- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co od kolejnej dzidzi to pewnie,ze planuje, duzo o tym myślałam,bo czasu mam mało i muszę to dobrze rozplanować i padło,ze następny bobas urodzi się wiosną w 2014r /jeśli będzie nam dane oczyiście/ no i jak zdążę to i trzecie wyprodukujemy sobie..tylko nie chciałbym być mamą z tych starszych mam..no i nie ma sensu długo czekać, maz się ze mną zgadza,a czas pokaże
Różyczko słodziutka Bianeczka ..mały Uszatek hehe no nareszcie doczekałam się kolejnej foteczki
Ufolka dzięki za odp odnośnie nawilżacza, buźka
jej ,ale Wy szalejecie z tymi przepisami!!!!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Haborr ja zbieram przepisy także poproszę !
to jest to ciasto mandarynkowe:http://mojaquchnia.blox.pl/2009/12/Ciasto-mandarynkowe.html
ja polewam czekolada i układam cząstki manadrynek na niej zanim zastygnie, ciasto jest wilgotne i zaskakujace w smaku i ....zupełnie bez mąki
gdy zrobiłam pierwszy raz to sie zakochaliśmy.
Ufolko a dlaczego Ty naszą Hoborr nazywasz Habor?
Hoborr dawaj przepisa na to ze śliwkami choć karmiące z alkoholem to nie bardzo hmmmm...ale daj na zapas
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.goshico.com/torba-na-laptopa-15-6-folk-koguty.html
Ufolka jutro wyszperam na te rogaliki bo dzis już odpadam, czekam tylko na małżona bo wiezie z wigili pracowniczej jakieś ciasta hehe
Aska takich starszych mam jak ja?
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
przepraszam Hoborr
a czemu jesteś starszą mamą? ja mam 29 i to moje pierwsze dziecko, ja jestem starszą mamą
290 za torebkę na lapka?
muffiny z Twojego przepisu różyczko pycha
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Różyczko... prezenty to ty ładne sobie wybierasz hehe... Bianusia prześliczna!!!
a przepisy sobie dodałam do ulubionych! Kurka przez was jeszcze polubie pieczenie ciast hahaha!!!
Antoś się ucieszy że kolejne eksperymenty moze wspólnie z mamą przeprowadzać, bo pomocnik z niego że głowa mała! Jak już widzi że kieruję się do kuchni to od razu stoi przy mnie na stołeczku I tak obiera np. szparagi, pieczarki, jajka gotowane ze skorupki, robimy pizze,i wiele innych... no i ostatnimi czasy pieczemy hehe!!!
No w sumie racja z tymi firanami ze na szybko nie będę musiała okien myć ale i tak jestem wściekła! Raz że kasa wyrzucona (nawet reklamować ich nie mogę bo materiał pocięty) a dwa że jak juz sobie coś umyśliłam to nie lubie zmieniać planów. Byłam wybrac inny materiał no ale termin nie wiem na kiedy się przesunie...
Jutro jadę z moimi szkrabami do lekarza - z Wikuską na kontrolę a z Antosiem... hmmmm kaszlę jak stary gruźlik od soboty! Niby dzisiaj już trochę lepiej ale niech go osłucha. W grupie jest aż 10 dzięci w tym Antek kaszlący i dziewczynka z temperaturą...
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Matko ile przepisów, fotek cudnych i mniamniusich zdjęć potraw
Różyczko rządzisz Forum przepisowe wg Różyczki Ale jesteś moim guru i chętnie zapisuje Twoje przepisy A ciasto mandarynkowe zapowiada się genialnie I super avatarek
Oposek dzięki kochana za pudła ale my też często się przeprowadzamy i zachowaliśmy juz kartony
Co do króliczka pytaj smiało, zawsze chętnie poradzę jak będe potrafiła
Ja jestem za szczepieniami u królików. Szczepi się je na myksomatozę i pomór króliczy. Teraz juz s a łączone 2w1. Są to choroby przenoszone głównie przez owady i teoretycznie groźne tylko dla królików wychodzących, ale niestety nie uchronisz króloka przed owadami. No chyba, że u Was w domu nigdy żaden się nie przyplącze
Są to choroby śmiertelne, które zdarzają się dość często u królików hodowlanych przy większym zagęszczeniu i to one są źródłem zarażenia. Taki owad to skubana bestia i na kilkadziesiąt kilometrów takie wirusy może przenieść
Poza tym bardzo żywotny jest taki wirus i często obsługujące chore króliczki ludki roznoszą je dalej
Najlepiej zaszczepić w okresie zagrożenia komarami, bo miałam już wiele przypadków królików tu w stolicy i pod warszawa, że przynosili mi chore i nieszczepione a już wówczas zazwyczj nie da się nic zrobić
Asiu piękne wyznanie miłości
A ja dziś miałam taki mega wyczerpujący dyżur, że zastanawiałam się jak ja wrócę do domu bo dokładnie padałam na ryjek
I wyobraźcie sobie, że mój M nic mi nie mówiąc przyjechał po mnie z Szymonkiem do pracy i jeszcze z bukietem kwiatów Tak po prostu On jest niesamowity a to przecież od nas kawał drogi szczególnie autem jak teraz te drogi pozamykane przez budowę metra
I jeszcze popołudnie to mega korki a on tak nie cierpi tego, więc tym bardziej byłam w szoku Ale takim pozytywnym
O świętach nadal nie myśle, bo musimy spręzyć się z przenosinami w tym tyg
Ale co fajne to nie będe myła okien
W tym mieszkanku nie chce mi się na odchodne myś bo jak się wprowadzaliśmy to były brudne
A w tamtym mieszkanku na górze babeczka dziś umyła bo tam byliśmy
I wymieniają tam właśnie podłogi a później ona generalnie posprzata
Nam przyjdzie tylko poukładać nasze rzeczy Tylko i aż
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tutaj np sałatek się nie robi, jest karp a zamiast grzybowej barszcz czerwony z uszkami i pierogi z kapustą i grzybami razem.
Ufolka ja też chciałabym zrobić własną tradycję ale mi niczego nie brakuje. Na pewno wprowadzę marcepan na święta bo uwielbiam zapach i smak a do tego święta kojarzą mi sie z mandarynkami.
Idę spaaaać do jutra baby
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzieńdoberek wszystkim mamusiom i maluszkom
Czy są jacyś jubilaci dzisiejsi? Chyba nie ma, ale jakbym kogoś przeoczyła to
Ja mam kawusię i muffinki (różyczkowe) komuuu komuuuu bo idę do domuuu!!
aniu jesteś wetem?? Piękny zawód
rika a u mnie właśnie tak było zawsze, że kolacja, a potem każdy przed tv albo kompem. W tym roku będzie inaczej, bo kolacja u nas, siorka z braciakiem będą, bo oni jeszcze na górze mieszkają z rodzicami bo młodzi są to nie puszczę na komputer ich tylko w gry pogramy, mam zamiar scrabble kupić i w ogóle, chciałabym żeby tak ciepło rodzinnie było ale Świąt spędzonych w rodzinnym domu nie wspominam źle
mi się Święta nie kojarzą z mandarynkami, nie wiem dlaczego bo większości ludzi tak, nawet mój R. ma takie smaki hehe
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dość smutów, co dzisiaj w planie??
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Coś mnie przeziebienie bierze
heheh czemu ja jestem starszą mamą? mam 32 wiec az taka stara nie jestem ale moje pierwsze dziecie jest już w gimnazjum i przez to czasem czuję się tu n forum jak "stara mama" bo przeszłam już tyle róznych etapów rodzicielstwa
choć teraz odkrywam wszystko na nowo po takiej przerwie i nie wykluczam jeszcze braciszka dla moich sistars
a ten przepis to sie musze przyznac, ze podkradłam od sierpniówek naszych, kiedys już to pisałam, wiec nie jest taki do konca mój ale wydał mi sie szalenie prosty no i taki tez jest
a mnie sie świeta kojarzą z mandarynkami i dlatgeo to ciasto mandarynkowe robie
a teściowe to maja defekt mózgu tak jak faceci (tylko niketóre rzecz jasna bo faceci to wszyscy) no bo niby po kim oni maja ten defekt mózgu, co?
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a teściowe to maja defekt mózgu tak jak faceci (tylko niketóre rzecz jasna bo faceci to wszyscy) no bo niby po kim oni maja ten defekt mózgu, co?
toż to życiowa prawda czemu ja na to nie wpadłam? (mój facet tylko czasami ma defekt) żeby nie było
różyczko jak ja będę miała 32 lata to moje dziecię będzie miało 3 zdołowałam się
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ufolka no włąśnie i ja mam teraz wyrzuty co do swojego wieku
Co do teściów zgadzam się w 100% ściskam Cię mocno Ufolka
Różyczko nie pisz tutaj,ze starą mamą jesteś,bo ja chcę jeszcze dwójkę bobasów..a jak będe rodzić to juz 3 będzie z przodu a Ty maz Oliwię.. ech ,jak fajnie!
W DDTVN pokazywali urywek z Uwagi o tym dziecku o kótórym ostanio jest głośno, ojciec nagrał filmiki jak maluch /3 latka/ pali paierosy,a potem siekierą znęca się nad głową lalki aż mnie z nerwów brzuch rozbolał! Masakra!
Różyczko oby Cię grypsko nie brało! Trzymaj się ciepło!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
patologia
no ale moi uczniowie, a wielu z nich pali już od podstawówki twierdzą, ze ....my nie znamy życia
i wtedy mam wrażenie, ze rzeczywiscie jakimś cudem są dwa światy w jednym... rodzice, którzy tak jak my swoim dzieciom nieba by przychylili, wyszukujemy dla nich różne cudeńka, rozpieszczamy, dbamy....i ci rodzice, którzy dają 3 latkom papierosy, katują na śmierć niemowleta, trzymają ich zwłoki z beczkach z kapustą itp. itd.