BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #289083 przez Oposek
Maksia fajnie, że odezwałaś się chociaż na chwilę:) Jejku, współczuję nieprzespanych nocy, stresu no i oczywiście chorej Ani, biedulka:( Podobno zapalenie ucha bardzo boli. Na pocieszenie napiszę, że Filip brał zinnat na zapalenie płuc, jak miał 2 miesiące i szybko pomógł.
Zdrówka życzę i napisz, jak się córeczka czuje!
Z ważniejszych spraw ostatnio planujemy wspólne spotkanie, najprawdopodobniej w sierpniu. Jeśli byłoby nad morzem to miałabyś blisko:)

P.S. Super suwaczek:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #289090 przez Oposek
Właśnie dziewczyny, może spróbujemy ustalić jakiś termin? bo im bliżej tym będzie trudniej. Jak dla mnie sierpień jest w porządku, myślę, że- tak jak pisałyście- koniec czerwca/lipiec raczej nie wchodzi w grę ze względu na pierwsze urodziny dzieciaków.

12 lata 10 miesiąc temu #289126 przez masuska
różyczka napisał:

Masuska ja też chce na zakupy!!!

Byłam, nic ciekawego nie znalazłam, oprócz w pepco:P nawet dobra jakościowo:) bluzeczka z napisem "Syneczek Tatusia. Bardzo kocham mojego tatusia" Wzięłam rozmiar od 80 co by założyć ją 24.06:P Więcej się wygłupiać nie będę:P

Różyczko przesyłka doszła. Kochana jesteś:) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Zaraz podczytam co u Was jeszcze.

Super awatarek Lucy

12 lata 10 miesiąc temu #289152 przez iwanek1
Moje dziecko właśnie zjada podłoge!!
Ile do czytania,o matko,biorę się więc :)
Oposek my właśnie odsprzedaliśmy mate,bo Hania juz tylko gryzła w niej metke i owijała sie wkoło nóżek,tylko miejsce zabierała :) A moja Hania tyle się rusza bo starsza i chuda :laugh: ale za to nie gada tylko piszczy przerazliwie :laugh:
Apropo ortopedy,to ile razy miałyscie kntrole bioderek,bo Hania raz i nikt nie mówił,zeby iśc drugi raz,a tu niektóre po pół roku na drugą kontrole chodzą :unsure: znowu coś przegapiłam pewnie :angry:
A jak się robi domowy kisiel?
Rikawidziałam te pampery w kerfurze,ale głupia rano sie pospieszyłam i w Tesco kupiłam,troszke droższe :angry:
Kurcze ja tez mam problemy z czytanie Was i odpisywaniem :angry: Nigdy z tego gaworzenia nie wyjde :lol: Musze się sprężac

12 lata 10 miesiąc temu #289173 przez masuska
Oposku super menu, u nas dziś wega.

Martuś nie wiem czy pisałam, ale super awatar:)

Martuś dukana odradzam ze względu na to że jest szkodliwa, ale jak ktoś wie czym to grozi i nadal chce stosować /jak ja/ to powiem że jest super. Efekty pojawiają się stopniowo - to może zniechęcić, bo raz coś się dzieje i waga spada, a później jest zastój przez kilka dni. Jak dla mnie było to bardzo mozolne, ale jak na 2 miesiące na diecie i prawie 10 zgubiona to jednak coś ekstra. Pierwsze 2-3 tygodnie to nie spadało mi nic, a jak ruszyło to już fiu fiu:)

Martuś w rossmanie ma być kupon na wszystkie pampki te zielone, a od dziś w Carrefour są np. 4, 132 szt. po 79.99 Pampki te zielone.

Oposku ten Pan Metka to i mnie by się przydał:)

Maksia o matko, mam nadzieję że lepiej jest!

Kto linkował do kocyka? genialny!!!!

Iwanek jak to je podłogę?

12 lata 10 miesiąc temu #289191 przez iwanek1
Masuska sturlała sie na podłoge z koca i polizała ja troche :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #289194 przez masuska
iwanek1 napisał:

Masuska sturlała sie na podłoge z koca i polizała ja troche :laugh:

smakowało:)

12 lata 10 miesiąc temu #289201 przez iwanek1
Hance wszystko smakuje oprócz jedzenia :lol:
A my w Pepco rajstopki tylko kupilismy bo nic nie znalazłam wiecej,a i trampki,ale wiecej butków dla chłopaków było :(
Oposku extra te zabawki,tylko nie na moja kieszeń :angry:
Ale dziś się dowiedziałam,że dostane dodatek do wych.z GOPSu,chciaz tyle :)
Ewitkun kocyk śliczny i wygląda na cieplutki ale znowu ta cena :angry:

12 lata 10 miesiąc temu #289204 przez ewitkun
iwanek my byliśmy 2 razy u ortopedy na bioderkach, 2 tygodnie po urodzeniu i po skończeniu 5 miesięcy teraz mamy sie pojawić gdy zacznie chodzić
masuska ja linkowałam kocyk, a te kocyki z tej firmy były swego czasu w Auchan, ostatnio tez widziałam ale te mniejsze...

12 lata 10 miesiąc temu #289209 przez iwanek1
Ewitkun dzięki,muszę jutro na szczepieniu zapytac o te bioderka,czemu akrat tam gdzie my bylismy na kontroli drugi raz nie dali skierowania :unsure:

A wiecie do czego moje dzieco najszybciej dojdzie,doturla się lub "doskoczy"-do okularów,telefonu i aparatu fot.Inne zabawki mogą nie istniec :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #289213 przez masuska
Iwanku, jeszcze pilot:) To i Piter też woli takie zabawki:)

Ewitkun, no kocyk wygląda ekstra:)

12 lata 10 miesiąc temu #289234 przez iwanek1
Masuska masz rację,zapomniałam o piotach :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #289247 przez Oposek
Iwanek Super, że udało się z wychowawczym! z gaworzenia wychodzi się daje się po 100 postach, więc już niebawem:) Może Ty się skusisz na pieluszki marki tesco, skoro macie sklep niedaleko;) To moje nowe odkrycie i bardzo chwalę:) No wlaśnie u nas mata też miejsce zajmuje, a Filip nie chce już na niej leżeć, od razu się przewraca i na podłogę:) My na kontroli bioderek byliśmy na razie dwa razy- 6 tydzień- usg i ortopeda, 3 miesiąc- usg i ortopeda. Teraz idziemy po 6 miesiącu już tylko do ortopedy, bez usg.
Przepis na domowy kisiel, bardzo proszę:
100 ml wody
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
100 ml soku dla niemowląt lub kompotu domowego (tylko nie z owoców pestkowych)
ew troszkę cukru
Wodę mieszamy z sokiem, tylko do 2/3 objętości dodajemy cukier i zagotowujemy. W pozostałej części rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i dodajemy do wrzącej wody z sokiem, całość zagotowujemy ciągle mieszając.

Link do zabawki tak jak pisałam tylko poglądowy, bo mega drogie. Ale łatwo samemu zrobić:)

Masuska mój syn też zjada piloty i bawi się komórą;)

Dzisiejszy spacer:)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #289264 przez takajedna
Oooo, Maksia, widzę nową twarz na forum? witam :)
My już przechodziliśmy antybiotyk, tez nie pomagał, dopiero zastrzyki, ważne żeby poprawa była szybko widoczna

Ten kupon na pampki z rossmana to jak to działa w ogóle? trzeba ze strony pobbrać? jaka zniżka?
Tesco mam daleko :dry:

Kocyk fajny, no ale włąśnie cena mniej ;) to samo z tymi zabawkami co Oposek pokazywała

Iwanek ja miałam 2 kontrole, teraz jak bedzie już chodzić dopiero

Ewa teraz czytam że Ty też się nie najlepiej czujesz?

Oposku ale masz fajną żabcię w wózku :laugh:
Pewnie świadomość że Filip miał wylew sprawia, że się bardziej martwisz, ale dzieci wszystko zrobią w swoim czasie, zresztą z dzieciakami jest tak że długo nic, a pewnego dnia Cię zaskoczy :woohoo:

Bartek jak widzi komórkę, to świat przestaje istnieć :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #289298 przez iwanek1
Oposek spróbuje pieluszki Tesco,po Dadie biedronkowej miała krostki,po hagisach byo ok.ale za małe i twarde jakies były,to sprawdze tesco,bo tylko po pampersie nic nie było.Hm,czyli wszyscy byli z bioderkami wiecej niz raz ,kurde no a dlaczego nam nie mówili :angry: Kisiel spróbuje zrobic,dziekuje za przepis,juz kiedys szukałam dla niemowlaków przepisu i nie znalazłam.
NO i FILIPEK cudo w tych zieleniach,a oczka jak sie smieją :)
Tak jak napisała Takajedna dzieci są różne,rozwijają się w swoim tempie,ja tez się ciągle martwie,ale teraz staram sie troche opanowac :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka