BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 5 miesiąc temu #394349 przez hoborr
Oposku - ty wariacie jeden!!! Co ty wyprawiasz ze swym jedynym dzieckiem!! Przecież jak byk widnieje na zdjęciu szyld z napisem - ZAKAZ KĄPIELI :P :laugh: Już nie mam słów żeby określić jak super postrzeloną rodzinką jesteście:) No i Filip będzie taki sam:) Naprawde mega mega pozytyw:)!!!!

Różyczko no jak teraz Bianulka pyskuje to co będzie za parę lat???? Dobrze że masz podejście do dzieci wyuczone:)

Rika odezwij się:) WIadomo komp ci się schajczył ale przecueż dla ciebie nie ma rzeczy niemożliwych:)

Aniu ale historie nam tu przedstawiasz:) Można się uśmiać:)

MAsuska - no cóż niezłe ciacho z tego twojego PIotrusia:) No i oczywiście słoń wymiata:) - Śliczny:) Moja biedrona była prostsza do zrobienia:) No i oczywiście mogłąbyś wkleić spowrotem tabelkę:)

100 lat 100 lat niech zyje nam!!!! A kto - PIOTR SUSKI:)!!!!

A u nas dziś zimno - tylko 30 stopni:) W nocy była burza a teraz wszystko paruje i szlak mnie trafia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #394357 przez masuska

12 lata 5 miesiąc temu #394411 przez różyczka
No i gites majonez :lol:
bóg zapłać Masuska :kiss:

słuchajcie...moja kaskaderka skacze ze wszystkiego na głowke, ostatnio z wózka na jezdnie :S skonczyło sie na rtg w szpitalu ale glowa jak z gumy sie okazała ufff

w niedziele ma chrzest wiec mam nadzieje, ze jak stanie sie dzieckiem bożym to troche przystopuje ;)

dla zainteresowanych-moje gg nie działa i nikt nie potrafi go naprawić :(

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #394413 przez Oposek
Dwanaście miesięcy temu urodził się PIOTRUŚ!!!

Cześć, jestem Piotrek:) Urodziłem się dziś o 18:30 i mam 53cm dł oraz ważę 3100i.

dzięki dziewczyny:) rewelacyjne przeżycie:) mąż cały we łzach, ją też, a babel na brzuchu. Cudenko moje małe. Śpi teraz, cyca dostał, nawet dwa i w kimono.

Piotrusiu z okazji Twoich pierwszych urodzinek życzymy Ci wszystkiego, co najlepsze! Radosnych zabaw, wielu przyjaciół, zdrówka i oczywiście masy prezentów urodzinowych! :kiss:

Masuska Tobie też przesyłamy uściski, gratulacje z powodu rocznicy bycia Mamą i życzenia, aby każdy następny dzień macierzyństwa był tak samo radosny i wzruszający, jak ten pierwszy! :kiss:

Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #394422 przez Oposek
U nas dziś od rana się zbierało na deszcz i luneło oczywiście, jak wybraliśmy się po zakupy. Wróciliśmy mokrzy dokładnie, Filip w przedpokoju wyciskał sobie wodę z ogrodniczek i radośnie rozchlapywał na lustro...

Hoborek, Ania no ja bywam odważna, ale własnego dziecka do stawu, gdzie jest zakaz kapieli bym nie włożyła;) Tam są cztery stawy obok siebie- jeden dla wędkarzy, zarybiony (koło niego właśnie ta tabliczka), drugi na rowery wodne, kajaki, trzeci płyciutki dla dzieci i czwarty normalny, głęboki do pływania.

Ania Kółko za 30 zł w Carrefourze, naprawdę fajnie się sprawdza. Tylko na opakowaniu napisane, że do 12 miesięcy, więc nie wiem, co będzie dalej;) Strój fonnowy nowy, z filtrem UV za 9 zł w Tesco, w zimie :laugh: Fontanny polecamy, szczególnie wieczorem, to te wielkie, przy Wisłostradzie. Jest miejsce do kąpieli dla dzieci, fajne, ze światełkami:) w pozostałych 4 fontannachza kąpiel grozi mandacik 250 zł, ale przez tyle lat płaciłam tylko raz;) my jeździmy do Kącka, a Wy gdzie? Tam jest fajnie, bo ratownicy pilnują i jest na bieżąco sprawdzany stan wody- zdatność do kąpieli, więc czuję się trochę spokojniejsza o Młodego. Z tym, że my nie znosimy leżeć w miejscu, więc pogramy w piłkę, pobawimy się w piachu, pokąpiemy się i w nogi;)
www.kapielisko.com.pl/
Muszę poczytać o tej książce i chętnie pożyczę:):):) Przygoda z Szymim wymiata, ale sąsiedzi maja sami dziecko to na pewno zrozumieli:)

Masuska Bóg zapłać za tabelkę, przyda się :kiss: Tort wypasiony, mega szacun!!! :) Śliczny słonik i Piotruś jaki gentelmen w koszuli:), my podobny tort zamówiliśmy dla Filipa, ale wahamy się pomiędzy trzema, nie wiem, co to będzie, jak przyjdzie do wyboru;)

Różyczko Filip też najchętniej bez niczego, ale jak idziemy z mężem na głęboką wodę to żeby poszaleć we dwójkę fajnie Go mieć "w czymś". Mój też skacze na głowę, ciągle na coś wpada... Nie wiem, czy to taki czas, czy charakter, mam nadzieję, że Mu przejdzie :blink: Dobrze, że Bianulek cały i zdrowy :kiss: Ja też trochę liczę na ten cud dziecka bożego, bo mój jeszcze dodatkowo piszczy osiagając jakieś nieludzkie tony :S Poka poka gwiazdę wodną, prosimy ładnie:) Gratulacje z powodu ząbka!!!

12 lata 5 miesiąc temu #394436 przez masuska
Przepraszam że nie za bardzo odpisuję, ale mamy co chwila burze i wolę jednak komputer wyłączyć.

Dziękujemy kochane za życzenia.

Mam nadzieję że tabelka nikomu nie przeszkadza, zamieściłam pod spodem maila, więc jak coś nie teges to proszę pisać.

Różyczko kaskaderka jak nic... Dobrze że nic się nie stało.

Oposku przez te Twoje wspominki to łezka się w oku zakręciła:)

zdjęcia dałaś cudne, a i wiesz poluję na takie koło z majtami jak ma Filip, ale tylko dostępne na Allegro, w moim zapyziałym miasteczku niestety nie ma.

Co do tortu to ja tez miałam kilka opcji (farma, traktor, biedronka, boisko) i ostatecznie wybrałam słonia, na szczęście:) A historia z nim jest taka, że moja siostra wczoraj chciała go pokazać i jak go niosła to jej wypał, cała się trzęsłam z nerwów, klęłam jak szewc, no na szczęście tylko ucho odpadło, przyczepiłam je olejem:P

12 lata 5 miesiąc temu #394460 przez Oposek
Masuska No komu tabelka miałaby przeszkadzać? Brakowało nam jej bardzo! Na drugim forum dziewczyny zamieściły spis urodzin dzieci, ale tylko czwórki :( Ze słoniem dobra historia, fajnie, że ucho udało się przykleić, bo torcik naprawdę śliczny:)

12 lata 5 miesiąc temu #394471 przez masuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #394482 przez aniaw
Masuska super że tabelke dałas, ja już wcześniej z wiadomych źródeł sobie ja wydrukowałam :) Ech sentymentalnie się zrobiło :side:
Tak własnie pacze i miałam termin na 9lipca hi hi :laugh:
A słonik tortowy faktycznie szczęśliwy :) I jak Bianulka daje nura na główkę :)

Oposek no fajniutkie te kąpielisko, muszę pokazać foty małżowi :laugh: My to nad staw w Zielonce się wybraliśmy bo tam pogrillować można :laugh: Jak ze zdatnością do kapieli niestety nie wiem ;)
Co do leżenia plackiem to przy takich urwisach jak moje się absolutnie nie da i dobrze bo ja tez nie lubię :lol:

Różyczko no chłopaki z Twoją córcią na pewno by się dogadali :lol: Szymi np zawsze się dzielił zabawkami z innymi a teraz mu się coś porobiło i nawet potrafi komuś wyrwać z ręki zabawke, nawet jak to nie jego :ohmy:
A Dominiś jak coś chce piszczy niemiłosiernie, czego nigdy u Szymona nie zaobserwowaliśmy :S Ja twierdze, że cvharakterek Dominik ma po tatusiu czym doprowadzam go do białej gorączki :lol: Oj dobrze, że Biance nic sie nie stało :kiss:

Hoborku opowiedz nam coś o Adusi :)
U nas ani burzy, ani deszczu tylko mega duchota ;)
W nocy tylko burza atakowała ;)

A ja od rana w pracy i szlak mnie trafia bo musze tu kisić się do 21szej :ohmy:
Z obowiązkowych lektur na dziś to "Weterynaria w praktyce", "Magazyn Weterynaryjny", "Weterynaria po dyplomie" i "Życie weterynaryjne". To czasopisma które prenumeruje a ostatnio zaniedbałam ich czytanie i mam zaległości niezłe ;)
Sama zbieram się do napisania artykułu jakiegoś, ale jakoś ciągle mi coś przeszkadza a najczęściej to moje lenistwo :S

Ale miałam dziś extra babeczkę na kontynuacje leczenia z psem :lol:
Pytam się czy stosowała maść którą jej wydałam.
Ona: No...., tak, tak tylko tak cięzko ja wycisnąc...
Ja się tak dziwię i pytam czemu a ta się tłumaczy, że ma problemy z ręką i córka tez próbowała i nie szło jej :huh:
Podała mi ta tubostrzykawke, ja zdjęłam koreczek i wycisnęłam maśc bez problemu.
A babka taka w szoku - A to trzeba jeszcze było odkręcić??? :ohmy: :lol: :S
Załamka - a ja się dziwie, że postępów w leczeniu nie ma :S

12 lata 5 miesiąc temu #394496 przez przyszla_mama
hej laseczki. U nas dzis troszke chlodniej. wczoraj nie bylismy nad woda tylko na basenie. tez milutko bylo.

masuska - zloz spoznione zyczenia Piotrusiowi i ucaluj go mocno. Tort pierwsza klasa, slonika tez sama robilas? ja nie wiem skad wy macie te zdolnoscim ja chce chociaz troszke :) a i bardzo fajnie ze tabelke wkleilas. Mi tabelka wiszki tez sie nie podobala bo chciala zamiescic numery telefonow do kazdej z mam.

hoborrku - przykro mi z powodu chrzestnej siostry, straszna choroba :/ swoja droga jak to jest ze technika tak poszla na przod, tyle potrafimy, a wobec chorob takich jak rak nadal jestesmy bezradni :( :(

Aniu - alez sie usmialam z Twoich historii, u Was to zawsze wesolo i duzo sie dzieje :)
Rika - wracaj bo nudno bez Ciebie :/ a z tym laptopem to cos powaznego? czekam na zdjecia ksiezniczek Twoich i filmik :)

aska - Mikolaj przystojniak i tak ladnie sie prezentuje, ale Ty to taka lasencja jestes, ze szczeka mi opadla, o mamo :cheer: :cheer: , zebym ja tak wygladala :) i mama i synek rewelacja:)

Oposku - swietny stroj Twojego synka. kapiel w fontannie mnie rozbroila :)

Różyczko - co do zaborczosci Bianki to chyba naturalny etap rozwoju u kazdego dziecka, u Bianeczki naszej przyszedl pewnie wczesniej :)

hoborr - u nas tez burza byla. cale szczescie ze bez zadnych zniszczen itd. no i fajnie ze w koncu "zimno":)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #394577 przez masuska
Pierwsza kąpiel Pitera w baseniku, gil do pępka, ale co tam:)

Chlap chlap:)

Hoborrku tak nawiasem mówiąc inspirowałam się Adusiowym torem:)

Przyszła_mamo ja zrobiłam słonia i literki, no i bitą śmietanę farbowałam na zielono, Ciacho upiekła babcia, a ozdobiłam ja:)

Aniu ale Ci się blondi trafiła!!!

A gdzie wsiąkła Rika?

12 lata 5 miesiąc temu #394593 przez różyczka
Aniu no wlasnie Biańcia nie swoje wyrywa dzieciom :laugh:
no terrorystka poprostu :S a jak ktos nie chce oddac to sruuu i popchniety lezy albo dostanie z liscia i oddaje :laugh:
no ciekawa jestem jak to bedzie z nia tego 3 sierpnia jak sie spotka z 4 chłopakami :)

Piotrus słodki :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #394596 przez różyczka
Rika ma problem z kompem :dry:

a ja z gg :angry:

odinstalowałm juz i zaistal.od nowa i nadal nie działa, nie wiem o co kaman :dry:
moze ktoś pomóc?

a Viszka w 3 ciazy widziałam :)

12 lata 5 miesiąc temu #394601 przez masuska
Różyczko, to Piter taki grzeczniutki spokojny, aż strach się bać tego 3.08

Viszka po raz 3ci?? szok. A na kiedy termin?

Różyk GG napraw, Oposek zapisałaś ten mój numer? Rika, wymień kompa/Męża na lepszy model:P

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #394604 przez masuska
uuuu.... za 3 minuty zaczną się parte....

no 18.. Prę

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka