BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286450 przez aniaw
Kasiu kochana dobrze, że pojechałaś, trzymaj się i oby udało się wyleczyć w domku, całuje, dużo zdrówka :kiss:

Przede wszystkim wszystkiego naj dla Amelki, Antosia i Mikołaja!!!!!!!!

Dzięki dziewczyny za wypowiedzi co do cen ślubów, masakra :angry:

Oposek właśnie myślelismy o Paulinach, będziemy jeszcze pytać w różnych parafiach i oczywiście jak byłoby w mojej macierzystej ;)

Asiu Ty wysyłasz zawsze superaśne linki :laugh:

Różyczko a my mieliśmy dziś na obiad pizzę w ramach mojej "diety" :laugh:
A ja mojemu M właśnie powtarzam, że jak pojedzie ze mną na spotkanie to będzie służył za opiekunkę :P

Masuska fajniutko, że tak wychodzi Tobie to gotowanie i łączysz przyjemne z pożytecznym :)

Ufolka toż to będzie trzeba po Ciebie przyjechać :kiss:
Ale rozumiem, u nas też nieciekawa sytuacja, ale bedę odkładać kasiorkę na spotkanko lipcóweczek :)

Iwanek jak ja bym czekała na schudnięcie to nigdy bym się z Wami nie spotkała :lol:

Rika ja też jest za tym, że 2 dni to malutko i trzeba na dłużej przyjechać :)

Ja też pod namiot nie bardzo ale domki jak najbardziej :) Byłam w sobieszewie i tam jest dużo małych domków w lesie na jednym placu i to byłoby coś :)

Lucy pamiętamy o Tobie, główka do góry i nie może Ciebie na spotkanku zabraknąć :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286473 przez aniaw
Pokaże Wam kilka fotek :)
Super bawiliśmy się dziś z Szymonkiem i wyprodukowaliśmy baławana nawet :laugh:
Nie wiem czy fryzurka będzie widoczna, bo robiłam później telefonem, bo baterie w aparacie padły ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu #286480 przez ewitkun
różyczko ja podawałam kilka dni temu Viburcol ze względu na nerwowośc przy zębach, nic nie działało więc dentinox na zęby a czopek w pupę i zaczęło działać gdzieś po 4h, Antek zaczął się uspokajać, zasypiał spokojnie bez napadu płaczu więc w sytuacjach kryzysowych polecam

12 lata 11 miesiąc temu #286492 przez Rika
Różyczko ja i tak i tak się piszę :)

A to już na pewno będzie nad morzem czy nic jeszcze nie wiadomo??? I jak tak to w jakiej miejscowości???

Mój mąż mówi że jak mamy jechać to żeby zebrać dziewczyny i ich rodziny z okolic Wawy i razem pojechać pociągiem :) wtedy kupimy bilet grupowy i będzie taniej :)

Aniw super zdjęcia :) moja Zuzia jak tylko idzie na dwór to od razu zbiera czapkę, kombinezon, rękawiczki, szaliki i się ubiera :)

Kto jeszcze jest z okolic Warszawy?

12 lata 11 miesiąc temu #286496 przez różyczka
O jejku jakie łądne zdjecia! :) ładne dzieci, sliczna mama, super wloski, usmiech i w ogóle :) bałwan troche szczuplaczek jak na balwana ale tez ok :blink: :lol:

Wy pizze - ja fryty :P :lol: i 2 tabliczki czekolady+brownie pół tortownicy :S :) masakroza!

Ewitkun a pediatra sam Ci zapisal czy prosilas? czytałas ta naszą dyskusje tu na temat tych czopków jakiś czas temu? mi kolezanka poleciła zebym Biance podawala żeby przesypiala noc i zastanawiałysmy sie tu z Oposkiem miedzy innymi czy to tak można i w ogóle, niby homeopatyczne i bez skutkow ubocznych ale zawsze to jednak lek, tylko to nie chodziło o jednorazowe kryzysowe sytuacje tylko żeby podawac przez dluzszy czas, ponoć one dzialaja wlasnie jak sie je stosuje przez dluzszy okres czasu, koleżanka mnie namawaiał zebym spróbowała, mówila,z e w tym czasie ja sie wyspie w końcu a Bianka odzwyczai sie od jedzenia w nocy, ale ja nie mam recepty i tak na nie a one od stycznia sa na recepte tylko w sprzedazy, do lekarza sie nie wybieram póki co no i jakos tak nie wiem czy to w porzadku usypiac czopkami dziecko zeby samemu móc sie wyspać....hmmm :S chyba mi sie to nie bardzo podoba...
nie mam tu na mysli sytuacji gdy dziecko zabkuje i naprawde jest niepsokojne, męczy sie itd. -nie zrozum mnie źle
a co Ty o tym myslisz?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 11 miesiąc temu #286498 przez Lucy
Aniu superaśnie i te w chuście i te z bałwankiem,miodzio :)

Masuska promem to się boim :blush:

Mi to obojętnie gdzie,byle by dach nad głową był :)
Ale do Gdańska mam samolot jakby co :blink:

Rika ja z Opolskiego :S

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

12 lata 11 miesiąc temu #286507 przez aniaw
Rika pociąg z grupowym biletem to ciekawy pomysł, muszę przedyskutować sprawę z moim M :laugh:
Szymonkowi jak mówię, że idziemy na spacer to biegnie po buty i krzyczy "buti buti buti" :laugh: Potem pokazuje na wieszak i woła "kutka" pokazując palcem :laugh: a czapkę i szalik sam sobie wybiera, które chce z szuflady :laugh: Ale rękawiczek w ogóle nie uznaje ;)
Czasem jak na dłużej lub w wózku czy na rowerku to mu zakładam i się nie buntuje, ale nieraz jak się uprze to nie i koniec :P

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286508 przez różyczka
Rika napisał:

Różyczko ja i tak i tak się piszę :)

A to już na pewno będzie nad morzem czy nic jeszcze nie wiadomo??? I jak tak to w jakiej miejscowości???

Mój mąż mówi że jak mamy jechać to żeby zebrać dziewczyny i ich rodziny z okolic Wawy i razem pojechać pociągiem :) wtedy kupimy bilet grupowy i będzie taniej :)

Aniw super zdjęcia :) moja Zuzia jak tylko idzie na dwór to od razu zbiera czapkę, kombinezon, rękawiczki, szaliki i się ubiera :)

Kto jeszcze jest z okolic Warszawy?

Droga Riko pisałam wyzej o wyspie sobieszewskiej (to jest Gdansk ale nie centrum)jako o propozycji - piekny sosnowy las i plaża nie tak zaludniona jak w samym trójmieście np., mnostwo miejsc noclegowych... to taka moja delikatna propozycja...
i Masuska i Ania napisały,ze im by sie podobalo na tej wyspie, narazie nikt inny sie nie wypowiedzial konkretniej co do miejsca...
morze póki co zwyciezyło bo kazda z Was je wymienila a inne miejsca nie kazda, wiec iloscia glosów póki co prowadzi :)

z W-wy jest Oposek, Ewitkun, Ania i Ty z okolic i to chyba tyle...

No i Lucy by miała samolot do Gdanska a z lotniska to moj stary by je odebrał :)

12 lata 11 miesiąc temu #286516 przez ewitkun
różyczko niby homeopatia ale jest na receptę żeby wygodne mamy nie stosowały tego nagminnie dla własnego komfortu.... tak mnie się wydaje... każda nawet naturalna rzecz może uzależnić winko domowej roboty, marihuana która rośnie naturalnie... bałabym się regularnie stosować, nigdy nie wiadomo jak organizm reaguje, rozumiem Twój ból nocnego wstawania, czasami nieprzytomności przy karmieniu dziecka ale szprycować czymś gdy nie ma powodu to nie.... może Twoja koleżanka ma więcej odwagi niż ja... a Viburcol dostaliśmy na receptę, receptę wypisał lekarz żeby mieć podczas ząbkowania bo może się przydać, nie prosiłam nawet nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego. nie wiem jak jest z regularnością stosowania u nas po 1 razie zadziałało ale trochę to trwało czasowo. w niektórych aptekach podobno jest bez recepty, może popytaj...

12 lata 11 miesiąc temu #286526 przez różyczka
ewitkun napisał:

różyczko niby homeopatia ale jest na receptę żeby wygodne mamy nie stosowały tego nagminnie dla własnego komfortu.... tak mnie się wydaje... każda nawet naturalna rzecz może uzależnić winko domowej roboty, marihuana która rośnie naturalnie... bałabym się regularnie stosować, nigdy nie wiadomo jak organizm reaguje, rozumiem Twój ból nocnego wstawania, czasami nieprzytomności przy karmieniu dziecka ale szprycować czymś gdy nie ma powodu to nie.... może Twoja koleżanka ma więcej odwagi niż ja... a Viburcol dostaliśmy na receptę, receptę wypisał lekarz żeby mieć podczas ząbkowania bo może się przydać, nie prosiłam nawet nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego. nie wiem jak jest z regularnością stosowania u nas po 1 razie zadziałało ale trochę to trwało czasowo. w niektórych aptekach podobno jest bez recepty, może popytaj...

tak jak napisalam wyzej - mi sie nie podoba pomysl podawania tych czopków po to by mozna było sie wyspac, wiec nie bede ich szukac po aptekach bo nie mam zamiaru ich stosowac póki co...
ale dziekuje za odpow. :)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286541 przez ewitkun
różyczko jak najbardziej Ciebie rozumiem i zgadzam się. pomyśl jednak czy nie warto mieć tych czopków na czarną godzinę nigdy nie wiadomo kiedy mogą być przydatne u nas ani noszenie, tulenie, zabawianie nie pomagało był ryk, pisk, łzy... licho nie śpi tylko chrapie i czeka :P

kochane Antonio Banderas lovelas dziękuje wszystkim ciociom za życzenia :)

macie jakichś doświadczonych sprzedawców ręczników kąpielowych niemowlęcych? takich 70 x 140 bo maluch z tych 75 x 75 wyrósł i muszę czegoś poszukać z kapturkiem czy trójkątem na główkę

12 lata 11 miesiąc temu #286555 przez Rika
Różyczko no mi podoba się Stegna, Jantar... Tam są super plaże... A daleko ta miejscowość jest od Ciebie?

12 lata 11 miesiąc temu #286559 przez masuska
Rika może i racja z tym długim weekendem, no to żeby nie trafić na koniec wakacji to proponuję poczatek sierpnia. Ale zawsze odkąd pamiętam to te okolice święta były ciepłe, ale noce to już beee

Różyczko - organizatorko, ja muszę mieć kibelek i prysznic!!! i w miare wygodne wyrko, namiot odpada! Wygodnicka jestem, ale luksusów nie trzeba. Pisze się chętnie na domek i pokój obok Twojego:)

Dziś Babcia i Prababcia Piotterka wymyślały mu narzeczone, a ja mówię że on już ma wybrankę z Tczewa, koniec i kropka. A one że daleko, a ja mówię że już się umawiamy na wakacje to na pewno się pokochają:)

Kasiu zdrówka Zuzance... Jejku wiesz jak ja się teraz boję o Piotra, leci mu z nosa, ale czysto oddycha (głównie buźką), ma dobry humor, oraz apetyt, nie ma gorączki i cały czas tego się trzymam... Dziś trochę połaziliśmy w chuście i boję się żeby mu się nie pogorszyło... Weekend już prawie za nami jak coś to do przychodni będę w tygodniu lecieć.

Aniu skopiowałam cudne foteczki:) Fryzek i dzieciaki ekstra klasa:)

A o czopkach to nic nie powiem:P Nie podoba mi się to i koniec!

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #286561 przez Rika
A to my w chuście jak już tak chcecie, dzisiaj specjalnie przyniosłam chustę z samochodu :)

A to z Zuziulką :) zdjęcia robione w pokoju dziewczynek :)
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #286565 przez masuska
A i to my w chuście dziś:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka