- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asia trzeba zacząć od tego że się nie znam. Dziewczyny chwalicie te kołkowe, więc poszłabym z większościa.
A do jakiego czasu można nosić bąbla w takiej chuście?
O cenie to myślę że maks do 100 zł. Ale musiałaby być moro. Znalazłam taką jedną jak torba wygląda, niby chusta.
allegro.pl/chusta-do-noszenia-dziecka-be...ulu-i2024289782.html
w takim kolorze bym chciała:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Hehehe
Asia trzeba zacząć od tego że się nie znam. Dziewczyny chwalicie te kołkowe, więc poszłabym z większościa.
A do jakiego czasu można nosić bąbla w takiej chuście?
O cenie to myślę że maks do 100 zł. Ale musiałaby być moro. Znalazłam taką jedną jak torba wygląda, niby chusta.
allegro.pl/chusta-do-noszenia-dziecka-be...ulu-i2024289782.html
w takim kolorze bym chciała:)
no wiesz ja się zdecydowałam na kółkową,bo nie chce mi się motać ze zwykłą, chciałam mieć taką podręczną, raz dwa i założona
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
stwierdziłam tez,ze w tej kółkowej ciezko mi umieścić Bianke prosto ale za to na boku r e w e l a c j a i już 2 raz mi zasneła przed chwila w tej chuscie, ja łaziłam po domu i gotowałam zupe, wstawiałm i rozwieszałam pranie itd. a ta nawet nie wiem kiedy uderzyła w kimono
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hoborr aż sprawdzałam w książeczce mi się pomyliły szczepienia, faktycznie to na wzwB, no to w takim razie pneumokoki razem pójdą, u mnie jak dobrze pamiętam to ponad 100 zł koszt jednej dawki z trzech już chyba będzie bo po 7 mscu sa trzy dawki a o pneumokokach to mi szczepienna tłumaczyła że są 3 dawki do jakiegoś tam wieku a potem dawki się zmniejsza a nie zwiększa jaką szczepionką szczepiłaś?? bo ja teraz zaczęłam czytać i zgłupiałam
różyczko cieszę się że chusta się sprawdziła
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz sama sie zmagasz z tym problemem i Ci współczuje, bo nie jest łatwo sprawić zeby dziecko tak poprostu spało cała lub chociaz większosć nocy.
nadzieja jest dla nas taka,ze pewnego pieknego poranka obudzimy sie tak szczęśliwe jak Hoborr czy Masuska czy Basba, która wysypia sie jak mops bo Wiki spi cała noc w swoim łózeczku w swoim pokoiku...
pomysl sobie tak - nie jestes sama z tym problemem, bo jak widzisz sporo z nas sie zmaga z tymi cholernymi pobudkami..
a kiedy Antkowi tak w ogóle sie pogorszyło to spanie? bo wczesniej ztego co pamietam były tylko 2 pobudki, tak?
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Któras mama pytała o TV i dziecko... Mikołaj czasami cos sobie oglądnie... no bo przeciez nie będe go wynosic do innego pokoju gdy cos oglądamy
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja mam kółkową czarną
hoborr aż sprawdzałam w książeczce mi się pomyliły szczepienia, faktycznie to na wzwB, no to w takim razie pneumokoki razem pójdą, u mnie jak dobrze pamiętam to ponad 100 zł koszt jednej dawki z trzech już chyba będzie bo po 7 mscu sa trzy dawki a o pneumokokach to mi szczepienna tłumaczyła że są 3 dawki do jakiegoś tam wieku a potem dawki się zmniejsza a nie zwiększa jaką szczepionką szczepiłaś?? bo ja teraz zaczęłam czytać i zgłupiałam
różyczko cieszę się że chusta się sprawdziła
dziewczyny jak zaczynacie szczepic w I półroczu to podaje sie 4 dawki- 3 jedna po drugiej co 6 tyg. a 4 przypominajaca po roku
jak zaczynacie pneumo w II półroczu to o 1 dawke jest juz mniej
ale też dziecko nie było chronione w I półroczu
my szczepilismy przy szczepieniach tych w 6 tyg., jak miała 3 m-ce i 4,5 m-ca i teraz dopiero w sierpniu mamy tą 4 dawke, ja szczepiłam synflorix i płacilam 180 zł za dawke
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Różyczko EWITKUN to przespanie nocy spadło na nas jak grom z nieba! Jeszcze kiolka dni temu budziła sie co 2 godziny! Kiedys obudziłą sie tylko raz na jedzenia! A wczoraj w nocy ze 4 razy wstawałam! Także nie wierze ze teraz zacznie spać całe noce! Ale i tak się cieszę! Wydaje mi się że dziekco musi do tego przespania nocy - dorosnąć! I każe ma jakiś tam swój rytm! i nie da się oszukać! Kiedys nadejdzie ten szczęsliwy poranek - po przespanej nocy:)
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze jak się wkurze to zrobię zdjęcia tych ciuszków! Naprawdę szok! Super firmówki z metkami!!!! Tylko baby to sie biją o te ciuchy! Szczególnie te które potem sprzedaja po 10 - 20 zł /sztukę! Także jadę z siostrą na wielki bój! Teściowa zostaje z Adą bo już jej humor przeszedł! A ja schowałam dumę w kieszeni i się odzywam normalnie! Póki mieszkam u nich w domu nie będę wiochy robić - bo nie jestem taka jak oni!!!!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
oby Adusi nic nie było tym razem
Aniu trzymam sie dzielnie - jedyna slodycz to bedzie kisielek słodka chwila, który własnie sobie zalałam bo Mała spi i się nudze ale on ma malutko kalorii...ciut ciut...tylko
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
dyskusja o chustach trwa a ja zielona więc tylko czytam
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
Ada jest na MM czy piersi? bo już zapomniałam, my też mieliśmy prevenar 300zł, ale ostatnia dawka jakoś w sierpniu tak jak u różyczki
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
różyczko dziecko nie powinno jeść w nocy tak często bo ten żołądek też musi odpocząć i mieliśmy 2 budzenia około 1-2 i 4-5 a jakiś tydzień temu się pozmieniało i budzenie jest co 2-3h po kaszce podanej 19.30 budzi się około 24 więc trochę go trzyma, chciałabym móc podać albo trochę kaszki albo MM po 23 na śpiochu ale wypluwa smoka z butli, nie będę go sadzać na fotelik żeby łyżeczką zjadł bo bardziej się wybudzi. ewidentnie jest głodny w nocy mleko moje już nie wsytarcza za długo, szybko trawi, ma więcej potrzeb energetycznych
dyskusja o chustach trwa a ja zielona więc tylko czytam
Ewka skoro dajesz juz mu MM to moze w dzien go przyzwyczaj do picia z butli, takie dokarmianie wcale nie jest złe. Moze faktycznie kaszka wypita na noc pozwli mu spokojnie przespać pare godz. Trzymam kciuki