BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu #287615 przez różyczka
aniaw napisał:

Oposku śłiczne zdjęcia :laugh:
A jaka minka Filipka genialna :silly:
Pasujecie do siebie, super :laugh:

Kurcze wiecie załamałam się ostatnio czytając bajkę Szymonkowi :lol:
Czerwony Kapturek się zepsuł :lol: Ani nie połkął wilk babci - babcia schowała się w szafie, ani dziewczynki nie połknął bo uciekła i nawet wilk nie zginął tylko myśliwi go przegonili :lol:
Moje wspomnienia z dzieciństwa legły w gruzach :lol:

ale jaja :S to pewnie jakas przeróbka pod haslem "stop agresji" czy coś w tym stylu...
ale żal :(
ja to nie polknął?? musi polknąc a potem maja rozpruc i babcia ma wyskoczyć...ech :angry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287618 przez różyczka
Oposek napisał:

Różyczko my jeszcze nie wiemy, czy pociągiem, czy samochodem. Mój mąż bardzo chce jechać samochodem, bo całą drogę prowadziłby sam. Samochodem może i krócej, ale to długa trasa, gorąco, więc i zatrzymać się trzeba ładne parę razy, szczególnie z tak małym dzieckiem, któremu się będzie nudzić, a całej drogi już nie prześpi. Niedawno jechaliśmy do Poznania, z Warszawy dużo bliżej, bo 306 km i to autostradą, a zajęło nam ponad 4 godziny... Jeszcze pytanie, czy w wakacje, przed weekendem nie jedzie się dłużej niż normalnie.

no do Gdanska duzo wiecej nie macie bo okolo 350 km, cały czas 1 droga prosto (7)
ale niewatpliwie jest to sporo dla dziecka szczegolnie

no do lata jeszcze poł roku wiec bedziemy gadac, myslec itd. :)

wlasnie Aniu ja tez widziałam spioszka slodkiego :)

Aska apropo witaminek to moja jak widzi,z ę wyjmuje wit. D to otwiera sama buzie zeby jej wlać heeh :laugh: juz uzalezniona normalnie :blink:
naprawde Twoja ciotka ma Czestera?? :lol:
no nasz chomik póki co odsypia stres zwiazany z adopcja :laugh: i Oliwia nie ma go jak pomęczyc :laugh: to jest rasa PANDA :S taki mały bialy, jak na moje oko to niczym od myszy sie nie rózni :laugh: ale Bianusi sie podoba, jak go pogłaskała czyt.:ścisnęla to mu oczy z orbit malo co nie wyskoczyły heheh :laugh:

Lucy mój kot to ma totalnie zmienne nastroje - raz jest leniwcem pospolitym patrzącym pogardliwym wzrokiem na wszytko i wszystkich a innym razem biega po domu uskuteczniajac ucieczki przed niewidzialnymi wrogami, mozna sie skwiczec ze smiechu :laugh: bo wyglada wtedy jak uciekinier z psychiatryka :laugh:

a i przepraszam, ze dopiero teraz ale ktos pytal -tylko za diabla nie pamietam kto- o puzzle:
no wiec kupilam 2 paczki tych i narazie jeszcze czekam na przesylke:
allegro.pl/puzzle-piankowe-32x32cm-cyfer...-fv-i2054422477.html

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287621 przez ufolka
Hej
no ja was podczytuję ale nie pisałam bo po pierwsze dwa dni z rzędu ból głowy, zatok i brzucha, głowa nie wiem od czego boli a brzuch to @, a dziś Amelka chora, cały czas na rękach, tzn nie mocno tak chora bo ma katar i łzy ciągle lecą, mam nadzieję że szybko minie bo we czwartek na szczepienie.. Rika szkoda mi Twojej małej, biedna z tymi ząbkami, Kasiu, Masusko zdrówka dzidziom waszym :kiss:, Asia szkoda Mikusia także, w ogóle poronione są te szczepionki i zastrzyki, XXI wiek a kują igłami, bez sensu..
przepraszam że nie odpiszę imiennie , mnie coś bierze i łzy mi lecą ciągle, dziś mało soczewki nie zgubiłam, aa i byłam na zakupach i buty sobie kupiłam bo przecenione no i nie wiem, tak na poważnie to

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

przepraszam że taki monolog no ale pytałyście to piszę :) mam nadzieję że mi minie szybko, może to przez @ po części no a z resztą jakoś dam radę, oby tylko ta waga choć z 2 kg ruszyła w dół, to już lepiej będzie :) dobra, koniec smętów, idę na rower :)

12 lata 10 miesiąc temu #287633 przez Rika
Takajedna ale superowe zdjęcie :)

Kurde ale naskrobałyście :ohmy:

Ja nie mogłam pisać bo ciągle ktoś okupował laptopa... a później spaliła się ładowarka i musiałam jechać po drugą, później zakupy... i czas jakoś zleciał, a jutro muszę z Olą jechać na rehabilitację ale mam nadzieję że ostatni raz bo już na piątek umówię ją do neurologa i będzie spokój...

Kaska moja Zuzia zawsze była poniżej 3 centyla i w wadze i we wzroście także ja mam to gdzieś bo ona malutka się urodziła. Później jadła inne rzeczy niż cyc i też jakoś drastycznie waga nie wzrosła. Teraz ma 19 miesięcy i waży 9,6 kg chyba i ma 80 cm wzrostu...

Lucy i inne dziewczyny które pytały o pokój :) to jest pokój dziewczyn, pomalowane ściany, nowe okna, podłoga. Tylko wycyklinować, zalakierować i mogą tam mieszkać... ale jeszcze kuchnia czyli meble, sprzęt... teraz niedługo mąż będzie jechał po drzwi. Na maj może się wprowadzimy ale to też zależy od pieniędzy niestety.

Dorotas to udanych chrzcin :) żeby wszystko było po Twojej myśli :) A Ty szykujesz się na zjazd???

Hoborr widzę że Ci cyce opadły, mi ostatnio też więc cyce do góry i na przód, musi być dobrze a zimą się nie przejmuj :) minie :D

Oposek superowe zdjęcia :D

Aniaw dlaczego zmieniasz klasyczne bajki na jakieś swoje widzimisię :D :D :D mój mąż czyta Zuzi bajki i zawsze coś przekręca :D

Ufolka Ty też cyce do góry :) ja też nie mogę na siebie patrzeć ale muszę... :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #287636 przez Rika
Kołysanka, w zależności którą z dziewczynek usypiam... :)

Jest bardzo późno i wszyscy śpią
Więc Ty też przytul laleczkę swą
Światła już zgasły i zniknął cieć
A rano przywita Cię nowy dzień
A rano przywita Cię nowy dzień

Nie chce Zuzanka/Oleńka jeszcze pójść spać
Bo melodyjka przestała grać
Zobacz Zuzanko/Oleńko księżyc już wstał
I kołysaneczki będzie Ci grał
I kołysaneczki będzie Ci grał

Jesteś Zuzanko/Oleńko zmęczona już
Więc do podusi główeczkę złóż
Weź sobie misia i przytul go
I niech Ci aniołki się w nocy śnią
I niech Ci aniołki się w nocy śnią

Zamknij już oczka i przytul się
Niech sen słodziutki otuli Cię
Zapadła cicha spokojna noc
Więc zmykaj Zuzanko/Oleńko pod swój ciepły koc
Więc zmykaj Zuzanko/Oleńko pod swój ciepły koc

Śpi już Zuzanka/Oleńka sen zmorzył ją
I już w snach tańczy z laleczką swą
Małe aniołki śpiewają znów
Dobranoc Zuzanko/Oleńko słodziutkich snów
Dobranoc Zuzanko/Oleńko słodziutkich snów

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287642 przez dorotas29
Cześć dziewczyny!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 10 miesiąc temu #287650 przez różyczka
witam sie z samego rana :)

po pierwsze musze troche pomarudzic: dodawanie strony do ulubionych w moim przypadku nie działa, na forum moge wejsć jedynie przez google :angry:
'ostatnie dyskusje' nadal nie działaja i jestem nieszczesliwa bo nie moge czytac co na innych watkach :angry:

Rika - kołysaneczka przepiękna :) bravo!

Dorotas to moze podyskutujemy jeszcze o miejscu zjazdu z dziewczynami? tak - o tym sobieszewie myslałam... :)

Ufolko narazie musze isż ale potem Ci coś napisze :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #287652 przez natimp1
hej dziewczyny , no nadrobić Was to ja raczej nie dam rady..
dziś słuchajcie jakis pokręcony dzień się zaczyna.... mąz od 4 rano z bólu się przekręcał pojechał na nocny dyzur , ponoc to kamica nerkowa ale nie wiadomo, ma miec usg itp, niania musiała przyjsc wczesniej ,- pisalą przed chwila ze jakaś nieogarnięta przez to :), Maks został póki co w domu bo mąż bał się z nim jechać samochodem, pewnie zaraz go dopiero odwiezie, dzwoniłam do przedszkola ze będzie później to pani zapytała czy jak mu zostawią 3 skobki ze śniadania to mu starczy !!!!!!! ja ,się pytam czy 3 polówki -a ona ze do połówek Maksi nie siada :)ekstra to zabrzmiało , ciekawe czy jak będzie miał dzieścia to do połówki nie usiądzie

laski sorki nic nie odpisuję to każdej, bo musze do roboty usiąść nie wiem czy nie będę musiała wczesniej wyjsć z pracy więc działam

12 lata 10 miesiąc temu #287678 przez kaska191919
Hej :)
Lucyno to miałaś chwilę zgrozy, dobrze że nic sie nie stało.
No Ola kaszle, lekarz mówi narazie że nic, ale lepiej jest chuchać na zimne, bo tak niewinnie się choroba zaczyna, a jak się zbagatelizuje te pierwsze sygnały to poźniej za późno. Ale dobrze że byliście u doktora, no a jak kaszel nie przejdzie lepiej iść.
Dorotasżyczę zdrówka i zeby do chrztu przeszło!
Hoborrnie dołujesz nas swoim humorem! kobieta kobietę zrozumie, kazda z nas ma takie dni że ma wszystkiego dosyć!ale to musi minąć :) mam nadzieję ze do ciebie słoneczko się uśmiechnie :) a rozstanie z dzidzią czeka każda z nas :blink:
Opasekwow no sesja super, śliczna z was rodzinka!
Rikano ta kołysanka bedzie ulubioną Zuzi i Oli :lol: bo mamusi autorstwa
UFOLKAzdrowiej nam, a co do kompleksów to kazda z nas je ma, i są dziewczyny które nie rodziły a wyglądają gorzej od nas. Wiem że to Cię wkurza że ćwiczysz a tu nic, ale trzeba być wytrwały i się nie poddawać, wkońcu musi waga drgnąć, u mnie też było tak że zaraz po porodzi 10 kg mniej, ale później waga stała w miejscu, a teraz mam wagę jak sprzed ciąży. I nie jesteś z tym sama, ja szczerze to tez nie lubie wyłazić na dwór, bo nie mam czasu się umalować normalnie, włosy nie umalowane bo wypadają i się boje malować, i ogólnie zmęczenie na twarzy widać i taka zaniedbana wyłarzę, zobaczę jakąś laskę i dół, że gdzie jest ta stara Kaśka, ale ona jeszcze wróci tak jak stara Ufolka!!!!!!zaraz przyjdzie wiosna i wszystkie będziemy łazić na spacery długie i zobaczysz że zrzucisz!!! jesteśmy z TObą!!!! :P

12 lata 10 miesiąc temu #287692 przez kaska191919
Normalnie jakiś okres wirusowy teraz praktycznei wszystkie z nas mają kogoś chorego w domu, czy same czy dziecko czy mąż, ja od wczoraj mam jakąś grypę żołądkową, wczoraj z 8 razy mnie na kibel ganiało, i tak brzuch zacznie nagle boleć, az mi włosy dęba stają i do wc , myślałam że przeszło, a co dziś się obudizłam to 3 razy co dziesięć minut to samo, już myślaąłm że nie dojadę na zastrzyk z mała, bo mąż w pracy.
Do mnie w piątek przyjedzie mama, chrzestny Zuzi i teściowa :) i bedą do niedzieli. Mój wziął wolne jutro pojutrze zeby jeździć z nami na te zastrzyki. Z rana na 8 ja sama jadę autem, z kilometr to po mieście ale i tak to dla mnie stres lekki bo nei jeżdżę teraz wogle, i jeszcze zima, ale 30 na H max heheh to nic złego nie powinno być.
ja to wogle żeb :) nie to forum to bym zdziczała, bo w domu to z Zuzią tylko rozmawiam i to laalla, i ten dziecięcy slogan :)rodziny nie mam tu, jedynie od czasu do czasu znajomi przyjdą, czy koleżanki w szkole, no a tak ciągle mam buzię zamknieta i nie umiem normalnei z ludźmi rozmawiać, wysłowić się, ale tak to jest jak rok się w domu siedzi samej.

12 lata 10 miesiąc temu #287693 przez różyczka
No własnie Ufolko - tak jak Kaska napisała - wiele z nas tez jeszcze nie widzi siebie sprzed ciazy w lustrze...niestety :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #287698 przez różyczka
Natimp jak Ty fajnie piszesz - na seke (pytałam Cie czy to oznacza sekunde? :) ale nie odpisałaś), skobke... :) ja nie znam tych słów w ogóle :)
a kamica nerkowa to bolesna sprawa :dry:

Kaska u nas póki co wszyscy zdrowi - odpukac, ale współczuje i super,ze ktoś przyjedzie Ci pomóc choć troche :) grypa zoładkowa to straszne świństwo :S

chyba musze sie w koncu do tej swojej opiekunki wybrac obgadac co i jak...bo narazie tylko przez tel. sie umóiwłysmy,z e ona sie zgadza i tyle...ale jakoś dłuuuugi mam ogon i coś dojsc do niej nie moge - bo odsuwam w swojej głowie ten powrót do pracy jak tylko sie da :S

12 lata 10 miesiąc temu #287701 przez aniaw
Cześć kochane smutaski :kiss:

Różyczko niezłe musisz mieć cyrki z tą odjechaną kotką :laugh:
My też mamy takiego zeschizowanego w lecznicy, ale kochaniutki jest strasznie :)
A chomoiczka to znów taki żywy telewizor mu sprawiliście :lol:

Oposek mi tez marzy się kotek, ale obawiam się, że Szymon wyżerałby mu jedzenie i kot padłby z głodu :lol: A tak na serio to mój starszak zamęczyłby go dosłownie, jeszcze trochę poczekam ze zwierzakiem ;)

Rika kołysanka extra a jaki ma podkład muzyczny? :laugh:

Dorotas zdrówka :kiss:

Dziewczyny ja nie modyfikuje bajki tylko takie teraz udziwnione te wersje :P
Dobrze, że mam mnóstwoooo książeczek dla dzieciaków to jest z czego wybierać :)
A Szymcio już przytzwyczajony do czytania przed snem i nawet po obudzeniu pierwsze co to woła "czita czita" :lol: Już nie "am am", więc jest poprawa :)

Asiu jak tam Mikołaj zniósł nockę po szczepieniu, bo mój na szczęście bardzo ładnie :)

Natimp a co to są skobki???
Kurcze oby nic poważnego u męża nie było, kurcze kamica to mega ból :ohmy:

Kasiu ja też tak na szybko czasem zrobię fryz czy makijaż, ale zmęczenia nie da się zamalować i czasem nie mogę już w lustrze patrzeć na siebie :P Dobrze, że jest mój M i potrafi czasem mi dosłodzić, bo inaczej to załamka :P

Ufoloko kochana wiem co czujesz, serio :kiss: Ja jeszcze nigdy tyle nie ważyłam co teraz :huh: Miałam tyle już zrywów z ćwiczeniami, dietami, ale jakoś wytrwać w nich nie mogę i nie mam niestety tyle samozaparcia co Masuska ;)
Ostatnio nawet myślałam, że jak ja się wszxystkim pokaże na tym zjeździe i to jeszcze nad morzem, przecież takich dużych worków to nie szyją :silly:
Nie jesteś sama, bo przecież jest tu wśród nas kilka dziewczyn, które źle się na maxa czują ze swoim wyglądem (nie mówię tu o laseczkach, które umieszczają zdjęcia i my popadamy w kompleksy a one jeszcze narzekają :P ) Nie będę pokazywać palcami :P
Ja nie lubię tez siebie na zdjęciach, ale chcę, żeby chłopaki mieli pamiątkę, więc pstrykam fotki :blush:
Ważne, że zaczęłaś ćwiczenia, trzeba trochę czasu, żeby ruszyło w dół. Ważne, żeby nie szło w górę ;) Musimy się jakoś zmobilizować i jakoś może zachęcać do określonej partii ćwiczeń??
A z kasą to mamy podobnie ;) Wyliczamy tylko czy nam starczy w miesiącu i nawet z urządzeniem ślubu nieciekawie ;)
Ale nie ma co się poddawać i trzeba kombinować jak się da :) Korzystać z promocjii i starać się o wszystkie możliwe dodatki :) Trzymam kciuki, żeby z tym dodatkiem do wychowawczego się udało, każdy grosze się liczy :kiss:
Nie smutkuj się kochana, jesteśmy z Tobą :kiss:

Hoborr o Cibie też wszyscy się martwili, że tak zamilkłaś. Jak Tobie źle to możesz spokojnie nam pisać, może jakoś troszke uda nam się Ciebie rozweselić :kiss:
Każdy ma prawo do gorszych dni, ale nie możemy się załamywać. Buziaczki :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287702 przez aska27
:dry: Różyczko, Ufolka te kg to masakra jakas, potrafią tak zdołować, echh.. wiem coś o tym :blink:
Różyczko przecież ślicznie wglądasz na tych zdjęciach które nam pokazujesz!!!

co od Czestera to oczywiście prawda..mieszka sobie w Olsztynie :blink: razem z ciociom i Martom, pamiętasz jak pokazywałm Ci jej zdjecia i koni? To jest taki pies który tez z konie lubi hehe bo go wszędzie oczywiście zabierają.

Kasiu wiem jak to jest jak siedzisz sama jak palec, tak też miałam w Poznaniu, nudy przeokropne,teraz masz Zuzkę :) A ja przed ciążą chciałam psa no i razem z męzem kupiliśmy Skandala i dzięki spacerom z nim troszke juz było lepiej.

Rika super kołysanka! :)

Oposku PRZEPIĘKNE SĄ TE WASZE ZDJĘCIA :kiss:

Aniu noc mineła nawet spokojnie, jedna pobudka na karmienie.

Tylko ja od porodu budzę się codziennie z masakrycznym bólem głowy :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #287712 przez aniaw
Kasiu fakt wszyscy dokoła chorują :huh: Obyś szybko doszła do siebie :kiss:

Różyczko ja też się zastanawiam, czy wrócę do swojego dawnego ja ;)
Ale ciuszków się jeszcze nie pozbywam, czekają grzecznie w workach w garażu :P
Wiesz gdybym nie chodziłąa do pracy to pewnie łaziłabym całymi dniami w szlafroku :P
Czasem jak mam dzień wolny i innych planów brak to nie chce mi się ubierać :P
Stres przed powrotem do pracy rozumiem, ja na początku też się cykała, ale z myśłą, że siora będzie od razu jest lepiej :) Chyba dobrze by było, żeby już konkretnie umówiła się z tą opiekunką i żeby poprzychodziła. Może jak zobaczysz, że dobrze sobie radzi to będzie odrobinkę prościej? :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka