BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 5 miesiąc temu #391721 przez różyczka
masuska napisał:

no Różyczko tez śmiem twierdzić że świetnie wszystko obeszli.

Oliwia była kilka razy hospitalizowana w swoim zyciu ale najbardziej wstrzasajacy był pobyt w naszym szpitalu gdy oprócz opłat za spanie na krzesle :ohmy: należało sobie kupić papier toaletowy, wykupic leki bo szpital nie miał pieniedzy i pościeli nie zmieniano pacjentom z tego samego powodu :dry:

smutno mi jak ogladam fotki Piotrusia :( dobrze, ze jestescie juz w domku...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #391734 przez hoborr
Dzień dobry!

MAsuska zdjęcia są straszne:( Biedaczek musiał w szpitalu być - i te kroplówki i te bandarze na rączkach.... strasznie mi smutno przez to. ALe za to po prostu wykapana mama!! ALe podobny!!!

o kurcze musze koNczyc

12 lata 5 miesiąc temu #391754 przez Rika
Ja nie robiłam zdjęć w szpitalu bo to jednak lepiej zapomnieć :)

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #391765 przez Oposek
W czasie deszczu dzieci się nudzą. Po deszczu nie nudzą się nigdy! :)

FILIP

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #391777 przez Oposek
Masuska ja mam z pobytami w szpitalu Filipa same dobre doświadczenia, (oczywiście pomijając fakt bycia tam), widać mieliśmy sporo szczęścia, bo jedyne do czego mogę się przyczepić to własnie warunki spania rodziców i to, że wstaje się do dziecka całą noc, inhaluje się, oklepuje, a w ciągu dnia nie można położyć się nawet kiedy dziecko śpi. W Poznaniu mamy karmiące miały w ogóle spanie i posiłki za darmo. Nawet na sekundę nikt nie zabrał mi syna tak żebym Go nie widziała, czy nie wiedziała, co się z Nim dzieje. Ale wiem, że nie wszędzie tak jest i bardzo mnie to denerwuje. Jak dziecko leży tydzień to można się przemęczyć, ale są wcześniaki, czy maluchy ciężko chore leżące miesiącami...

Różyczko to prawie jak u nas w państwowym przedszkolu- też trzeba papier i mydło przynosić:) A tak serio to wspłczuję i uważam, że to jest skandal, tym bardziej na oddziale dziecięcym. Mam nadzieję, że coś się jednak zmieniło...

Martuś fajnie, że napisałaś, buziaki dla Was :kiss:

Jeszcze tak a propos wykorzystania pieniędzy to my w liceum zbieraliśmy na schronisko. Robiłam plakaty, namawiałam, zbierałam tą kasę, przekazaliśmy ją schronisku- ponad siedemset złotych, a oni potem przysłali dyplom dla szkoły, że dziękują za kupno ekspresu do kawy do dyżurki i że bezdomne psy są nam wdzięczne... Wstydziliby się w ogóle coś takiego wysłać! dlatego na ślubie już zbieraliśmy karmę, a nie kasę i guzik mnie obchodziło, co babcie o tym myślą.

12 lata 5 miesiąc temu #391816 przez masuska
Oposku Filip jak widać to szczęśliwe dziecko:) Fajnie tak się w błotku pochlapać. Piterowi teraz dałam miskę z wodą i wygłupiał się jak tylko mógł, ale co się pojawiło, katar:( Ja ze Szpitala Olsztyńskiego jestem zadowolona, przede wszystkim z opieki, na prawdę nie miałam się o co martwić, a Szczytno... Porażka...

Rika, dla mnie pobyt w szpitalu to nie jest jakaś trauma żeby o niej zapominać.

Witaj Martuś, No pecha mamy jak nic, no ale może już wyrobiliśmy normę? Więcej nie będzie.

Ja chcę deszcz!!! jest tak gorąco że wytrzymać nie można.

12 lata 5 miesiąc temu #391824 przez masuska
placki ziemniaczane z młodych, własnych ziemniaków:)))

A Piotrek wcinał ziemniora z masłem:)

12 lata 5 miesiąc temu #391857 przez Oposek
Masuska u nas lunęło i jest lepiej, choć nadal za gorąco. No ja mam nadzieję, że katarem się nie skończy, w razie czego zwalę na męża, że pozwolił Mu się kąpać na balkonie o 7 rano;) Narobiłaś mi smaka na placki, muszę jutro zrobić:) Ze śmietaną i cukrem jecie? Ziemniak z masłem też ok, ja tem nie gardzę;)
Prawda jest taka, że najważniejsza jest opieka, nawet na krześle się człowiek prześpi, byleby być ze swoim dzieckiem. Ja też nie mam traumy, miałam o tyle łatwiej, że Filip był maleńki i strasznie Mu się podobały wygłupy studentów, tony zabawek, inne dzieci. Teraz już może byłoby inaczej.

12 lata 5 miesiąc temu #391860 przez masuska
ja jadłam z jogurtem:) a Mąż lubi z cukrem.

Jak ubrane są Wasze dzieci w te upały? Jak bym miała kafelki to bez pampera by latał, ale....

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #391864 przez aniaw
Hello hello :laugh:

O załapałam się na fotki :laugh:

Oposek ja też chętnie tak bym się wytaplała w błotku ale się wstydzę :laugh:
Ale pamiętam jak z moim Tomim szłam na żoliborzu na spacerku będąc chyba już w ciązy z Szymim i on zobaczył stertę liści na trawniku takich ślicznych kolorowych, szeleszczących i ani myślał i zrobił nura w te liście slizgiem na brzuchu :lol: Wtedy myślałam, że spalę się ze wstydu ale po chwili cieszyłam się jak głupia :lol:
A Filipek ale uśmiechniety :lol:

Masuska fotki super, bo model pierwsza klasa :) Fajniutkiego ma tego pluszaka :laugh:
Co do szpitali to faktycznie kombinują jak mogą. Jak z Dominiczkiem byłam to pamiętam, ze płaciłam ale za łóżko a na podłodze z materacami można było kimać za darmo.
Najważniejsze, że już jesteście w domku i że wyspaliście się :kiss:
U nas krótkie spodenki i koszulka bo albo przeciąg albo leży w kuchni na kafelkach albo włazi w krzaki na placu zabaw :S

Olka oj faktycznie Szymi czasem przegina :P

Hoborku 21 ciuszków to nic? :laugh: Kurcze niefajnie, że mama też kamień ;)
Czekamy na fotę karocy :)

Basba trzymaj się tam :kiss: Jak coś to się streści Tobie wszystko :laugh:

Rózyczko
ja nie cierpiec takich upałów i chetnie moge Tobie odesłać w tej zbiorczej paczce :lol:

Rika no weź nie smutkuj się :kiss: Poka nam lepiej Olę z kotkiem :laugh:
U mnie Szymi z małpka śpi :laugh:

Martuś dzięki :kiss: Ech pierwsza krew zaliczona ;) Pisz częściej :)

No i narobiły mi smaka na placki :P

A propos jedzonka to postanowiłam wczoraj zrobić mojemu M pyszną kolacyjkę (bo ja to niestety wyrodna żona i obiadów nie robię, chyba że tylko w weekendy) a kolacje też tak różnie, raczej każdy w swoim zakresie, bo każdy wraca o innej porze ;)
Zapomniałam o głównym składniku piersi kurczaka i Tomi wracając do domku tylko to miał kupić i dzwoni ze sklepu:

On: - Jakie te filety z kurczaka trzeba, świeże?
Ja: - Nie, takie wysuszone i najlepiej jak już lekko zielonkawe byłyby :lol:

Finalnie pyszna tortilla i drinkusie, w oddali słychac było grzmoty i się błyskało, extra wieczór :silly:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #391901 przez Rika
Oposek świetne zdjęcia :D kurcze moja Zuzia wczoraj z kolegą tarzali się w piachu po wyjściu z basenu... ale to nie to samo :)

Tu kilka zdjęć z wczoraj:

pokazywarka.pl/z_sebastianem1/

pokazywarka.pl/z_sebastianem2/

I zapomniałam się pochwalić że mamy sukieneczki na wesele dla dziewczynek, ciocia kupiła na prezent urodzinowy bo wcześniej kupiła kompleciki takie ze spódniczką ale dziewczynki już takie mają :) i postanowiła kupić im sukienki na wesele bo w lipcu mamy.

pokazywarka.pl/sukieneczki_oli_i_zuzi/

Byłam z Olą na poczcie i musiałyśmy uciekać przed burzą... Nie wzięłam folii to rozłożyłam siedzenie w wózku to pozycji leżącej i Olę posadziłam na samym końcu i zasłoniłam budą :) biedulka była tak schowana że ludzie zaglądali do wózka czy w ogóle ja tam dziecko mam :D

Oposek for ju
Moja Zuzia ma takiego całego białego kotka i go uwielbia :)
allegro.pl/przytulanka-maskotka-owieczka...ala-i2413402883.html

To ja spadam na jakiś czas

12 lata 5 miesiąc temu #391924 przez masuska
AniaW i ja tak Pitera ubrałam, ale mimo to smarki do pępka.

Rika, ale Zuzia jest do Ciebie podobna. Jakby skórę ściągnąć. Sukieneczki śliczniaste.

12 lata 5 miesiąc temu #391964 przez Rika

12 lata 5 miesiąc temu #392032 przez Oposek
Mój w ciągu dnia po domu lata na golasa. Na dwór body i krótkie spodenki i ogrodniczki albo krótkie spodenki, ale jak jest tki upał to najlepsza dla Niego bawełna, więc rampersy z krótkim rękawem i nogawką. Koszulki mamy, ale średnio je lubię, bo jeszcze większość czasu raczkuje, więc zamiata nimi po ziemi. Na noc tylko w pieluszce albo taki rampers właśnie. Do przykrycia bawełniany kocyk. Miałam zamiar kupić taki kocyk tetrowy/flanelowy (taki jak tetrowa/flanelowa pielucha tylko dużo większy), bo szybko schnie i jest mega cienki, ale jeszcze mi się nie udało;) Póki co zrobiłam sama z połowy bawełnianej poszewki na kołderkę i daje radę.

Hoborku szkoda, że Mama ma kamień :( Może nie będzie trzeba usuwać. To ponoć dziedziczne jest, u mnie w rodzinie wszyscy mają/mieli i żyją:)

Aniu to faktycznie miły wieczorek:):):) U nas w carfie to na pewno można kupić zielonego kurczaka albo wędlinę szóstej świeżości :blink: Twój przynajmniej dzwoni, mój idzie po buraki i cytrynę (do zupy dla dziecka), wraca z limonką (bo zapomniał) oraz kalafiorem (bo buraków nie było) i zadowolony:)

Rika sukienki śliczne, fajny prezent Ciocia zrobiła, macie jeden wydatek z głowy:) Filip też ma takie zwierzątko-poduszkę, dodatkowo z kocykiem, ale krokodyla:)

12 lata 5 miesiąc temu #392036 przez Rika
Moja Zuzia ma samą podusię kotka i ją uwielbia :)
Zuzia u nas śpi w majteczkach i koszulce na cienkich ramiaczkach a Ola w bodach lub w rampersie. Przykrywam je arafatą. Są świetne odkryłam tą metodę jak Zuzia się urodziła :D szukałam takiej wielkiej dla nas :D ale nie ma :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka