BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301270 przez dorotas29
Dzień dobry!!!

Noc minęła super, syneczek wstał na jedzonko o 3 :)
Za oknem -13.Troszke sypie śnieg...

Wszystkie zdjęcia minek brzdąców i filmiki świetne :laugh:

Ja przy Julce nie stosowałam metody 3-5-7...
a co do męskiej części ciała Kubusia- lekarz kazał "naciągać",ale ja tego nie robię...

Miłego dnia!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #301272 przez natimp1
Aśka- ksiaka masakra !!!!!!!!!! jakies nieporozumienie... Auschwitz dla niemowlat...
oczywiście ze nie wolno pozwalać na wszystko jak dziecko juz jest kumate, ale chyba troche strasze i nie rózga.. masakra ja pokazywałam Maksiemu ze nie wolno palcem i wtedy mówiłam stanowczym głosem , po paru razach skumał ze wtedy nie wolno i ok ...
Najwazniejsza jest konsekwencja i miłośc a nie rózga i trenowanie .. normalnie nie wierez ze jest taka książka

12 lata 11 miesiąc temu #301275 przez natimp1
A w kwestii męskiej części ciała jak to napisała Dorotas..
ja u Maksiego naciagał i tak musiał iśc do chirurga, więc u Jaska tego nie robie szczególnie systematycznie, poprostu przemywam i tyle.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301276 przez aska27
Lucy też mnie dziwi jak mogła ukazać się taka książka!

Natimp Mikołaj pije dokładnie tyle samo co Twój Jasiek,ale zamierzam spróbować. Przed spaniem dam mu też melczko z kleikiem. Nie pamiętam czy pisałaś..czy Jasiu lubi jesc wrzywka, mięsko? Nie masz problemu z obiadkami?
co do ksiazki to się z Tobą zgadzam,oczywiście masz racje!

Dorota gratuluję udanej nocy!

12 lata 11 miesiąc temu #301287 przez dorotas29

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 11 miesiąc temu #301288 przez natimp1
Aśka , generalnie Jachu to mamuska , czyli konkrety do jedzenia, lubi obiadki w których jest ryz z mięsem i warzywkami lub ziemniaczki. Uwielbia chlebek z masełkiem który daję sporadycznie małymi wróbelkowymi kawałeczkami.. a jak raz dałam mu spróbowac szynki to płakał w niebogłosy jak przestałam dawac, a mleczko na zasadzie ze z kacha i owocem to 120 lekko a samo to najwyzej 90 , a nie chce go rozpychac ciągle kachą ...

Ja jescze odczekam miesiąc i też będe próbowac odtawiac chocby jedno karmienie. tewraz budzi się nadal ok 23:30 i potem co 3 h

hehe głodna jestem, tzn ze żołądek zaczyna pracować ekstra

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #301296 przez masuska
Dobry dobry:)

Ufolko to takie ciacho:
mojewypieki.blox.pl/2007/04/Biala-Pavlova.html
mojewypieki.blox.pl/2007/06/Czekoladowa-Pavlova.html
A zrobić chcę to:
mojewypieki.blox.pl/2011/02/Tort-dacquoi...ami-i-daktylami.html

Dzięki Oposku za wyjaśnienie.

Rika odżywka to ta:
allegro.pl/maska-do-wlosow-mila-mleczna-...eka-i2085984935.html
Efekt daje identyczny jak ta Waxa ale nie trzeba pół godziny w turbanie poginać:P
A szampon to
allegro.pl/joanna-szampon-ultra-color-sy...0ml-i2089380220.html
Biorę też Vitapil, pixy na włosy i paznokcie:)

Rika Ty żarłoku:P Każdy ma jakieś słabostki, wszystkie są do przezwyciężenia:) A ja robiąc brzuszki myślę ciągle o tym Twoim co nam pokazałaś, po porodzie.... Echhh i zazdroszczę:)

Lucy czyli tylko względy estetyczne:) Dzięki:)

Nati
ZDRÓWKA! A pytanie czy temat tacierzyńskiego Ciebie też interesował? BO ja wygrzebałam info na ten temat, a jak nie nadrabiasz to mogę powtórzyć:)

Dorotka gratuluję nocki:)

No raczej odpisałam:)

aaa u mnie termometr wskazuje -8:) wreszcie ciepło:)

12 lata 11 miesiąc temu #301300 przez aska27
natimp1 napisał:

Aśka , generalnie Jachu to mamuska , czyli konkrety do jedzenia, lubi obiadki w których jest ryz z mięsem i warzywkami lub ziemniaczki. Uwielbia chlebek z masełkiem który daję sporadycznie małymi wróbelkowymi kawałeczkami.. a jak raz dałam mu spróbowac szynki to płakał w niebogłosy jak przestałam dawac, a mleczko na zasadzie ze z kacha i owocem to 120 lekko a samo to najwyzej 90 , a nie chce go rozpychac ciągle kachą ...

Ja jescze odczekam miesiąc i też będe próbowac odtawiac chocby jedno karmienie. tewraz budzi się nadal ok 23:30 i potem co 3 h

hehe głodna jestem, tzn ze żołądek zaczyna pracować ekstra

natimp fajnie,ze Jasiu chociaz lubi konkrety :blink: Ja Mikołajkowi codziennie daje jakiś obiadek i deserek,ale zje z trzy łyżeczki i koniec.
Hhehe..no a z tą szynką to niezły numer :laugh:

12 lata 11 miesiąc temu #301316 przez natimp1
dawaj ciotka masuska info o macierzyńskim albo choc stronę gdzie mam poczytać...

kurna.... mam kontrole z Zus i baby się czepiaja.. blelele nie nawidze urzędników

12 lata 11 miesiąc temu #301333 przez masuska
natimp1 napisał:

dawaj ciotka masuska info o macierzyńskim albo choc stronę gdzie mam poczytać...

kurna.... mam kontrole z Zus i baby się czepiaja.. blelele nie nawidze urzędników

Ja też ja też, a dziś idę do ZUSu:(

O urlopie tacierzyńskim
www.urlopojcowski.info/urlop-ojcowski-od...ku-dwa-tygodnie.html

Najważniejszy cytat:
Zgodnie z nowymi przepisami ojcowie dzieci urodzonych od 15 stycznia 2011 będą mogli skorzystać z pełnych dwóch tygodni urlopu. Jeśli więc ojciec wstrzymał się z jego wykorzystaniem w 2011 roku, od 1 stycznia 2012 roku może przebywać na urlopie dwa, a nie jeden tydzień.

Na dole strony jest wniosek do pobrania:)

12 lata 11 miesiąc temu #301347 przez natimp1
hehe pomyliłam tacierzyński z macierzyńskim:)

tak o tym wiedziłam, wkurzam sie tylko bo karza męzulowi przejśc na działalnośc i wtedy dupa z tacierzyńsdkim, a miałam zaplanowame że weźmie w czerwcu jak opiekunka ma wesele córki:(

12 lata 11 miesiąc temu #301354 przez ufolka
hej :)
oposku to nadrobię teraz hehe
U nas nocka spokojnie, po 24 pierwsza pobudka a potem 2 tylko i wstałyśmy o 9 :) wczoraj do 23.30 meble składaliśmy, i jeszcze na dziś zostało ;p Dziś na śniadanko jogurcik z truskawkami i malinami wciągnięty przez Amkę- 190g ! Zjadła wszystko :)
rika zawsze dla nas możesz się wygadać :laugh:
weźcie nie gadajcie o czekoladzie :angry: :silly:
asia z tą mąką ziemniaczaną to dla mnie położna jak Amelka była malutka i te upały były to mówiła żeby na wacik troszkę i przecierać pachwinki, pod paszkami i pod szyjką, no i żeby do kąpieli dodawać troszkę tego kisielku, Ty stosujesz na pupę to okej ale na fifinę to raczej nie, u nas jak tylko urodziła się mała to tak jej zasypali fifinę że ja przez tydzień w domu czyściłam :angry: a książka porażka :angry:
lucy no napewno teraz łatwiej o guza i w ogóle no ale ruchowa to ona Ci się super rozwija :) moja się turla i też trzeba mieć na oku ciągle, kiedyś jak nie umiała się przewracać to w miejscu się bawiła i już a teraz turla się we wszystkie strony ;p ostatnio R. z nią siedział i ona bawiła się na podłodze a on coś robił na lapku i nie zauważył a ona pod łóżko się wturlała ;p
natimp super że już lepiej, a ta dziewczyna myślę że zrozumie, każdy kto choć widział jak ktoś się męczy z jelitówką zrozumie :)
masuska kolejne ciasto do zrobienia, jak dałaś linka to poznałam kiedyś gadałyście o nim, Asia chyba szukała tortu wtedy :) a po co do zusu ? ;o

jak sobie chcecie ale jakoś brakuje tu postów różyczki co nie? :P
różyczko jak tu jedna z dziewcząt napisała wystaw na allegro, daj minimalną cenę na taką jaką chciałabyś i spróbuj może ktoś kupi, a jak nie to opchniesz potem :)

12 lata 11 miesiąc temu #301387 przez Rika
Dzień dobry :)

Natimp to takie śpiszki piżamkowe są

Kurde zapomniałam co pisałyście a chciałam nadrobić tylko czasu brak... no nic, ważne że przeczytałam :) spadam :)

12 lata 11 miesiąc temu #301392 przez hoborr
Dzień DOBRY!:)

U nas w nocy sajgon::) Ale to chyba przez delikatny katarek. Dałyśmy radę :)

Masuska chyba mnie pomyliłaś z kimś :) Bo ja zakłądam najpierw body a potem rajtuski. Sama się dziwiłam bo widziałm tu na zdjęciach jak dziewczyny na odwrót robią:) A ja robię źle czy dobrze?
Acha . MAm takiego fajnego rampersa z rybą i kiedyś założyłam go Adusi na rajtki:) Ale wyglądała śmiesznie:)

A ja Ady tez niczym nie smaruję. I ma wszystko jak ta lala:) Kiedyś jakieś z boczku zaczerwienienie wyskoczyło - chyba od pieluszki to sudokremem na noc i rano ok:)

12 lata 11 miesiąc temu #301393 przez hoborr
A teraz widzę że na tym zdjęciu co ada siezi ma właśnie tego rampersa z rybką:):) :blush: :kiss: :lol: :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka