- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
OOO witam Pana Mikołaja
Jakie on ma pulchniutkie nóżki!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My mamy szczepienie juz niedługo.. 23! Tez jestem cikawa ile Mikołajek wazy!
Lucy hehe "pulchniutkie nóżki"... no ładnie
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Przepraszam,ale wszystkiego nie przeczytałam i nie odpisze Wam wszystkim,wybaczcie.
Widzę,że Oposku czekasz na ważne wyniki
Aniu,jak zdrówko Szymonka???
Rika,Oposku,Aska- zdjęcia śliczne
100 lat dla wczorajszej Solenizantki- Oli i dzisiejszych-Sandry Agito i Nikodema Piekarniczyk. A swoja droga, co u Nich???
U mnie totalna masakra- Kubus znowu kszale , źle sypia , marudzi ,w nocy wstaje co godzinę, półtorej
ostatnio położylam się o 0:00 i spałam do 4 ,w tym było jedno karmienie Kuby i dwa razy Jula przyszla do mnie siusiu,a Kubuś tak sie rozbudzil o tej 4,że kolejne spanie miał o 11.
Z M dalej kiepsko , przygotowania do chrztu ruszyły,wiec mam teraz duzo na glowie...
Różyczko- lubisz piec ciasta,więc mam pytanie- jak zrobić taka fajna gładka warstwę czekolady na torcie,,zeby się dobrze kroiła? myślalam o tej do podgrzania w cieplej wodzie i wylania bezposrednio na tort,ale ona sie kruszy ,a bym cghciala gladkiego bialego torta i tylko jakas figurka plus napis. Dzieczyny,jak któraś z Was wie,to również proszę o pomoc.... i dziekuje!!!
Aha, co można jeszcze zrobić fajnego na obiad z mięsa na chrzest,prosze o pomysły, dziękuję....
Pisałam dwa dni temu o rodzącej kuzyna żonie, porod zaczął się o drugiej w nocy 5,a urodziła 6 o 10:25,miała ciężki porod,ale udalo sie sn. Mati ma 3670g i 59cm.
Miłej niedzieli!!!
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Dziewczyny Szymcio poważniej chory niż myślałam Gardło zawalone, węzły wielkie, już nawet błony bębęnkowe czerwone i mnóstwo wydzieliny zalegającej w oskrzelach
3 dni syropkami i innymi metodami nic nie dały i dostał antybiotyk Jego pierwszy
Kurcze tak się męczył w nocy i budził i płakał i dusił
I jak ja mam Domoniczka odseparować???
I mnie gardło zaczyna boleć
Asiu daj znać jak tam sprawa psiaka, trzymam kciuki
Mikołajek cudny i jaki wykremikowany, świecący
I niech napisze do nas pościka
Ewa, Oposek, AsiuDzięki za oferowaną pomoc. Jak się za to na poważnie weźmiemy to zacznę podpytywać już konkretnie
Oposek ale nurkowiec Nosidełko wygląda fajniucho, oby się Wam sprawdziło
Kasiu oby dzidzia dała radę
Lucy najważniejsze, że zakupy się udały
Dorotko zdrówka dla dzieciaczków Co do ciasta ani mięsek raczej nie pomogę
Różyczko przyszła_mama nie odpisuje
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam nadzieję,ze szybko minie!!!
Kasiu oby ta malutka kruszynka zdrowo rosła..buziaczki!!!
Różyczko, Oposku na FB było zapytanie jak i w czym lubimy /my mamy/ nosić, wozić itp dziecko.. 99% odpowiedziało ,ze w wózku.. nosidła, chusty to rzadkosć..jedna mam nawet napisała,ze woli wózek,bo dziecko cyt: "Wózek:) Moje dziecko od początku lubiło mieć swoją przestrzeń życiową"... Dziwnie ,prawda??
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Lucy super, że humor dobry:) A zdjęcie Oli w krzesełku i ze smokiem będzie?
Dorotas z mięsem nie pomogę niestety, choć ja bym zrobiła pewnie jakieś roladki z kurczaka, bo to wszyscy lubią, a wygląda efektownie i łatwe. Przykro mi, że Kubuś kaszle, zdrówka życzę! A co do porodu kuzynki to fajnie, że już po;) Waga dziecka i budowa matki nie ma często przełożenia, ja na przykład mam 178 cm wzrostu i drobna nie jestem, ale jak pomierzyli miednicę i dziecko to się wszyscy zastanawiali, czy dam radę urodzić naturalnie. Na szczęście Filip miał 4360, a nie jak wyliczono 4500;)
Ania W O kurcze, to niedobrze, że Szymonek chory:( Szkoda, że nie udało się bez antybiotyku, no ale jak trzeba to trzeba! Mam nadzieję, że Szymuś szybko wróci do zdrowia i trzymam kciuki, żeby się Dominiś nie zaraził!
Różyczko wczoraj Ci zapomniałam odpisać na pytanie o test, przepraszam Na razie mi się nie spieszy, bo wydaje mi się to nierealne- zawsze się zabezpieczaliśmy, karmię piersią, a to zmniejsza przecież szansę, a i seks ostatnio rzadziej, bo ciągle zmęczona jestem... Poza tym nie przejmuję się tak bardzo, że nie wiedząc mogłabym jakoś ewentualnej dzidzi zaszkodzić, bo karmię przecież, więc nie piję, nie biorę leków itd.
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/nosidelko-mei-tai-tula-dawnie...wls-i2038745883.html
allegro.pl/nosidelko-dzieciece-firmy-tuli-i2040214085.html
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jak którejś z Was się podobają te nosidełka Tuli/Tula to są teraz dwa używane na allegro, w dobrym stanie. Pierwsze mei tai, drugie ergonomiczne:
allegro.pl/nosidelko-mei-tai-tula-dawnie...wls-i2038745883.html
allegro.pl/nosidelko-dzieciece-firmy-tuli-i2040214085.html
jakie ładne nosidla!!!
Oposku w ogile nie uzywam...moze wiosna ruszymy ze spacerowką, po prostu nie ma sensu wyciagac wozka na spacer,bo nawet nie mam gdzie nim jezdzic. Póki Mikus maly będę nosila go w nosidle,chuście. Tez uwazam,ze takie malenstwo lubi byc blisko mamusi.. więc nie wiem co za teorie ta dziewczyna.
A zdjęcia z płwalni śliczne, Filipkowi widać,ze się podoba
Strasznie tutaj cichutko... szkoda!
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja się właśnie wkurzyłam, bo sprało mi się pół aplikacji z bluzeczki 5-10-15 W dodatku prałam zgodnie z zaleceniem w 40 stopniach...
Asia no takie nosidełko czasem opłaca się kupić używane, szczególnie ergonomiczne, jak nowe tyle kasy kosztuje za kawałek materiału A Filipowi basen się podoba, choć nie mam pojęcia, czy to będzie jakaś inwestycja w przyszłość i coś Mu to ułatwi w nauce pływania...
Ewitkun nie masz wrażenia, że te body firmy Dejna są mniejsze niż normalnie? Albo może mi się w praniu skurczyły
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
nie wiem czy wytrzymam do wiosny z tym basenem, moze jednak zdecydujemy sie wczesniej chodzic bo moja Misia kocha wode i wyglupy a jak widac na twoim zdjeciu maluchy nic a nic sie nie boją ...nawet nurkowac super
śliczne te nosidła ale kupilam teraz chuste kólkową (żeby szybciej szlo zakładanie w terenie) i zobaczymy najpierw to
ja na dworze od poczatku nosze (chyba od około 1 m-ca)i każdy sie rozczula na nasz widok więc nikt na pewno nie potrąci bo raczej schodza z drogi i sie gapią z usmiechem hehe
ja juz pisalam,z e to uwielbiam i bede sie motac dopóki mi sił starczy bo niestety ten czas niedlugo minie...nasze dzieci jak zaczną chodzić to potem juz chca tylko na nózkach wszędzie, pamietam Olif to jak miala 1,5 roku juz nie chciala jeździć w wózku i wszędzie z nia laziłam (oczywiscie 10 razy dłuzej to nam schodziło) albo na rekach, albo w nosidełku jak sie zmeczyła.
Dobra ide sie zdrzemnąc a potem napisze jeszcze, bo chciałam teraz ale maz zabrał Biańcie na spacer i musze skorzystać
Dorotko napisze Ci potem o cieście
Lucy - to sie teraz rozmarzyłam
Mikolaj stwierdzilam, ze ma południowy typ urody laski beda szalały na jego punkcie
No i zdrzemnęłam sie, wchodze a tu puchy takie, ze szok
Dorotas polecam na tort lukier plastyczny, popatrz jak to wyglada:
kotlet.tv/bialy-tort-slubny
bo te gotowe polewy to rzeczywiscie sie lamia, ale mozesz tez zrobic sama polewę rozpuszczajac białą czekolade z kremówką w kąpieli wodnej.
zamiast lukru plastyczsnego moza też połozyć na tort masę marcepanowa, ale ten lukier jest bardzo łatwy do zrobienia (zagniatasz i wałkujesz) i bardzo efektownie wygląda, mozna go tez barwić na rózniste kolory
Rika taki robi, no szkoda, ze tak rzadko tu wpada ostatnio, bo na pewno by pomogła.
Co do mięs no to nie robie takich imprez wiec nie wiem...ale ostatnio robiłam ten schab ze śliwką w sosie winnym z "Pomysłu na" w rekawie i wygladal nie dosć,ze bardzo elegancko to smakowal zarąbiscie a roboty zadnej przy tym nie bylo i sobie mysle, ze na jakas impre spokojnie by sie nadal - pokrojony na półmisku w plastry i polany tym pysznym sosikiem co sie w pieczeniu wytworzyl w rekawie mniaaaam Pierwszy raz coś takiego robilam i po godzinie zażeralismy sie ze starym jak szaleńcy
Lucy łamiesz mi serce! Czy kupiłas coś w Amsterdamie dla mnie? Choc bryloczek z drewniakami? ale fajosko...
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
A my wróciliśmy z mojej nauki jaszdy samochopdem:) Ada i Męż śpią... A ja z Wami..
DOROTKO pozwolisz że odpisze na towoją prośbę do różyczki. Polewa która zawsze się udaje, jest sprawdzona przezemnie 100 razy, da się kroić i jest smaczna:
4 łyżki masła
4 łyżki kakao
4 łyżki mleka
4 łyżki cukru
Najważniejsza rzecz: NIE ZAGOTOWAĆ Tylko rozupścić. Mleko z cukrem, potem masło i kakao i gotowe:) Spróbuj na pewno sie uda:)
Oposku i Różyczko czytałam o możliwości złożenia wniosku o samoukaranie....
Mamy coraz większy mętlik w głowie.... O dym donosie powiedziała znajoma któa pracuje w URezzie skarbowym... Cały czas mamy nadzieję że nie będa nas kontrolować? Jest to możliwe że po donosie - odpuszczają? Czy mają obowiązek kontroli? NIe mamy żądnej działalności, oboje pracujemy... Co za świat:(
Oposku zdjęcie na basenie jest rewelacyjne. I muszę się przyznać że byłam taka ciemna że myślałam że to tylko w filmach tak dzieci nurkują! A tu naprawdę! No nic okazało się że wieśniak jestem i tyle.
Asiu a może zgłośc Mikołajka do reklamy! Ma taki dorosły wyraz twarzy,,, i tak lubi byc fotografowany:) I śmiało niech na forum piszę! Może z Adusią się dogada - ona też jak widzi komp to jak zaklęta!
Pozwalacie oglądac już dzieciom TV?
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
oposku ale super Filipek pływa :)jak mu tak zostanie to będziesz miała sportowca wyczynowca hehe my też planujemy basen, ale jak cieplej będzie qrde ciekawe czy w strój wejdę
asia moja Amelka przestała gadać jakoś, ona ma tak że gada jak najęta i potem jest przerwa, potem znów zaczyna nawijać tylko już innymi dźwiękami hehe może teraz już zacznie sylaby składać
lucy kiedy my spłacimy nasz 4letni kredyt jeszcze 3 lata nas zostało my mamy szczepienie 20któregoś, też jestem ciekawa ile Amka waży
aniu przykro że Szymek chory, oby szybciutko lepiej mu było !! teraz jakiś wirus lata u mnie mężuś też coś zaniemógł, gardło mu siada wieczorami
różyczko no super stronka z tym lukrem, ja miałam zwykły przepis i miałam robic na 10 lipca i tak się zastanawiałam czy lukier czy ta masa z pianek i zdecydowałam że masa a teraz sama nie wiem
hoborr broń Boże do kosza, ja skorzystam bo mam bardzo podobny a nie zawsze wychodzi jakbym chciała
dorota a z mięs to co chcesz?? mogę dać Ci przepis na schab pieczony z warzywami i z ziemniakami opiekanymi, ja robiłam na chrzciny Amki to, albo na karkówkę s sosie takim pieczoną też pycha jest
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
Oposku, Aska ale mnie natchnęłyście nosidełkami, wyjęłam nasze i mierzę. A czy maluch na spacerku zaśnie sobie w nosidle? Oposku pisałaś, że Ty po domu chodzisz ale Różyczka z Bianką w chuście była nad morzem
Oposku na basen się zapisujemy, a zdjęcie bomba, chodzicie dodatkowo oprócz niedzieli?
a body zawsze wymierzam z tabeli rozmiarów i kupowałam 86 i 92
a jaką kaszkę dajesz?
Bo u nas kaszka 19.30 i pobudka 24, 2, 4 więc nie do końca się sprawdziło ale zawsze coś, dziś do południa kaszka ryżowo kukurydzianka, na obiad manna z warzywkami i królikiem a na kolację kaszka cycol w międzyczasie zobaczymy co będzie. I o to pożarłam się od rana z męzem bo on niewyspany bo Antek się budził jakbym to ja była winna i nie marzę o przespanej nocy chociaż do 2 ehhhhhhhhh
wróciły nasze strony jupppio
aska synek ewidentnie na modela się nadaje, pomyśl o tym
aniu dbaj o chłopców, mnie od wczoraj gardło też boli, pół nocy z budzeniem Antka i pół z bolącym gardłem nie spałam
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ewka Mikołajek zasypia w nosidle.
Mąż wreszcie będzie w domku chwilke w tym tyg to może uda nam się zrobić zdjęcie jak Mikusia noszę w nosidełku, na pewno Wam pokażę.