- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
u mnie to kwestia tych 4 m-cy do wakacji - bo wakacje i tak mam wolne i rozmyslam,czy isć juz teraz w marcu tak jak mi sie kończy urlop - na te 4 m-ce czy sobie te 4 m-ce pracy jeszcze odpuscić, potem wakacje i tak wolne i iśc od wrzesnia z nowym rokiem szkolnym....
nad tym dumam...
choć troche jest tak jak Natimp piszesz...podświadomosć....moze jest tak,z e chce ale te wszystkie leki mnie przytłaczają...jak Młoda, jak opiekunka, jak ja dam rade...organizacyjnie, emocjonalnie z rozłąką itd.
rozumowo wiem,ze dam rade - Wy dajecie to i ja dam ale lęki i tak są
ale zdrugiej strony gdybym te 4 m-ce jeszcze została (czyli w sumie pół roku) to potem wracam na spokojnie, Młoda już chodzi, jest wieksza, ma ponad rok...
no tylko teraz moge z nią tak poprostu pobyc bo potem to już takiej mozliwosci nie bedzie...
Asiu a Ty jesteś teraz na wychowawczym?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Może jak ktoś ma pracę którą lubi to go ciągnie, może jak ktoś robi w pracy coś ambitnego to go ciągnie, niestety ja nie mogę ani pierwszego ani drugiego powiedzieć o mojej, pracuję bo muszę no i nie mówię że jest jakoś tragicznie, jest normalnie, raz lepiej raz gorzej, raz nudno a raz że nie wiadomo co robić najpierw i chciałoby się mieć jeszcze ze dwie pary rąk, więc mi lepiej w domku przy małej
Pozatym mi się nie opłaca, większą część tego co zarobię oddam na opiekunki, bo u nas pracuje się różnie, często dłużej niż 8 godz, no i to co mi zostanie to będzie kwota podobna do tej, którą mogę dostać z gminy, jako jakiś tam dodatek do wychowawczego, mam nadzieję że się uda bo dochody nie mogą przekraczać 504 na osobę ;)Także wolę siedzieć z małą no i mam nadzieję że załapie się na ten dodatek
Ja mieszkam poza miastem, ale w sąsiednich wsiach są przedszkola i to super przedszkola nawet też planuję małą potem posłać tam no ale to gdzieś ok 2,5-3 latka jak będzie miała
różyczko ja na Twoim miejscu bym została z małą a potem na spokojnie wróciła, nie wiem jak finansowo stoicie no ale tak bym zrobiła gdybym mogła
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ufolko opiekunki są bardzo drogie i z moją wypłata w przedzkolu byłoby bez sensu zatrudniać kogoś.
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Najpierw że masz jak różyczka i nie chcesz wracać, potem że nie potrafiłabyś siedzieć w domu i że Cię do ludzi ciągnie, potem że nie ma sensu opiekunki zatrudniać no i że nie wraczas chyba?, ja tu chyba czegoś nie zrozumiałam...
Idę lepiej galaretkę wstawię do gotowania i kaczkę do pieczenia
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asia to ja już nie czaję co Ty piszesz
Najpierw że masz jak różyczka i nie chcesz wracać, potem że nie potrafiłabyś siedzieć w domu i że Cię do ludzi ciągnie, potem że nie ma sensu opiekunki zatrudniać no i że nie wraczas chyba?, ja tu chyba czegoś nie zrozumiałam...
Idę lepiej galaretkę wstawię do gotowania i kaczkę do pieczenia
Ufolko złozyłam wypowiedzenie w przedszkolu,ponieważ się przeprowadziłam,ale do pracy muszę iść, tylko ,ze szukam nadal. Nie mam jednak ochoty pracować w przedszkolu i chciałbym robić coś innego.. bo pracować chcę Jak narazie czekam na odpowiedz , co prawda na 1/2 etatu do czerwca,a potem zobaczymy co dalej.
Gdybym została w Ponznaiu musiałabym Mikołaja zostawiać w żłobku,bo jak pisałam na opiekunkę raczej nie byłoby mnie stać. Teraz pomoze mi siostra.
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze ja z tych co bym bez pracy nie dała rady ale wiadomo sa takie i takie mamusie
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Kupiliśmy też pierwszy raz pieluchy marki Tesco i od wczoraj testujemy. Plan jest taki, żeby tesco w ciągu dnia, a pampersy w nocy, zobaczymy co to warte.
Różyczko czy ja Cię jakoś zdenerowałam, napisałam coś nie tak?
Dzień dobry w ogóle:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Tyle żeście naskrobały że wieki potrwa jak to nadrobię
Oposku ja do Tesco mam kawał świata do przebycia:P A szkoda... Podobnop te Lidlowe pieluchy są niczego sobie, ale ja tam jestem na Huggisach lub Dadach.
Asia a czemu nie poszłaś na wychowawczy?
Resztę zaraz nadrobię.
Gdzieś mi się rzuciło w oczy że pytałyście o mnie:) Dziękuję
Ja w Bierze byłam wczoraj po Zumbie i kupiłam Piotrowi chodzik-pchacz - to na dzień dziecka dostanie, ma też stoliczek interaktywny:) sobie kupiłam za to te golfy po 5 zł - chodzę w takich po domu, bo lubię Wzięłam 2, a teraz myślę jeszcze o czerwonym:P
Nie było mnie teraz bo odsypiałam noc i później jak Piotra spałam na 1 drzemką to poszłam do koleżanki na kawę, a babcia siedziała z nianią. Przyszłam sobie po godzince, a ten jeszcze śpi:P Też widocznie musiał odespać, jak mama wcześniej:P A i apetyt ma:)
No a u nas ciąg dalszy katary, ale jest lepiej, zasnął na dłużej po północy i spał do 5tej, a noc wcześniej od 2 do 4tej, no i słychać po nosku że lepiej i temperatury nie ma wcale, więc mam nadzieję że przejdzie.
Jak to mówią, katar nieleczony trwa 7 dni, a leczony tydzień...
Dobra idę poczytać
Różyczko ty to masz dobrze, w sumie jak bym ja miała taka możliwość jak ty to bym wróciła, dobrze jest tak sie oderwać od tego wszystkiego i na pewno da sie rade, a z drugiej strony dobrze w domku, ale czasem nudno, ciężko, albo przytłaczająco... Decyzja należy do Ciebie:)
- paulinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- :D
kiedy ja was doczytam??????????????????????? co tu zagladam to tyyyyyle stron do nadrobienia,ale ja dzis mam wolny weczorek wiec jak se siade przed kompkiem to zaraz migusiem bede kupac co u was pozdraiwiam was ciepluto
p.s. nie zapomnijcie o mnieeeeee
- martus0707
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Na wstępie przepraszam ze tak znikam, kilka dni się odzywam, później znikam na kilka tygodni i tak w kolko, ale... Teraz się tłumacze a wiec jakiś czas temu kupiliśmy mieszkanie, nie mieliśmy internetu, wiecie jak to jest... Trzeba było się zaklimatyzować
Mniej więcej was czytałam i tak mi się wydaje ze te "podglądaczki" to i do mnie się tyczyło... Bo za każdym razem się loguje, przeczytam i uciekam... Mam nadzieje ze wybaczycie
A teraz co u nas: a wiec Igor ma już dwie dolne jedynki, wyszły w Wigilie w sumie dobrze te pierwsze ząbki zniósł, taki tylko troszkę bardziej piskliwy był, cały czas na rękach i tyle. Teraz idą mu kolejne, na górze bo sytuacja się powtarza. Tym bardziej że w nocy śpi masakrycznie, budzi się na 2-3 godziny i zasypia tylko na rękach a jak się chce go odłożyć to się budzi, chodzę jak zombi...
Aaa i podobnie jak część z was robiłam te mięsko w sosie śliwkowym wg przepisu Różyczki - pyszności
Później coś dopiszę bo Mały wstał po 30 minutach a powinien spać co najmniej 2 godziny...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Gratuluje ząbków:) U nas cisza, niby coś, ale jednak nie... Teraz walczymy z katarem...
A i jeszcze gratki z powodu zakupu mieszkania:) Super, zazdroszczę
A tak chciałam jeszcze powiedzieć. CO Wy na to? Mnie się kręciło i bardzo mi się podoba.
allegro.pl/bujaczek-skoczek-multimedialn...wki-i2047222955.html
allegro.pl/fisher-price-skoczek-ocean-su...011-i2047562082.html
allegro.pl/fisher-price-skoczek-m8930-gratis-i2041112989.html
Taki jak ten pierwszy był w "Powodzenia Charli" serial na Disney Chanel.
- martus0707
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ewitkun
- Wylogowany
- rozmowna
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie wiem kiedy ja ciepłą kawę wypiję, co zrobię sobie to albo się mała budzi albo przypomnę sobie coś co miałam zrobić, i jak już ją dopijam to zimna
ewitkun a co się stało że taki nastrój??
hej marta gratki mieszkania i ząbków Igorka
masusko ja nie pochwalam tych chodzików, no ale ładne są nie powiem, super że z Piotrusiem lepiej, niezłe zakupy zrobiłaś no ja też bym dziś się przejechała ale z kasą coś krucho ja na wychowawczym od stycznia więc trzeba oszczędzać
hej paulinko
oposku no to ładna zniżka Ci wyszła
no ja dziś pierwszy raz będę sama gotować niamku dla Amki. Ciekawe czy jej będzie smakować ;p
aha no i dzięki za odp odnośnie kapusty ;d to ja dziś surówkę będę szamać
aha 2 jakoś nie podoba mi się ta ikonka:: dziwna jest