BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287715 przez różyczka
słuchajcie z tymi kilogramami to jest tak,ze nie jest wazne kto ile ma za duzo tylko jak sie z tym czuje, bo ja kiedys napisałam,ze nie moge zejsc ponizej tych 65 a Ty Aniu mi na to wtedy, ze grzesze bo Ty bys chciała te 65 ale ja całe życie wazyłam 50 wiec to jest 15 kg nadbagazu dla mnie i ja naprawde źle sie z tym czuje :(
Aniu ja wiem o co Ci chodzi :) bo jak Aska np. pisze,z e ma coś za duzo to ja lupe biore i przykładam to jej fotek :laugh: bo jest taka szczupła,ze ledwo ją moge dostrzec :laugh: ale ciało sie zmienia po ciązy no nie ma co ukrywać i czasem człowiek sie tym dołuje bardzo i ciezko siebie nowa zaakceptować...
ale jak sie bedziemy wspierac tu wspólnie to na pewno bedzie lepiej :blink: :)

ja licze na to, ze jak wróce do pracy i bede zabiegana to troche zrzuce SAMOISTNIE ;) :laugh: takie wysokie schody tez mam w robocie to może to choc troche pomoze :)

Aniu kochana co do opiekunki to z pewnoscią masz racje ale ja dojsc do niej nie moge choc to ulice dalej :dry: no taki mam opór w sobie,ze nawet jak jestem na spacerze to jej dom omijam z daleka :laugh: szok! :laugh: az sie sama z siebie smieje :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287719 przez aniaw
Rika moc buziaczków z okazji 7 mcy Oli :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Nasze bobasy mają już 7 mcy :ohmy:

Kurcze myślałam,że Dominiś do tego czasu będzie już siedział ;) Coś mu nie spieszno ;)

Kurcze zbieram się na rehabilitację :)

Asiu a co lekarz powiedział na te Twoje bóle głowy? To może być związane z cesarką?
Przykra sprawa ;) Czy to raczej ze zmęczenia?

Ja to bym strasznie samotnie czuła się u mojego M na południu Polski, stąd jakoś nie spieszno mi do przenoszenia się w tamte strony :P

12 lata 10 miesiąc temu #287721 przez różyczka
Aniu edytowałam do Ciebei wyzej :)

12 lata 10 miesiąc temu #287725 przez aska27
różyczka napisał:

słuchajcie z tymi kilogramami to jest tak,ze nie jest wazne kto ile ma za duzo tylko jak sie z tym czuje, bo ja kiedys napisałam,ze nie moge zejsc ponizej tych 65 a Ty Aniu mi na to wtedy, ze grzesze bo Ty bys chciała te 65 ale ja całe życie wazyłam 50 wiec to jest 15 kg nadbagazu dla mnie i ja naprawde źle sie z tym czuje :(
Aniu ja wiem o co Ci chodzi :) bo jak Aska np. pisze,z e ma coś za duzo to ja lupe biore i przykładam to jej fotek :laugh: bo jest taka szczupła,ze ledwo ją moge dostrzec :laugh: ale ciało sie zmienia po ciązy no nie ma co ukrywać i czasem człowiek sie tym dołuje bardzo i ciezko siebie nowa zaakceptować...
ale jak sie bedziemy wspierac tu wspólnie to na pewno bedzie lepiej :blink: :)

ja licze na to, ze jak wróce do pracy i bede zabiegana to troche zrzuce SAMOISTNIE ;) :laugh: takie wysokie schody tez mam w robocie to może to choc troche pomoze :)

Aniu kochana co do opiekunki to z pewnoscią masz racje ale ja dojsc do niej nie moge choc to ulice dalej :dry: no taki mam opór w sobie,ze nawet jak jestem na spacerze to jej dom omijam z daleka :laugh: szok! :laugh: az sie sama z siebie smieje :laugh:

Różyczko własnie o to chodzi... coś wystaje tu i tami potem ciężko jakoś skoro nigdy wczęsniej tego nie było. No nic,ale damy radę.

Aniu no własnie nie pomyślałam wcześniej nawet ,zeby lekarza zapytać o te bóle głowy,bo myslałam,ze to prze zmęczenie i te trudne noce,a teraz gdy juz Mikołaj ciut lepiej spi ,a głowę mi rozrywa codziennie ten ból to zaczęłam się zastnanawiać o co chodzi?!

12 lata 10 miesiąc temu #287727 przez aniaw
Różyczko masz rację z tymi kilogramami :)
Wszystko zależy od naszej psychiki i jak się czujemy teraz w nowym ciele :P
Każda z nas ma prawo się dołować wyglądem i tak jak ja się dziwiłam Tobie a Ty dziwisz się Asi to każda z nas ma jakieś kompleksy i TRZEBA SIĘ WSPIERAĆ :laugh:
A z tym omijaniem opiekunki to niezłe psychologiczne zagranie :P
Czasem fajnie tak przedłużyć sobie beztroski czas leniuszkowania w domu :)

12 lata 10 miesiąc temu #287729 przez różyczka
oj ale gapa ze mnie :S

1500 calusków dla Oleńki i Dominisia z okazji ukończenia 7 m-ca :kiss: :kiss: :kiss:
[/size]

Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287731 przez aniaw
Ale wiecie co do kg to juz my babeczki tak mamy, że albo narzekamy na za mało albo na za dużó :P
W lecznicy mam wielką wagę dla zwierzaków i jak np trzeba zważyć jakiegoś niespokojnego stwora to prosze żeby właściciel/właścicielka stanął/stanęła razem z pupilem na wadze to później obliczy się ich różnicę :) I faceci nie mają z tym nigdy problemu a wręcz są zawsze dumni ze swojej wagi :ohmy: a babeczki to raczej się wstydzą, albo nie chcą wejśc na wagę, albo mnie proszą, żebym weszła :lol:

A i w związku z tym, że codziennie mogę się zważyć i to kilka razy w ciągu swojego dyżuru mogę zacząć prowadzić wykres wahań swojej masy ciała :lol:
Ciekawe jakby to się zawierało w centylach :lol:

Asiu lepiej to skontrolować u lekarza, bo przecież zamęczysz się nam.

12 lata 10 miesiąc temu #287734 przez Rika
Dzień dobry, nie będę się rozpisywać bo zaraz moją Olę muszę budzić i jedziemy...

Aniaw Dominiczkowi też wszystkiego naj :)

Różyczko dziękować :)

Aniw później poszukam takiej melodii pod jaką to pisałam :)

Natimp ja też nie znam tych słów...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287737 przez różyczka
Aniu heheh dobre :laugh:

Aska po cesarce wielu kobietkom towarzysza te bóle i to przez lata całe niestety... :dry: tak jak wsród znajomych widze... niektóre mnie nawet straszyły jak jeszcze chciałam brac znieczulenie podczas naturalnego porodu - to, ze nie mam brac bo własnie te bóle sa po tym :dry:
ja miałam tylko przez pierwszy tydzień po operacji, potem już nigdy sie az tak nie zdarzyło mocno...i mam nadzieje, ze nie wróci...na pewno nie zaszkodiz powiedzeić lekarzowi ale obawiam sie, ze oprócz tabletki przeciwbólowej nic innego nie zaleci na to, no przynajmniej moim kumpelom nic lekarze nie zalecali, podobno to prez podnoszenie głowy po cc, że niby 12 h na pałsko trzeba przeleżeć...podnosiłas?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287741 przez aska27
różyczka napisał:

heheh dobre :laugh:

Aska po cesarce wielu kobietkom towarzysza te bóle i to przez lata całe niestety... :dry: tak jak wsród znajomych widze... niektóre mnie nawet straszyły jak jeszcze chciałam brac znieczulenie podczas naturalnego porodu - to, ze nie mam brac bo własnie te bóle sa po tym :dry:
ja miałam tylko przez pierwszy tydzień po operacji, potem już nigdy sie az tak nie zdarzyło mocno...i mam nadzieje, ze nie wróci...na pewno nie zaszkodiz powiedzeić lekarzowi ale obawiam sie, ze oprócz tabletki przeciwbólowej nic innego nie zaleci na to, no przynajmniej moim kumpelom nic lekarze nie zalecali, podobno to prez podnoszenie głowy po cc, że niby 12 h na pałsko trzeba przeleżeć...podnosiłas?

Różyczko nie pamiętam już jak to było :dry: moze trszkę zeby móc się napic. Pare lat mam się tak męczyć? :cheer: yyy, przyznam,ze pierwszy raz słyszę,ale moze,kto wie?!

Dzisiaj z Mikołajem jedziemy otatni raz do oprtopedy... ufff..
Szkoda tylko,ze przyjmuje późno ,bo ok 18-19 zaczyna,a Mikołaj wtedy zasypia,a jak tak staram trzymać się reguły, no nic nie poradzimy, jeszcze tylko dziś i spokój. :cheer:

12 lata 10 miesiąc temu #287748 przez aniaw
Asiu my teraz wizytę u ortopedy mamy jak już Mały będzie dobrze chodził :)
U Mikołaja też pewnie wszystko będzie ok :) A godziny faktycznie dziwaczne ;)
Co do bólu głowy współczuję :dry:

Różyczko dzięujemy za całuski, tylko teraz tak licze, kalkuluje, dzielę mnoże i dodaję i za nic nie wiem jak te buziaki podzielić między mojego zachłannego na całusy a Olę :lol:

Rika powodzonka, oby nie kazali już Tobie tam łazić z Olą :kiss:

Dobra biorę się za szykowanie bo zaraz wychodzimy wymęczyć bobasa :laugh:

miłego dnia :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287757 przez aska27
Aniu przyjdzie odpowiedni czas i Dominiś siądzie sobie :blink:

Miłego spacerku :)

Mikołaj wspiera się na nóżkach i chciałby już stać, to mu się podoba..no ale jeszcze ma czas i nie pozwalamy,zeby juz obciążał nóżki,a teściu tak go trzyma, Robert strasznie się denerwuje gdy to widzi,a Mikołajowi podoba się okropnie.. tylko potem taki maluch nie rozumie dlaczego raz moze tak robić,a innym razem nie.

Czy Wasze bobasy też tak robią?

12 lata 10 miesiąc temu #287765 przez basba
Cześć baby... Ja tylko na chwile tak w czasie przerwy w pracy na kawę ;)

U nas dzisiaj lepiej ... Wiki budziła się rowno co godzinę a nie co pół jak poprzedniej nocy- no i pierwszy raz spała z nami w łóżku. Śmiać mi się chciało koło 3 jak obdziła się kolejny raz a mąż skwitował : No już daj spokój... wyjmij już jej ten groch spod poduszki :lol: W pierwszej chwili nie zajażyłam ale potem to aż parskłam śmiechem! Nasza królewna na ziarnku grochu hehehe. Dzisiaj sąsiad mami przywieź żel calgeln ponoć też bardzo dobry... zobaczymy, ale za ten orajel pięknie dziękuję. Zapisałam, jak tamten nie zadziała będę próbować z nim.

Chciałam Oposku tylko napisać... Przepiękne zdjecia! No cudne... Też bym chciała taką sesję ale mojego męża w rzyciu nie namówie. Za to zrobie Wiktorce z okazji roczku u fotografa z którym współracujemy firmowo sesję na dworze. Antoś też taką miał a zdjecia byly jak dla mnie bajeczne! No... Antek też się załapie na tą lipcową sesję hehehe....

Różyczko ja też swojego czasu szalałam za chomikami :blush: Pierwszego dostałam od mojego meża (tzn. chłopaka - mieliśmy 17 lat ;) ), był bardzo przyjazny i spokojny. Wszyscy domownicy za nim przepadali, dopóki nie zwiał i nie schował się w szafie brata. Jak się odnalazł to w pyszczku miał skrawki materiałó (jak się okazało spodni brachola :S ).

Lucy biedna ale musiałaś się wystraszyć! Moze faktycznie weź jej podusie. W materac sie tak nie wciśnie, a ty bedziesz spokojniejsza.

Dorota zdrówka zycze i oby do chrzcin ci przeszło! Noi oczywiście udanej imprezy. Mam nadzieję ze z mężem stosunki w normie... :)

Rika jaka śliczna ta kołysanka. Masz dziewczyno talenta!!!

Masuska dzięki za info o promocjach. Mam nadzieję że zdrówko Pita lepsze... Fajnie że tak szybko mu przeszło. A krewką z nosa to ty sie nie stresuj. Tak to jest z tymi małymi noskami.

Ufolka nie będę powtarzac tego co napisały dziewczyny... Napiszę tylko ze mają świętą rację!!! Mi np. wystarczy że oko podretuszuje i od razu jakoś tak lepiej na siebie mi się w lustrze patrzy. Staram się też dresów nie zakładać nawet w sobote... choć wygodne i wogóle ale jakoś tak wole dzinsy i t-shirt ... :)

Aniu Riko proszę uściskać i wycałować swoje skarbeńska z okazji 7 miesiąca!!!

Asiu a moze to jakieś bule migrenowe co? Mojej znajomej się ujawniły migreny własnie po ciązy... Idź ty z tym do lekarza... moze coś poradzi a nie się tak biedaku męczysz!!!

Przepraszam jak kogoś ominęłam!!!!

Ja jutro cały dzień w robocie bedę bleeeeeeeee..... najpierw normalnie w biurze a od 13 będę po klientach znowu jeździć z fotografem i zdjęcia schodów robić....

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287770 przez aska27
Basba oby ten żel pomógł Twojej małej Królewnie :)

Co do moich codziennych bólów głowy to być moze,ze to migrenowe bóle nawet tabletki nie pomagają. Obwiniłam też nasze łóżko i w weekend będzie przemeblowanie.. no cóż tonący brzytwy się chwyta :blink: wiecie feng shui ;)

Dzieczyny, czy wiecie moze jak robi się tort bezowy z taka masą w srodku i z bakaliami, daktylami?
Dość dawno go jadłam,szukam przepisu...ale bezskutecznie,moze Wy wiecie co to za tort?! Z góry dziękuję!!!

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #287780 przez różyczka
aska27 napisał:

Basba oby ten żel pomógł Twojej małej Królewnie :)

Co do moich codziennych bólów głowy to być moze,ze to migrenowe bóle nawet tabletki nie pomagają. Obwiniłam też nasze łóżko i w weekend będzie przemeblowanie.. no cóż tonący brzytwy się chwyta :blink: wiecie feng shui ;)

Dzieczyny, czy wiecie moze jak robi się tort bezowy z taka masą w srodku i z bakaliami, daktylami?
Dość dawno go jadłam,szukam przepisu...ale bezskutecznie,moze Wy wiecie co to za tort?! Z góry dziękuję!!!

ale taki?:http://mojewypieki.blox.pl/2007/04/Biala-Pavlova.html
tu jest w wersji ciemnej :http://mojewypieki.blox.pl/2007/06/Czekoladowa-Pavlova.html

czy blaty bezowe przekładane jakas masa? a z jaka masa bys chciała? smietanowa, maskarpone, budyniowa?

oj sorry - ja przeczytałam z owocami :blush:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka