BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 5 miesiąc temu #393351 przez różyczka
Przyszla_mamo no i dostalam przesyłke :)
36,5 stopnia w cieniu :cheer:
wlasnie wrócilam z jeziorka z dziewczynami, bylo zajedwabiscie a Bianki nawet wołami wyciągnac z wody sie nie da :S :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #393441 przez hoborr
A ja kilka godzin temu dowiedziałam sie że matka chrzestna mojej siostry - 45 lat ma raka węzłów chłonnych z przerzutem na płuco:(
A u mnie dzis było 36 w cieniu!

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #393636 przez aniaw
Hello :laugh:

Upałów w pracy c.d. ;)

Oposek ale genialny filmik :lol: Zastanawiam się kto ma większa radochę Filipek czy Ty? :lol: Ten link do aquaparku wymiata? Może w przyszłym roku tam zlot robimy? :lol:

Asiu i jak z autkiem? :)

Masuska jak Piterek? A jak przygotowania do jutrzejszej impry? :laugh:

Hoborku przykra sprawa ;) Udanej dzisiejszej randki, oby dziś wypaliła :laugh:
Chyba, że to ranka pt składanie karocy :laugh:

Różyczko proszę i Ty doczekałaś się upałów :)

Przyszła_mama moje bobasy z owoców to najchętniej robia sobie maseczki lub rozsmarowują je na meblach :lol:

Rika zobaczę czy uda się nam jutro wybyć w okolicę Twojego basenu, zależy ile będe odsypiać ale na Perfect nie ma szans żeby z bobasami do tej pory zostać ;)

Ale mi się nic nie chce ;)
A tyle jeszcze papierkowej roboty mnie czeka :dry:

Udało mi się wczoraj zapisać bobasy do stomatologa na kontrolę już na za tydzień :)
Idąc za ciosem zapisałam siebie i mężulka (z nim to będzie problem, żeby go tam zaciągnąc bo się boi strasznie a zęby ma masakryczne tzn do leczenia a udaje, ze jest wszystko ok ;) ) ale dla dorosłych dopiero stomatolog na połowę sierpnia ;)
Będzie czas na oswojenie go z tą myślą :S
A najlepsze, że recepcjonistka 3 razy podchodziła do zapisów bo komputer jej się przegrzewał i wszystko się kasowało :huh: Za 3 razem nasze dane adresowe z pamięci pisała :S

12 lata 5 miesiąc temu #393737 przez Rika
Przypominam o glosikach :) apps.facebook.com/lascalpodroze/gallery.aspx?id=1256 u ans wczoraj była impreza, Ola wykąpana poszła spać a Zuzia padła w wózku :ohmy: ok 23 :D

Mam kilka zdjeć dla Was i filmik :) mąż miał jechać dzisiaj po obiecany basen ale schlał się i nie jedzie a ja się gotuję :( a sasiad ma taki mega basen co ja chciałam tylko ja chcę stelażowy na 4-5 m a on ma pompowwany na ok 3... i tak zazdroszczę jak patrzę jak im się w nim woda grzeje :(

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #393778 przez aska27
Hej Babki!

przez te upały nerki mi "siadają",ból straszny :( juz kieds tak miałam,zawsze w takie upały. Wzięłam ketanol, ale nie pomógł,martwię się trochę,bo mąz jedzie do pracy na nockę,a wczoraj wieczorem i w nocy skręcałam się z bólu, o braniu Mikołajana ręce nie było nawet mowy. Jak mi trochę nie ulży to pojedę do lekarza..ale zwlekam póki co... ostanio wylądowąłm w szpitalu, teraz nie ma takiej opcji skoro mam Mikołaja.

aaa auto juz soti grazu, jeszcze tylko rejestracja i będzie ok. Niestety jazdy próbnej nie było, jak mi mine to na pewno wypróbuję :wink:

Rika no sił i słow brak na tego Twojego meza!!
Zaraz oddam głosik :blink:

Hoborr przykra sparawa :(

Aniu a tak apropos ząbków, ile juz wyszło Dominiczkowi?

Przyszła mamo Mikołaj tez uwielbia owoce, cieszy mnie to ..bo poza tym namówić go do zjedzenia czegos graniczy z cudem.. teraz wcina malinki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 5 miesiąc temu #393983 przez hoborr
Kurcze ale upał! już nie umiem sobie miejsca znalexc - chyba w lodówce!! :S B)

12 lata 5 miesiąc temu #394199 przez aska27
woow,ale cisza!!! :ohmy:

12 lata 5 miesiąc temu #394213 przez Oposek
Wszyscy oglądają Ligę Światową w siatkówce;)
Jeden set i będzie historyczne zwycięstwo!

12 lata 5 miesiąc temu #394239 przez hoborr
Kurcze a ja nie oglądałam... Ale ważne że wygraliśmy :laugh:

a i burza chyba idzie!
a i u nas ma byc jutro duuuużżżżó zimniej - tylko 33 stopnie!! HURA! :woohoo:

12 lata 5 miesiąc temu #394270 przez olka1730
Witam,Aska cudo to Twoje dziecie :) uśmiechniety na kazdym zdjeciu....te nasze dzieciaczku takie juz duuze.....

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #394272 przez Oposek
Hej Dziewczyny,
u nas dziś trochę chłodniej, ale nadal wystarczająco gorąco, by spędzić cały dzień nad wodą. Fajnie spędziliśmy dzień, choć bieganie za Filipem, który wpakował się do kogoś na koc albo usiłuje jakiemuś dziecku zabrać kanapkę bywa męczące ;)
Muszę zrobić jakieś zaproszenia na chrzest/urodziny, a póki co nie bardzo mogę się ogarnąć...

Dla chętnych zdjęcia z wczoraj i dziś, przepraszam, że tak nie przebrane, ale sił na wszystko brak ;)
Kąpiel w fontannie
Nad jeziorem
Idę oglądać film z mężusiem, spokojnej nocki :kiss:

Asia jejku, jak Ty się czujesz??? Byłaś u lekarza? O nerkach to ja niestety nie wiem nic... Mikołajek cudo jak zawsze!

Przyszła Mama Filip też lubi owoce i zjada je chętnie, choć On akurat raczej niczym nie gardzi :blink:

Rika a co Ty masz z tym lapkiem? czekamy na filmik:)

Hoborku no wygraliśmy, ale przed nami Olimpiada, więc jeszcze wszystko przed nami;) A jak się udała randka? Przykre z tą Ciocią :(

Ania no jasne, że mam z tego mnóstwo radości :lol: Ja zawsze mówiłam, że posiadanie dziecka jest tylko pretekstem do różnych fajnych zabaw :lol: Wcześniej żeśmy moją szwagierkę wykorzystywali ;) A co teraz czytasz? Ja w końcu znalazłam bibliotekę i co kilka dni nowa książka, mąż się cieszy, że za darmo;) Masz Ty Kobieto teraz sajgon z tymi dyżurami :dry: Fajnie, że udało się zapisać do stomatologa, a jak Tomcio boi się dentysty to może wzorem Basby kupić Mu bajkę Franklin idzie do stomatologa? :silly:

Różyczko fajnie, że wypad nad jeziorko się udał:) Moje dziecię też kocha wodę :) Zakupiliście jakieś fajn zabawki do wody, może możecie coś polecić? Bo my tylko kółko i rękawki mamy...

Olka No duże nasze dzieci, duże... Czasem nie mogę uwierzyć, że już rok minął :ohmy: Co tam u Was?

12 lata 5 miesiąc temu #394313 przez masuska
Cześć

Przepraszam że mnie tak długo nie było, ale już się usprawiedliwiam:)

Impresska:)

12 lata 5 miesiąc temu #394316 przez aniaw
Cześć babeczki :)

Masuska buziaczki dla Piotrusia
:kiss:
Co tam u Was? Jak imprezka? Tort extra :laugh: Super fotki :laugh: Śliczny jest Piotruś i widać, że jednak spróbował tortu? :)

Green buziaczki dla Dagmarki :kiss: Obiecałaś się odzywać.

A wczoraj cały dzionek nad wodą spędziliśmy :laugh: Grillowaliśmy w najlepsze i chłopaki się kąpali z tatulem a matka musi kupić sobie kostium :) Spiekłam się z kumpelą na raczka :blush: Wieczorem leżałam i się studziłam, kiedy Tomi nerwowo skakał przed telewizorem oglądając mecz siatkówki :lol: Trochę go wkurzałam dopytując się o szczegóły, bo np skąd miałam wiedzieć, że w siatkówce też rozdają żółte kartki :lol:
Uwieńczeniem wieczoru było winko z męzulkiem :silly:

Oposek ale cudne foty :laugh: Jaki Filipek roześmiany, w sumie jak zawsze :laugh: Jaki ma extra kombinezonik fontannowy (a w fontannie można się kąpać? :lol: ) i jakie gatki z kaczuchą i jaka extra czapucha :) O takim kółku własnie myślę dla Dominiczka :) Mój ma rękawki i wczoraj materac z autkami Tomi kupił, taki z rączkami, żeby można było się trzymac i okienkiem, żeby było widać wodę :laugh: A do zabawek piaskowo/wodnych (różowe wiaderko na głowie wymiata) polecam taki młynek do piasku i wody, że jak od góry wsypuje się piasek czy wlewa wodę to kołowrotek się kręci :) Pewnie taki macie. My kupiliśmy ostatnio w biedronie z całym zestawem iluś zabaweczek piaskowych za jakieś 9,9zł :laugh:
A nad jakim jeziorkiem byliście? Może kiedys umówimy się razem?
Zakaz kąpieli tam jest? :laugh:
Ostatnio pochłonęłam ksiązkę "Dziewczyna z zapałakami"
merlin.pl/Dziewczyna-z-zapalkami_Anna-Ja...roduct/1,505868.html
Polecam, super językiem pisana, mogę Tobie pożyczyć jak chcesz - pożyczyłam od koleżanki :) Temat stomatologa to na razie temat tabu :S

Asiu jak się czujesz? Kurcze jak nie przechodzi to koniecznie do lekarza? Trzymaj się tam :kiss: A Dominiś ma 8 zębolków a Mikołaj?

Hoborku ja t5eż się cieszę, że ma być chłodniej :laugh:

Olka a co u Was? Fakt ten czas zapitala jak szalony :S

Różyczko może jakieś fotki wodne wstawisz? Pliss :side:

Rika jak tam weekend? Wyślij mi nr tel na priv to jakby kiedyś coś to prościej będzie się umówić :)

A gdzie reszta babeczek????

Natimp żyjesz??????

Oposku rzucanie się na kanapki Filipka to nic w porównaniu z moimi dzikusami:
- chłopaki polowali na butelki z soczkami na innych legowiskach :laugh: (mimo, że zabraliśmy dla nich mnóstwo napoi najróżniejszych, zawsze czyjeś jest lepsze :S )
- Szymi dorwał jakąś torebkę z kocyka obcej Pani obok i krzyczał, że to cioci :lol: (a my wcale nie uczymy go na kieszonkowca czy innego torebkowca :lol: )
- uczymy Szymiego dzielić się z innymi dziećmi zabawkami i juz prawie mu to wychodzi :P Podaje zabawkę innemu dziecku i jak ono po nią sięga on zaraz chowa zabaweczkę za siebie i głupio się szczerzy :S
- Dominiś jak kogoś bardzo polubi to szczytem jego sympatii jest dzielenie się wszystkim co je :lol: Jak nie ma juz jakiegoś jedzonka w rączce to wypluje co ma w buzi i daje to tej wybranej osobie :lol:
- poza tym z dala od wody pod drzewami stała grupka facetów w kółeczku a po środku mieli różne napoje wysokoprocentowe. Napruci byli juz nieźle i zaczepiali najbliższe osoby. Generalnie lepiej było trzymac się od z nich daleka ;) Dominiś nie wczuł się w sytuacje, bo na chwile spuszczony z oka szedł dumnie prosto do nich juz z wyciagnietymi rączkami po butelkę :S Oczywiście nie obyło się bez komentarzy, że dziecko od małego wie co najlepsze :laugh: Generalnie widząc Dominiczka ci faceci okazali się nawet sympatyczni :lol:
- ale szczytem było co zrobił Szymi :angry: Spotkaliśmy naszych sasiadów z osiedla i mojego ulubionego fotografa :laugh: Fajnie się z nimi gadało i co chwila podrzucali Tomkowi jakieś drinki ;) Szymon poszedł bawić się do nich na kocyk, bo mają Sebka w podobnym wieku co on :) Ja w tym czasie poszłam z Dominiczkiem i kumpelą do wody gdy nagle przyleciał do mnie Tomi na sygnale z Szymonem na rękach :ohmy: Szymi w samych spodenkach - uczy się kontrolowac swoje potrzeby - zrobił im kupkę na kocyk :S Dobrze, że mnie przy tym ni9e było i to Tomek musiał zajmowac się sprzataniem :S

Masakra z tymi dziećmi :lol:
Poza tymi przypadkami byli wyjątkowo grzeczni :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #394325 przez różyczka
Oh matko boska jak ładny solenizant!!! i tort :)
Buziaki wielkie z okazji pierwszych urodzin Piotrusiu :kiss: :kiss: :kiss:
[/size][/color]

Szkoda, ze juz nie ma naszej tabelki :( bo nigdy nie wiem kiedy kto ma urodzinki...

Czy mój ziec juz całkiem dobrze sie czuje? :)

Oposek ale super foty :laugh:
Mikolajka juz widziałam wczesniej i chwaliłam :)
strasznie mi przykro z powodu bólu Aska bo raz miałm kolke nerkowa i to naprawde masakryczny ból jest :(

Oposku my mamy tylko dmuchaną kaczke z kaufa za 9,90 zl, taka co ma 2 dziury na nogi ale Bianka chce szalec bez niczego, raczkuje w wodzie, strasznie szybko i niestety w stronę glebokosci :S

w ogóle to odkrywam moje dziecko na nowo: strasznie glosno i duzo gada, pokrzykuje na nas, zabiera dzieciom nad jeziorem zabawki-wyrywa! potrafi popchnąc jak ktos nie chce oddac :ohmy: pokrzykuje, "pyskuje", tata nie moze sie oddalic na pół metra bo zaraz go wzywa tonem nie znoszacym sprzeciwu, sasiedzi mówią, ze straaaaaasznie ją słychac :blush:
ale wyszedl jej drugi zabek dziś rano no i od ciechocinka tak jak porzuciła nocne żarcie tak trwa w tym postanowieniu :lol:

12 lata 5 miesiąc temu #394332 przez różyczka
Aniu no to moja by sie z Twoimi widze dogadała :laugh:
hahahahah co za aparaty :S :laugh:
mam coś na komórce-moze jak znajde kabelek to wrzuce tą moją wodną gwiazde ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka