BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #257788 przez dorotas29
100 lat dla Dagmary i Piotrusia z okazji ukończenia 5- miesięcy :) jak ten czas leci.... :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #257790 przez hoborr
Dorotka - super dzieciaki! :lol:
Szkoda tylko że Julka tak często choruje :dry:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 4 tygodni temu #257803 przez różyczka
Basba prosze:
Najprostszy przepis świata na muffiny[/b]:
1 jajko
1,5 szkl. mąki
1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. mleka
1/2 szkl. oleju
1 łyzeczka proszku do pieczenia

wymieszać, dodac ulubione dodatki np. rodzynki, orzechy, wiórki, pokrojone owoce(brzoskwinie, jabłuszka, borówki, ananasa co kto lubi itd.),albo posiekaną czekolade, albo odsypać z 2 łyzki maki i zamist tego wsypac do ciasta kakao (wtedy będą koloru czekoldowego) albo mozna nalać łyzke ciasta do foremki na to kostke czekolady a na nią reszte ciasta i bedzie w srodku miękkie rozlewajace sie nadzienie, albo do ciasta posiekany ulubiony baton (np. snicers) ...no wariacji mnóstwo, do wyboru do koloru.
Piec w formie do muffinek, najlepiej wyłozonej tymi papilotkami w 200 stopniach 15-20 min. Ja z termooobiegiem pieke 15 min.
Smacznego :)

Kurde spodobał mi sie ten nawilzacz powietrza i juz chciałam kupowac ale coś mnie tknęło i weszłam na komentarze tego sprzedawcy - masakra :S

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 1 miesiąc temu #257811 przez basba
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...................... Różyczka !!!!!!!Jesteś boska! A jednakmnie lubisz !!! :silly:

Dorota ślicznosci! I zdrówka dla Julki. Spróbuj z tą immunotrofiną + tran...

13 lata 1 miesiąc temu #257831 przez różyczka
Rika wahałam sie, czy wchodzic na tego Twojego bloga dzisiaj czy nie...tak szczerze to nie bardzo miałam chęć czytac opis porodu do kolacji ale ciekawosć zwycieżyła :dry:
i pożałowałam tego bardzo :(
czuje sie tak jakby ktoś opisywał mój pierwszy poród, który był masakryczny i pomimo tylu minionych lat ciągle pamietam tamten ból z krzyża, leżenie na zimnej podłodze....bo dokładnie tak samo leżałam itp.itd.
moje bóle zaczęły się o północy w piątek a Oliwia urodziła się dopiero w niedziele rano, niestety moje parte trwały bardzo długo a główka mimo naciecia nie chciała wyjsc, dopiero rzucanie się położnych na brzuch "pomogło" :dry:
masakra :S
aż mnie rozbolał brzuch po tej lekturze teraz :(

13 lata 1 miesiąc temu #257836 przez aniaw
Ło panie aleście się rozkręciły :ohmy: :lol:

Dorotas no gratulacje, wreszcie sama fotki wstawiłaś :) Śliczne masz bobasy, tylko szkoda, że tak chorują ;)

Asiu z tą żabolą genialne, zdrówka dla niego :kiss:
Sama jestem lokatorką i nie potrafię myśleć jak właścicielka mieszkania, powiem tylko, że ciągle się użeramy z tymi właścicielami tylko :P

Hoborrku boszsz co Tobie? Oby nic poważnego :kiss: Avatarek super :)

Masuska ten filmik z kąpielą to jakbym Dominiczka widziała :lol: Extra :lol:

Basba chcę zostać przyszywanym Twoim pracownikiem i dostać paczkę :lol:
Mój M dostał paczkę na mikołajki dla Szymonka i tam jest całyyyyy wór słodyczy łolaboga starczy tego chyba na rok :ohmy:

Różyczko zaraziłaś nas wszystkich mufinkami :lol: Ja czekam na foremki w biedronie i tez spróbuję swoich sił w kuchni :P
A próbowałaś może mufinek z serem i szynką? Ostatnio taki przepis znalazłam :)

Ufolka witaj w naszej tabelce :)

Oposku mój T dziś wrócił wreszcie :woohoo: Byliśmy na rehabilitacji a potem już dziwnym trafem czasu nie miałam zbytnio na forum :silly:
Czyli Filipek cały tatuś? :blink: I jaki fajny słonik czy raczej ogolony mamut przy wózeczku? :)

Kasiu kurcze oby szybko się zagoiło i bez blizn :kiss:

Ewa a Ty ciągle na zakupach? :P

Rika a ja mam brata o 10lat młodszego czyli w Twoim wieku :lol:

Dziś fajny miałam dzionek a jutro czeka mnie znów dyżur :)

Niepokoi mnie tylko Szymuś i zapisałam go dziś do okulisty :(
Terminy dopiero na luty :ohmy: Wyprosiłam babeczkę i mamy wizytę 5 stycznia ;)

13 lata 1 miesiąc temu #257856 przez różyczka
Aniu no to powitanko bylo widze :silly:

a z serem i szynka to ja robie tosty bo muffinki to ...fuuuuuuuuuuuuuuj :P :laugh:

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 1 miesiąc temu #257876 przez aniaw
Różyczko Ale te mufinki z pokrojoną są szynką, startym serem, pokrojonymi pieczarkami i pokrojonym szczypiorkiem :laugh:
Tosty to inna inszość :)
Ale rozumiem, ze inaczej byś nazwała te wynalazki? :P

Hm powitanko.... :silly:

13 lata 1 miesiąc temu #257890 przez Oposek
Kaśka my mamy zamówione meble do salonu na styczeń i już nie mogę myśleć o tym, jaki sajgon nas czeka z ustawianiem tego wszystkiego;) Ale za to pewnie już pięknie macie:) Super z tymi ubrankami, a oparzenia współczuję, szczególnie tłuszczem:( Oby się szybko zagoiło!

Masuska żeś zarządziła dzień testwania i testu nie masz? :lol: No nie zdałaś Masuska, nie zdałaś;) Fajnie Ci się udało z tymi bodziakami, ja tam liczę na wyprzedaże poświąteczne. Mam nadzieję, że się nie przeliczę;) A że sukieneczki piękne to ja też wiem i większy wybór ubranek niż na chłopaków!

Ewitkun zamówiłam, mam nadzieję, że przyjdą przed świętami:) To duży chłopczyk z Antosia:) Jak się udały zakupy?

Ufolka Filip dość często się śmieje, ale ciężko złapać na zdjęciu, bo najlepiej Mu idzie, jak mama się śmieje do Niego, a nie chowa się za aparatem;) Miło mi Asia, ja Ela jestem:)

Różyczka no! nie można tak na noc męczyć bliźnich jakimiś sosami, jabłkami, mufinkami :P Ja też chcę!!!! Podasz nazwę tego sosu? czy już opakowanie wyrzucone? i on w kartoniku, czy z proszku? Mufinki rosnąć rosną, ale trochę się rozlewają, to fakt. Wkładasz po prostu papierki w formę? bez żadnego smarowania? to fajnie, że Twój Mąż taki emocjonalny jest i nosi bransoletki, mój nie chce;) Filip też nie chciał wyjść mimo nacięcia, ale za to, jak już wyszedł, to ja taka wymęczona i obolała nie mogłam łez szczęścia pohamować...

Dorotas cudne zdjęcia, Kubuś wymiata:) No i udało się wstawić, super:) Zdrówka dla Córeczki! :kiss:

Ania W a czemu do okulisty? i daczego Twój M nie dostał paczki dla Dominiczka? Ma chłopak jednego zęba to mógłby już coś uszczknąć ;)

13 lata 1 miesiąc temu #257891 przez Oposek
Mam jeszcze dwa pytania:

1) kiedy dzieci przestają tak szybko rosnąć? tzn wiem, że zawsze rosną szybko, ale kiedy ubranka starczają już na pół roku, a nie na dwa miesiące? ktoś wie?

2) kto mnie poratuje jakimś przepisem na sprawdzoną sałatką na święta? bo ja od lat robię śledziową i już patrzeć na nią nie mogę...

13 lata 1 miesiąc temu - 13 lata 4 tygodni temu #257893 przez ufolka
ewitkun niestety nie miał kto się zająć moim ufiątkiem :P
różyczko mi też muffinki rosną wszerz zamiast do góry, :angry: a że chłop chce nosić biżu to zazdroszczę trochę, mój to tylko zegarek :side:
dorota śliczne dzieciaczki, a jakie oczka... :kiss:
oposek ale chcesz jaką sałatke? ze śledziem jakąś warzywną czy jakąkolwiek? :unsure:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 1 miesiąc temu #257894 przez aniaw
Oposek paczki są od 1 roczku ;) W zeszłym roku udało się to obejśc i Szymonek też dostał mając 8 mcy, wiadomo nic nie jadł a my mieliśmy słodyczy na kilka miesięcy :laugh:
Szymcio ma jedną źrenicą bardziej roszerzoną ;) Lekarz mówił, że to przez temperaturę tam może mieć, ale on teraz ma tak cały czas ;) Może być to po urazie a on tyle razy spadał na łepetynkę ;) Może też być konieczna wizyta u okulisty, bo może gorzej widzieć na drugie oczko (teraz jak patrzy na tv to przechyla główkę i tak jakby tylko jedno oczko angażuje ;)
Jak u okulisty będzie ok to czeka nas wizyta u neurologa ;)
Niby taka anizokoria możę o niczym nie świadczyć, bo ten lekarz np tez to ma i ujawnia mu się to tylko okresowo bez innych objawów ale trzeba to sprawdzić ;)

Co do sałatki nie pomogę, ale z ubrankami powiem, że po roczku już na dłużej starczają :)
My już od marca mamy rozmiar 80/86 a teraz niektóre 86 sa na styk a 92 jeszcze są za duże :)

Ale każde dziecko rośnie w swoim tempie ;)

13 lata 1 miesiąc temu #257897 przez ufolka
ciekawe jak to u mnie będzie z tymi paczkami i z choinką dla dzieci bo już nie pamiętam na jakich zasadach to było :unsure: :)
aniawmam nadzieję że z oczkiem Szymka będzie okej, trzymam kciukasy :)

My będziemy powoli zaopatrywać się w 80 :)

13 lata 1 miesiąc temu #257900 przez aniaw
Wasze dzieciaczki to na prawdę duże, bo mój dopiero 68 cały czas nosi a drugi 19cy i nosi 86/92 :P

Ufolka to jak już teraz 80 to co będzie jak będzie miał roczek? :)
Rozmiar 80 jest na 9-12 mcy :)

Super zdrowo Wasze bobasy rosną a te karmione piersią to chyba na jakichś wspomagaczach :lol:
Kurcze a jeszcze niedawno takie mieliśmy maciupcie kruszynki, ech :)

Ufolka super przeciągasek mały :)

13 lata 1 miesiąc temu #257909 przez ufolka
aniaw to nie pierś, ona po prostu długa się urodziła hehe ale faktem jest że rozmiar rozmiarowi nierówny :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka