BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 11 miesiąc temu #539893 przez hoborr
Wiem że poruszałam już ten temat:) CIagle szukam tej niani .. wypatrzyłam takie coś - u sprzedawcy u którego mogłabym kupić masęinnych potrzerbnych mi rzeczy..

Ma któraś ten model??::

allegro.pl/elektroniczna-niania-babyono-...nio-i2948627265.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #539901 przez natimp1
niestety Hobborku nie znam..ale bym sobie zjadla taki chlebek teraz...

11 lata 11 miesiąc temu #539945 przez różyczka
przez te Wasze gadki o żarciu tak zgłodniałam,ze wsunęłam teraz zupe ogórkową, musli z kefirem śliwkowym i princesse mleczną :P

kurcze Hoborrku nie znam sie za cholere na tych nianiach bo sama nie korzystałam nigdy :S

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 11 miesiąc temu #539994 przez basba
No nieźle... tak się tu o mnie martwią babolce kochane :P

Kurcze jutro mamy jechac do czech ale... właśnie Antekowi mierzyłam temperature... 37,9 :cheer: :( Wiec póki co wyjazd pod zankiem zapytania....

Natimp kurde no widzisz... między innymi dla tego czasami jak was czytam to sie czuje jak matka wyrodna... my nie mamy zadnych planszuwek. Antka to wcale nie kreci. Za to wyscigi komputerowe to jest teraz to! Ma gry Zygzaka jakieś i formułe czy coś tam takiego. Limit 30 minut dziennie...

Jejcia nie próbowałam nigdy takich chleboszów.... a brzmią fantastycznie...

Rose ja też dzisiaj ogórkową mam + rybki z ziemniaczkami i marchewką.

Hoborrku ja też nic ci nie powiem na temat niani, którą zapodałaś ;)

11 lata 11 miesiąc temu #539999 przez Oposek
Dzień dobry:) Ja czasem maczam chleb w rozbełtanym mleku i jajku, smażę i zjadam z miodem :) Mój mąż z kolei lubi grzanki usmażone tak samo, ale na koniec kładzie się szynkę, pomidora i ser, żeby się rozpuścił :)

Hoborku no ja mam tą nianię, do której link dałaś :blush: Fajną ma Mąż tradycję ze Szwagrem :) No i przy okazji coś potrzebnego zrobią :)

Nati ja też kocham placki ziemniaczane i ścieram już rzadko, częściej blenderem ;) Rose ma super pomysł z tą sałatką z kurczakiem! Ja jeszcze czasem kroję i dodaję do makaronu z sosem, robię szaszłyki, tortillę. Na co tam masz czas i ochotę. Jasiek wymiata :) A jakiej gry szukasz, bo ja nie doczytałam :blush:

Rose ryż z jabłkami i cynamonem- mniam mniam :)

Ania współczuję, że tyle pracy, mam nadzieję, że choć dodatkowa kasa wpadnie :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #540015 przez natimp1
Basba- heheh Ty ams zcodziennie 2 dania i wyrodna jeses.. ja staram się jakos upchnąć starego kurczaka by dzieciaki nie czuły a Ty ze wyrodna.. skoro antka nie kręca takie gry to nie ma problemu.. Maksa niestety kręcą

Kurcze Oposku to taka gra co się losuje kartonik z obrazkiem, a na instrukcji jest obok kartonika napisany wyraz co to jest i się z literek kartonikowych układ a ten wyraz... w pierwszej kolejności dziecko pisze nasladując z kartonika literki po kolei , a potem juz samo..... tylko kurde nie pamietam jak się nazywała ta gra
Maksi ma cisnienie na pisanie a juz mam dosyć tego literkowania wyrazów ... - Basba i niby Ty jesteś wyrodna-a w ta grę da się samemu :):)

Zdrówka dla Antośka... ciotka pomyśli życzliwie i oki będzie

11 lata 11 miesiąc temu #540030 przez Oposek
Nati chodzi Ci o grę "Wyrazy" z Sowy?
Fajne gry do nauki czytania znajdziesz w grach dedykowanych do reedukacji i pomocy logopedycznych.

Basba zdrówka dla Antosia i trzymam kicuki za wyjazd! :kiss:

ja wczoraj miałam ogókową :)

11 lata 11 miesiąc temu #540094 przez aska27
Kurcze Babki ,ale się wkurzyłam znowu :dry:
ludzie dzwonią w sprawie mieszkania, babka co tam mieszka ma udostępniać,
pytam jej się czy dzisiaj jeszcze jednemu panu pokaże mieszkanie, a ona mi na to,ze poprzekładała na poniedziałek :angry: uwaga... bo chce mieć wieczór dla siebie!!
No ręce opadają. Oni wyprowadzają się 4 lutego ,bo on dostał służbowe mieszkanie, ja szukam najemców,a ta mi pod górkę teraz robi.
Przepraszam,ze tak o sobie,ale znowu się zdenerwowałam... a juz myślałam,ze będzie ok.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #540132 przez aska27
Basba zdrówka dla Antka!!! :kiss:

a ten chelebek smażony to tylko z jajkiem jem + szczypior, lubię.. no i jajko z makaronem, uwielbiam. Mikołaj jednak jaj nie lubi, nie chce jeść, naleśników tez nie lubi.

11 lata 11 miesiąc temu #540182 przez aniaw
Ja pitole ile czytania :cheer: Tzn chciałam napisać, cześć fajnie, że tak się rozpisałyście :P
Masakra, nie wyrabiam w pracy :S Jeszcze jakaś babka wpakowała się z kotem na nieplanowany zabieg bo niby kiedyś tam dzwoniła ale nie potwierdziła, więc wykreśliłam ją z kalendarza a ta się zjawia jakby nigdy nic i musiałam się ogarniać :S
W między czasie szukałam właścicieli zaginionej suczki, która Pani przyprowadziła do lecznicy, konsultowałam z bankiem krwi postępowanie w przypadku kota po przetoczeniu pełnej krwi, szukałam świeżego niezakrwawionego fartucha a piątą ręką odrzucałam połączenia z komórki bo nagle wszyscy się rozdzwonili :lol: Uwielbiam to :lol:
To takie małe usprawiedliwienie moje :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A i miałam w nocy jakieś koszmary dotyczące pracy i ze nie dowieźli mi z hurtowni jakiegoś leku ratującego życie, który potrzebowałam na cito, że taka zmęczona się obudziłam tym spaniem jak nigdy :S

To tak pokrótce co u mnie :lol:
Teraz podczytam co u Was, mam chwile bo zabarykadowałam się w gabinecie :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #540240 przez aniaw
U mnie dzieciaki zjedzą prawie wszystko co się im poda :lol:
Szymi sam otwiera lodówke i mówi co chciałby :lol:
Dominik to najchętniej wyjadałby wszystkim z talerza :lol:

Oposek wow skrzypłocz :ohmy: Rządzisz :lol:
Moja mama tez jak Twój Litek była na siłę na prawą rękę przestawiana ;) Ona jeszcze żyła za czasów jak drewnianymi linijkami baby w szkole biły po rękach :ohmy: Ech gdzie te czasy :lol:

Ufolka i naprawiłas ogonek kotu? :lol:

Rose no miałas wnerwa nie dziwię się, ja bym przez łeb dała :angry:

Asiu moje dzieciaki raczej praworeczne ale Domik też czasem jakos dziwnie kredke trzyma, ale jeszcze nie poprawiam go ;)
Fajne przepisy :) Musze wykorzystać :)
Współczuje nerwów :kiss:

Masuska to żes mi przepis na pierogi dała :lol: Myślisz, że ja na oko zrobię? Na oko to ja opatrunek mogę jedynie zrobic :P
A kiedy to spotkanko u Ciebie, bo nie wiem na kiedy się wprosić? :lol:

Nati
ja od dawna podejrzewałam, że te półkule u Ciebie pomylone :lol:
Niezły Twój małż :lol:

Hoborku a Ty ciągle o jedzeniu piszesz a ja próbuje dietowac :P
Dobre te schadzki Twoich panów :lol:

Basba zdrówka dla Antola i żeby wyjazd wypalił :kiss:

Co do afery z pracy to trochę zawiła i nudna, więc możecie spokojnie ominąć ten watek :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #540319 przez Oposek
Ania W no rzeczywiście zawiła ta historia i jakaś dziwna na maksa... Z jednej strony doświadczenie uczy, że należy się od takich rzeczy trzymać z daleka, z drugiej strony szkoda psiaka i tego, że babki posługują się nim jak przedmiotem :( Mnie by chyba na maksa kusiło, żeby zadzwonić na 112 i zapytać, czy tam przypadkiem nie poszukują takiej pani X ;)
Mój też zje w zasadzie co Mu się poda, czasem ma jekieś "ale" przy gościa, ale na codzień wsuwa i nie narzeka ;)
Oby masakra w pracy się trochę wyciszyła :kiss:

Asia współczuję sytuacji z mieszkaniem... Też kiedyś wynajmowaliśmy swoje i też nas tak lokatorzy załatwiali :dry: Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało szybko pozałatwiać :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #540334 przez masuska
eeee to moje Szczytno!!!!!

*Dźwięku nie trzeba włączać - mimo iż mam gust jaki mam to piosenka mi się nie podoba. Kto się na urlop do mnie wybiera to niech podziwia widoki:)

11 lata 11 miesiąc temu #540346 przez masuska
Zaraz odpiszę.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #540368 przez aniaw
Oposku ja od razu chciałam zgłosić do odpowiednich organów i nawet mamy zamiar postraszyć ta Pania X, że przy takich sporach dotyczących ustalenia właściciela mamy wytyczne, żeby poinformoać policje a ona w wyniku wywiadu środowiskowego wśród sąsiadów i znajomych ustala kto faktycznie zajmuje się psem, z kim widują go na spacerach i chcemy z uwagi na dobro psa, żeby pisemnie przekazała psa pani Y. Pani Y bała się, że pies kogoś pogryzie a nie szczepiony i ona na spacerze będzie za to odpowiadać. Nie mogła się dodzwonić do Pani X, bo ta wiecznie w rozjazdach i przyprowadziła psa do nas. A ja niezła namówiłam Panią na te wszystkie zabiegi :lol: Ta suczka też często ucieka, więc czipowanie jak najbardziej wskazane. Czipowanie było wtedy darmowe - bo finansowane z urzedu miasta a my jako lecznica braliśmy w tym udział.

Jak na razie Pani X nie odbiera tel ;)
Czekamy na pani Y co ustaliła z Pania X :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka