BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 tygodni temu #259216 przez ufolka
Haborr ja zbieram przepisy :P także poproszę ! :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259226 przez aska27
Paulinko ja Tobie kibicuję cały czas .. i czekam kiedy nam oznajmisz tą radosną nowinę..ale pamiętaj..wszystko w swoim czasie ;)
a co od kolejnej dzidzi to pewnie,ze planuje, duzo o tym myślałam,bo czasu mam mało i muszę to dobrze rozplanować :laugh: i padło,ze następny bobas urodzi się wiosną w 2014r /jeśli będzie nam dane oczyiście/ no i jak zdążę to i trzecie wyprodukujemy sobie..tylko nie chciałbym być mamą z tych starszych mam..no i nie ma sensu długo czekać, maz się ze mną zgadza,a czas pokaże ;)

Różyczko słodziutka Bianeczka ..mały Uszatek hehe no nareszcie doczekałam się kolejnej foteczki :kiss:

Ufolka dzięki za odp odnośnie nawilżacza, buźka :)

jej ,ale Wy szalejecie z tymi przepisami!!!! :cheer:

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259264 przez różyczka
ufolka napisał:

Haborr ja zbieram przepisy :P także poproszę ! :laugh:

to jest to ciasto mandarynkowe:http://mojaquchnia.blox.pl/2009/12/Ciasto-mandarynkowe.html
ja polewam czekolada i układam cząstki manadrynek na niej zanim zastygnie, ciasto jest wilgotne i zaskakujace w smaku i ....zupełnie bez mąki :)
gdy zrobiłam pierwszy raz to sie zakochaliśmy.

Ufolko a dlaczego Ty naszą Hoborr nazywasz Habor? :laugh:

Hoborr dawaj przepisa na to ze śliwkami :P :) choć karmiące z alkoholem to nie bardzo hmmmm...ale daj na zapas :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 4 tygodni temu #259284 przez różyczka
Kto chce na ochotnika mi kupić na gwiazdke tą torbę??? :) palec do budkiiiiiii :side:
www.goshico.com/torba-na-laptopa-15-6-folk-koguty.html

Ufolka
jutro wyszperam na te rogaliki bo dzis już odpadam, czekam tylko na małżona bo wiezie z wigili pracowniczej jakieś ciasta hehe :P

Aska takich starszych mam jak ja? :silly: :lol:

13 lata 4 tygodni temu #259291 przez ufolka
różyczko właśnie zauważyłam :lol:
przepraszam Hoborr :blush:
a czemu jesteś starszą mamą? ja mam 29 i to moje pierwsze dziecko, ja jestem starszą mamą :P
290 za torebkę na lapka? :ohmy:

muffiny z Twojego przepisu różyczko pycha :woohoo:

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259293 przez aska27
Różyczko hmm.. cena tej torebusi jest mega fajna :cheer:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259334 przez basba
aska ślicznie to napisałaś :)

Różyczko... prezenty to ty ładne sobie wybierasz hehe... Bianusia prześliczna!!!

a przepisy sobie dodałam do ulubionych! Kurka przez was jeszcze polubie pieczenie ciast hahaha!!!
Antoś się ucieszy że kolejne eksperymenty moze wspólnie z mamą przeprowadzać, bo pomocnik z niego że głowa mała! Jak już widzi że kieruję się do kuchni to od razu stoi przy mnie na stołeczku :lol: I tak obiera np. szparagi, pieczarki, jajka gotowane ze skorupki, robimy pizze,i wiele innych... no i ostatnimi czasy pieczemy hehe!!!

No w sumie racja z tymi firanami ze na szybko nie będę musiała okien myć ale i tak jestem wściekła! Raz że kasa wyrzucona (nawet reklamować ich nie mogę bo materiał pocięty) a dwa że jak juz sobie coś umyśliłam to nie lubie zmieniać planów. Byłam wybrac inny materiał no ale termin nie wiem na kiedy się przesunie...

Jutro jadę z moimi szkrabami do lekarza - z Wikuską na kontrolę a z Antosiem... hmmmm kaszlę jak stary gruźlik od soboty! Niby dzisiaj już trochę lepiej ale niech go osłucha. W grupie jest aż 10 dzięci w tym Antek kaszlący i dziewczynka z temperaturą...

13 lata 4 tygodni temu #259337 przez aniaw
Cześć świąteczne babeczki :)

Matko ile przepisów, fotek cudnych i mniamniusich zdjęć potraw :laugh:

Różyczko rządzisz :lol: Forum przepisowe wg Różyczki :laugh: Ale jesteś moim guru i chętnie zapisuje Twoje przepisy :) A ciasto mandarynkowe zapowiada się genialnie :) I super avatarek :laugh:

Oposek dzięki kochana za pudła ale my też często się przeprowadzamy i zachowaliśmy juz kartony :P
Co do króliczka pytaj smiało, zawsze chętnie poradzę jak będe potrafiła :)
Ja jestem za szczepieniami u królików. Szczepi się je na myksomatozę i pomór króliczy. Teraz juz s a łączone 2w1. Są to choroby przenoszone głównie przez owady i teoretycznie groźne tylko dla królików wychodzących, ale niestety nie uchronisz króloka przed owadami. No chyba, że u Was w domu nigdy żaden się nie przyplącze :P
Są to choroby śmiertelne, które zdarzają się dość często u królików hodowlanych przy większym zagęszczeniu i to one są źródłem zarażenia. Taki owad to skubana bestia i na kilkadziesiąt kilometrów takie wirusy może przenieść :angry:
Poza tym bardzo żywotny jest taki wirus i często obsługujące chore króliczki ludki roznoszą je dalej :angry:
Najlepiej zaszczepić w okresie zagrożenia komarami, bo miałam już wiele przypadków królików tu w stolicy i pod warszawa, że przynosili mi chore i nieszczepione a już wówczas zazwyczj nie da się nic zrobić :(

Asiu piękne wyznanie miłości :kiss:

A ja dziś miałam taki mega wyczerpujący dyżur, że zastanawiałam się jak ja wrócę do domu bo dokładnie padałam na ryjek :P

I wyobraźcie sobie, że mój M nic mi nie mówiąc przyjechał po mnie z Szymonkiem do pracy i jeszcze z bukietem kwiatów :lol: Tak po prostu :lol: On jest niesamowity a to przecież od nas kawał drogi szczególnie autem jak teraz te drogi pozamykane przez budowę metra ;)
I jeszcze popołudnie to mega korki a on tak nie cierpi tego, więc tym bardziej byłam w szoku :ohmy: Ale takim pozytywnym :lol:

O świętach nadal nie myśle, bo musimy spręzyć się z przenosinami w tym tyg :P
Ale co fajne to nie będe myła okien :lol:
W tym mieszkanku nie chce mi się na odchodne myś bo jak się wprowadzaliśmy to były brudne :P
A w tamtym mieszkanku na górze babeczka dziś umyła bo tam byliśmy :lol:
I wymieniają tam właśnie podłogi a później ona generalnie posprzata :lol:
Nam przyjdzie tylko poukładać nasze rzeczy ;) Tylko i aż :ohmy:

13 lata 4 tygodni temu #259347 przez Rika
Różyczka i Ufolka w Piszu np na święta zawsze było tak: ziemniaki, filet z ryby, sałatka z pekińskiej, sałatka jarzynowa, zupa grzybowa (od kiedy pamiętam zawsze była), pierogi z grzybami, pierogi z kapustą, śledzie, ciasta: jabłecznik, ciasto z ananasem, karpatka (zawsze) i pleśniak, owoce: mandarynki, jabłka, banany, kiwi, winogrona i chyba wsio :)
A tutaj np sałatek się nie robi, jest karp a zamiast grzybowej barszcz czerwony z uszkami i pierogi z kapustą i grzybami razem.

Ufolka ja też chciałabym zrobić własną tradycję :) ale mi niczego nie brakuje. Na pewno wprowadzę marcepan na święta bo uwielbiam zapach i smak a do tego święta kojarzą mi sie z mandarynkami.

Idę spaaaać :) do jutra baby :)

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259372 przez ufolka
Pierwszaaaa !
Dzieńdoberek wszystkim mamusiom i maluszkom :)
Czy są jacyś jubilaci dzisiejsi? Chyba nie ma, ale jakbym kogoś przeoczyła to :kiss:

Ja mam kawusię i muffinki (różyczkowe) :lol: komuuu komuuuu bo idę do domuuu!! B)

aniu jesteś wetem?? Piękny zawód ;)

rika a u mnie właśnie tak było zawsze, że kolacja, a potem każdy przed tv albo kompem. W tym roku będzie inaczej, bo kolacja u nas, siorka z braciakiem będą, bo oni jeszcze na górze mieszkają z rodzicami bo młodzi są :P to nie puszczę na komputer ich tylko w gry pogramy, mam zamiar scrabble kupić i w ogóle, chciałabym żeby tak ciepło rodzinnie było :) ale Świąt spędzonych w rodzinnym domu nie wspominam źle :)

mi się Święta nie kojarzą z mandarynkami, nie wiem dlaczego bo większości ludzi tak, nawet mój R. ma takie smaki hehe :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dość smutów, co dzisiaj w planie??

13 lata 4 tygodni temu #259386 przez różyczka
Witam sie z rana :)
Coś mnie przeziebienie bierze :dry:

heheh czemu ja jestem starszą mamą? :) mam 32 wiec az taka stara nie jestem ale moje pierwsze dziecie jest już w gimnazjum i przez to czasem czuję się tu n forum jak "stara mama" bo przeszłam już tyle róznych etapów rodzicielstwa :laugh:
choć teraz odkrywam wszystko na nowo po takiej przerwie i nie wykluczam jeszcze braciszka dla moich sistars :blink:

a ten przepis to sie musze przyznac, ze podkradłam od sierpniówek naszych, kiedys już to pisałam, wiec nie jest taki do konca mój :blush: ale wydał mi sie szalenie prosty no i taki tez jest :)

a mnie sie świeta kojarzą z mandarynkami :lol: i dlatgeo to ciasto mandarynkowe robie :laugh:

a teściowe to maja defekt mózgu tak jak faceci (tylko niketóre rzecz jasna bo faceci to wszyscy) :lol: no bo niby po kim oni maja ten defekt mózgu, co? :silly:

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259400 przez ufolka
różyczka napisał:

a teściowe to maja defekt mózgu tak jak faceci (tylko niketóre rzecz jasna bo faceci to wszyscy) :lol: no bo niby po kim oni maja ten defekt mózgu, co? :silly:

toż to życiowa prawda :cheer: czemu ja na to nie wpadłam? :ohmy: (mój facet tylko czasami ma defekt) :P żeby nie było :P

różyczko jak ja będę miała 32 lata to moje dziecię będzie miało 3 :unsure: zdołowałam się :(

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259429 przez aska27
Dzień dobry! :)

Ufolka no włąśnie i ja mam teraz wyrzuty co do swojego wieku :dry:

Co do teściów zgadzam się w 100% ściskam Cię mocno Ufolka :blink:

Różyczko nie pisz tutaj,ze starą mamą jesteś,bo ja chcę jeszcze dwójkę bobasów..a jak będe rodzić to juz 3 będzie z przodu :blink: a Ty maz Oliwię.. ech ,jak fajnie!

W DDTVN pokazywali urywek z Uwagi o tym dziecku o kótórym ostanio jest głośno, ojciec nagrał filmiki jak maluch /3 latka/ pali paierosy,a potem siekierą znęca się nad głową lalki :cheer: aż mnie z nerwów brzuch rozbolał! Masakra!

Różyczko oby Cię grypsko nie brało! Trzymaj się ciepło!

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259440 przez aska27

13 lata 4 tygodni temu #259441 przez różyczka
Aska ja pisałam o tym ostatnio tutaj - bo akurat leciał reportaż w Uwadze o tych rodzicach ale nikt tu nie podjął tematu to sie nie rozpisywałam ale tak sie zdenerwowałam, ze zasnac nie mogłam potem :S
patologia :dry:
no ale moi uczniowie, a wielu z nich pali już od podstawówki twierdzą, ze ....my nie znamy życia :lol:
i wtedy mam wrażenie, ze rzeczywiscie jakimś cudem są dwa światy w jednym... rodzice, którzy tak jak my swoim dzieciom nieba by przychylili, wyszukujemy dla nich różne cudeńka, rozpieszczamy, dbamy....i ci rodzice, którzy dają 3 latkom papierosy, katują na śmierć niemowleta, trzymają ich zwłoki z beczkach z kapustą itp. itd.
:S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka