BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 11 miesiąc temu #287057 przez różyczka
kurde zazdroszcze Wam,ze mozecie sobie te centyle sprawdzac - bo u nas do 9 m-ca życia dziecka nie mierzą :S i ja nie wiem czy ona wysoka czy niska?

ale sie dziaisj nudze :( pogoda do kitu...Bianka spi...dom wysprzatałam juz rano...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #287063 przez aniaw
To prześpij się kobieto zanim Bianka się obudzi :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #287112 przez aska27
Aniu pytałam o te badania,ale pani doktor powiedziała,ze nie mam się czym martwić,zbadała ciemiączko, jest malutkie, no i skoro daje mleczko modyfikowane to tam są witaminki,ale dokupiłam dzisiaj Mikusiowi kropelki i będe dwać codzinnie :)

Dominiczek mniejszy jest od Mikusia.. wynika z tego,ze moj zynek to kruszynka nie jest :silly:

Na szczepieniu była też dziewczyna z córeczką 9-miesięcy i wazyła 8900g no,a Mikołaj jak juz pisałam 8600g :laugh:

Różyczko fajna ta Twoja czapka, u nas takich ładnych nie widziałam :( a ja bez czapki zima ani rusz :blink:

hmmm,a jaki nik miała Patrycja ... zaraz sprawdzę ;) Nie pisała ona jednak z nami na lipcówkach tak więc mozecie jej nie znać.

Cieszę się,ze moze z nami jechać, super!!!

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287115 przez różyczka
Aniu dziekuje za rade ale Bianka spi tak krótko,ze ja nie zdąze zasnać niestety :dry:

Aska to jest beret wełniany (nie moherowy :laugh: ) z cekinami z Top Secret był na 14.90 przeceniony z 39.90 wiec wziełam bo mam tez szal taki siwy z top secreta własnie i rekawiczki :)
a ja myslałam, ze u nas na watku pisała dlatego spytałam :)

hmmm widze,ze nijaka Lucynka o liczbie postów O sie zaczytała w naszych sprawach, ze hoho :S :ohmy:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287137 przez aniaw
Asiu ważne, że zdrowe maluszki a waga to przzecież różna może byc ;)
Mnie troszkę dziwi masa Dominiczka, bo przecież jego rodzice do filigranowyych nie należą :lol:

Różyczko wiem, że wcale nie proste jest zasnąć w dzięń jak nieraz ktoś radzi, że niby odespać można nocki ;)
Pamietam jak przy Szymusiu czasem byłam zmęczona i sama to zasypiałam i jak tylko zasnęłam to moja kochana chrzestna dzwoniła pytać co słychac i była taka mega zdziwiona, że godz 11 czy 13sta a ja śpię :angry:
I ona zawsze z tekstem, że o 6stej juz wstaje i już nie śpi a ja w łóżku :angry:
Raz jej powiedziałam, że ja nie śpię o 2 w nocy o 4tej w nocy to następnym razem do niej zadzwonie spytac co słychać :lol:
Ja mam zawsze z niej taką polewkę, choć bardzo ja lubie, ale czasem wydaje mi się, że ona jest z innej planety :huh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu #287157 przez różyczka
Ania czekaj...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:unsure:
niezła jest ta Twoja chrzestna naprawde :laugh:hahahah
no ja tez przerabiałam te zdziwione pytania:dlaczego Ty nie odbierasz telefonu ciągle?? :S matko boska no naprawde nie trzeba wysilac wyobrazni bardzo żeby sie kapnac, ze jak ktoś niedawano urodizł dziecko to bywa troszke zajety, w dzien odsypia, wycisza tel. zeby dziecka nie obudził albo akurat karmi piersią i nie bedzie przeciez cyca wyrywac z buzi zeby leceic bo np. w kuchni tel. leży i dzwoni :S

teraz już nie mam szansy odsypiac bo pół godzinki trwa jej drzemka a ja z 20 min potrzebuje najpierw zeby wyhamowac i zasnać ....a czasem i wiecej wiec to bez sensu :dry:

ale za to w nocy lepeij sie organizuje już bo nie zapalam już w ogóle światełka, nie patrze na zegarek, nie licze, która to juz pobudka danej nocy tylko spie :) od karmeinia do karmienia ofkors ;)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287170 przez aniaw
Różyczko on jest ewangelikiem więc kościelny spokojnie :) potrzebujemy tylko pisemnej zgody biskupa, ale teraz to podobno już formalność :) U niego w stronach rodzinnych mieszane wyznaniowo małżeństwa to normalka :)
Jejku Różyczko strasznie króciótko śpi w dzień Twoja córcia ;) Kurcze, mój to potrafi po 2 godziny drzemać i niewiadomo czy go budzić czy nie ;)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287182 przez różyczka
Aniu - Bianka też potrafi 2 godziny kimac ale jak z nia jestem na dworze, ale wtedy ciezko byłoby spać pchajac wózek :laugh: a tak to ma jeszcze oprócz tej dłuzej 2 krótsze drzemki w domu (w sumie 3 razy drzemie)i one sa za któtkie żeby coś odespac, tak jak juz pisałam, ale oczywiscie niekiedy zdarzy się, ze jej drzemka sie przedłuzy wyjątkowo i wtedy pluje sobie w brode, ze sie nie polozyłam ale kto to przewidzi?? :laugh:
jak sie zdarzało,ze mnie coś podkusiło i poszłam sie położyć, to po np. 20 min zasnełam a ona za chwile sie budziła i zaczynała coraz głosniej wołac a ja oczu nie mogłam otworzyć i byłam nieprzytomna potem jeszcze bardziej...

dziekuje za wyjaśnienie :)

Aniu Oliwia mnie namówiła na kolejnego chomika :S zła jestem na siebie,z e taka miękka rura ze mnie ale to z okazji 15 urodzin. Zaraz jade go kupic :dry:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287185 przez Oposek
Dziewczynki kochane, czytam co u Was na bieżąco, ale czasu nie ma, żeby odpisać, bo mały remont w domu, więc jak tylko Filipek śpi to ja się biorę za sprzątanie.
Mam nadzieję, że wieczorem się uda.

Różyczko ja też jeszcze ni miałam okresu, ale lekarka powiedziała, że tak może być, tylko nie powidziała do kiedy;) także nie martw się:) Ja się bardzo cieszę, bo miałam bolesne, brałam silne leki, a teraz nie mogę, bo karmię.

Masuska, Kasia zdrówka dla maluszków, mogłoby przymrozić wreszcie to by wirusy pozabijało.

Basba najlepszy na ząbkowanie jest żel orajel, on znieczula zupełnie dziąsło. Naprawdę skuteczny (wypróbowałam na sobie, jak miałam zapalenie miazgi), a można stosować u niemowląt. Do kupienia w internecie. Dość drogi, ok 30 zł, ale naprawdę skuteczny. Przykro mi, że tak się Wiktorka męczy:(

12 lata 11 miesiąc temu #287199 przez różyczka
Oposku no to git, ja tam okresu i rok moge nie miec i dłuzej nawet jesli wszsytko jest ok oczywiscie :)
remontuj sie kobieto ale napisz - czy widziałs ile fajnych fotek bylo? :)
i co o wakacjach i zjeźzie pisałyśmy?

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287251 przez aska27
Aniu macie już wybraną datę Waszego ślubu?

Różyczko nie widać,żeby ta czpaka tania była,a liczy się efekt :blink:

Co do drzemek naszych dzieci to wyczytałam ,że powinny mieć w ciągu dnia dwie drzemki po ok 2h, Mikołaj tak jak Bianka... śpi sobie od 20-40 min i to w dodatku jak królik,coś puknie,stuknie,a on wyspany :)

Rózyczko też lubię zwierzęta..więc nie dziwię Ci się,ze się zgodziłaś :blink: hmm..czy to będzie teraz parka? :) A jak kocur dogaduje się z chomikiem?

12 lata 11 miesiąc temu #287317 przez Oposek
Różyczko ze wszystkim jestem na bieżąco:) Widziałam ile świetnych fotek było i też mi się myliłyście z Masuską przez te avatarki, a poza tym podobne jesteście, więc jak wczoraj zamieściłaś fotkę Bianki z nowej czapce to myślałam w pierwszej chwili, że to znowu Masuska zrobiła z Piotrusia sweet córunię :lol:
Co do wyjazdu to czytałam, że najpewniej nad morzem, na wyspie Sobieszewskiej w sierpniu. Mnie tam każdy nocleg odpowiada, nawet namiot. No, może nie za bardzo hotel 5 gwiazdkowy;) Domek, kmping, hostel jak najbardziej.

Filip różnie śpi, zazwyczaj dwa razy po 1,5 godzinie, czasem 3 razy po 45 minut, zależy, o której się obudzi. A na dworzu też potrafi 2 godziny pospać.

12 lata 11 miesiąc temu #287322 przez Oposek
Różyczko a co do chomików to ja miałam kiedyś dwie samiczki-siostrzyczki i one się tak mocno przytulały, a potem się 6 młodych urodziło :P Ty masz takiego cudownego kota, że za każdym razem jak widzę Jego zdjęcie to marudzę, że chce kota. (mąż mi w końcu net wyłączy jak nic- w zeszłym tygodniu musiał ze mną rundę po Biedronkach robić, teraz kot:)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #287346 przez różyczka
Sluchajcie ten kot to jest taka niby arystokratka (choc w rzeczywstosci to ladacznica i wlóczykij straszny) i zachowanie ma takie...hmmm...no wywyzsza sie strasznie i jak były psy to ona nic sobie z nich nie robiła, jadła ich żarcie (a oni jej), spała w ich posłaniu :) jak byla ryba to potrafila pół dnia spedzac na gapieniu sie na nia i wypijaniu jej wody z kuli zeby łatwiej można bylo france złowić :laugh: a chomiki...no cóż....mielismy juz 2, za jej kadencji jednego i potrafila cały dzień lezec na klatce i niby spać...ale łapa zwisała podejrzanie do srodka klatki a 1 oko ciągle łypało ;) :lol:
no teraz dopiero co rozpakowalismy tego nowego domownika - Czester sie nazywać bedzie albo Dżordż :)

Oposku a czy my dostąpimy tego zaszczytu i pokażasz nam pare fotek z tej sesji?? :)
niezła ta historia o siostrzyczkach eheheh :laugh:

Aska
Bianke tez budza hałasy kurde :dry: a niby przy dziecku powinno sie normalnie hałasować ale wtedy ona by chyba nigdy nie zasneła :dry:

12 lata 11 miesiąc temu #287367 przez Oposek
Różyczka Filipa też budzą hałasy i to takie nieoczekiwane. Tzn- wiertarka Go czasem nie obudzi, a odkręcenie butelki z wodą tak :dry:
Wieczorem postaram się zmniejszyć fotki i wrzucę kilka, ok?
A zdjęcie nowego domownika będzie?

Rika przykro mi z powodu ząbka Zuzi:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka