BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300908 przez hoborr

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #300910 przez hoborr

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Tu do Bianki podobna:)
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #300911 przez hoborr

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300922 przez aska27
Hoborr Adusia jest przesliczna i jaki cudne minki robi :laugh: Super! bardzo podobna do Ciebie :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #300943 przez Oposek
Hobbor śliczna:):):) drugie zdjęcie wymiata!

12 lata 11 miesiąc temu #300944 przez hoborr

12 lata 11 miesiąc temu #300945 przez Lucy
Róża 750zł pfff niech się wypchają,a widziałaś mojego Klakiera w sam raz dla Twojej koci :)

Hoborr córa piękna

Dziecko by mi się utopiło :ohmy:
Wsadziła buzię do wody podczas kąpielii nie mogła złapać oddechu :dry:
Bożeee....

Na fifinie ma czerwone plamy :( nie wygląda na odparzenie,uczulenie? smaruję bephantenem,po porodzie tez ją tym smarowałam nie buyło problemu...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

12 lata 11 miesiąc temu #300955 przez Oposek
Lucy gratulacje z powodu raczkowania:) kocur cudny, on jakoś z okolicy do Was prychodzi? jaka w ogóle u Was temperatura? Ale musiałaś się zdenerwować z tą kąpielą:( Ja się wczoraj zdenerwowałam, bo Filip mi się z łóżka zsunął, dokładnie jak kiedyś Adusia Hoborka:( A wszystko przez mojego, bo ja jeszcze spałam, a On położył Filipa obok mnie, niczym nie zastawił i poszedł do łazienki:( No i zleciał:(

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300959 przez aska27
Lucy biedna Oleńka, na pewno się wystraszyła..buziaki przesyłam!
Sprawdzonym i według mnie najlepszym sposobem na odparzenia jest zasypywanie odparzonych miejsc mąką ziemniaczaną. Już o tym tutaj pisałam,ja nie używam kremów,maści...ale każdy robi jak uwaza. Moze spróbuj,na pewno nie zaszkodzi!

Oposku oj, biedny Filipek..jego też ściskam mocno! Teraz te nasze dzieci są takie zwinn i szybkie,ze trzeba bardzo uwazać. Dobrze,ze nic mu się poważnego nie stało!

12 lata 11 miesiąc temu #300961 przez Lucy
Oposek napisał:

Lucy gratulacje z powodu raczkowania:) kocur cudny, on jakoś z okolicy do Was prychodzi? jaka w ogóle u Was temperatura? Ale musiałaś się zdenerwować z tą kąpielą:( Ja się wczoraj zdenerwowałam, bo Filip mi się z łóżka zsunął, dokładnie jak kiedyś Adusia Hoborka:( A wszystko przez mojego, bo ja jeszcze spałam, a On położył Filipa obok mnie, niczym nie zastawił i poszedł do łazienki:( No i zleciał:(

No i widzisz to są faceci :angry: Ale nic mu się nie stało?
U nas w dzień -8 brrrr

A widziałyście jak zrobić śnieg z wrzątku? Tylko nie wiem jaka powinna być temp...

A kot jest mój! Tzn był mój,przez wyjazd oddałam go sąsiadce,więc jak jestem w PL to wpada na wyżerkę,a fotkę wrzuciła siora Męża na FB...więc się chwalę :lol:

12 lata 11 miesiąc temu #300968 przez Lucy
Asiu przestraszyła się no i płakała bo oddychać nie mogła ;)
A cały czas mąką sypać? i np wodą przemywać przegotowaną?

12 lata 11 miesiąc temu #300974 przez Oposek
Aśka, Lucy u dziewczynek nie powinno się niczym zasypywać ani mąką ziemniaczaną ani zasypką, bo bardzo latwo o zakażenie. Więc odradzam. My z Aśką możemy sobie poszaleć, przecież ptaszki naszym panom nie odlecą:P

No nic Mu się nie stało tzn nie rozwalił główki, nie ma siniaka nawet. Nie wiem do końca jak upadł, bo usłyszałam pac i ryk, zerwałam się, a On leżał na brzuszku podpierając się na rączkach, więc może głową nie uderzył? Strasznie się przestraszył za to i płakał żałośnie:( Kupę szczęścia mamy, bo obok łóżka stoi szafka nocna z ostrymi rogami, jakby w nią przywalił... Mi po tej historii z Madzią aż się goroąco robi, jak o tym pomyślę, że od jednego upadku może dziecko umrzeć :(

12 lata 11 miesiąc temu #300977 przez aska27
Lucy napisał:

Asiu przestraszyła się no i płakała bo oddychać nie mogła ;)
A cały czas mąką sypać? i np wodą przemywać przegotowaną?

Lucy to jest moja wypróbowana rada..mozesz spróbować,moze i Olce pomoze.
Umyj pupkę, tak żeby była czyściutka..wodą oczywiście nie chusteczkami i posyp delikatnie zaczerwienione miejca..ja sypie na cała pupkę no i załóż pieluszę. Powinno pomóc i zazwyczaj szybko. Staram isę pilnować..nigdy nie miał odparzeń. Jak pupcia jest ładna,bez podrażnien to kremuję tylko.
Czasami tez sypałam pod paszkami.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300979 przez Oposek
Asia oraz inne mamy chłopców jak to jest z napletkiem u Waszych synków? odciągacie podczas kąpieli?

Pierwszy z brzegu artykuł o zasypkach u dziewczynek. Chyba, że znowu coś się zmieniło, a ja nie nadążam :dry:
dziecko-i-zdrowie.wieszjak.pl/pielegnacj...dla-dziewczynek.html

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #300987 przez aska27
Oposkupierwszy raz słysze,ze dziewczynkom nie mozna.hmm... moje znajome mają córeczki i też tak robią... najtańszy lek...w sumie nie sypie się tego strasznie duzo tylko zaciera ,smaruje delikatne te czerwone miejsce..oczywiscie na zewnątrz. Ale w sumie każdy robi jak uwaza.

co do napletka... nic nie robie..chya jeszcze nie czas na to,ale moze znowu się nie znam hehehe
A Ty juz coś robisz?

wiesz mi lekarz kazał czekać do roku... no i tak zamierzam zrobić,chociaż wiem ,ze teorie są rózne..Ciekawa więc też jestem jak to jest u Was?!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka