BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 tygodni temu #506783 przez Rika
AA Różyczko jakie super zdjęcie :)

Ja robię pierogi z pieczarkami, rybę po grecku, zupę pieczarkową i sałatkę z kapuchy, to na wigilię, na święta schab ze śliwką w marynacie z kopytkami i sosem borowikowym, sałatkę z kurczakiem, bigos i nie wiem czy będziemy jechać bo małe coś się smarczą od wczoraj ale jak nie pojedziemy to będzie rosół i roladki z piersi z serem zapiekane w sosie a do tego ziemniaczki z patelni, z ciast robię szarlotkę i makowca ale zastanawiam się jeszcze nad pleśniakiem... teściowa robi resztę na wigilię czyli barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, kapustę, rybę, karpia, babcia robi placuszki i wsio :D

Oposek a dlaczego tak ciężko dostać się do żłobka? Mało miejsc? Ja zastanawiam się nad tym prywatnym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #506802 przez natimp1
hej dziewczyny

Chciałam już dziś złożyć Wam życzenia Świąteczne.. spokojnych Świąt spędzonych w gronie rodzinnym, wypełnionych odpoczynkiem i radością a naszym cudownym lipcówkowym dzieciaczkom.. mnóstwa , mnóstwa prezentów.......

kochane teraz chwilunie o nas.... 3 noc bez mleka... a wczoraj spał od 20:15 do 7:30 .. kurcze nie wiem co o tym myśleć.. nastawiać się nie nastawiam bo wiecie... ale było cudnie...... najważniejsze ze nie ma butli.. to chyba mój największy sukces po skończeniu rehabilitacji

jeszcze raz wszystkiego dobrego....

p.s Rose.. no Bianulka cudna czarnulka....

12 lata 2 tygodni temu #506826 przez różyczka
NATI!!!! ja tez tak chce!!!! :angry: :angry: :angry:
tylko nie wiem jak przekonac Biankę żeby nie piła co 2h mleczka :(

ale ciesze sie Twoim szcześciem :)

Rika a Ty juz w tym tygodniu robiłaś pierogi z pieczarkami czy mi sie zdawało :unsure:czy to próba generalna przed wigilia była? :)
ja z pieczarkami to zrobiłam krokiety,a pierogi mam z kapusta i grzybami lesnymi i drugie z mięsem i trzecie....z jabłkami :lol: bo tak moja starsza córka sobie zazyczyła :)

a w ogóle to ślicznie pachnie u mnie w domu :) jedzonkiem... :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 tygodni temu #506840 przez masuska
Cześć.

Ale jest cudownie.

Być sobie Panią w swoim domu, ubierać choinkę z pierworodnym, robić obiadek dla ukochanego Męża i wspaniałego, zdrowiejącego syna.

Nawet fochy teściowej mnie nie ruszają:)

Jestem oazą spokoju:)

Nati trzymam kciuki za więcej przespanych nocy:)

Różyczko a Tobie życzę aby Bianka zechciała wreszcie pospać i nie podjadać w nocy.

Rika, bardzo mi się spodobało co zrobił Twój Mąż. Mnie jak ktoś prosi o jedzenie to pomagam.

A i tak na koniec
http://dobre-forum.pl/attachment.php?aid=7199

12 lata 2 tygodni temu #506844 przez aska27
choinka ubrana!!! :) lampki naprawione... uffff....

Masuska
no i pięknie! Oby zawsze humor Tobie dopisywał no i żeby w nowym domku dobrze Wam się mieszkało.

Różyczko Śliczniutka ta Twoja Bianka :) Tobie również życze spokojnych i zdrowych świat! Achh... no i,żeby Bianka zaczęła przesypiać noce :blink:

Nati
Brawo dla Jaśka :)

12 lata 2 tygodni temu #506855 przez Rika
Masuska oczywiście będę się modlić :D haha w ogóle w te święta mam postanowienie żreć wszystko co wpadnie mi w ręce bo zwykle w święta mało jem co by nie popaść w świąteczne obżarstwo ale nie w tym roku :D

Różyczko robiłam ostatnio pierogi żeby zobaczyć czy w ogóle wyjdą bo nigdy wcześniej nie robiłam pierogów :) poza tym nie miałam pomysłu na postny piątek :)

Nati u Ciebie mały śpi a moje zakatarzone i w nocy mam jaaaazdy :(

My też mamy choinkę :) już ubrana a teraz robię rybę po grecku też pierwszy raz w życiu of kord :D

12 lata 2 tygodni temu #506935 przez aska27
Rika i ja będę jeść na co bee miała ochotę... raz nie zawsze :blink:

Prezenty popakowane,kokardy na choinkę zrobione, stroik dla teściowej też już jest ....tylko spać mi się chce...

12 lata 2 tygodni temu #507011 przez iwanek1
Hej
Dla Wszystkich maluchów,mamuś i waszych rodzin przesyłamy z Hanią najlepsze życzenia świąteczne:)

Nadchodzą cudowne święta
O szczerych życzeniach każdy pamięta
Korzystając z tej sposobności
Życzymy Wam mnóstwo miłości
Mnóstwo wzruszeń przy wspólnej kolędzie
I nadziei, że Nowy Rok jeszcze lepszy będzie.

12 lata 2 tygodni temu #507043 przez Rika
Oo Iwanek dziękujemy :) i Tobie również życzymy Wesołych i spokojnych świąt spędzonych w rodzinnym gronie :)

Aśka ja jeszcze muszę bileciki do prezentów poprzyczepiać :) ciasto zrobione, zaraz będę farsz do pierogów robić i jeszcze muszę poukładać kosmetyki w nowej szafce :) jeszcze zostały mi tylko pierogi i makowiec :)

12 lata 2 tygodni temu #507047 przez hoborr
Matko MOJA!!!

Od wczoraj nei miałam inewrnetu - normalnie człowiek jak beż ręki!!

Zdaję sobie sprawę że starsznie za mną tęskniłyście - więc mimo bólu krzyża i ogólnego padnięcia na ryj - pisze że zyje i czekam na święta!

NIc nei czytam bo nie mam siły..

Życzeń nei składam bo pewnie jutro zaglądne - także jak na razie miłej nocki:)

12 lata 2 tygodni temu #507048 przez Rika
A to nasza choinka :D
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #507092 przez Oposek
Kochane Dziewczyny!
U nas, z racji dużego zamieszania rodzinnego w Wigilię, świętowanie zaczyna się już, gdy tylko wybije północ i nastanie 24 grudnia. Wtedy składamy sobie z Mężem życzenia, tak kameralnie, tylko między sobą i otwieramy prezenty, które przygotowaliśmy dla siebie nawzajem. Jako wyrodni rodzice skorzystaliśmy z okazji,że obudził się Filip i pozwoliliśmy i Jemu uczestniczyć w nocnym świętowaniu. Otworzyliśmy prezenty, popatrzyliśmy na śnieg sypiący z nieba, zjedliśmy po kawałku ciasta mandarykowego z przepisu Rose i w świątecznych nastrojach idziemy grzać się w ciepłym łóżku.

Zostawiam Wam kilka zdjęć i życzenia. Przepraszam, że fotki tak nie po kolei, ale już późno trochę ;)
Życzę Wam, żebyście ten wyjątkowy czas spędziły dokładnie tak, jak macie ochotę. Żeby w świątecznym zgiełku znalazła się chwila na bożonarodzeniową refleksję, wspólną kolędę, śmiechy przy choince. Życzę Wam spokoju, radości, pysznego jedzenia, odrobiny szaleństwa i przekonania, że jesteście dokładnie z tymi ludźmi i w tym miejscu, w którym chcielibyście być.

Wesołych Świąt!

12 lata 2 tygodni temu #507109 przez różyczka
Dzien dobry świątecznie :)

Rika no i jest choinka i jaka piekna w dodatku!!! :)

Masuska rządzisz! :lol:

Oposek piekne zyczenia a fotki jeszcze piękniejsze :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 tygodni temu #507111 przez Rika
Dzień dobry :)

Oposek superowe zdjęcia :) jaki on słodki :) a Wy szczęśliwi :) ale dziwna macie tradycję :lol:

Fajne zdjęcia Filipa z Mikołajem :D ten pierwszy jakiś taki ma nos czerwony :D pewnie się dogrzewał gdzieś w kącie :D

Idę robić pierogi, farsz już mam bo robiłam o 3 w nocy :D

12 lata 2 tygodni temu #507112 przez Rika
Ooo i Różyczka jest :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka