystkim mamusiom :)
Ale fajna pogoda u mnie, aż człowiek chce wyjść z domu, szkoda tylko że mąż pracuje do 16 :angry:
Ja w piątek idę do lekarza na 10.00 z mężem :lol: ma wolne już wstawione , pierwszy raz będzie ze mną, bardzo się cieszę z tego powodu.

Ja w kołyskę się nie zaopatruję, u mnie w rodzinie mówią że dziecko się przyzwyczaja.
Brat to synka kołysał w wózku na początku i później musiał tak non stop bo dzidzia nie chciała spać, a brat drugi i brat męża nie kołysał i było im lżej dzidzia spała w łóżeczku, i ja też najpierw zobaczę jak to będzie, każde dziecko jest inne.

Moja ciotka ona ma 4 córki, i jak najmniejsza już zaczynała chodzić to dziewczyny brały ją w kocyk i tak dwie huśtały to później miały taką mękę przez pół roku, mała jak chciała spać to przychodziła do pokoju z kocem , rozkładała go na ziemi i się kładła i nie miały już wyjścia a to już spora dzidzia była więc ręce je bolały :silly: ale to już ich wina i głupota

13 lata 9 miesiąc temu #84427 przez kaska191919
moja dzidzia wczoraj wieczorem jakoś nie kopała , a teraz też nie, a zawsze tak o 7, 10, i wieczorem już się ruszała i raczej mocno czułam te ruchy, a teraz nic , trochę się martwię ale może śpi, albo zmieniła pozycję i nie czuję :unsure:

Ja ubrań ciążowych nie kupuję, mam tylko spodnie ciążowe, a tak też noszę tuniki i mam sukienki z przed ciąży takie poszerzane od pasa bombki i spokojnie w nie wejdę, wolę później kupić sobie jakieś ciuszki po porodzi, na chrzciny i lato, bo te później będą wisiały.

13 lata 9 miesiąc temu #84431 przez basba
Cześć...
Ja też w kołyskę się nie zaopatrzam, chociaż przy synku miałam ale to ze wzgledu na to że łóżeczko stało w naszej sypialni a mały spał często w salonie jak się tam kręciłam. Teraz mam zamiar mieć troszkę inną strategię (będzie już straszak, który robi mnóstwo hałasu)i małą kłaść do spanka do łóżeczka przy włączonej niani. Muszę się tylko zorientować czy jest szansa żebym do naszego modelu dokupiła urządzenie stojące przy dziecku i zeby odnierało obie nianie przez jeden odbiornik rodzica :unsure: ( Orientuje się ktoś??)

Ja tam nie jestem przeciwikiem kołysania. Dzieci chcąc nie chcąc i tak przyzwyczają się do bujania (np.podczas spacerków w wózku). A "rytuał wieczorny" swoją drogą... :) Nasz mimo iż miał kołyskę zasypiał bez problemów :)

13 lata 9 miesiąc temu #84433 przez masuska
Dzień dobry dziewczyny:)

przyszła_mamo sądzę że do czego się dziecko przyzwyczai to będzie mu potrzebne. Jestem raczej za łóżeczkiem, co jest większe i starcza na dłużej, a w kołysce jak się przyzwyczai do bujania no to już będzie trzeba ciągle. Znajomi kupili przy drugim dziecku i męczyli się strasznie.
kaska191919 - myślę że maluch się odezwie, ale jak cię niepokoi to wiadomo co robić.

Mój natomiast od wczoraj daje mi popalić, dostaję po żebrach:( A to już zaczyna być mało przyjemne:(

13 lata 9 miesiąc temu #84434 przez martus0707
Cześć mamuśki:)

Wczoraj miałam wizytę u gina i znowu coś podejrzewa że z nerkami mam:/ wydawało mi się że to normalne że częściej się oddaje mocz i że w niewielkich ilościach, a poza tym puchną mi nogi:(
Tak się dziwię że wasze dzidzie ważą zaledwie 500 gram, mój synek w 23 tyg. ciąży waży 622gramy i przy rozłożonych nóżkach miałby już 29cm ;)

A tak zmieniając temacik, to zapisujecie się może na te spotkania patronażowe z położnymi? Do mnie wczoraj dzwoniła pani Dorotka (nie wiem nawet skąd miała mój nr), zaczęła opowiadać że pracuje na bloku porodowym i przed oczami od razu ujrzałam wrzeszczącą, rodzącą kobietę, tak to strasznie brzmiało :ohmy: Dziś przychodzi do mnie na pierwsze spotkanie :) mam nadzieję że takie spotkania będą może lepsze niż szkoła rodzenia, zobaczymy.
Życzę miłego dnia dziewczynki ;)

13 lata 9 miesiąc temu #84446 przez różyczka
Hej :)
Ja zamierzam kupić łóżeczko z opcją bujania, która potem mozna zablokować i wtedy jest to zwykłe łóżeczko. Uważam, ze kołysanie dzidzi jest fajne i nie zamierzam cudowac z wózkiem w domu tak jak przy mojej córci. A i na rękach gdy dziecku przybywa kg cięzko "lulać" :)
Pisałam już o tym lóżeczku wielokrotnie tu na forum ale nie spotkało się ono z Waszym entuzjazmem. A ja je oglądałam w sobotę w sklepie (wczesniej tylko w necie) i uważam, ze to jest genialne rozwiązanie! Można delikatnie kołysać ale nie trzeba - bo gdy sie zablokuje tą opcję to stoi zupełnie stabilnie jak zwykłe lóżeczko. Superrr, ze coś takiego wogóle wymyslili :laugh:
O co chodzi z tą polozną? To jest z NFZu? Ona do domu przychodzi? A ile to spotkań? Jak to zalatwić? Napisz coś więcej Martus plisss :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 9 miesiąc temu #84450 przez różyczka
A wogóle to wiecie, ze tak się przyzwyczaiłam do tego forum (uzaleznienie??), że zaczynam i kończe dzień na spojrzeniu co TU słychać :)

Mam do Was pytanko- czy któras z Was ma, czytała lub słyszała o tej ksiązce? :
www.dobreksiazki.pl/b7214-dziecko-pieleg...zesnych-rodzicow.htm

Ponoć jest świetna i sa tam tematy nawet pierwszej pomocy w różnych sytuacjach, typu dziecko wlożylo sobie kredke do ucha czy nosa itp. :)

13 lata 9 miesiąc temu #84453 przez martus0707
Tak, ta położna jest z NFZ-u, przychodzi do domu, wtedy kiedy Ci to pasuje. Spotkania są podobno co 2 tygodnie, dzisiaj się dowiem dokładnie. A jak to załatwić? Ja chodzę do lekarza rodzinnego żeby mi przepisywał skierowania na badania żeby nie płacić za nie i w karcie mam zapisane że jestem w ciąży, podejrzewam że stąd się dowiedziała, bo najpierw zapytała czy jestem w ogóle czymś takim zainteresowana. Zadzwoń po prostu do przychodzi i zapytaj czy mają położną która przychodzi na spotkania patronażowe, później ta sama położna przychodzi po porodzie ;)

13 lata 9 miesiąc temu #84455 przez martus0707

13 lata 9 miesiąc temu #84458 przez różyczka
Acha, hmmm... no to dzieki za wyjasnienie Martus :)

Rika a czy lekarze podali jakąś przyczynę tego, ze Twoja córcia urodzila sie z niską masa urodzeniową? Ja sie trochę uspokoilam jak poczytałam Wasze wczorajsze posty i zobaczylam, że każda nasza forumowa dzidzia waży narazie inaczej. Ale tez moja jest najmłodsza, a teraz podobno waga dosyć szybko dziecku wzrasta.

13 lata 9 miesiąc temu #84460 przez basba
w 100% popieram z tym łóżeczkiem - wiem na własnej skórze ;)

różyczka napisał:

Hej :)
Ja zamierzam kupić łóżeczko z opcją bujania, która potem mozna zablokować i wtedy jest to zwykłe łóżeczko. Uważam, ze kołysanie dzidzi jest fajne i nie zamierzam cudowac z wózkiem w domu tak jak przy mojej córci. A i na rękach gdy dziecku przybywa kg cięzko "lulać" :)
Pisałam już o tym lóżeczku wielokrotnie tu na forum ale nie spotkało się ono z Waszym entuzjazmem. A ja je oglądałam w sobotę w sklepie (wczesniej tylko w necie) i uważam, ze to jest genialne rozwiązanie! Można delikatnie kołysać ale nie trzeba - bo gdy sie zablokuje tą opcję to stoi zupełnie stabilnie jak zwykłe lóżeczko. Superrr, ze coś takiego wogóle wymyslili :laugh:
O co chodzi z tą polozną? To jest z NFZu? Ona do domu przychodzi? A ile to spotkań? Jak to zalatwić? Napisz coś więcej Martus plisss :)

13 lata 9 miesiąc temu #84462 przez masuska
Hehe, jakoś sobie jeszcze nie mogę wyobrazić tego wkładania kredek:P A później jeszcze zdarte kolana, o MASAKRA:)

A każdy człowiek, dziecko jest inne i nie można zakładać że coś jest nie tak, jeśli lekarze nie dostrzegają jakiejś anomalii to myślę że nie ma czego się bać.

Fajnie jest się przespać z tematem, od razu człowiek mądrzejszy się robi:)

13 lata 9 miesiąc temu #84466 przez różyczka
Dzięki Basba :laugh:
Przeciez ja tak wogóle pomysł z tym łóżeczkiem to od Ciebie wzięłam i od Xeli, która zdaje sie przy 2 swoich synkach takie miała. Któras z Was zamieściła kiedyś tu na forum link i dzięki temu wogóle dowiedziałam się, że coś takiego produkują :) I super! Bo sama kołyska to zbędny mebel moim zdaniem, po paru m-cach i tak trzeba mieć łóżeczko bo z kołyski zacznają nogi wystawać hehe :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka