BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 1 miesiąc temu #493676 przez różyczka
Laseczki nie obijamy sie-trza pisać bo jeszcze 296 stron mamy do zrobienia :blink:
śmiechu ni ma-trzeba działać :)

Bianka pojechała z tatinkiem do klubiku dla maluchów na sale zabaw, jak wytrzymaja dwie godz. to trzecia mają gratis i tak jest przez cały grudzien, super sprawa te klubiki

a ja oglądam powtórki seriali i na 18 śmigam na masaż relaksacyjny :side:

musze sie wziąc za siebie, jakies brzuszki czy cós bo wiosna tuz tuz a Wy tu o sankach cos piszecie :silly: :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #493680 przez Rika
A ja zapłaciłam za sukienki, teraz czekam na konie licytacji jeszcze kilku i dziewczynkom kuchnia zamówiona, mężowi kolejka czeka u kuriera na dostarczenie do nas. Pojechali chłopy na zakupy i... nie ma ich 2,5 godziny!!! A mówią że to baby długo w sklepach siedzą. Czekam na męża bo jeszcze musimy dokupić dla reszty rodziny prezenty, dziewczynom słodycze i laleczki do paczek i już będzie wszystko. A z sankami nie wiem jak to u nas bo ostatnio były za 70 zł w sklepie a tylko śnieg spadł i już kosztują 99 zł :angry: a na allegro nie wiem czy się opłaca... chyba powiem siostrze żeby przysłała dziewczynom z Pisza nasze stare sanki ale tutaj np do sklepu czy gdzieś dalej nie pójdę bo wszędzie sypią sól - na ulicę, na chodniki i jakbym miała nawet do sklepu iść z sankami to przez ulicę musiałabym przenosić Olę, Zuzię i sanki a w drodze powrotnej jeszcze zakupy dlatego dobrze że mamy podwórko duże to sanki tylko na podwórko się przydadzą, zwłaszcza ze oprócz górki innych atrakcji tu nie ma. Ja ostatnio patrzyłam na allegro na deski snowboardowe i tak pomyślałam że mogłabym sprawić sobie prezent na święta bo wyjazd na zimowisko się zbliża ale deska która by mnie interesowała ze stelażem pod buty i butami (nie mówię o desce takiej ekstremalnej :))kosztuje 3,5 tyś złotych!!! :angry: także na weekend taniej wyjdzie mi wypożyczyć deskę na godziny koszt ok 40 zł za godzinę z osprzętem... ehh a może macie ochotę złożyć się na taką deseczkę dla starej cioci Riki? :D :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #493700 przez różyczka
No i prosze-tylko ja i Rika nabijamy jak pan bóg przykazał!
a smiechu ni ma :blink: do sylwestra malutko czasu zostało...
jutro poniedzialek to Basba i Nati dobija troche mam nadzieje i nie ma to tamto-że Basba 150 paczek dla pracowników pakujesz czy Nati Twoje standartowe:'szefowa każe pracowac'!
Ania pogoni koty i inne psy i tez bedzie dobiajac do 2 tysiecy, rozumiemy sie???
a Oposek to by chociaz w nocy mogla doskrobac cos - tylko w mniejszych ilosciach pisać a za to puszczac na kilka czesci :blink:

Rika ja tam nie wejde w ciuchy z Twojej szafy wiec sie nie odzywam no i za krótka jestem :blink:
sama zreszta wyprzedaje sie na maksa ze wszystkiego ostatnio :)

12 lata 1 miesiąc temu #493705 przez Rika
Jak mi się chce spać :( a chłopy jeszcze nie wrócili... a ja już nie mam siły z nimi siedzieć. Nic dzisiaj nie robię (obiad i samochód odśnieżyłam) a jestem zmęczona jakbym wszystkie podwórka w Józefowie odśnieżyła :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #493706 przez różyczka
No prosze Was niech chociaz ktos naprzemiennie ze mna pisze, bo wpadne w kłopoty przez to nabijanie postów :dry:
ale ja tak lubie wyznaczac sobie cele i do nich dazyc i ta dwutysięcznica to by była taka mila niespodzianka :)

ide jakies ciastka wymyslec bo umre :S

Bianka tez dostanie sanki pod choinke i jakiegos bumboksa bym chciała dla niej malego,zeby mogła sobie sama płytki puszczac z muzą, a i jeszcze u chrzestnego zamowilismy taka tablice stojąca 4w1, ze i na krede i na mazaki i magnesy i liczydło czy cos tam, dostanie pewnie kolejne mazaki do tego i niech tworzy dziewczyna :blink: trzeba wspierać młode talenty :)

edit: widziałam Rika,ze w chwilach kryzysu mozna na Ciebie liczyc :)

12 lata 1 miesiąc temu #493729 przez aska27
oj widzę,ze sanki będą królować pod choinką w tym roku :)

Aguś my kupiliśmy Mikołajowi konia na biegunach po choinkę, dostanie też klocki:
allegro.pl/mega-bloks-swiat-mega-nauka-l...ena-i2842978849.html

Masuska tez mam nadzieję,ze snieg jeszcze będzie,musi!!! :blink:

Różyczka ale masz dobrze,hmmm tez bym isę chciała wreszcie wyspać.. dzis w kościele chyba sobie przysnęłam,bo babcie jakos dziwnie naprzemiennie na mnie patrzyły :unsure: ;)

12 lata 1 miesiąc temu #493767 przez Rika
Różyczko właśnie ja chciałam kupić im taką tablicę ale myślę że nie byłyby zainteresowane, W Piszu trochę popisały, Ola najadła się kredy i nic więcej, zabawa na chwilę. Bo moje będą kucharkami, przynajmniej Zuzia bo Ola chodzi z herbatą i ściereczką. Tu wyleje, tam wyleje i zetrze :D to takie mam talenty w domu :D

Aśka ja kiedyś chodziłam na roraty codziennie i sobie siadałam przy konfesjonale w rogu i spałam :D

A teraz właśnie wstałam z 2 godzinnej drzemki :D ale mi fajnie tylko co ja będę w nocy robić :ohmy: mam ochotę na słodkie... ciasto jakieś bym zjadła. Chyba jutro zrobię. Siostra znów przyjeżdża w sobotę na 1-2 dni bo później dopiero zobaczymy się w styczniu.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #493836 przez różyczka
A gdzie Twoja siostra mieszka Rika? ze dopiero w styczniu?

z tymi talentami to ja mysle,ze trzeba sie przyglądac dzieciom i podazac za ich zainteresowaniami, preferencjami...umozliwiac im rozwijanie sie poprzez pokazywanie i próbowanie róznych rzeczy, moja nastolatka np. przez 5 lat chodzila na warsztaty plastyczne do domu kultury, ale potem nagle jej sie odwidziało i poprosila o zapisanie na kółko gitarowe-kupilismy gitare i nie marudziłam "a pewnie zaraz ci sie znudzi, po co wydawac kase...bla bla bla" choc czułam,ze muzykiem raczej nie zostanie, no i po roku rzuciła to w diabły, ale za to konie kochała od dziecka i ta pasja nie mineła, teraz juz jest w to wkrecona na maksa, latem chce zdawac w koncu na brązowa odznake a w przyszłosci zamierzac zostac trenerem koni (nie instruktorem jazdy)-juzw tej chwili to co ona robi z tymi konmi to istne szaleństwo :ohmy: :laugh: ujeżdza dzikusy,uczy ich róznych sztuczek, ze sie posikac mozna normalnie :laugh:
moze pokaze filmik nawet zaraz :)
ide ja poprosic zeby zrzuciła na youtuba

piszcie piszcie kobietki :) czuje,ze to wcale nie jest takie nierealne jak sie zepniemy :blink: o 2 tysie mi chodzi oczywiscie :)

12 lata 1 miesiąc temu #493863 przez Rika
Różyczko moja siostra mieszka w Piszu ale wyjeżdża na święta do mamy :)

Ja moim kupiłam kredki bambino i Ola je też z chęcią jadła :) a Zuzia grezdała po ceracie mimo że miała obok kolorowankę także stwierdziłam że to nie ma sensu. Kredki są schowane i wyjmę je za kilka dni :)

Ja widzę jak Zuzia wszystkim herbatki robi, gotuje dlatego kupiłam im tą kuchnię, nie wspominając o tym jak uwielbiają zmywarkę i każde sprzątanie, odkurzanie, wycieranie kurzu. Kupiłam im też deskę do prasowania bo żelazko mają, one uwielbiają nas naśladować w codziennych obowiązkach.

Dopiero wróciliśmy z zakupów, na samo żarcie poszło 200 zł... nie licząc jeszcze dzisiaj pieluch za 120 zł 3 paki :) ale do świąt już mamy większe rzeczy zrobione, kupione, teraz tylko na święta coś tam kupić przed jakiś chleb, wędliny, rzeczy do ciast itp itd no i te prezenty dla reszty rodziny.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #493866 przez aska27
Rika spryciara :silly:

Różyczko no to czekam na filmik :)

A ja sobie popsałam własnie,gdy Mikołaj zasypia,to mama korzysta :laugh:

Hmm.. no właśnie Rika chciałam zapytać jak tam Wasze przygotowania do świat? :)

Aaaaa zapomniałam napisać, we wtorek odbieram foty Mikołaja. strasznie ciekawa ich jestem :)

12 lata 1 miesiąc temu #493869 przez różyczka
No troszke problemy techniczne sa ze zrzuceniem filmiku z telefonu na komp bo nie chce cos kabel usb gadac z komórka :S ale córcia pracuje nad tym wiec jak tylko sie uda to pokaze :)

Rika a mama jest za granica gdzies tak?

Aska kościół sprzyja drzemkom to fakt, ta muza, monotonnia głosu księdza...hmmm...może sie kiedys przejdę tam nawet w związku z tym :)

podobają mi sie te alternatywne choinki co na fb ludzie wrzucają :) z książek np. albo z krzeseł :) w moich miescie na dworcu jest mega wielka choinka z rowerów np. :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #493909 przez aska27
Widziałam ta "Twoją" choinkę rowerową na FB właśnie :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #493927 przez różyczka
aska27 napisał:

Widziałam ta "Twoją" choinkę rowerową na FB właśnie :lol:

fajoska, co nie? mojego najulubienszego kuzyna córki rower jest na samym czubku :)

12 lata 1 miesiąc temu #493933 przez hoborr
O kurcze widze że pełna mobilizacja...

Nadrabiam pisanie:)

12 lata 1 miesiąc temu #493934 przez różyczka
aska27 napisał:

Aaaaa zapomniałam napisać, we wtorek odbieram foty Mikołaja. strasznie ciekawa ich jestem :)

ale pochwalisz sie, prawda? :)

ide spac-dobranoc :kiss:

p.s. Hoborr jak sieczujesz?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka