- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do podusi... to jest bardzo lekka, jak się zabierze Mikołajowi tą poduchę to jej szuka, wierci się.. zazwyczaj więc zwijam ją i kłądę obok,zeby mógł się do niej przytulić,ale on zaraz i tak nakłada sobie ją na buzie...
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lecę spać dobranoc
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
Jej Amelka też trzyma sobie stopki widzę że tylko moja tak się ociąga.
Asiaostro z tą poduszką Mikołajka, ja to nawet sprawdzam jak mała palca ma w buzi bo boję się czy nie zatka sobie noska
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
A Mikolaj to sie chyba bawi w akuku z mamą tak jak Piotrus Masuskowy
moja Bianka śpi bez poduszki cały czas, na samym materacyku i przykrywam ja tylko do paszek bo tak jak Ufolka napisala-tez bym sie bała że sie nakryje
podczytywalam te ksiazki do Ciebie Ufolko no i niestety nic nowego oprócz tego co już czytałam wczesniej tam nie ma niestety kurde no...
oczywiscie to nie zmienia faktu, ze bardzo Ci dziekuje za wysłanie
mam poprostu wrazenie,ze wszedzie pisza to samo...żeby notować (zapiski, protokoly snu itp.), że rytuały, że dziecko musi wiecej jesc w dzień, mniej spać w dzień...bla bla bla...
a tak jak Oposek pisała ostatnio - jak wepchnąć w dziecko jeszcze wiecej jedzenia niby?? bez sensu
a czopki te co pisałam ostatnio sa na recepte, wiec musze sie jakoś zebrac chyba do naszego pediatry i pojść choc nie znosze tam chodzić, do tej pory byłam tylko na szczepieniach a to i tak za duzo jak dla mnie
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja właśnie gdzieś czytałam że w tym wieku 5-6 miesięcy dzieci przywiązują się do rzeczy, moja ciężko zasypia jak się policzkiem do czegoś nie przytuli hehe
lecę spać dobranoc
w praktyce u nas się to zgadza!!!
Muffiny z Coca-Colą
Ciasto:
•250 g mąki pszennej
•2 jaja
•80 ml oleju słonecznikowego
•120 g brązowego cukru
•15 g cukru waniliowego
•250 ml Coca-Coli
•2 łyżeczki proszku do pieczenia
•1/2 fiolki waniliowego aromatu do ciast
•szczypta soli
Dekoracja:
•100 g gęstego dżemu brzoskwiniowego
•12 sztuk orzechów pekan
Natrzyj masłem/margaryną lub wyłóż pergaminem 12 foremek do muffinów.
Wymieszaj w misce suche składniki: mąkę, sól i proszek do pieczenia.
Za pomocą blendera lub miksera wymieszaj jaja, olej, cukier brązowy i waniliowy, aromat do ciast oraz Coca-Colę.
Cały czas miksując dodaj powoli do mieszanki suche składniki. Mieszaj aż do momentu otrzymania jednolitej, płynnej masy.
Nagrzej piekarnik do 200°C.
Wcześniej przygotowane foremki do muffinów wypełnij ciastem do 3/4 ich objętości.
Piecz muffiny w nagrzanym piekarniku przez ok. 20-25 min, aż włożony do ich środka drewniany patyczek po wyjęciu będzie suchy.
Gotowe muffiny wyjmij z piekarnika i ostudź po czym wyjmij z foremek.
9Wierzch ostudzonych babeczek smaruj dżemem i układaj na każdej z nich po jednym orzechu. Muffiny z Coca-Colą są gotowe do podania
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko noce bez zmian?? Budzi się nadal?
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Kaska jaka sliczna dziewczynka
Aska no budzi sie budzi, akurat dziś nie było najgorzej bo o 19, 21, 00 a potem dopiero o 4 i 6 wstała dzieki, ze pytasz
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a ja w McDonald's jeszcze nigdy nic nie jadłam...ech..no moze tylko lody które uwielbiam
Do naszej miejscowości zjechało się pełno różnych TV moze o tym trzęsieniu jutro będą trąbić,oby w nocy nie trzęsło
Ja zmykam..bo też mamy nieciekawe noce Buźka Kochane!
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Wiecie co? Coś zeżarło mojego wczorajszego posta!!!
Napisałam go po drugiej w nocy, odpisałam wszystkim i NIE MA, zniknął.
A był na pewno...
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Różyczko mi chyba nie urosła noga ale inna część ciała też na 4 litery to a i owszem
Ewa ja Maca omijam szerokim łukiem a tylko lody tam uwielbiam ale też już dawno ich nie jadłam
Asiu ale śliczną pościel ma Mikołajek
Ufolka to niezłe odwiedziny
A jajecznica była na 3ipół osoby tzn dla mnie, mojego M, dla siory i Szymonka
Melka niezłe wygibasy robi
Kasiu śliczna córcia
Ale się wybyczyłam dziś przez cały dzionek
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asia rany, ja uwielbiam bitą śmietanę Oj a jak ja się cieszę, że Różyczka tak daleko mieszka;) chociaż co z tego i tak wypróbowuję większość Jej przepisów:) Ja też czekam na swoje nosidełko i doczekać się nie mogę... Nieźle się Mikołaj zakopał
Różyczko sos super, choć mógłby być gęstszy do niektórych deserów. Sporo nam zostało, więc zrobiłam shake- raz z lodami, raz z mlekiem. To siedzenie w domu mnie zabije;) Super, że miałaś miły dzień No i Rodzinkę masz naprawdę kochaną, że tak się starają dla Ciebie:) Mnie tak jak Ani W powiększyły się w ciąży inne częsci ciała, ale nie stopy;) Ciuszki super tanio!
Kaśka jak dzisiaj Malutka? temperatura spadła? A wiesz, że u nas też noce gorsze odkąd Mały je obiadki... Tak jakby za każdym razem domagał się już większej dawki kalorii...Dziwne, bo wydawąło mi się, że będzie odwrotnie. Śliczna Niunia:)
Ufolka szkoda tych pucharków, ale dobrze że się chociaż 4 ostały:) Gratulacje dla Amelki za zauważenie stópek;) No i za ładny sen oczywiście! Zdjęcia Amelki- cudo:)
Masuska ja tam lubię ziemniaki pod każdą postacią Strasznie Cię nie lubię za to, że Piotruś tak śpi Gratulacje z powodu niepalenia, ładny wynik! Chyba muszę się do Stokrotki wybrać...
Lucy rany, co się dzieje z tym forum?
TakaJedna pamiętamy, pamiętamy:) Zdrówka życzę dla Was i Synka!
Ewitkun fajnie, że Antosiowi smakują obiadki:) Ja jedynie królików nie daję, bo mamy jednego, żywego w domu i miałabym wrażenie, że Bazyl patrzy z wyrzutem, że Mu rodzinę zjadamy;) (wiem, głupia jestem;))
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wczoraj byliśmy u pediatry. Różyczko lekarz mi nie chciał przepisać tych czopków "a na pewno nie na sen, może mam jeszcze receptę na luminal przepisać? Głupia baba. Stwierdziła, że takie marne spanie czasem jest objawem pasożytów, ale u Filipa nie ma innych objawów, więc to chyba nietrafiona diagnoza. A, i pani doktor powiedziała, że w ósmym miesiącu porozmawiamy o rezygacji z ostatniego nocnego karmienia, bo to dobry moment. I że są na to sposoby. Ciekawe, jakie są sposoby na ostatnie pięć nocnych karmień
Wczoraj Filip nie chciał spać do 24 (zazwyczaj zasypiał o 19), potem obudził się dopiero o 4:30 i wstał o 9:10. Więc po pierwsze może wytrzymać 4-5 godzin bez jedzenia. po drugie czemu nei chce spać o tej 19? tak jakby ta kaszka przed snem tylko dodawała Mu energii...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas dziś super nocka (sory różyczko i asiu) no ale pobudka właśnie niedawno hehe chociaż jak tak patrzę to chyba znów zaraz ją położę bo znów śpiąca jest dziś mam wieelki dzień a mianowicie jadę do fryzjera i pierwszy raz zostawiam mała z kimś innym niż mąż albo mama będzie to moja siorka cioteczna czyli tzw kuzynka hehe wczoraj właśnie była u mnie no i bardzo chętnie popilnuje Amki no i Amelka też zdaje się ją lubi więc mam nadzieję że nie będzie tak źle One za często nie widzą się i boję się że jak coś się stanie i Amelka zacznie płakać to ona jej nie uspokoji, w ogóle to od razu tysiąc myśli co może pójść nie tak albo co może się stać, jakaś głupia ja jestem
Po wczorajszych odwiedzinach już wiem na pewno że poznaje obcych, nie lubi facetów z wąsami hehe od razu płacz na sam widok ;d jeden wujek to cicho siedział chyba z 10 minut bo bał się że będzie płakać
kasia ja zakładałam takie skarpetki grzechoczące, i ona najpierw skarpetkami się zainteresowała a potem stopami hehe a jaka śliczna panienka na zdjęciu i mina modeleczki nawet
różyczko moja śpi na poduszeczce cieniutkiej takiej, ale ona nie wierci się ani nic jak śpi, także ja ją nakrywam prawie po szyję i jak na razie jest okej a z tymi książkami to szkoda że nie znalazłaś jakiegoś sposobu, a wpychanie jedzenia albo kończy się u dziecka otyłością, bo potem je co popadnie albo niejadkiem, bo ma złe skojarzenia z jedzeniem. Cała nadzieja w tych czopkach a co masz do swojego pediatry ??
asia hmmm przepis kuszący hehe
aniu widzisz jak to jest z tą jajecznicą, każdy jak przeczytał że z 15 jaj to każdy się dopytywał hehe sama byłam bardzo ciekawa czy wy macie takie spusty czy co
oposku no ciekawą masz pediatrę ja też czytałam o tym spaniu że to mogą być owsiki, nawet obserwowałam Amkę pod tym kątem
to jak gratulować Ci??
Dziękujemy pięknie za miłe słowa odnośnie zdjęć
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oposku szok! Teraz czekam niecierpliwie na wiadomość heh no mąż na pewno byłby zaskoczony Bardzo ciekawa jestem.. jak juz będizesz wiedziała..pisz!
Ufolka GRATULUJĘ super nocki,oby juz tak pięknie było! Ja już się nie przejmuje niewyspaniem ..no bo co mogę?! Przyjdzie czas - będzie rada
aaa no i czekamy na fotkę nowej fryz!
Aniu miałaś dzień lenia? echh..no trzeba, trzeba..akumulatorki naładować szczególnie Ty.. zakręcona, zabiegana...