BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #258227 przez aska27
Kasiu przepraszam..nie mam pojęcia dlaczego pomyliłam..myślałam Zuzka a pisałam inaczej hehe Buziaki dla Was :kiss:
No a te nasze dzieciaczki faktycznie juz są zwinne i wszystko ich ciekawi..pilnować juz trzeba bardzo!!!

A mój Mikołaj dzisiaj tak zwrócił mleczko,ze musiałm przebierać całą pościel z naszego łóżka, no i jego całego oczywiście... szybko go podniosłam.. nic złego się nie stało tylko strach!!!

a co u Paulinki??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #258235 przez różyczka
Kaska no to wyobrażam sobie jak Wam musiało ciśnienie podskoczyć :S
A rozszerzac diete planujesz od 6 m-ca czyli od jutra? czy po 6 m-cu? - czyli od 7?

Bo tak szczerze to ja tez miałam nadzieje, ze jak wprowadze Biance stale pokarmy to cyca bedzie mniej pila a tu doopa :dry: Je owoce, warzywa, cala miseczke kaszy lyzeczką a i tak pierś ciągnie swoja drogą :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #258240 przez kaska191919
Różyczkorozszerzać będę jak skończy 6 miesięcy :) tak Bianka je cyca tyle co jadła i jeszcze inne produkty\???
AsiuAsiu nie szkodzi z tą pomyłką :P no to dobrze ze tylko pościel ucierpiała :) ale te chwile zgrozy są straszne, ja nie raz mam schizy że mała śpi sobie i muszę co jakiś czas zajrzeć patrzę czy oddycha, czy się nie nakryla kołderką bo to sekundy i może być bieda.

13 lata 1 miesiąc temu #258246 przez różyczka
Tak Kaska - dokladnie - zjada przed południem cały sloik zupki jarzynowej np. a przed kapiela cała miseczke kaszki łyżeczką czyli tak jakby 2 nowe posilki a i tak cycek to podstawa i to zarcie wcale jej nie zastepuje posiłku :dry: a 3 czy 4 razy to w ciagu samej nocy je :dry:

Może zaczne jej kanapki kłasc koło lóżeczka na noc to przestanie mnie budzić w końcu :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu #258256 przez ewitkun
aska prezentu nie było :( Antek tylko mnie szczypie gdy go noszę na rączkach łobuz jeden :)
ok zmykam do łóżka tylko do końca obejrzę the voice....
jutro basen i jedziemy do chrześniaka męża z prezentami :D
buziole na noc :)

13 lata 1 miesiąc temu #258276 przez ufolka
kaska ja kiedyś jak wyjmowałam małą z bujaczka to tak odbił że ją w główkę uderzył, wystraszyłam się strasznie, bo zaczęła strasznie płakać :( ale to chyba ze strachu bo szybko jej przeszło i było okej dzięki Bogu :)
różyczko kanapki to nie wiem czy dobry pomysł, bo raczej gluten w chlebie... ale ja myślę że słoiczek z deserkiem jakimś i łyżeczkę to możesz śmiało :lol:
aska Amelka też ulewała bardzo często, teraz już sporadyczne na szczęście bo już myślałam że będziemy się bujać z tymi refluksami,
Lucy sorki że tak późno ale ja myślę że nie warto kupować tych chodzików i skoczków, bardzo wiele niepochlebnych opinii jest o nich, któraś z dziewczyn już tu napisała, że teraz takie coś do pchania jest, ale do tego to jeszcze troszkę muszą urosnąć ;p
a widziałyście jakie fajnie zabawki są do nauki raczkowania? :P

13 lata 1 miesiąc temu #258286 przez Rika
Lucy to jest łóżeczko piętrowe dla Oli i Zuzi do nowego pokoiku :)

A Byczek to mój mąż :)

Różyczko ja miałam z siostrą łóżko piętrowe i ja spałam na górze a ona na dole i jak ona wychylała głowę to ja na nią plułam :D
A moja koleżanka kiedyś z niego spadła aż w nocy dziadek przyszedł bo huk poszedł a ona zapomniała że na piętrowym śpi :D

Lucy moja Zuzia nie miała chodzika. Sama się nauczyła stopniowo. najpierw sama stawała przy meblach, później jak leciały ulubione reklamy to zapominała że nie umie sama stać i puszczała się i klaskała - tak nauczyła się sama stać :) Później chodziła przy ścianach a później sama poszła :)

Aska moja Zuza ma chodzik-pchacz ale to jest dobre jak już dziecko samo stabilnie stoi i chodzi i trzyma równowagę.

Ewitkun gratuluję ząbka. Ja nie nastawiam się na szybkie ząbkowanie u Oli bo u Zuzi się nastawiałam od 4 miesiąca a wyszedł jej pierwszy ząbal jak miała 9,5 :)

13 lata 1 miesiąc temu #258287 przez aniaw
Poczytałam poczytałam ale odpisywać nie mam siły.
Tylko może troszkę:
Lucy chodzika nie miał tylko pchacz :)

Ewa gratulacje zębola, a który to wylazł, bo u nas jedyneczka dolna prawa :lol:

Różyczko dzięki za przepisy a martwię się strasznie o oczka Szymonka a do 5tego stycznia jeszcze daleko ;) A w między czasie muszę od pediatry skierowanie wziąć na badanie dna oka dla niego ;)

Mój dziś mniejszy jakiś marudny i 2 razy zwymiotował fontannowo, więc nie wiemy o co kaman ;)
Dostał na spróbunek 3 łyżki dyni i wszystko w zasięgu odrzutu było jego :P
Przed samym spaniem w trakcie jedzenia z butli to samo, więc teraz go pilnuję, bo jak w nocy coś takiego się zdarzy, matko...

Asiu Twój też o ile dobrze doczytałam wymiotował, czy tylko się mu ulałao?

Rika my też myślimy o piętrowcu dla maluchów :)

Hoborku jak to nikt Cię nie pamięta :angry: :lol:

Kaska współczuję poparzenia, własnie miałam pytać czy masz coś na zapobieganie
bliznom.

Takajedna weź olej ta teściową :P Mój ma 19mcy a z tym nocnikiem to jeszcze klapa :P

Lucy a co w tym złego, żeby mieć 2 choinki :lol:

Uciekam bom mega zmęczona dziś po pracy, buziaki :kiss:

13 lata 1 miesiąc temu #258293 przez Lucy
Pierwsza

AniaW on mówił dwa bukiety nie dwie choinki :blush:

Ok dziękuję za opinie w sprawie chodzików

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 1 miesiąc temu #258302 przez ewitkun
druga :D

aniu dolna prawa jedynka :D
ubieram się, dziś znów cały dzień w drodze bleeeeeeeeeeeee nie lubię tego bo nasz rytm dnia zawsze nadszarpnięty :(

ściskam Was kobietki mocno

13 lata 1 miesiąc temu #258303 przez dorotas29
Dzień dobry!!!

Ewa- gratuluję pierwszego ząbka!!!

Co do chodzików- Julka miała, siedziała w nim,bawila się,jadla ,krzywych nóg nie ma...

Rika- ja z bratem jak mieliśmyprzez siedem lat jeden pokój to też spalismy na piętrowym łóżku, fajna sprawa,a jakie zabawy wymyślaliśmy :)

A jak sie czują nasze Chorowitki???

A ja mam w mieszkaniu taki bajzel,że hoho, nie wiem,czy dam radę posprzątać na Święta,tzn umyć okna itp, :dry:

13 lata 1 miesiąc temu #258326 przez hoborr
Dzień DOBRY!

Piękny dziś dzień. Az trudno uwierzyć że juz prawie połowa grudnia!
Obiad już zrobiony, Tomek i Ada śpią:) A ja sobie tu siedzę i jak zwykle w niedzielę pustki! Ale nie dziwota! Kto o zdrowych zmysłach siedzi w niedzielne przedpołudnie na forum! Tylko osoby uzależnione od KOCHANYCH LIPCÓWEK!

Zdrówka dla naszych dzisiejszych 5 miesięczniaczków: Zuzi, Amelki i Jasia:) :lol:

13 lata 1 miesiąc temu #258327 przez hoborr
2 lata temu siostra mojej znajomej upuściła swoją tygodniową córeczkę i dziecko zmarło...

13 lata 1 miesiąc temu #258353 przez Rika
Dzień dobry

aaaale się nie wyspałam :(

13 lata 1 miesiąc temu #258385 przez różyczka
hoborr napisał:

2 lata temu siostra mojej znajomej upuściła swoją tygodniową córeczkę i dziecko zmarło...

o ja pie.... cie kręce :S B)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka