- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
My byliśmy przedwczoraj u lekarza, Filip zdrowy, waży 7400. Ja mam książeczki zdrowia dziecka- moją i męża i zawsze porównuję, kto w tym samym tygodniu ile ważył. Teraz Filip i Tata idą łeb w łeb, choć mój mąż ważył, jak się urodził 3600, a Filip 4360. Na brak kupy dostaliśmy probiotyk i jakiś lek, którego nazwa nic mi nie mówi na miesiąc, zobaczymy, czy będzie poprawa. Jeśli nie będzie kupy ponad tydzień, to mamy dać czopek.
Co do pogrzebów to się nie wypowiadam, u nas od naszego ślubu jakaś czarna seria- najpierw moja mama, dziadek męża, mój dziadek, a w międzyczasie psa musieliśmy uśpić Czasem myślę, że niesprawiedliwe to wszystko i mam nadzieję, że nic się nie zdarzy, że mój mąż i synek są bezpieczni...
Ja już zdrowa wreszcie i nadrabiam zaległości, bo trochę się tego uzbierało. A jutro mamy "śledzika" w domu czyli taką świąteczną imprezę dla znajomych. Nie kupujemy sobie prezentów tylko robimy losowanie i każdy kupuje jeden prezent do 15 zł. Dwa lata temu prezenty miały się zaczynać na literę K, w zeszłym roku miały być czerwono-zielone, a w tym mają być z dziurką Ciekawe, co tym razem będzie:)
Miłego popołudnia Kobietki, najlepsze życzenia dla Jubilatów i do wieczora:)
I jeszcze Filipek na spacerze, żebyście nie zapomniały, jak wygląda;) Strasznie się świeci od tego kremu...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie z dobrych wiadomości to dziś napadało dużo śniegu, sąsiadka oddała mi dużo ubranek po swojej córeczce i takich super, a ze złych to poparzyłam rękę, olej mi chlapną jak smarzyłam rybę i mam siedem takich kropek sporych i z trzech porobiły się pęcherze
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
KAsiu ja też chcę o ciuszkach napisać.
Dziś wyskoczyłam w miacho, bo akurat mąż wcześnie skończył a Piotrka to już nie mam w jakie bodziaki na długi rękaw ubierać, bo się pokończyły. No to pojechałam, wlazłam do Textil Market, to były marne, w pepco dla chłopaka nie było rozmiaru i miałam jechać do dziecięcego a tu mi wyrósł przed oczami KOMIS dziecięcy, zachodzę pytam czy mozę jakieś body maja, a tu babka mi wyciąga nówka blaszka body turkusowe i w paski, 2pak Reserved i mówi że ledwo co babka przyniosła i jeszcze nie wyceniła. To pytam za ile, a ona że 6 zł No i zakupy mi się udały. Jeszcze wzięłam 3 sztuki używanych ale w dobrym stanie. A jakie wózki były, a i foteliki:) mata fisher prica taką jak my mamy ale w marnym stanie za 130zł. Ta co my mamy jest w o wiele lepszym, stanie a używana już ze 2 miechy.
A jakie były ciuszki dla dziewczynek i nowe i używane, ale sukieneczki jakie ach!!!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Filipek jest śliczny taki radosny!!!
A z tymi prezentami i imprezą dla znajomych..ach jak zazdroszcżę! Fajny pomysł
Kasiu oparzenie od oleju strasznie boli, współczuję!!!
a i gratuluję zakupów
a mój Mikołaj chory, temperatura rośnie, kicha, psika, ma katar i kaszelek
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
dziś kąpiemy małego wcześniej i jadę na shopping
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
rocznik 91?? to Ty młoda doooopa jesteś
masuska film straszny, ch**ra mnie brała jak go oglądałam
oposek jak na razie odpukać na nic mała nie jest uczulona, więc chyba zaryzykuję, popytam w aptece jeszcze, a z tymi pogrzebami rzeczywiście nieciekawo , ale nie myśl o złych rzeczach, skup się na was i waszym szczęściu malutkim jakim jest Filipek a śniegu już prawie nie ma -.-
Zdjęcie super, on zawsze taki roześmiany??
właśnie poczytałam na stronce::
"Jeżeli plaster EMLA będzie pozostawiony na skórze przez 1 godzinę do 2 godzin, to po jego zdjęciu znieczulenie utrzymuje się przez 2 godziny. Po dwugodzinnej aplikacji głębokość znieczulenia wynosi 3 mm."
jak myślicie to dużo czy mało?? zastrzyki głębiej dają, bo im bardziej domięśniowo tym mniejsze ryzyko tych NOP-ów
wyczytałam że przy stosowaniu plastra przy szczepionce przeciw gruźlicy lekarz może zalecić badanie krwi w celu sprawdzenia skuteczności szczepienia, EMLA PLASTER znacząco redukuje ból przy zastrzykach podskórnych, zarówno w przypadku dorosłych, jak i dzieci. W przypadku niektórych iniekcji domięśniowych z powodu drażniącego działania podawanego leku EMLA PLASTER może być mniej skuteczny.
Teraz już sama nie wiem czy jest sens naklejania
masuska a ja nigdy nie mogę trafić na jakieś fajne ciuszki
aska współczuje, ja w tym tygodniu też chorubsko przerabiałam, ale powoli odpuszcza już chyba
ewitkun ja też chcę na shopping
aaa i jestem Aśka miło mi
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
ufolka pakuj się do swojego promu kosmicznego i startujemy ode mnie o 20.oo
ewitkun to gdzie Ty idziesz na te zakupy o 20? do nocnego?
Cześć Filipku śliczny chłopczyk z Ciebie i dawno Cie tu nie było, wpadaj częściej do nas
Rika jezuuu 91 rocznik to Ty kochana jesteś tylko o 6 lat starsza od mojej Oliff
Kaska współczuje ja mam ciągle poparzenia na przedramionach od piekarnika
Masusko pytałas już kiedys o to -mam starszą o 10 lat siostre cos podobnie jak Ty
Wróciłam właśnie z Ikea i kupiłam tam zajebisty sos waniliowy, upiekłam od raz jabłka w piekarniku żeby mieć co nim polać i czekoladowe muffinki dla kontrastu...jest boskiiiiiiiiiiii POLECAM! karton tej ambrozji 5 zeta
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hoborr no to są wypasione formy, szczególnie ten pomysl z obrecza bo tak jak Ci pisałam, taką gibajaca się formę wypełnioną ciastem cieżko jest przenieśc do pieca np. a skoro tam ktoś wymyślił ten sztywny rant no to od razu inna inszosć I super kształty widze...
Oposku jest róznica w kształcie, bo ciasto pieczone w tych papierkach często sie rozłazi na boki i muffiny wychodza płaskie albo krzywe jakies, a forma je ogranicza po bokach i one rosną w góre ladnie.
Jedyne muffiny które w papierkach rosna prosto to sa te z paczki np. Dr Otkera czy coś w ten deseń ale tez te papilotki dodane do nich sa troszke sztywniejsze niż te ogólnie dostepne na rynku.
Takie sa moje doswiadczenia. Jesli Tobie bez formy przez Ciebie robione muffiny rosną wysoko w góre to gratuluję i chylę czoła
Masuska fajne te świateczne
Oposku racja - i zioła echchchchch
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Basba Fajoski avatar,a można wiedzieć jaką firmę prowadzisz?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja dzisiaj też kupiłam papiloty do mufin... tylko mega mini - tak na jeden kęs Fajne są... tylko teraz jakieś przepisy muszę poszukać bo wy tu podawałyście ale ja nie zapisałam i tera doopa blada.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
TO ZA NOSIDŁO! hahahahah
żartuje oczywiscie
mój malżon nie jest żadnym szalonym artystą, ani nie chodzi w dżinsach nawet do pracy tylko dzień w dzień w znienawidzonej przez siebie koszuli i garniturze ale pod spodem ma na sobie przeróżne dziwne "gadżety" typu skórzane bransoletki, takie blaszki co nosza żołnierze na klacie...itp. reszty nie bede zdradzac ja sama go nie podejrzewałam o to,z e takie rzeczy mu sie spodobaja a okazało sie,ze taką bransoletke co dostanie ode mnie potrafi nosić aż mu odpadnie ze starosci hehe
ASiu strasznie mi przykro, ze Mikołaj tak fatalnie sie czuje, lapcie buziaki
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja dalej męczę się z chorobą Julki, gorączkowała przez kilka dni po 39 stopni,teraz kaszle i ma katar:-(,a ja juz mam dość tego chorowania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- basba
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
dorotas a próbowałaś podawac Julcę to immunotrofinę w syropie tak jak kiedys ci pisałam?? Z tym że tak ze 2 butelki by musiała wypić... Mój Antek odpukać pije już 3 a chory był ostatni raz we wrześniu. tfu tfu!!!!!!!!!!!!
Asiu przykro mi ze synuś chory... Moja do wtorku na antybiotyku. Ale juz jest duuuuuza poprawa. Byliście u lekarza???
Rika piękne wspomnienia... Ja też mam swoje spisane w pamiętniku który prowadziłam dla każdego z dzieci jak tylko dowiedziałam się o ciąży. Przekaże im jak będą dorośli...
Oglądam w między czasie "jestem legendą"... nie zbyt lubie takie filmy
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Czy Wy to widzicie???????? Udało się!!!!!!!!!!!!!!
Dodałam zdjęcie!!!!!!!!!!!!
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
Masuskaja widzę 4 koty??
AsiaMikołajek kąpie się w kaczuszkach ehh
Lucykontrola okazała się nie taka straszna coś podobnego jak położna środowiskowa przychodziła na wywiady do mnei
EwitkunAntoś slodki, a bodziaki super!!!
UfolekFajnie że nasze forum nie zamiera i są mamy które chcą się przyłączyć do nas
Takajednaja też nie raz zapomnę dac w porę witaminę ale jak pod wieczór sobie przypomnę to od razu daje, później ale ...
Kamilkawspółczuję szczepienia, dobrze że teraz dłuższa przerwa już będzie. Dzielna Amelka!!
Różyczkono nie stety niektórych cierpień nie można dzieciom zaoszczędzić, no a strasznei jest patrzeć na to moja mała na łazienkowej waży 7 kg równo, a do lekarza mamy dopiero w styczniu.Całuski dla Bianki!!
Rózyczkoja oglądałam uwagę, masakra, normalnie patologia rodzi patologie, ale powinni pozbawić tego ojca praw bo wychowywać dzieci to on nie potrafi.
Ufoleksłodka dzicinka z Twojej Amelki:)
Basba Hoborrsuperaśny masz awatarek
Lucyja też się boję jak takie wichury i myśli mam też jakieś katastroficzne zaraz, i potem koszmary. Łącze się z Tobą wirtualnie
Ola , Piotruś , Dagmarkościskam Was i rośnijcie zdrowo!!!!Wszystkiego naj!!
Rikaszalone czasy były, ehhh czasem chcialoby się do nich wrócić 7 dych za schaba o szok, no nieźle, ja tylko przechodziłam obok
Hoborro matko!! wyglądało groźnie oby to nic poważnego, życzę Ci dużo zdrówka kochan!!i daj znać co na USG powiedzieli!!!
Masuskanie zła składanka z tym Yorkiem heh, pamiętam jak moja siora 10 lat starsza słuchała Majorki, oj jak dawno to było z magnetofonu jeszcze a taniec na rurze paiętam jak kiedyś dałaś linka
jak obejrzałam te zdjęcia naszych maluchów to aż mi łezka się zakręciął, wspomnienia wracają jak się ich wyczekiwało i rodziło i wyczekiwalo wieści od każdej
OposekFilpek cudeńko małe:) chłop to z tatusiem sie ściga w wadze mama to rodynek w domku to sporo tych pogrzebów u Ciebie było- wspłółczuję, ja jak mała miała dwa miesiace to mamy tato zmarł i cały czas są wspomnienia dziadka, i dziwnie że już Go nie zobaczę ale śnił mi się z 5 razy i zawsze był taki wesoły i super mi się z nim rozmawiało więc mama nadzieję ze jest Mu lepiej na drugim świecie.
Masuskasuper że zakupy się udały i trafiłaś fajne tanie rzeczy:)
Asiuzdrówka dla Mikołajka, chyba przeziębienei go wzięło
Widzę że tu SIE TESTUJECIE HEHEH, I CIAGLE JESTESCIE MUFFINKOM WIERNE
dOROTASwspółczuję Ci ze mały chory!