BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 tygodni temu #506262 przez Rika
Jestem po zakupach a i tak wszystkiego nie udało nam się kupić...

Różyczko, ludzie kupują zwierzęta bez przemyślenia na prezenty itp a później nie mają co z nimi zrobić to wyrzucają, ja jestem zdanie że lepiej jak gdzieś wypuszczą zwierzę po drodze, ono sobie poradzi niż jak mają przywiązywać do torów lub zabijać...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #506359 przez masuska
Cześć:)

Jestem:)

I już myślę zostanę na dłużej:) teraz tydzień wolnego, więc będziemy domek ogarniać.

Nie nadrobię, ale myślę że Różyczka wam pisała że jesteśmy od tygodnia u siebie, ale bez komputera (do wczoraj). Piotrek chory, miał podejrzenie ospy, bo mąż chorował na półpaśca, ale jednak wyszło że zapalenie gardła. Dziś już jest lepiej, zaczął wreszcie jeść, więc właśnie z miłą chęcią robię pomidorówę:)

Basba zdrówka Wiki życzę, a dalej to nie wiem co u reszty.

12 lata 2 tygodni temu #506365 przez różyczka
Nie pisała bo nie została upowazniona :blink:
super,ze jestes z powrotem i ze w domku tez super :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 tygodni temu #506369 przez aniaw
Masuska cześć, powiedz coś o sobie, przedstaw się itd, bo chyba jakas nowa jesteś co??? :lol:
A tak serio to super, że jesteś i u nas i u siebie :lol: Cudowne rozdwojenie jaźni :lol:
A Rose nic nie mówiła wredziuch jeden :angry: :P :kiss:

Rose problem z bezdomnymi niestety w ferie, śięta, wakacje się nasila :(
My wyjeżdzamy jutro a po drodze odwiedzimy moją mamę i chrzestną z prezentami :lol:

Rika ło matko dziś zakupy to koszmar, a jakie kolejki :ohmy: My tylko drobne więc staliśmy do kasy expresowej :)

Mojego Tomiego pies pogryzł dziś w pracy ;) Ręka prawa, dłoń, dobrze że nie zmiażdzył mu kości ;) Na pogotowiu zastanawiali się czy szyć bo 2 rany głębokie ma ;) Na szczęśćie szczepiony więc do szpitala zakanego jechać nie trzeba było ;) Gorzej z prowadzeniem auta ;)
Mam nadzieję, że uda się mu jechać bo jak ja miałabym prowadzić to 2 razy dłuższa podróż :lol:
Kurka jeszcze pakowanie przed nami :S

A tak w ogóle to cześć :lol:

12 lata 2 tygodni temu #506373 przez masuska
Ania, a ja się zastanawiałam w GD, czy Ty masz prawko.

Zdrówka dla Tomiego.

Co do wypadków w pracy to w czwartek koleżanka wbiła sobie nóż w rękę (okolice nadgarstka) przebiła jakąś tętnice, krew się lała strumieniami, zemdlała, pół godziny czekaliśmy na pogotowie i nikt nie przyjechał, wreszcie zapakowaliśmy ją do auta i sami zawieźliśmy. Skończyło się na tym: 4 szwy, szczepionka przeciwtężcowa i na szczęście żadne ścięgna, żadne nerwy nieuszkodzone.

Róża, a to z upoważnieniem trzeba? Na piśmie:P

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #506408 przez aska27
hej hej :)

Masuska nie ma to jak u siebie,co? :blink:

Rika jak tam zakupy?

Różyczko
fakt,żal tych zwierzaków w schronisku :(

A jak tam przygotowania świąteczne??
Moje lampki choinkowe strajkują.... tak więc choinka stoi nieprzystrojona jeszcze..i na całe szczęście,przed chwilą przewróciła się!!! Dobrze,ze Mikołaj nie grasował pod nią!

Głodna jestem i nie mam nic na co miałbym ochotę!!!! :dry: idę poszperać w lodówce!

hmm..wydaje mi się,ze miałam więcej postów! :dry: :blink:

12 lata 2 tygodni temu #506488 przez różyczka
No ja jeszcze 5 postów i beda 4 tysie :lol:
szkoda,ze nie PL zł ;)

ja tez jestem głodna i usmazylam własnie sobie 2 jaka sadzone, do tego nalozyłam surówki z kapustki(takiej kupnej z kubka), do tego ugotowałam sobie kasze gryczaną (bo tylko 10 min na to potrzeba)i polałam połowa puszki pomidorów krojonych, które doprawiłam czosnkiem, ziolami itd. :lol:

Masuska na na piśmie a jak Ty myslas??? :lol:

12 lata 2 tygodni temu #506565 przez aska27
różyczka napisał:

No ja jeszcze 5 postów i będą 4 tysie :lol:
szkoda,ze nie PL zł ;)

ja tez jestem głodna i usmazylam własnie sobie 2 jaka sadzone, do tego nalozyłam surówki z kapustki(takiej kupnej z kubka), do tego ugotowałam sobie kasze gryczaną (bo tylko 10 min na to potrzeba)i polałam połowa puszki pomidorów krojonych, które doprawiłam czosnkiem, ziolami itd. :lol:

ooo szkoda,rzeczywiście,ze nam nie płacą za pisanie na froum.... warto pomarzyć!

hmmm... a ja nadal nic nie zrobiłam sobie do zjedzenia... zasnęłam z Mikołajkiem, to juz tradycja!!!
Idę popakować prezenty.

12 lata 2 tygodni temu #506633 przez Oposek
Cześć Dziewczyny:)

Przepraszam za milczenie, czytam Was codziennie, ale czasu nie starcza na wszystko.
U nas w porządku, dziś ostatnie zakupy i czekamy już niecierpliwie na Święta. Jeden z prezentów dla Męża nie doszedł, ale jeden dla mnie też nie, więc rozłożymy sobie świętowanie na raty i będziemy mieli jeszcze po drobiazgu w późniejszym terminie. Prezenty Przyjaciołom i Ich dzieciakom już porozdawane, jutro przyjeżdża z Poznania moja Babcia i można leniuchować:)
Życzeń jeszcze nie składam, wierzę, że uda mi się jeszcze jutro ;)

12 lata 2 tygodni temu #506636 przez aniaw
O Oposek :lol:
I kto Tobie uwierzy, że nas czytasz :P

Ja już spakowana i prezenty popakowałam i kartki wypisane i jutro ... hm tzn dziś wybywamy w góry, gdzie ponoć brak śniegu :S

Masuska ostro z tą Twoją koleżanką ;)
Prawko mam więc jakby coś będę jechać choć nie lubię :dry:

Rose z tym płaceniem niezłe :lol:

Asiu dobrze, że choinka nie zaatakowała Mikołajka :kiss:

No to zmykam trochę pospać, buziaki :kiss:

Ps a wiecie jak Szymi mówi na buziaka? Mumiak :lol:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #506640 przez Oposek
Nati gratulacje dla Jasia z okazji przespanej nocy, super!!!! życzę Ci z całęgo serca, żeby to już stała się norma! :kiss: No i fajnie, że jesteś wreszcie i pracy może będzie trochę mniej, mąż do roboty pójdzie. Same dobre wiadomości:)

Ania no nie złość się już, Boże Narodzenie to czas pokoju ;) :kiss: Super, że już masz wolne i że udało Wam się zaplanować wyjazd w góry, oby śnieg był! Bezpiecznej podróży i jeśli nie będziecie mieli netu to wesołych świąt! :kiss: Fajoskie kartki:) Ja porobiłam trochę papierowych dekoracji do domu, ale kartki olałam i będę na chama jakieś smsy chyba wysyłać :blush: Nigdy nie mogę się z niczym wyrobić :dry: Mumiak- słodko:) Filip nie nazywa, tylko nadstawia pysia albo przesyła całusa rączką- też śmiesznie to wygląda :)

Masuska super, że już jesteście na swoim, pierwsze Święta w nowym doku to strasznie fajna perspektywa :) Przykro mi, że Piotruś chory, oby szybciutko poczuł się lepiej! :kiss: Historia z ręką koleżanki straszna, super, że wszystko się dobrze skończyło!

Rika fajną pamiątkę będą miały dziewczynki ze zdjęć z Mikołajem :) Filip też ma, może zdążę jutro wstawić. Super, że udało Wam się dotrzeć! Takie klubiki to ekstra sprawa!

Różyczko to życzę Ci, żeby szybko się znalazł sponsor na kolejne masaże, a żeby nie znalazł się właściciel labradora, cobyście mogły z Dziewczynami piesia adoptować! :kiss:

Asia nasza choinka mega malutka i biedna w tym roku, bo Filip grasuje, no ale jest ;) Też bez lampek, chyba w ogóle nie będziemy wieszać na choince, bo za mała, mamy jedne na oknach.

Basba bardzo, bardzo współczuję przeżyć zębowych, mam nadzieję, że czujesz się już lepiej i możesz jeść wszystko, na co masz tylko ochotę :kiss: Zdjęcia z sesji przepiękne! super pamiątka, a Twoje dzieciaki powinny w modelingu dorabiać, cudo! :) Spotkania przedszkolnego też zazdroszczę, lubiłam takie spotkania w pracy i mam nadzieję, że niebawem będę mogła w nich uczestniczyć także w roli mamy:) Dobrze, że z ospą spokój i jedną chorobę dziecięcą macie za sobą! Filip miał tylko trzydniówkę, więc wszystko przed nami...

Hoborku no faktycznie niezły pech z tym macierzyńskim :( Jak Filip by się urodził trzy dni później to miałabym o dwa tygodnie więcej, bo też się zmieniały przepisy, ale to bez porównania z Twoją sytuacją... Kiedyś była koncepcja, żeby weszła ta ustawa od 1 stycznia i tak powinno być!

Aga super, że się odezwałaś i że u Was wszystko w porządku :) No faceci czasem zachowują się jak dzieci, choć ja nie lepsza, więc staram się nie marudzić na mojego ;)

12 lata 2 tygodni temu #506644 przez Oposek
A i jeszcze zapomniałam Wam napisać, że złożyliśmy podanie do żłobka, szanse mamy mizerne, a wyniki rekrutacji w czerwcu :)

12 lata 2 tygodni temu #506712 przez Rika
Cześć :)

Boże jak mnie głowa boli.

Wczoraj cały dzień na zakupach, to wpadliśmy na chwilę do domu zrobić obiad i zjeść i dalej.

Mamy szafkę do łazienki, czajnik i mąż mnie zaskoczył. Pod biedronką facet stał i prosił o jedzenie, nie o pieniądze. I mąż zrobił mu zakupy, chleb, kiełbasa, szynka, mleko, czekolada... byłam w szoku ale widziałam później jak mu się humor przez to poprawił.

Oposek a do żłobka państwowego? A te prezenty może dojdą, jeszcze w poniedziałek wszystko normalnie funkcjonuje tylko krócej :) Ja kiedyś też kuriera wyczekiwałam przed pierwszą gwiazdką :D i się doczekałam także mam nadzieję ze i u Ciebie tak będzie :)

Dziewczyny jakie pieczecie ciasta na święta?

A mi jeszcze tylko zostało sprzątnąć schody i koniec :D

12 lata 2 tygodni temu #506751 przez Oposek
Rika tak, do państwowego. Koło nas jest żłobek, trzy grupy- od roku do półtora, od półtora do dwóch, od dwóch do trzech lat. W każdej 15 dzieci, 3 panie, dwie pomoce. Ale całej grupy nigdy nie ma.
Warunki super, ale tak jak mówiłam szanse baaaardzo marne.
Ja zrobiłam makowiec i to mandarynkowe, wspólnie zrobiliśmy pierniki, a resztę robi kto inny na szczęście ;)
Z prezentem bardzo nie płaczę, damy sobie później i też będzie miło :) A jakiś prezent i jutro się pod choinką dla męża znajdzie ;) Tak od rana myślę o tym, żeby Małemu jeszcze coś dokupić, zobaczymy jak wyjdzie z czasem...

12 lata 2 tygodni temu #506756 przez różyczka
Oposek napisał:

A i jeszcze zapomniałam Wam napisać, że złożyliśmy podanie do żłobka, szanse mamy mizerne, a wyniki rekrutacji w czerwcu :)

no to powodzenia! :kiss:

Rika ja pieke tradycyjnie moje ciasto mandarynkowe, tort dakłas ten bezowy z karmelowym kremem co tu kiedys dawalam przepis i rogaliki takie malutkie z marmoladka :)
ale u mnie malutka wigilia wiec nie szaleje bo potem nie miałby kto tego zjesc :)

Juz mam oagarniete w miare i jestem w super nastroju :)

Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka