BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 9 miesiąc temu #334940 przez Oposek
Natimp my mamy przykazane, że pchacz ok, jak Filip zacznie raczkować i będzie chodził przy meblach na całych stopach. Wstawać już wstaje, ale jeszcze nie zawsze Mu się uda. Jak nie zacznie raczkować, a zupełnie się nie zanosi to mamy przyjśc pod koniec maja i będziemy debatować, co dalej. Ale ja lubię wszystko kupować z wyprzedzeniem;)

Pierniczku pchacz to taka zabawka, najczęściej na kółkach, którą dziecko pcha przed sobą ucząc się chodzić. Taki balkonik, tylko dla niemowląt;) Pchacz powinno się dać dziecku wtedy, jak zaczyna chodzić, na płenych, dobrze ustawionych stopach. A czemu Ty piszesz, że Nikoś nic nie robi? przecież On siedzi, wstaje? jak to nic?

Olka fajnie, że jesteś:)

Hoborr jak znajdę coś fajnego to wyślę linka;)
No my nocne marki, to fakt...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #334951 przez aniaw
Cześć kobitki :)

No dziś super była pogoda :laugh:

Oposek
ale zmiany w życiu Filipka :laugh:
Mój już dawno bez tych ochraniaczy, ale czasem mu łapka wystaje między szczebelkami bo on rzuca się po tym wyrku jak opętany :blink:
Pchacz zawsze się gdzieś upcha :) My mamy dwa :)
Hipcio zjadacza klocków
allegro.pl/hipcio-fisher-price-chodzik-j...owy-i2221535275.html
i taki typowy balkonik, który wstawiałam z fota Małego :)

Pierniczku
ale przystojniacha z Twojego malucha :)
I weź mnie nie wkurzaj z tą wagą :P Super wygladasz :)
A może zapodam sobie jakiegoś wirusa to szybciej schudnę :ohmy: :laugh:

Rikuś wszystkiego naj dla Oli z okazji 9mca :kiss:
Super fotka w tym serduchu :)
Fakt więcej pacjentów, troche kaski przybyło więc chętnie obejrzę Twoje ubranka a na pewno ubranko do chrztu :) Możę podjadę kiedyś do Cibie pomierzyć butki Dominisiowi:)
Niezłe teksty :)
A kto oglada "włatców móch" :laugh: Bo ja uwielbiam i do mojego czesto wyskakuje z tekstem śpiewając:
ładnie pachniesz... jak kiełbaska :lol:

Olka a Ty tez jakieś śluby milczenia złamałaś? :P
Pisz częściej :)
Nie martw się tym raczkowaniem :kiss:

Natimp masz własne spa???? :cheer: U mnie też prawie spa - łóżko, kocyk i mleczko z miodem i czosnkiem :huh:
Cholera coś mnie przyatakowało a jutro przeciez musze na sympozjum wybyć ;)

Hoborku
jasne, że każdy mógłby cos skrobnąc, nawet się przywitać :)
Przyłączam się do pobicia Różyczki :P

12 lata 9 miesiąc temu #334967 przez kasiorek0310
Hoborr tak czytam o pchaczy my mamy taki allegro.pl/nowy-skuter-jezdzik-chodzik-p...ory-i2068144270.html
fajny bo może byc potem jak jeżdzik i pchacz wielkościowa jest troszke mniejszy ale nie wiele naszemu Nikosiowi podpasował i jest ok a sprzedawca ok

12 lata 9 miesiąc temu #334968 przez olka1730
no to sie rozkrecam w postach hehe
Dziewczyny czytalam Was wstecz coby troszku byc na topie,co gdzie i po ile.....rzucił mi sie temat koszyczkow z czegos miekkiego,stad moje pytanie gdzie tego szukac?????na allegro nie moge znalezc... :blush:

Moj Babel spi od 17.30...no i teraz ogarnął mnie strach wielki.....co to bedzie za 3 godz ;) bo pewnie sie obudzi :huh:

12 lata 9 miesiąc temu #334991 przez Oposek
Dzieeeeeeeń dobry:):):)
My już ubrani i gotowi na basen. Potem na spacer, po południu do znajomych, wieczorem do teścia. Ufff. Zapowiada się pięknie, oby pogoda dopisała;) Miłego dnia Kochane :*

Olka i jak tam Babel spał w nocy? ;) Teraz się trochę spieszę, ale jak wrócę to poszukam koszyczków. U nas największy wybór jest na takich jarmarkcha przedświątecznych, można tam kupić mnóstwo drobiazgów wielkanocnych:)
Pisz, pisz, super, że się rozkręcasz;)

Ania W ja już Ci pisałam, że jak patrzyłam na Twojego Szymonka u Ewy to tak sobie wyobrażam zachowanie mojego synka za rok:) Jakiś chyba podobny temperament mają- dziecko demolka;) Mój też się rzuca po łóżeczku i już dziś nad ranem zarobił pierwszego guza bez ochraniacza, bo się turlał w łóżeczku i przywalił czołem. Ale o dziwo nie płakał, bo już zobaczył kabel od lampki, więc poturlał się do niego, żeby wadzić do paszczy;)

Pierniczku skąd Twój nick? pewnie pisałaś o tym tysiąc razy, ale ja nie czytałam, a strasznie mnie to intryguje;) Wiesz co, my mieliśmy taki ochraniacz na całą długość łóżeczka i Filip nie miał jak podciągać się za szczebelki, tylko ciągnął za ochranicz i bałam się, że w końcu te sznurki się urwą i poleci do tyłu razem z materiałem;)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #334999 przez piernikarczyk07
Dzień doberek ;)))

No więc olka pisz jak najwięcej, ja się bardzo cieszę że się rozkręcasz :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dziś rano ściągnęłam ochraniacz, martwi mnie tylko ze w nocy będzie się cwaniak przebudzać i patrzyć na nas :dry:

Poza tym pogoda piękna i nie wiem co mam robić, bo moi rodzice chcą żebym im dziś małego na cały dzień przywiozła a sama żebym sobie gdzieś pojechała np. na zakupy :lol: No ale jakoś nie wiem czy chcę spędzać bez niego niedzielę ale przecież jestem z nim cały tydzień...a zakupy hmm przydały by się :silly:
Ciężka sprawa muszę pomyśleć :unsure:

masuska i różyczka przywołuję Was myślami :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #335044 przez Rika
Dzień dobry :)

Oposek to w niedzielę też chodzicie? Ja właśnie dlatego nie zapisałam Zuzi na basen. Musiałabym z nią chodzić o określonych dniach i godzinach a ja nie lubię być uzależniona.
Oposek co do ochraniacza na łóżeczko to Zuzia ma do dzisiaj, od zawsze rzuca się po łóżku i gdybym go zdjęła to ucierpiałaby na tym pewnie jej głowa, a mało tego ma ochraniacz na całe łóżeczko. Musiałam dokupić drugi ochraniacz żeby miała na całym łóżku :)

Piernikarczyk super zdjęcia :) Mi tam zmiana czasu nie robi różnicy bo ja sama też nie muszę się przestawiać, nie pracuję, nie uczę się... co za różnica godzina w tą czy w tamtą :)
Ale Ty chudzinka jesteś :)
Ja nie wiedziałam ze Piernikarczyk to nazwisko :D

Olka nie przejmuj się, moja Zuzia późno zaczęła raczkować a ząb pierwszy wyszedł jak miała 9,5 miesiąca! Każde dziecko jest inne, nie przejmuj się.
I Zuzia też nie chciała stać na prostych nóżkach tylko właśnie tak zginała nóżki i skakała, Ola za to pięknie stoi już od 5 miesiąca.

Piernikarczyk pchacz polega na tym, ze dziecko uczy się chodzić trzymając czegoś. Moim zdaniem w ogóle się to nie sprawdza bo dziecko musi być bardzo bardzo stabilne ponieważ jest to na kółkach, dziecko to pcha i często nóżki nie nadążają. To bez sensu wynalazek. My mamy pchacza ale Zuzia dopiero nauczyła się przy nim chodzić jak już sama umiała ładnie chodzić, wcześniej on uciekał a Zuzia leciała do przodu.
Zobaczę jak Ola sobie poradzi z tym pchaczem.

Hoborr ja kładę się ok 2 czasem o 3 i wstaję o 6 czasem o 7 lub 9, zależy kiedy mi się siku zachce :D

Aniaw niestety buciki są w Piszu i siostra wysyła z Pisza bo jest ich za dużo a ja i tak nie mam gdzie tego trzymać. Ale przyjechać oczywiście możesz :) Dziękuję za życzonka dla Oli i oczywiście Dominiczkowi też wszystkiego najlepszego z okazji 9 MIESIĄCA! :D
Mój też często rzuca tekstami z "włatców móch"

Piernikarczyk żeby mi tak ktoś zaproponował... tylko ja nie mam z kim iść na zakupy a zakupy z mężem to dodatkowy stres wiec podziękuję...

A ja mam problem z Olą... wszędzie staje, o wszystko się podpiera, przechodzi sobie na nogach trzymając się czegoś i zaczęła odwracać się przodem. Np dzisiaj, podciągnęła się żeby wstać, stanęła przy łóżku trzymając się łóżka, odwróciła się tyłem do łóżka i HEYAH DO PRZODU I BAAAM!!! Za pewnie czuje się już na nogach i sama wstając i kombinuje ale jeszcze nie trzyma równowagi tak żeby iść sama...

12 lata 9 miesiąc temu #335058 przez Oposek
Rika my chodzimy na zajęcia w niedzielę, a poza tym chodzę z Młodym sama, jak mam czas i kiedy mi wygodnie. Teraz jest ciepło, więc chodzimy często, bo możemy iść na piechotę i nie jesteśmy uzależnieni od mojego męża. Mnie zmiana czasu z tego samego powodu co Ty- bez różnicy:) Dziś było trochę ciężej wstać, ale tak to mi wszystko jedno;)

Pierniczku wydaje mi się, że całkiem sporo dzieci jeszcze nie ma ząbków w tym wieku. Nawet u nas na forum chyba Różyczka pytała, czy tylko Bianka bezzębna i okazało się, że całkiem liczna gromadka bezzębowców została;) Ja też nie podejrzewałam, skąd się wziął Twój nick:) Fajnie tak wiedzieć- np u Riki, Ewitkun, czy Masuski to dopiero w któymś momencie się zorientowałam:)

A Filip ma mega katar, na basen poszliśmy, ale odpuścimy jutrzejszą wizytę u mojej sis, bo tam w sumie noworodek jest, więc nie będziemy Go narażać.

12 lata 9 miesiąc temu #335095 przez dorotas29
Dzień dobry!!!!

Mamy śliczny dzień,prawda???? :)
My już po spacerze, teraz będziemy jeść obiad, Kubuś marudny,ale to nic, przeżyjemy :blink:

Dziewczyny, mam pytanie- ile byście dały na komunię?
Mój M jest chrzestnym, wiadomo,żeby nie przesadzic ani w jedną,ani w drugą stronę....
Mama dziecka dała nam do zrozumienia,że z pieniędzmi będą wiedzieli,co zrobic- zbieraja na laptopa....
Wiem,wiem,każdy daje ile może,ale żeby nie wyjść na sknerę...z drugiej strony nie wróciłam na pół etetu tylko po to,żeby swoją całą pensję przeznaczyć na prezent ;) ....hmmm....
Miłego dnia!!!!

12 lata 9 miesiąc temu #335109 przez Rika
Dorotas ja bym dała 200 lub 300 zł i tyle.

Oposek a ja myślałam że Wy jesteście zapisani na jakieś zajęcia... :)

Dzisiaj u nas strasznie wieje więc z godzinkę posiedzieliśmy na podwórku no może półtorej... Ola zasnęła w wózku i ją przeniosłam do domu i dalej śpi. Ja gotuję obiad (danie chińskie) i z mężem zrobiliśmy babeczki :lol: takie pyszne że na wzajem lejemy się po łapach żeby więcej nie zjeść bo musi dla innych wystarczyć, chociaż jest jeszcze opcja że zjemy wszystkie i będziemy udawać ze nic nie robiliśmy a zaraz chińskie warzywa zabiją zapach babeczek i po sprawie :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #335118 przez Rika
Ale tu cicho dzisiaj :) chyba tylko u mnie tak wieje :)

My już po obiedzie i teraz chciałabym zająć się sklepem ale nie mam jak :( mogłabym zrobić to przy dziewczynach ale one ciągle coś chcą... a ja potrzebuję spokoju i ciszy żebym mogła się skupić. Nie może mi się nic pomieszać...

Piernikarczyk my mamy taki pchacz:
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #335169 przez olka1730
Witam wieczorowa pora:)
Nocka spokojnie,nakarmiłam na spiacego tak kolo 23,bo mi zal było ze moze glodny, no i spał dalej,wybudzil sie tylko okolo 4 nad ranem na butle i spal dalej....maz sie smiał ze swieze powietrze go wykonczylo :silly:wstał o 6

Dorota wiem co czujesz ja tez w tym roku przyjecie chrześniaka :huh: i juz sie boje hehe wydatkow,kazdego ubrac do tego :ohmy:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #335209 przez hoborr
Dobry wieczór!

Kasiu podoba mi sie temn pchacz ale czy sie nie rozleci po 5 minutach??

Oposek a TY skąd nicka wytrzsnełaś? Zazdroszczę basenu. Moja c\siora pojechała dizś specjalnie do krakowa na basen - ale ona jest świruska większa odemnie to nikt sie nie dziwił. A od nas to 200km!

Dorota u nas niestety chrzestni dają tysiąca. Ale to zależy od rodziny. Z drugiej strony możesz tak spojrzeć na sprawę. Ja daję chrześniaczkom na urodziny kasę. I na komunię nie dałam im za wiele. A chrzestny dał tylko na komunię a dużo. Także można i tak sprawę załatwić. Dobrze że Ci nie kazali laptopa dać.

napisze tylko że Ada byuła dzis pierwszy raz w zyciu między obcymi ludzoimi:) Tzn w biedrze na zakupach. Ale śmiesznie sie bidulka trzymała rączkami wóżka:) bobo

Głowa mnie boli idę spać. Sorki że nie odpisuję wszystkim ale padam.
dobrej nocki!
do jutra!

12 lata 9 miesiąc temu #335228 przez Rika
Hoborr my już od samego początku bierzemy dziewczyny na zakupy do wielkich sklepów :)
Od niedawna Ola siada w koszyku sklepowym, mam zdjęcie nawet :) jak znajdę czas to wstawię bo dzisiaj czeka mnie ciężka noc :(
Ola jak siedzi to łapie się rączkami za wózek i skacze do góry, zawsze podkładam coś miękkiego żeby się w nosek nie rąbnęła bo tak szaleje.

12 lata 9 miesiąc temu #335243 przez kasiorek0310
hoborr nie wiem my go mamy i niby za grosze a solidny wiec ja nei żałuje a jakos sie nei zamierza rozlecieć mino dośc częstego i mocnego użytkowania a ja wolałam kupić cos taki3go jak to i tak na chwile jest wiec szkoda mi ylo sówe wyrzucić w błoto na miesiąc czy dwa twój wybor ale dobra alternatywa bo i jezdzik jest na lato

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka