- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oposek dla mnie ta metoda 3,5,7 jest nie do przyjęcia. To katowanie dziecka moim zdaniem. Dziecko samo dorośnie. Tak samo sadzanie na nocnik, wielu mówi że trzeba sadzać na nocnik jak tylko dziecko zacznie samo siadać ale to nie prawda. Później może być tak że dziecko będzie sikać do nocnika tylko wtedy gdy Ty je posadzisz. Bez sensu. Zuzia powoli sama uczy się sikać do nocnika
Ze spaniem jest tak samo. Dziecko do wszystkiego dorośnie. Ja nie doprowadzam do płaczu dziewczynek. Jak tylko jęczą to od razu lecę. Jestem na każde ich zawołanie ale wiem, ze one wiedzą że mogą na mnie liczyć i ze zawsze jestem blisko.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Oposku genialna fotka z kiełbasą
Różyczko śliczna Bianka:)
Hoborrku a i Adusia cud malinka:)
A mam takie pytanie, bo widziałam że Ewitkun, Lucy i Ty zakładacie body na rajstopki. Dlaczego?
Na spotkanie bierz gitarrę Będziemy śpiewać, przy piwku, znaczy przy ognisku:P
Lucy, ale nic się nie stało i jest git. Bephanten pomaga na różne zmiany, mam w razie W
Oposku, ja tylko jak zrobi kupę i mu się ona rozmemła to wtedy siurka czyszczę, a tak to robię jak mi kazano i nie ruszam.
A i przyznam rację z tym zasypywaniem, u dziewczynki przecież inaczej to funkcjonuje i nie po to natura tak nas stworzyła że tam jest wilgotno. Na szkole rodzenia mówiono, że dziewczynkom to tylko smarować.
Olka cieszę się bardzo że pierwszy dzień w pracy wypadł dobrze:)
Iwanku, dodam na FB i na NK to zobaczysz. A z tym ojcowskim to i dziś grzebałam dla Męża, bo bierze wreszcie:) No i pomyślałam o was:)
Różyczko to zapytaj małża co on na te ciast bezowe? Będę robić po tłustym czwartku, a ciekawa jestem co myśli o marchewkowym, od tego co powie zależy czy będę korzystała z jego usług:)
Bernard i Bianka byli na tvp1 jak wstałam tak między 9-10
Rika ja mam podobnie ze spaniem:)
Oposku te 3-5-7 to taki "zimny chów"?
Lucy Ola wymiata!!!! Jak Ada:)
Dobranoc:)
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ufolka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
oposku ale Filip ma kiełbachę aż mi się jeść zechciało ;p
różyczko jaki świetny avatar tak zmieniacie i ja swój zmienię chyba ;p a ciasto ekstra na szybko i smacznie
hoborr jaka Ada śliczna pierwsze zdjęcie gites
Lucy ja bym mąką nie zasypywała fifiny, bo jej się tam nazbiera, po co Ci to, ja smaruję bepantenem, a Ola to na tym filmie mam wrażenie że wstanie i pójdzie hehe
popatrzyłam i aż mi się zechciało spać
masuska jakie ciasto bezowe?? :>
rikapodobają mi się Twoje poglądy na temat wychowania Ola super, tak na nią
Dobranoc
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
No Ufolka rozumiem, że zwątpiłaś, ale żeby nie napisać nic o sobie to już przesada:P
Różyczko dzięki za dietę, faktycznie wygląda smacznie:) Kurcze, ja jestem przekonana, że potrafię schudnąć, tylko nie wiem, czy potrafię utrzymać wagę I tak się zastanawiam- Ty masz do zrzucenia kilka kilo, ja pewnie ze trzy razy więcej, czy takie długotrwałe jej stosowanie nie zaszkodzi mnie i Filipowi? jak myślisz?
Rika śliczna Oleńka, jak zawsze:) zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. A jak gips, zdjęty? bie nie doczytałam:/
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny jakich szamponów i odżywek do włosów używacie i czy się sprawdzają???
Idę spać
Siedzę w kuchni bo dziewczyny śpią i nie chcę żeby je moje klikanie obudziło. Zrobiłam porządek ze zdjeciami, wybrałam te do wywołania. Tzn przeszły dopiero pierwszy etap. Najpierw wybieram zdjęcia ze wszystkich folderów do jednego folderu "do wywolania", później z tego folderu eliminuję te "brzydsze" a później wysyłam do wywołania. Więc pierwszy najgorszy etap mam za sobą. Jest 650 zdjęć a ma być 500 więc będzie ciężko, w sumie nie sprawdzałam jaka jest teraz cena jednej odbitki... hmm..
W każdym razie zmęczyło mnie to a do tego muszę siedzieć w kuchni na twardym stołku i mnie już tyłek boli a jeszcze tyle rzeczy miałam zrobić.
Przepraszam ze tak pieprzę głupoty ale nie mam nawet z kim porozmawiać o tym co mnie boli (dosłownie i w przenośni) i głodna jestem ale obiecałam że nie będę już żarła na noc bo tyłek rośnie i słodyczy też nie jem ale po kryjomu wcinam białą czekoladę z groszkami którą kupiłam Zuzi wyobrażając sobie przy tym jak siedzi w kącie i próbuje wydłubać groszki
A tak serio to ostatnio wcinałam 1,5 tbliczki czekolady dziennie plus w nocy zamiast pić to jadłam czekoladę ale już się opanowałam.
Dobra spadam
PAAAAAAAAAAAAA
Edit.
Jestem boska O o o
Jestem sexy O o o
Edit.
jestem śpiącaaaaaaaa O o o
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My już od 5 nie śpimy, a miałam nadzieję,że będzie inaczej,no coż!
Lucy Twoja Bianka jest przecudna, ślicznie raczkuje i jak wysoko podnosi się na nówżkach, szok! ...ech o raczkowaniu Mikolajka mogę tylko pomarzyć
Rika Twoja Ola jest do schurpania, mały słodziaczek!
o czekoladzie to ja już się nie wypowiadam, lubię i juz..hmm, tylko jak byłam w ciąży to nie miałam na nią ochoty...tak więc jest sposob
co do odżywek do włosów to uzywam Gliss Kur.
Masuska co do zasypywania pupci to tak jak pisałam stosuje się to na zewnątrz i delikatnie,nie całą torebkę, to chyba logiczne przecież mi nawet nie przyszło do głowy,zeby posypywać tam w srodku dobrze uczą w tej szkole rodzenia
no ale kazda z nas robi jak uważa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hehe.. to nie podlega dyskusji oczywiście!
Edit.
Jestem boska O o o
Jestem sexy O o o
Edit.
jestem śpiącaaaaaaaa O o o
Słyszałyście o książce "Jak trenować dziecko?" ?> polecam artykuł:
stopklapsom.pl/artykuly/klaps-biblijna-rozga
i kolejny link:
www.bebiko.pl/home/porady/karmienie-bute...rmic-dziecko-w-nocy/
Każdej nocy zmniejszaj dziecku jego porcję mleka, np. o 10 ml. Po pewnym czasie maluszkowi zostanie niewielka ilość pokarmu w butelce i sam przestanie czuć potrzebę nocnego podjadania.
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Rikaja używam teraz odżywki head&shoulders fajnie się włosy rozczesują
A Olcia irokeza ma?? Super!
Rika nie żryj tyle ja wczoraj zrobiłam dwie blachy pupinek i teraz zajadam i kawką popijam mmniam
Aska moja Bianka? No w sumie na drugie tak ma
Róża znowu zmieniła avatar
Ufolka mnie miażdży jak staje na tych nogach,wydaje mi się że rypnie nosem o podłogę
Matko ona już tyle zderzeń zaliczyła że szok,a najczęściej jak przewróci się z brzucha na plecy to od razu wali głową o podłogę
Masuska ubieram tak bo mi się tak bardziej podoba
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
Lucy hehe przepraszamy oczywiście,ze Olunia Bianka hehehe
Wybaczam
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aska27 napisał:
Lucy hehe przepraszamy oczywiście,ze Olunia Bianka hehehe
Wybaczam
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nawet nie startuję do nadrobienia wszytskich zaległości:)Coś tam podczytałam
Rika ,a to taka 2-częściowa pidżama? Nie widziałam takich z całymi stópkami
Lucy młoda świetnie raczkuje:)ale zeby szczuć kosmetykami;)
No właśnie dziewczyny dlaczego body na rajstopy zakładacie.. nie spotkałam się z tym nigdy.
Oposku ciekawy ten artykuł o zmniejszaniu porcji jedzenia, podobnie mówili w szkole rodzenia.. zastanawiam się tylko bo Jaśko mało pije mleka 120 to góra a w nocy przy pierwszym karmieniu potrafi jakies 150 , Nie wiem na ile to że z głodu czy na śpiku ale zawsze uzupełni dzienne braki.
U nas nadal walka z jelitówka, Jasko po tych jednych wymiotach jakos jest ok, wczoraj był taki cudny popołudniu jakby wiedział że matka ledwo dycha, spaliśmy ponad 1,5 h popołudniem a potem tak się cudnie sam bawił jak nigdy
A kurcze wstyd mi laski było przed opiekunką , bo w domu po tym wekendzie troche syfek ale trudno mi było wstać z łożka a co dopiero sprzatać, i przychodzę z pracy a tam naczynia pomyte, Jaśka zabawki ogarnięte... kurde głupio mi strasznie.. wczoraj juz było mi lepiej więc w domu porządek ale ciekawe co sobie pomyślała..
a apropos spania to młody też cwaniaczy i najlepiej koło mamusi zasypia ale to popołudniowa drzemka , wieczorem odpukać nie ma problemu