BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 tygodni temu #258983 przez ufolka
Dziękuję masusko właśnie doczytałam że te oferty to nie teraz hehe
haborr ja myślałam że jeszcze za dwa tygodnie, qrde muszę sprzątać zaczynać, lecę pocztówki pisać :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 tygodni temu #258995 przez różyczka
ufolka napisał:

Różyczko, oposku, basba - mniaaaam
Dajcie przepis na muffiny :laugh:

no poprosiłas to napisałam :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 4 tygodni temu #259034 przez ufolka
różyczka napisał:

ufolka napisał:

może źle ujęłam poprzedni wpis, chciałam przepis, zaraz będę tworzyć :side:

13 lata 4 tygodni temu #259094 przez Green
Masuska dopiero we wrzesniu wracasz do pracy? ale ci bosko ja niestety juz w marcu ;/ Albo przeciagne wolne do kwietnia -tyle ze to juz bylo by bezplatne ;/

Ufolka pytalas co na obiad ,wiem ze juz pora wieczorowa ale co tam :silly: Ja np dzis mialam zupke Minastrone z makaronem ryzowym www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/minestrone/minestrone.html a maz klasyczna ogorkowa + nalesniki z dzemem nazniete j.naturalnym :blush:

A ja mysle kupic wszystkim ksiazki pod choinke jedynie maz i corcia dostana cos inszego :)

Dagusia wazy 6.92o kg i 68cm

13 lata 4 tygodni temu #259096 przez różyczka
ufolka napisał:

różyczka napisał:

ufolka napisał:

może źle ujęłam poprzedni wpis, chciałam przepis, zaraz będę tworzyć :side:

no to ja już nic nie rozumiem - chciałaś przepis to Ci podałam :)
to nie chciałas w końcu czy jak? :laugh:

13 lata 4 tygodni temu #259111 przez różyczka
Hoborrku jak bedziesz kupować prezenty to ja zamawiam jedną z tych torebek :silly: :lol: :
www.goshico.com/category/torebki

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259115 przez Green
dziewczyny a co na stole swiatecznym stawiacie ?Tak tradycyjnie postnie czy tak bardziej nowoczesnie ... z miesiwem? Ja jakos jestem za tradycyjna kolacja wigilija a wy ?Wpadl mi w oko taki to przepis na ciacho www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/orze...kaliowa/przepis.html
i u mnie w swieta tego roku na stole znajdzie swoje miejsce :lol:

Rozyczko swietne torebki :)

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259130 przez różyczka
Green no ja ostatnio w tv je zobaczyłam i zachorowałam oczywiscie :laugh:

Popatrzcie jakiego mam króliczka w domu: :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

13 lata 4 tygodni temu #259135 przez Rika
Basba ale śliczne zdjęcie :)

Hoborr ja też dzisiaj spaghetti robię :) ostatnio zrobiłam sos sama i bardzo mi posmakował, dzisiaj robię żeby mąż ocenił :)
Hoborr ja nie pamiętam tego linku. Tylko Aniaw chyba pisała o tym że z materiałów robi się różne tła i takie coś mi do głowy wpadło.

Różyczko dobry pomysł na obiad :) któregoś dnia męża zaskoczę :)

Masuska jeszcze tego nie ogarniam :(

Ja też lecę po albumy :)

W niedzielę jedziemy do Reala na świąteczne zakupy.

Różyczko świetne zdjęcie :)

13 lata 4 tygodni temu #259139 przez Green
rozyczko ale slodycz z niuni twojej .

pytanie czy wasze szkraby tez nasladuja wasza mimike znaczy wtedy jak sie przed nimi wyglupiacie ? Daga zaczela przedrzezniac na potege :lol:

13 lata 4 tygodni temu #259148 przez Rika
Green moja Ola już od dawna naśladuje np plucie czyli pierdzenie ustami jakoś jak miała 1,5-2 miesiące, kaszel, miny... próbuje wszystko :) czasem śmiesznie to wygląda. A jedną minkę robi taką że wygląda jak pączuś z gumy orbit :D

13 lata 4 tygodni temu #259155 przez Green
rika tak szybko moja teraz ma manie nasladowania pierdzenie buzka :lol: :P

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259199 przez różyczka
Green napisał:

rika tak szybko moja teraz ma manie nasladowania pierdzenie buzka :lol: :P

heheh moja Bianka tez teraz zaczeła tak śmiesznie pierdziec ustami i pluc na potęge :laugh:
a teraz poszla już spać i wyglada tak słodziutko,ze bym ją mogła schrupac :)

Ja na świeta zawsze robie ciasto mandarynkowe (pyszota)i taki truflowy sernik:http://mojewypieki.blox.pl/2009/06/Truflowy-sernik-z-mascarpone.html

choc w tym roku chyba zrobie to:http://mojewypieki.blox.pl/2007/11/Ciasto-mocno-truflowe-rich-truffle-mud-cake.html

robie też zamiast pierników takie tyciunie austriackie rogaliki migdałowe :)

Dla mnie świeta to glównie ciasta, które uwielbiam piec i jesc, ale pierogami, krokietami i dobra rybka tez nie pogardzę ...mniaaam :)

A Wy co jecie dziewczyny?

13 lata 4 tygodni temu - 13 lata 4 tygodni temu #259207 przez ufolka
różyczko no pewnie że chciałam przepis :blush: , muffiny już stygną :lol: zdjęcie Bianki śliczne!! Ona ma takie piękne oczka :kiss:
Green ja też jestem za tradycyjną wigilią :) rolada może i fajna ale ja nie przepadam za tyloma bakaliami, za to zupka rewelacja! chyba zrobię zakupową listę i niebawem zupkę :)
A z Dagusi modeleczka rośnie, dba o figurę dziewczynka :)
Habor, Rika i u mnie spaghetti dziś było :P

Moja Amelka nie naśladuje, ale za to zaczepia nas jak nie wiem. Potrafi tak głośno krzyczeć do nas, a jak jest zła to też takie śmieszne odgłosy wydaje że od razu wiadomo o co kaman :laugh:
A ja już napisałam pocztówki, zostało tylko wysłać. Jeszcze muszę piernik zagnieść i muffinki polać polewą ;) Przyłączam się do pytania Green, co stawiacie na Świątecznym stole? Może jakieś fajne przepisy macie?? Chcę stworzyć własną tradycję, moją i R. bo u mnie w rodzinnym domu to tak sobie z tą tradycją było.
Będę robić rybę po grecku, rybkę smażoną, kapustę z grzybami, barszczyk z pasztecikami z kapustą kiszoną, kluski z makiem( potrzebuję przepisu), śledzie w oleju, kompot, sałatkę jarzynową i nie wiem coś jeszcze bym chciała. Dodatkowo na święta planuję jeszcze sałatkę z kurczakiem i pomidorami, mięso pieczone: karkówka i schab, rolada z boczku, piernik, ciasto kawowe i wafle z galaretką. Karpia nie robię na Wigilię bo z R. nie jemy ryb, w których są ości hehe A co wy podacie?

Wiem że ja znów zaczynam ale różyczko... daj przepis na ciasto mandarynkowe i rogaliki migdałowe plizzzz :laugh: jednak chyba zamiast ciasta kawowego zrobię ten sernik truflowy z mascarpone :kiss:

13 lata 4 tygodni temu #259209 przez hoborr
Wymysliłam że mój T dostanie pod choinke CB RADIO:)
Zaangażowałam szwagra który ma jutro Tomka ściągnąc do siebie do domu i popytac jakie mu radzi kupić. No i tym samym będzie wiadomo jakie chce. No i siostra na allegro zamówi bo ostatnio koszulki wypatrzył :P

Różyczko zarąbiste te torby!

U mnie na pośniku tradycyjnie: barszcz, uszka z grzybów, pierogi z pieniążkiem, ziemniaki z kapustą z jagłami, karpik, czasem kluski z makiem - ale już kilka lat nie było. W rodzinie gotuje się jeszcze barszcz z kaszy gryczanej - w tamtym roku sie nim pozygałam - tzn, zapachem - bo nic nie mogłam jeśc takie miałam mdłości:)

A z ciast to teściowa piecze jakieś 3 zakalce i mi każe jak zwykle tego samego: CIASTO ARCHITEKTA z tej książeczki SIOSTRY LEONILII - zarąbiste jest z bananami! A dla mojego kochanego męża robię ciasto czekoladowe ze śłiwkami kalifornijskimi - mocno spirytusem zakrapiane! Jest rewelacyjne. Na studiach dostałam przepis od koleżanki z IWONICZA ZDRIJU ! U nich to ciasto jest znane.
Może któraś miałąby ochotę na przepis? Łatwe do zrobienia i wyjątkowo świąteczne - pyszne!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka