- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

u mnie to kwestia tych 4 m-cy do wakacji - bo wakacje i tak mam wolne i rozmyslam,czy isć juz teraz w marcu tak jak mi sie kończy urlop - na te 4 m-ce czy sobie te 4 m-ce pracy jeszcze odpuscić, potem wakacje i tak wolne i iśc od wrzesnia z nowym rokiem szkolnym....
nad tym dumam...
choć troche jest tak jak Natimp piszesz...podświadomosć....moze jest tak,z e chce ale te wszystkie leki mnie przytłaczają...jak Młoda, jak opiekunka, jak ja dam rade...organizacyjnie, emocjonalnie z rozłąką itd.
rozumowo wiem,ze dam rade - Wy dajecie to i ja dam ale lęki i tak są

ale zdrugiej strony gdybym te 4 m-ce jeszcze została (czyli w sumie pół roku) to potem wracam na spokojnie, Młoda już chodzi, jest wieksza, ma ponad rok...
no tylko teraz moge z nią tak poprostu pobyc bo potem to już takiej mozliwosci nie bedzie...
Asiu a Ty jesteś teraz na wychowawczym?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ufolka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Może jak ktoś ma pracę którą lubi to go ciągnie, może jak ktoś robi w pracy coś ambitnego to go ciągnie, niestety ja nie mogę ani pierwszego ani drugiego powiedzieć o mojej, pracuję bo muszę no i nie mówię że jest jakoś tragicznie, jest normalnie, raz lepiej raz gorzej, raz nudno a raz że nie wiadomo co robić najpierw i chciałoby się mieć jeszcze ze dwie pary rąk, więc mi lepiej w domku przy małej

Pozatym mi się nie opłaca, większą część tego co zarobię oddam na opiekunki, bo u nas pracuje się różnie, często dłużej niż 8 godz, no i to co mi zostanie to będzie kwota podobna do tej, którą mogę dostać z gminy, jako jakiś tam dodatek do wychowawczego, mam nadzieję że się uda bo dochody nie mogą przekraczać 504 na osobę ;)Także wolę siedzieć z małą no i mam nadzieję że załapie się na ten dodatek

Ja mieszkam poza miastem, ale w sąsiednich wsiach są przedszkola i to super przedszkola nawet

różyczko ja na Twoim miejscu bym została z małą a potem na spokojnie wróciła, nie wiem jak finansowo stoicie no ale tak bym zrobiła gdybym mogła

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ufolko opiekunki są bardzo drogie i z moją wypłata w przedzkolu byłoby bez sensu zatrudniać kogoś.
- ufolka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Najpierw że masz jak różyczka i nie chcesz wracać, potem że nie potrafiłabyś siedzieć w domu i że Cię do ludzi ciągnie, potem że nie ma sensu opiekunki zatrudniać no i że nie wraczas chyba?, ja tu chyba czegoś nie zrozumiałam...
Idę lepiej galaretkę wstawię do gotowania i kaczkę do pieczenia

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Asia to ja już nie czaję co Ty piszesz
Najpierw że masz jak różyczka i nie chcesz wracać, potem że nie potrafiłabyś siedzieć w domu i że Cię do ludzi ciągnie, potem że nie ma sensu opiekunki zatrudniać no i że nie wraczas chyba?, ja tu chyba czegoś nie zrozumiałam...
Idę lepiej galaretkę wstawię do gotowania i kaczkę do pieczenia
Ufolko złozyłam wypowiedzenie w przedszkolu,ponieważ się przeprowadziłam,ale do pracy muszę iść, tylko ,ze szukam nadal. Nie mam jednak ochoty pracować w przedszkolu i chciałbym robić coś innego.. bo pracować chcę

Gdybym została w Ponznaiu musiałabym Mikołaja zostawiać w żłobku,bo jak pisałam na opiekunkę raczej nie byłoby mnie stać. Teraz pomoze mi siostra.
- ufolka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kurcze ja z tych co bym bez pracy nie dała rady

- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/
Kupiliśmy też pierwszy raz pieluchy marki Tesco i od wczoraj testujemy. Plan jest taki, żeby tesco w ciągu dnia, a pampersy w nocy, zobaczymy co to warte.
Różyczko czy ja Cię jakoś zdenerowałam, napisałam coś nie tak?
Dzień dobry w ogóle:)
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Tyle żeście naskrobały że wieki potrwa jak to nadrobię

Oposku ja do Tesco mam kawał świata do przebycia:P A szkoda... Podobnop te Lidlowe pieluchy są niczego sobie, ale ja tam jestem na Huggisach lub Dadach.
Asia a czemu nie poszłaś na wychowawczy?
Resztę zaraz nadrobię.
Gdzieś mi się rzuciło w oczy że pytałyście o mnie:) Dziękuję

Ja w Bierze byłam wczoraj po Zumbie i kupiłam Piotrowi chodzik-pchacz - to na dzień dziecka dostanie, ma też stoliczek interaktywny:) sobie kupiłam za to te golfy po 5 zł - chodzę w takich po domu, bo lubię

Nie było mnie teraz bo odsypiałam noc i później jak Piotra spałam na 1 drzemką to poszłam do koleżanki na kawę, a babcia siedziała z nianią. Przyszłam sobie po godzince, a ten jeszcze śpi:P Też widocznie musiał odespać, jak mama wcześniej:P A i apetyt ma:)
No a u nas ciąg dalszy katary, ale jest lepiej, zasnął na dłużej po północy i spał do 5tej, a noc wcześniej od 2 do 4tej, no i słychać po nosku że lepiej i temperatury nie ma wcale, więc mam nadzieję że przejdzie.
Jak to mówią, katar nieleczony trwa 7 dni, a leczony tydzień...
Dobra idę poczytać
Różyczko ty to masz dobrze, w sumie jak bym ja miała taka możliwość jak ty to bym wróciła, dobrze jest tak sie oderwać od tego wszystkiego i na pewno da sie rade, a z drugiej strony dobrze w domku, ale czasem nudno, ciężko, albo przytłaczająco... Decyzja należy do Ciebie:)
- paulinka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- :D
kiedy ja was doczytam??????????????????????? co tu zagladam to tyyyyyle stron do nadrobienia,ale ja dzis mam wolny weczorek wiec jak se siade przed kompkiem to zaraz migusiem bede kupac co u was

p.s. nie zapomnijcie o mnieeeeee

- martus0707
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Na wstępie przepraszam ze tak znikam, kilka dni się odzywam, później znikam na kilka tygodni i tak w kolko, ale... Teraz się tłumacze

Mniej więcej was czytałam i tak mi się wydaje ze te "podglądaczki" to i do mnie się tyczyło... Bo za każdym razem się loguje, przeczytam i uciekam... Mam nadzieje ze wybaczycie

A teraz co u nas: a wiec Igor ma już dwie dolne jedynki, wyszły w Wigilie

Aaa i podobnie jak część z was robiłam te mięsko w sosie śliwkowym wg przepisu Różyczki - pyszności

Później coś dopiszę bo Mały wstał po 30 minutach a powinien spać co najmniej 2 godziny...

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Gratuluje ząbków:) U nas cisza, niby coś, ale jednak nie... Teraz walczymy z katarem...
A i jeszcze gratki z powodu zakupu mieszkania:) Super, zazdroszczę

A tak chciałam jeszcze powiedzieć. CO Wy na to? Mnie się kręciło i bardzo mi się podoba.
allegro.pl/bujaczek-skoczek-multimedialn...wki-i2047222955.html
allegro.pl/fisher-price-skoczek-ocean-su...011-i2047562082.html
allegro.pl/fisher-price-skoczek-m8930-gratis-i2041112989.html
Taki jak ten pierwszy był w "Powodzenia Charli" serial na Disney Chanel.
- martus0707
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- ewitkun
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ufolka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

nie wiem kiedy ja ciepłą kawę wypiję, co zrobię sobie to albo się mała budzi albo przypomnę sobie coś co miałam zrobić, i jak już ją dopijam to zimna

ewitkun a co się stało że taki nastrój??
hej marta gratki mieszkania i ząbków Igorka

masusko ja nie pochwalam tych chodzików, no ale ładne są nie powiem, super że z Piotrusiem lepiej, niezłe zakupy zrobiłaś no ja też bym dziś się przejechała ale z kasą coś krucho

hej paulinko

oposku no to ładna zniżka Ci wyszła

no ja dziś pierwszy raz będę sama gotować niamku dla Amki. Ciekawe czy jej będzie smakować ;p
aha no i dzięki za odp odnośnie kapusty ;d to ja dziś surówkę będę szamać

aha 2 jakoś nie podoba mi się ta ikonka::