BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 11 miesiąc temu #301060 przez iwanek1
Aska to macie dłllugi dzień :laugh:
Troche mi lepiej jak pomysle,że Wy tez nie za dużo śpicie :lol: :kiss: ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #301062 przez aska27
iwanek1 napisał:

Aska to macie dłllugi dzień :laugh:
Troche mi lepiej jak pomysle,że Wy tez nie za dużo śpicie :lol: :kiss: ;)

jak się obudzisz jutro wczesnie rano tak ok 5 /czego Ci absolutnie nie życzę ;) / to pomysl sobie dla otuchy,ze my równiez juz nie śpimy :laugh: :blink:

12 lata 11 miesiąc temu #301080 przez różyczka
Aska dzięki :) zmieniłam bo tamten za duzo emocji wzbudzał hehe :laugh:
a to stara fotka jak Bianulka maiął coś ze 2-3 m-ce, ale nie mam tu pod reką akurat za duzo fotek aktualnych.

Oposku poszło :)

u nas ze spaniem jest tak ostatnio - Bianulek zasypia elegancko po k,apieli w lózeczku, bez pomocy, sama, porpostu pada ale zaczęlam stosowac zamaist wyciszania przed snem - zabawianie do upadlego :) i tak spi jak zabita do ...nie wiem nawet bo ja sie klade najpoxniej o pólnocy, wiec do 24 nie budiz sie wcale a potem to juz nic nie pamietam, jakby mi ktoś dysk wyczyscił :laugh: tylko maz mówi, że zarejestrowal np. 3 karmienia i rano budzimy sie w trojke, jest ciasno i niewygodnie ale te m-ce bez snu daly mi sie tak we znaki,ze nie potrafie oprzytomniec już w srodku nocy :dry:

apropo przedstawiania tu swoejgo zdania : ewitkun musze przyznac, ze ja Cie nie zrozumiem - pojechalas kiedys po mnie w temacie jedzenia ze sloików - ze Ty bedziesz gotować sama, bo sloiczki sa 'be', że to nie jest dobre jedzenie dla dziecka itd., dawałaś nawet linka do jakiegoś artykułu pamietam., pisałas, ze masz warzywa od mamy z ogródka itd. a teraz piszesz,ze dajesz wyłacznie sloiczki :unsure: o kaszy no to podobna sytuacja, ale juz nie bede sie powtarzac bo napisałas mi już,ze byłas przeciwna tym gotowym bo zaiwraja niezdrowy cukier itp. ale zmieniłas zdanie i jednak podajesz gotowe, ale teraz nie wytrzymalam i musialm Cie spytac - pisalas tu wielokrotnie, ze lubisz spac z Antosiem, uważasz,ze to wyraz bliskosci itd. to co teraz sie zmienilo, ze nagle zupełnie przeciwny biegun obralas i stosujesz kontrolowane wylakiwanie się, zeby spal sam w łóżeczku :unsure:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 11 miesiąc temu #301093 przez różyczka
Aaaa ale zapomniałam dodac, ze idzie spac o 19.30 ostatnio, wiec jak spi do tej 24 czy 1 to i tak jest poprawa, no a potem to juz po staremu leci do rana :dry:

przeczytałam gdzie dzis,ze kasza manna tuczy :S chryste panie jakie to zywienie dzieci jest skomplikowane :S mam kumpele, której 1,5 roczna córeczka je praktycznie tylko frytki i zyje :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 11 miesiąc temu #301105 przez Oposek
Różyczko u nas tak samo- zabawianie, śpi ok 4 godzin jak zabity, bez pobudki. Potem Go biorę do nas dalej już nic nie wiem i nie pamiętam...
Kasza manna tuczy? ha!!!! więc to nie przez frytki, pizze i ciasta o północy jestem gruba, tylko przez kaszę w przedszkolu! :P No to kamień z serca, od jutra kaszki manny nie tknę, a teraz idę po bitą śmietanę z mascarpone :lol:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301109 przez aska27
a co to jest to "kontorlowane wypłakiwanie się"? hmm.. brzmi nieciekawie.
Przyznam się,ze ja raczej niedouszczam,zeby Mikołaj płakał..bo jak to gdzies przeczytałam "dzieci nie płaczą rodzicom na złość" jest im wtedy niedobrze i tak wołają, zaznaczają,ze coś się dzieje. Ale ja to jestem moze przesadnie przewrażliwona, niektórzy przecież mowia ,ze jak się wypłacze to bedzie mniej dzidzius siusiał,albo sie dotleni :dry: ee głupie wg mnie!

Różyczko Mikołaj tez już zasypia o 19.30 ..a wczesniej kładałam go o 18. Samo mu ise przestawiło,moze i dobrze.

12 lata 11 miesiąc temu #301114 przez Rika
Hoborr ale Adusia ma minkę :) normalnie jak moja Zuzia :)na tym pierwszym zdjęciu :D

A przy gitarze jaką ma minkę :)

A w ogóle to ile Wy naskrobałyście!!! :ohmy:

Różyczko a sprzedałaś telefon czy nie? lepiej na allegro wystaw go :) szybko pójdzie :)

Czy tylko moje dzieci są śpiochami??? Ola idzie spać ok 22-23 czasem przebudzi się ok 1 na cyca ale ja jeszcze nie śpię więc spoko i śpi do 9, daję jej cyca i śpi dopóki Zuzia jej nie obudzi krzycząc "Olaaa!!!" ok 11-12 :D

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #301115 przez aska27
Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu #301118 przez Oposek
Asia jest taka metoda nauki snu polegająca na że zostawiasz dziecko samo w jego łóżeczku i pozwalasz by płakało, po czym zaglądasz do niego po 3, potem 5 , następnie 7 minutach. Zwolennicy twierdzą, że przychodząc dajesz dziecku do zrozumienia, że jesteś, ale konsekwentnie nie bierzesz, ne usypiasz itd. Przeciwnicy, w tym ja, uważają, że dziecko w końcu przestaje płakać nie dlatego, że się uczy zasypiać, a dlatego , że zdaje sobie sprawę z tego, że jego płakanie nie ma sensu... A ja bym chicała, żeby mój syn wiedział, że zawsze jestem kiedy mnie potrzebuje.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301129 przez aska27
Oposek napisał:

Asia jest taka metoda nauki snu polegająca na że zostawiasz dziecko samo w jego łóżeczku i pozwalasz by płakało, po czym zaglądasz do niego po 3, potem 5 , następnie 7 minutach. Zwolennicy twierdzą, że przychodząc dajesz dziecku do zrozumienia, że jesteś, ale konsekwentnie nie bierzesz, ne usypiasz itd. Przeciwnicy, w tym ja, uważają, że dziecko w końcu przestaje płakać nie dlatego, że się uczy zasypiać, a dlatego , że zdaje sobie sprawę z tego, że jego płakanie nie ma sensu... A ja bym chicała, żeby mój syn wiedział, że zawsze jestem kiedy mnie potrzebuje.

okrutne.. troszkę jak psychiczne znęcanie się nad dzieckiem..jakby mama chciała powiedziec "jestem tutaj,ale i tak nic nie zdziałasz"..yyy... juz z Różyczką kiedys pisałam,ze Mikołaj potrafi sam zasypiać i zazwyczaj wieczorem bez problemu położony do łózeczka sam zasypia,ale w dzień domaga się przytualnia,takie usypianie trwa chwilkę,a mam warazenie,ze jest spokojniejszy no i ja też ;) ale czas przytualnia szybko się skonczy wiec korzystam póki mogę hehe spójrz wyżej hehe jak mam takiego babelka nie przytulać?! :laugh: :silly:

Rika Ty szczęściaro :blink:

no nic idę spać, dobranoc!!! :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #301153 przez Oposek
Aśka ja kiedyś byłam już tak zmęczona, że zgłębiałam temat i przeraziło mnie to strasznie. Filip nie zasypia sam (oprócz jazdy samochodem i na spacerze w wózku)- usypia przy piersi w ciągu dnia i wieczorem. Od niedawna sam zasypia po jedzeniu w nocy. Trudno, widocznie tak musi być. Ja tam noszę, bujam, usypiam i nie mam wyrzutów- myślę, że to niezbędne do prawidłowego rozwoju i argumenty, że się przyzwyczai mam w głębokim poważaniu. Wierzę, że na wszystko jest czas- przecież jak się nauczy raczkować to pewnie będzie chciał sam poznawać świat, a nie być noszony na rękach. Tak samo jak w pierszym miesiącu najważniejsza była mama, a po kilku tygodniach równie chętnie bawi się z tatą i babcią.
A to co napisałaś o tym płaczu i siusianiu straszne :(

12 lata 11 miesiąc temu #301164 przez Rika
Aska tak jak Oposek napisała. Moja Zuzia też nie zasypiała sama. Nosiłam ją czasem całymi nocami, później spała z nami i dopiero niedawno zaczęła sama zasypiać w swoim łóżeczku. Jej spanie mogę podzielić na etapy :)

1. noszenie, przytulanie, cyc, spanie z nami
2. spanie i samodzielne zasypianie z nami
3. spanie w swoim łóżeczku po uprzednim zaśnięciu na rękach :)
4. samodzielne zasypianie w swoim łóżeczku

12 lata 11 miesiąc temu #301176 przez Oposek
Dziewczyny, czy któraś z Was ma może fotelik samochodowy Coneco?

To co napisała Rika przekonuje mnie, że to po prostu kwestia dojrzałości do osiągania pewnych etapów. I myślę, że metoda naturalnego wypłakiwania się to nic innego jak tresura.
A tak z ciekawości Rika, Różyczka jak Wy uważacie?

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301180 przez Lucy
Też słyszałam o tym usypianiu 3-5-7 ale ja robię tak jak Ola marudzi bądź płacze to ją głaszczę,daję dydka lub miśka a jak to nie pomaga to biorę na ręce...ostatnio coraz częściej na rękach niestety

:lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

12 lata 11 miesiąc temu #301189 przez Oposek
Lucy jaka śliczna! jak fajnie wysoko łapki podnosi, piękna:) no i macie dobry tor treningowy (korytarz?), bo długi i z wykładziną. Super!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka