- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Ania ja kocham wszelkie skakanie po kałużach, rzucanie się liśćmi, śniegiem, zabawy w piasku i tak dalej. Kiedyś miałam opory, co nie znaczy że sobe odmawiałam;) Potem poznałam mojego męża i prześcigamy się w robieniu sobie wiochy nawzajem;)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Piotrus jak juz duzy chlopak z niego
Wiecej zdjec nie widzialam
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Czytam was z doskoku bo ciekawam co piszecie ale potem jak siadam to juz nie wiem co i komu wiec przepraszam,ze tak po lepkach tylko odpisuje.
Rika, Oposek, Ania świetne zdjecia/filmik
Jak u nas był przez króciutka chwile upał to Bianka łaziła w domu w samej pieluszce, a na dwór w cienkiej krótkeij sukience, rampersie lub szortach i koszulce z kr.rek. lub na ramiaczkach a spała w pampersie i koszulce lub bodziaku z krótkim rekw., tak spi teraz cały czas, przykrywam cienkim kocykiem ale natychmiast odkrywa bo nie znosi jak cos na niej lezy
jeszcze caly czas nie wierze, ze ona juz nie je w nocy i apropo waszych pytan czy daje pospac - to tak, czasem zapiszczy ale z raz, dwa moze i wtedy tylko wstaje dac jej dydka albo ją polozyć bo stoi w swoim lózku i woła lub spiewa ale z zamknietymi oczami wiec podcinam tylko nogi a ona pada i spi dalej...
Aniu niezła ta ciocia Twoja heheh
znacznie ograniczyłam dydkowanie-daje smoka właściwie juz tylko wieczorem i czasami w nocy...choć juz parokrotnie zasnela bez, myśle o tym by całkiem zrezygnować juz bo potem jest trudniej, teraz Mloda nie zapyta nawet bo nie umie gadac jeszcze
a jak jest z tym u Was moje drogie koleżanki?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja swojemu też nogi podcinam, jak wstaje w nocy
Filip jest bezsmoczkowy, bezbutelkowy, jesteśmy w trakcie odstawiania od niekapka.
Żona mojego ojca jest logopedą i mówi, że ortodontyczny smoczek należy odstawić do 18 miesiąca, czyli chwila niby jeszcze jest, ale masz rację, że później będzie trudniej, więc może warto teraz...
Choć wiesz, ja tak sobie myślę... Mnie straszyli, że nie dam rady przyzwyczaić synka do spanie we własnym łóżeczku, przyszedł czas i śpi bez żadnych kłopotów, Bianka jadła w nocy tyle czasu i nagle nie je też bez histerii... Więc może i ze smoczkiem nie byłoby tak źle...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tylko wiesz na czym sie zlapałam? że mi ten dydusiek robi z niej dzidziusia
a brak dydka wyraźnie zaznaczy, ze mi dziecko rośnie, ze to juz kolejny etap...itd., mysle, ze rozumiesz o co mi chodzi
nigdy nie było mi tak żal upływajacego czasu jak teraz....
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
A wieczoram dalej je butlę, szkoda mi dawać jej kaszki łyżeczką. Bo ja sobie tak smacznie leżę obok niej i patrzę jak je i powolutku zasypia. A jak nie zaśnie odkłądam do łożeczka i sama zasupia. W nocy jak się przebudzi daję somka albo udaję że śpie i ona tez idzie spać. A jak już płacze to daję mleko - najczęściej około 5-6 i dalej potem śpi.
Ale niestety w dzień usypia na rękach!! Tak ją teściowei przsyzwyczaili i koniec.
Kurcze miałąm ją na wakacjach oduczac lae mi się nei chce....
A jak u was z zasypainiem w dzień? TYlko ada na rękach?
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
nie bylo mnie kilka dni bo nie mielismy internetu, przegapilam jeden rachunek. ile maz sie na mnie nanarzekal to glowa mala, ale dobrze mu zrobil taki maly detoks od jego gier, chociaz on twierdzi inaczej
u nas takie upaly ze masakra. wczoraj bylo ponad 35 stopni. Arus w samej pieluszce caly dzien chodzil, a bywalo ze i na golasa. tak goroaca bylo ze nie mialam sumienia go meczyc, tylko zakladalam jakas koszulke i od razu mokry byl. no i kilka razy dziennie chlapie sie w miedniczce na dworzem taka ma frajde mamy juz basen wiec teraz to chyba oszaleje jak zobaczy a czy u Was tez takie wczoraj burze byly? bo u nas pod wieczor tak walilo ze uhhh
masuska - jak dobrze, ze jestescie juz z Piotrusiem w domu. bardzo sie zmartwilam jak przeczytalam o jego chorobie, biedactwo nasze. dobrze ze juz po wszystkim i ze mozecie odpoczywac po przejsciach
hoborr - jejku, sliczny tort. pieknie wyglada, to Adusia po latach zobaczy na zdjeciach jak mama sie postarala ucaluj i wysciskaj Adusie ode mnie i Arka
Aniu - niezla ta ciocia. wyobrazam sobie wasze miny jak zobaczyliscie waszego synka na kocu obcych ludzi, co za pomysl w ogole zdjecia rewelacyjne, i krokodyl, musze takiego sprawic Arkowi
Różczyko - relacje z ciechocinka miodzio, echhh ta gownazeria to ma dobrze A jak ten swimers huggisa- sprawdza sie? ja rowniez z checia oddam ci te upaly bo ja okropnie je znosze. wole taka pogode jaka ty masz
aska - link z zdjeciami laTO juz nie chodzi :/ ale zdjecia z piaskownicy obejrzalam, przystojniacha z Twojego mikolaja
Rika - tak naprawde byc z dziecmi w domu caly dzien i zajmowac sie domem jest o wiele ciezej niz pracowac w zwyklej pracy na etat jak Twojemu mezowi. Gdyby chociaz raz zobaczyl jak caly dzien Twoj wyglada szybko by dostrzegl roznice. a cp dp sukieneczek - urocze a mama juz ma kreacje na wesele?
oposku - to dobrze ze Filip taki towarzyski, na pewno nie bedzie typem samotnika a jego zdjecia w bklotku rozbroily mnie
basba - nie wyobrazam sobie takiej podrozy z Arkiem, dwie godziny to maksimum jego wytrzymalosci, dzielna Twoja Wikusia
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczko a ja włansie chciałam ,zeby Mikus miał smoka,ale on twardo NIE! a szkoda,mi się pdobają dzieci ze smokami, tak jak piszesz,takie słodkie bobasy..no nic, jego wybór
Rika głosik oddany
Dziewczy pamiętacie jak pisałam o grupie na fb,na której mozna wymieniac się, sprzedawac rzeczy dla dzieci i nie tylko? Mamy teraz forum na które Was zapraszam, jest tam dział z pogaduchami,ale głównie chodzi o plac targowy,zeby nie było,ze namawiam na inne forum tylko w ramach sprzedaży.
Jesli któras jest z Was zainteresowana wyślę link na gg lub pirv
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas szła wieczorem mega chumura, błyskało się jak nie wiem ale przeszło bokiem, chwilę pokropiło i tyle na szczęście
Przyszla_mama niestety nie mam jeszcze sukienki, a co do męża to ja mu tyle razy mówiłam że mam ciężej niż on to on każde mi iść do pracy a wtedy będzie mógł zająć się dziećmi. Tylko ja wiem jakby to wyglądało, w domu syf, obiad nie zrobiony, dzieci nie wyspane bo w dzień by mu nie zasnęły a ja po pracy musiałabym to wszystko robić za niego a on co? No właśnie pewnie nic, bo wieczorami jakbym była w domu to już on by się nimi nie zajmował. Jestem w 100% przekonana że by tak było.
Asia dziękujemy za głosik
Różyczko aż mi się wierzyć nie chce że u Ciebie tak zimno u nas ponad 30 stopni codziennie, i nawet deszcze nie przynosi ochłodzenia.
apps.facebook.com/lascalpodroze/gallery.aspx?id=1256
demotywatory.pl/3855798a Wy pamiętacie
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hoborku wszystkiego naj naj naj STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziękuję dziękuję
Jadę na budowe podlewać wylewki:)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Rika nie wszystko pamiętam:P
Dla dziewczyn które muszą się ochłodzić
www.ofeminin.pl/przepisy/lody-domowej-roboty-d39762.html
I dla Różyczki bo ona lubi słodycze:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
młoda dupcia z Ciebie NK mi zdradzilo
dzieki Masusko
ale przez ta głupią pogode nie chce mi sie lodów nawet
Rika NAPRAWDE JEST U MNIE TAKA LIPA
DZIŚ RANO TO JUZ W OGÓLE NAD MORZEM MGŁY SIE CIĄGNĘŁY, oprócz tego, ze szaro...
Rika a jak u Was z dydkami?
dzieki dziewczyny za odpowiedzi
edit:
Bianusiek w dzien zasypia w łóżeczku swoim albo " w locie" jak ja to nazywam czyli tam gdzie akurat siedzi, w wózku, czy foteliku w aucie, czy przebieram jej pieluche a ona w kime w tym czasie zdązy odleciec, w kązdym razie gdziekolwiek nie zasnie to przenosze ją od razu do lóżeczka, ostatnio wziełam ja na spacer w jej rowerku i zasneła w nim na siedzaco a my sie zagadalismy z małżem i tak szliśmy przez całe osiedle z "atrapą" dziecka