BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #288617 przez Oposek
Różyczko chomik się zaadoptował? zna już jakieś sztuczki? :blink: Czy Twoja Bianka zjada te chrupki? Bo Filip pomemla i wypluje...Super, że zdecydowałaś się na rozmowę z opiekunką i że będzie przychodziła wcześniej do Biaeczki. A do 5 marca jeszcze 5 tygodni jest, głowa do góry! Ja już pytałam, ale może nie zauważyłaś- a Ty nie masz przerw na karmienie piersią?

Ania W Ja marzę o zwierzakach, zawsze miałam ich dużo, a teraz tylko królika. Ale wiem też, zę jakbyśmy wyjeżdżali to kłopot z kim zostawić, dziecko małe, wydatek... Ech, na razie czekamy;) my od wczoraj też mamy półki na książki- do tej pory stały w kartonach, więc rozumiem Twoją radość i gratuluję biblioteczki:) Daj znać, co okulista powiedział. Na razie nic nie podaję, ale Filip po południu miał 37,5 (może to zęby albo przeziębienie) i wolałam zapytać, żeby w razie czego wiedzieć co i jak. Dzięki za pomoc :kiss: Świetnie, że nie musicie już chodzić na ćwiczenia, choć mniej okazji do spotkań będzie chlip :( Baw się jutro dobrze!

Ufolko mam nadzieję, że Amelce szybko się poprawi! super monolog :side:

Basba mój mąż też nie chciał o tym słyszeć. On sam robi przepiękne zdjęcia, ale interesują Go głównie klimaty industrialne, więc o każde zdjęcia Filipa trzeba Go prosić... W końcu tak jęczałam, że dał się namówić;) Trzymam kciuki za żel, żeby pomógł na ząbki Waszej Królewny;) Przepiękne zdjęcia synka, cudne!

Rika przepiękna ta Twoja kołysanka, naprawdę. Dziewczynki będą miały cudną pamiątkę! A Ty czemu nie możesz na siebie patrzeć? kto jak kto, ale Ty chyba nie masz kompleksu a propos wagi?;)

Dorotas przykro mi, Biedulko, że tak się Ciebie to przeziębienie trzyma:( Życzę szybkiego powrotu do zdrowia! a gdyby zjadz był bliżej, to byś się wybrała?

Natimp ja od dawna mówiłam, że gdyby faceci mieli naturalnie rodzić dzieci to ludzkość by wyginęła;) Udało się urodzić ten kamień? ja miałam w woreczku, więc wiem, że kamienie to nic miłego;)

Kaśka współczuję zastrzyków u Małej:( I jeszcze ta grypa się przypałętała :angry: Jak nie urok to sraczka;) A z tym zdziczeniem to ja wiem, o czym piszesz- ja też całe dnie z synkiem gadam, a potem się dziwię, że mąż się na mnie dziwnie patrzy, jak Mu dmucham na herbatę :lol: ... Dobrze, że chociaż Was teraz rodzinka odwiedzi:)

Aśka jej, faktycznie powinnaś się wybrać do tego lekarza z bólem głowy:( A co ortopeda powiedział? my dopiero w lutym...Filip też próbuje stać i sprężynuje,strasznie Mu się podoba:) Ale też jestem zdania, że jeszcze za wcześnie. Ja tort bezowy robiłam ze śmiataną i malinami, ale ostatnio nie robię, bo mąż bezów nie lubi. Ja za to uwielbiam- szczególnie prosto z lodówki :side:

Martuś super, że u Igorka wszystko w porządku:) Myślę, że jest po środku, mój klocek na przykład prawie 10 kg waży;) Ja soli nie dodaję, a z mleczkiem nie pomogę niestety, bo cycem karmię. To Ty laska jesteś, jak Cię faceci na kawę chcą zapraszać;)

Masuska świetnie, że Piterek prawie zdrowy

TakaJedna możesz jeszcze spróbować pieluszek tesco, tanie i fajne:) Uśmiałam się z Twoich wersji bajek :side:

Iwanek brawo dla Hani za śliczne jedzenie!

Hoborr gratulacje dla Adusi!:):):) Mam nadzieję, że mój syn też się w końcu ruszy;)

Ewitkun co Ciebie tak mało ostatnio???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #288618 przez Oposek
Padam na pyszczek... Dzięki za pocieszenie, kochane jesteście. Ja się naprawdę martwię, bo Filip nie chce w ogóle leżeć, więc nie za bardzo ma jak ćwiczyć... Albo na leżaczku albo w nosidełku... Czy Wasze dzieci bawią się jeszcze na macie edukacyjnej? Bo mój syn coraz mniej... Tak jakby Mu się znudziło...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #288634 przez aska27
Oposku nie byliśmy u ortopedy, nie dałam rady,bo ból nie chciał minąć, ale w czwartek lub wtorek pojedziemy na pewno. Napiszę wtedy jak było. Trochę się boję,bo miałam z nim ćwiczyć, pieluszkować,a ja nic nie zrobiłam... to miały być takie ćwiczenia,ze Mikołaj lezy na brzuszku, podciągam mu nóżki pod brzuszek,zeby tak ładnie robił jak Oleńka Lucytroszkę próbowałam,ale Mikuś tego nie lubił.

Mikołaj lezy jeszcze na macie,ale tam cały czas kombinuje, przekręca się, przesuwa...
hmmm... w ogóle Filipek nie chce lezec sobie? No wiesz to małe cwaniaki są, widocznie tak mu lepiej patrzec na świat :blink: a gdybyś go zabawiła, zainteresowała czymś to też nie będzie chciał leżeć? Z mamą inaczej niż samemu :)

No i bezy koniecznie z lodówki, baaardzo lubię :blink:

Basba ooo jakie piękne foteczki, dzieciaczki prześliczne!!!
Fajnie,ze nasze bobasy mają teraz akie cudne pamiątki :blink:

Iwanek, Oposku na pewno macie racje.. a ja tak zwlekam,myślałam samo minie.
W sumie ja codziennie jakbym na kacu była :silly: rano mam zawroty głowy i ból, a potem tylko .. hmm tylko ten ból, no nic trzeba będzie sie przebadac, zapytac... nie zaszkodzi na pewno.

Aniu miłych odwiedzin!!! A czy ja dobrze zrozumiałam,ze ta Twoja przyjaciówka jest okulistka i zbada Twoja szkraby? :)

Wczoraj Mikołaj bardzo marudził myślę,ze to po szczepieniu, na rączce miał duzy czerwony plac :dry: zobaczymy jak to będzie dzisiaj.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #288656 przez różyczka
Oposku ja wchodze przez Opere i tylko przez google mi sie udaje, o ostatnich dyskusjach to tylko marze bo mi sie wcale nie wyswietlają :(
Ja pracuje tylko góra 4h dziennie wiec wtedy nie ma przerw na karmienie :) zdaje sie,z ę kodeks mówi,ze jeśli pracuje sie mniej niz 6h dziennie to nie ma, ale to nic, Bianke juz mam tak ustawioną,ze rano około 8 je jeszcze cyca na sniadanko a potem około 11 kaszke z owocami całą miche i potem dopiero około 14 obiad (warzywa z mięskiem, glutem i żółtkiem co drugi dzień) i potem ja juz wracam z pracy wiec po południu i wieczorem cyc i w nocy cyc, teraz bede jeszcze eliminowac popołudniowego cyca bo chce zeby jadła owoce, taki podwieczorek jakiś, z kaszką moze :) bo w 7 m-cu niby dziecko ma jeśc 3 inne posiłki, no i wtedy zostanie tylko rano i wieczorem no i w nocy pierś. Narazie po południu daje jej juz te owoce ale dopija jeszcze cycem narazie :)
Bianka chrupki je jak dzikun :laugh: pokrzykuje na nas zeby szybciej podawac :laugh:
Chomik odsypia stres zwiazny z adopcja narazie. Wczoraj Oliwia mu domek zbudowała i codziennie jakies ulepszenia mu tam tworzy :) ona jest dzieciuch jeszcze jednak :blink: :)

Hoborr masa sie trzyma bez żelatyny, to jest naprawde fajny krem, a nastepnego dnia po nocy w lodówce jeszcze fajniejszy i sztywniejszy :)

Aniu ja kocham ksiązki i kupuje je nalogowo i zazdroszczę Ci biblioteczki jak diabli :)

Basbo fantastyczna sesja! szkoda,ze takie nieduze te fotki :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 10 miesiąc temu #288684 przez masuska
Dzień dobry.

Basba świetne zdjęcia.

Oposku wszystko w swoim czasie:)

Wszystkim ślę buziaki. :kiss: :kiss: :kiss:

PAaaaa

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #288685 przez aska27
Różyczko Bianka jak ładnie je :) Super!!

MasuskaWitaj! jak to i już się żegnasz? :blink:

Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #288691 przez masuska
Aśka świetnty demot:)

Widziałyście?
www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/...-pamieta_223873.html

I to jeszcze półroczna Madzia:(

No ja zmykam kochana na zakupy:)

12 lata 10 miesiąc temu #288695 przez dorotas29
Dziewczyny,przepraszam,że tylko wpadam na chwilę,ale ja znowu z prośbą- chodzi mi o fotelik do karmienia,proszę o link- dawałyście zdjęcia Waszych dzieciaczków- Asiu- pamiętam,że Ty wstawiałaś,dziękuję!!!!! PILNE!!!!!!

:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #288698 przez ufolka
Dzień Dobry :)
U nas nocka tragiczna, Amelka nie chciała spać, najpierw przez ten katar a potem to już ja nie wiem co jej było, rozbudziła się i zaczęła śmiać się, zaczepiać nas, potem śpiewać gadać i tak do 1.30. Z tym że normalnie bawiła się a od 1 niespodziewanie był płacz, strasznie płakała jak tylko ją na plecki położyłam, jak ją trzymałam na sobie to nie, prawie zasypiała mi w pionie a jak na plecki to płacz, nie wiem dlaczego, strasznie krzyczała a R. spał w salonie i nawet się nie obudził, nawet nie słyszał :cheer: Mam nadzieję że ją nic nie boli no bo nie wiem jaka mogła być przyczyna tego płaczu ;/

Aniu moja siostra też jest fanką Kinga :) A czemu okulista do Ciebie przyjeżdża? Sprawdzasz zapobiegawczo czy coś się stało?
oposku ja miałam chomika, rybki, świnki morskie, żółwia, króliki, papugi, no i ofkorz psy i koty, a kiedyś za dawnych czasów to mieliśmy konia :) takiego normalnego do pracy ale ja i tak na nim jeździłam na worku :ohmy: :lol: nawet zdjęcie mam gdzieś hehe Bo ja różyczko też mam fioła na punkcie koni, choć już mi przeszło sporo :)
a na macie Amelka się bawi, teraz bardziej niż kiedykolwiek, ja mam jeszcze taki panel muzyczny, ona nóżkami lubi walić w pedały piszczące:)A na macie kładę ją bez śpioszków, tylko w skarpetkach i się bawi że hej, a nogi zaczęła zauważać jak jej skarpetki zaczęłam zakładać te ze zwierzątkami dzwoniącymi :silly: :) I nie martw się po prostu lenia masz i już hehe Jeśli lekarz nic nie mówi to nie ma co się stresować, jeszcze ma czas :P
asia a po co do ortopedy?

www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/...-pamieta_223873.html to jest straszne, nawet nie chce sobie wyobrażać siebie na tym miejscu ;/

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #288702 przez aska27
Tak słyszałam w radiu o tym uprowadzeniu dziecka, STRASZNE!!! :(

Ufolka a Ty nie byłaś z Amelką u ortopedy?
W sumie nie trzeba.. dostaliśmy skierowanie i chodzimy.. tylko prywatnie. Na szczescie wszystko do tej pory było ok.

12 lata 10 miesiąc temu #288714 przez hoborr
dzien dobry!

Tez słyszałam. Pewnie dziecko na sprzedaż albo osoba niespełna rozumu.

U nas w nocy tez był młyn, ech szkoda gadać..

Dorota: allegro.pl/nowosc-krzeselko-do-karmienia...2w1-i2061424621.html
ale z innej aukcji.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #288732 przez ufolka
Asiu no ja chodzę nadal do poradni preluksacyjnej, Amelka nosi frejkę :) ale jak chodzę na NFZ bo nie ma kolejek :) A Mikołaj ma problem z bioderkami skoro kazał ćwiczyć i pieluszkować?? A na USG okej wszystko?
dorota moje: allegro.pl/moolino-krzeselko-do-karmieni...est-i1987136618.html

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #288742 przez aska27
ufolka napisał:

Asiu no ja chodzę nadal do poradni preluksacyjnej, Amelka nosi frejkę :) ale jak chodzę na NFZ bo nie ma kolejek :) A Mikołaj ma problem z bioderkami skoro kazał ćwiczyć i pieluszkować?? A na USG okej wszystko?
dorota moje: allegro.pl/moolino-krzeselko-do-karmieni...est-i1987136618.html

ach tak...zupełanie zapomniałam!

U Mikołajka wszystko jest wporządku, te ćwiczenia to miały za zadanie pomóc, przygotować Mikołaja do raczkowania.. tak jak u Oli Lucy i z tego co wiem,to ona własnie z Olką tak ćwiczyła. Mikołaj nie chciał.
a to pieluszkowanie to sama nie wiem dlaczego kazał... z bioderkami też wszystko ok. Na forum kiedys o tym pisałam. Moze teraz są takie ogolne zalecenia, nie amm pojęcia.

Ładne to krzesełko :) a jaki macie kolor?

12 lata 10 miesiąc temu #288749 przez Lucy
Hey

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA OLI I DOMINICZKA :kiss:

Oposku superaśna sesja :side:
My też mało mamy fotek rodzinnych :(

Aniu no ztymi bajkami to niezły przekręt ;)

Ufolko Twoje złe samopoczucie to pewnie wina @ ja też coś zaczęłam plamić i brzuch boli :angry:
A Amelcia super gaduła :laugh:

Rika poetka z Ciebie,super text :)

Natimp współczuję mężowi,mój jak to usłyszał to mówi obym ja nie musiał rodzić...

Martus fajny masz avtarek :)

Dorotas zazdroszczę solarki i fryzjera :blink:
A jak tam sprawy? Doszliście do porozumienia?

Basba ale fajny kolaż :) wszystkie słit wrzuć na FB plisss
I nareszcie pochwaliłaś się swoją Wiki :side:

Oposku mojej też się znudziła mata,a Filip pewnie potrzebuje więcej czasu a skoro waży 10kg :ohmy: to chyba mu trudniej robić wygibaski :)

Asiu fajny demot :)
I jak się czujesz po przemeblowaniu?

Masuska straszne to,już nawet strach na spacer wyjść :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

12 lata 10 miesiąc temu #288753 przez aska27
Zanim pojawił się wózek… – historia chust do noszenia dzieci w Polsce

dziecisawazne.pl/zanim-pojawil-sie-wozek...nia-dzieci-w-polsce/

Lucy przemeblowanie dopiero w sobotę :blink: lae już mnie tutaj dziewczyny przekonały,ze to moze być inna przycyzna... to cc.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka