BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #541798 przez Oposek
Rose widać na emotka nie zasłużyłaś :blink: Trzeba wysłać maila z prośbą o newsletter, wszystko jest na stronie H&M. Potem dostajesz maila zwrotnego od nich i tam jest kupon, który trzeba wydrukować. A jak było w IKEA?

Masuska ja na pewno zaszczepię na to odkleszczowe zapalenie mózgu. Do tego pneumo, meningo i pewnie wzw, jeszcze się waham. Ospę odpuszczę, ale jest jakaś szansa, że nie będę miała wyjścia i trzeba będzie zaszczepić. A Ty potrzebujesz obiady dla Piotrusia, czy w ogóle posiłki? Pomyślę i jeszcze dziś dam Ci znać :kiss: Przykro mi, że masz takie problemy, bo zawsze to dodatkowy kłopot :( No i okresu też współczuję :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #541809 przez masuska
Oposku głównie śniadania i obiady:) między posiłkami dostaje owoce, albo zrobił dziś R placki bez jajka i mleka, zamiast tego banany i woda +mąka, jabłka:) Smaczne były ale Piotrek nie chciał.

Dziękuję Ci bardzo :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #541872 przez różyczka
Masusko sernik proszsz:
1 kg zmielonego ofkors twarogu (ja miałam President)
budyn jasny np. waniliowy ( sam proszek)+2 łyzki czubete mąki ziemniaczanej
6 jajek
1 szkl cukru
1 szkl mleka + 1/2 szkl smietany kremówki
może byc jakis aromat (ja dalam cytrynowy)

białka ubic, reszte zmiksowac, delikatnie wmieszac białka, wlac do blachy (ja piekłam w tortownicy 24 cm), na 70 min w 180 stopniach, w trakcie pieczenia przykryc papierem bo sie przypieka :) mocno wyrasta, potem opada ale to nic bo i tak wychodiz wysoki jak widac na fotce :) wystudzić, schlodzić, częstowac sie i innych, zjadac :)
dodatki dowolne, ja dałam rodzynki i lukier cytrynowy :)
smacznego!

a takie penkejksy z bananem robię bardzo czesto, bez banana tez, np. jogurtowe i Biana wcina z dzemem lub bez i ja tez wcinam ...niestety za duzo :S

Oposku w Ikea super jak to w Ikea :) kupiłam pudło na maskotki, zwierzatka na palce, zestaw kredek, farb, papiery, wieszak z sowa na jej kurtki i to wsjo :)

edit: obejrzałam wlasnie ten film "Nad zycie" o Agacie Mróz :( boszszsz jaki piekny film, ale ryczalam przez cały czas....

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 11 miesiąc temu #541937 przez masuska
Rosa a gdzie HotDog dla masuski?

A nie chciałam przepisu tylko kawałek ciasta:P

Kiedyś zrobię dzięki:)

11 lata 11 miesiąc temu #542052 przez różyczka
Masusko hod-dogi wciagnięte :P

obejrzalam wlasnie kolejny film: Yuma. Zbieralam sie i zbieralam do niego jak pies do jeża no ale udało sie :)
Nastepne w kolejce to 'W ciemnosci" i "Wymyk" -oba z Więckiewiczem, którego uwielbiam :) aleto juz nie dziś...
czy ktos ogladał moze? warto?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #542077 przez aniaw
Hejka :)
Ale te weekendy szybko mijają ;)
Wczoraj dyżur i jak zwykle ful pacjentów ostatnio (matko kto wymyślił te życzenia noworoczne mogłam sobie zażyczyć tylko dużo kasy a nie od razu dużo pacjentów :lol: ) i tylko trzymałam kciuki, żebym dziś nie musiała iść do pracy i na szczęście udało się pobyć w domku :laugh:
Po pracy robiłam pierwszy raz pizzę :blush: Dzieciaki pomagali jak zwykle w kuchni, kroili pieczarki i nie mogli się nadziwić, że drożdże potrafią tak wyrosnąć :lol:
Tomi mało nie złamał sobie palca na tej pizzy ale i tak była pyszna :lol: Muszę jeszcze tylko oswoić się z tym piekarnikiem :S
W domu mamy małe sanatorium ;) Dominik miał temp z pt/sob, do tego kaszel i kupki masakryczne ;) W sob czuł się fatalnie więc Tomi wezwał lekarza, ale na szczęście osłuchowo ok i na razie walczymy ;) Szymi ma katar i troszkę zaczerwienione gardło, więc kisimy się w chałupie pod hasłem jak wykończyć psychicznie rodziców :lol:
Dzieciaki energia roznosi, więc tylko odliczałam minuty jak pójdą spać :P
Na szczęście apetyt mają i rosołek Tomiego mogli by jeść do oporu :lol: Musimy tylko powalczyć jeszcze z pupą Domisia - bo miał czerwoną ma jak u pawiana ;)

Rose oj ta kolęda u Was to chyba będzie sprzyjać prokreacji :lol:
Ale ciachoooooo :) Ja to miałam śniadanko do łóżka ale tylko parówki z serem :laugh:
Filmów nie widziała, ale czekam na mój serial na polsacie teraz "Kości" :lol:

Ufolka zdrówka :kiss: Jak tam po spotkaniu?

Asiu super, że Mikołaj już ładniej je :) Współczuję nerwów z mieszkaniem :kiss:

Martuś nie smutaj się :kiss: Śmieszne z tym przykrywaniem nocnym Igorka :)

Oposek jak tam zdrówko? Mój lewy migdał się wyleczył zgodnie z przewidywaniami antybiotykoterapii a teraz w sobotę zaczynam odczuwać prawy ;) Ale mam nadzieję, że szybko minie ;) Fajnie, że Litek zabrał Tobie Filipka, ale jeszcze fajniej, że go oddał :lol:
A pomysł z krzesłami??? Skąd ja go znam :ohmy: :lol:

Masuska trzymam kciuki, żeby Piotruś chciał jeść te posiłki bezmleczne :kiss:

Hoborku
ryby też się leczy ale ja nie znam się na tym ;) Pamiętam w pierwszej pracy to jakiś gość który chodował ryby przez przypadek trafił do mnie - chodziło mu o jakiś praparat chyba odrobaczający i obiecałam mu poszukać takich informacji w literaturze :S
Matko ten gość przyłaził później tylko do mnie i zadręczał pytaniami i nawet odsyłanie do specjalistów nie pomagało ;) Potrafił czekać przed moim gabinetem aż przyjmę wszystkich pacjentów ;) Dziewczyny się śmiały, że się zabujał i tyle ale momentami to musiałam udawać, że mnie nie ma :dry: A jak tam dziś z veną??? :)

Aga GRATULACJE!!!!!!! A chyba tak nawet podejrzewałyśmy na forum bo ostatnio miałaś takie zmienne nastroje :laugh: Forum jednak prawdę Ci powie :lol:

Matko jak zwykle się rozpisałam :S

edit.
Coś tam pisałyście ostatnio o krabach :lol:
demotywatory.pl/4027131/Wiadukt-dla-krabow-wybudowany-nad-droga

Oposek jedziemy tam? :lol: :
demotywatory.pl/4025000/W-Finlandii-znaj...o-zbudowana-ze-szkla

11 lata 11 miesiąc temu #542120 przez olka1730
Witam

AgaGratulacje :) zycze teraz spokoju i wiele radosci :)

A kiedy szczepicie na te kleszcze???

11 lata 11 miesiąc temu #542125 przez masuska
aniaw napisał:

Oposek jedziemy tam? :lol: :
demotywatory.pl/4025000/W-Finlandii-znaj...o-zbudowana-ze-szkla

Ja też chcę! :(

Olka to chyba po roku już można. W czwartek idę na szczepienie to się zapytam.

11 lata 11 miesiąc temu #542127 przez hoborr
Donry wieczór:)

No Ufolko ja tez zawsze po sklepach mam ciśnienie wysokie. Puls 110 to norma:)

Różyczko jaki piekny sernik? Już zjedzony?

Asiu - załatwiłam załatwiłam . Tzn dopytałam co i jak:) Wiesz ja nie pisałam że lakarza ni ebędzie:) Tylko tak martiwłam sie co by było gdyby:) A do szpitala ide 28 lutego a 1 marca cesarka:) I mój lekarz będzie mi robił razem z synem - tez ginekologiem - swoją drogą cudny jest:) . W tym samym dniu ma mieć też jego synowa cesarkę: )

Oposku - w taki mróz na basen! WY to naprawde harkorowce jesteście:) hihih Sałatka zrobiona i wszyscy spróbowali :) No dobra była - ale jakoś chyba bez szału:)

Aga GRATULACJE i DUUUUŻO ZDRÓWKA:)

MAsuska Ada też ma często szorsktie łokcie i kolanka. Ale jakoś nie stosuje diet. PO kilku dniach przechodzi ... mam nadzieję że z tego diabelstwa wyrośnie. Mój lekarz mówił żeby dawac - próbowac dawać mleko zwykłe z kartonu.. a jak nie chce to nawet nie musi pić mleka dużo! No ja w szoku byłam. Ale krowiego stanowczo zakazał. Mam juz doś tracić 25zeta za puszke mleka!!

Aniu no i znowu mam ochote na picce:)!!!

A dzis były urodzinki Tomka:) Wszystko się pięknie udało, smakowało, poopijało:) hihi
No i aja dostałam kasę od rodziców na imieniy i teściom szczena opadła - bo zapomnieli. A tomek jak gdyby nigdy nic! No to jak sie porozjeżdzało towarzystwo - to mu zaczełam wygarniać! Aon mi przysięga że mi skłądła rno zyczenia jak szedł do pracy!! NO SORY o ^ RANO!!!! No i ja miałam to pamietać! :S :blush: :woohoo:

Pyt. 1. Jak często dzieciaczki nasze powinny robic kupki?:)
Pyt. 2. Czasem Ada się denerwuje, trzęsie sie trochę, zacoiska piąstki i sciska buzię :dry: Odrzucałam wszelkie złe myśli - ale w końcu pomyślałam że może coś z nią nie tak B) WIecie cos na ten temat? Dodam ze czasem tygodniami tak nie robi. A teraz w ostatnich dniach częso jej się zdarza, p gdy kredkami rysuje, albo coś chce dostać... Tomek mówi że się denerwuje , albo przez ząbki ale już sama nie wiem. Wczoraj wpadł mi w ręce artykuł w którym mama pisała o jakimś napięciu wzmorzonym - wywołanym cesarskim cięciem... no i zaczęłąm się martwić..

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #542184 przez Oposek
Hoborku Filip robi kupkę raz dziennie, ale nie wiem, jaka jest "norma". Do basenu On jest przyzwyczajony, zresztą w grupie jest kilkoro dzieci w tym samym wieku i wszystkie chodzą, nawet teraz w zimie, no chyba, że ktoś chory... Przed nami jest grupa takich zupełnych maluszków 3-6 miesięcy i też się pluskają, choć za oknem zimno :) Niezły jest Tomek z tymi życzeniami z rana :lol: Ja rano nie kontaktuję w ogóle, mógłby mnie namówić na cokolwiek i bym się z ciemno zgodziła :blush: :blink:

Ania spoko, jedziemy :lol: Masuskę też zabierzemy, a co :blink: Chociaż igloo ze szkła to jakaś mega ściema ;) Super, że choć jeden migdał zdrowy i dzionek udany, gratuluję pysznej pizzy :) No ja wiedziałam, że mój diabeł wcielony sam nie wymyślił pomysłu z krzesłami, tylko od Twoich braci Klonów ściągnął :P :blink:

Olkatym standardowym schematem szczepień trzeba podać dziecku pierwszą dawkę przed kwietniem. Jest też przyspieszony, nie wiem, jak wtedy. Nie można szczepić maluchów uczulonych na białko jajka. Tylko tak się zastanawiam, czy taniej nie wyjdzie założenie Młodemu obroży przeciwkleszczowej? :blink: :side: Co, Aniu, jak radzisz? :) A dla męża to full zestaw- przeciw kleszczowa/ pchelna i czip od razu :lol:

Masuska a co więcej byś chciała o szczepieniach wiedzieć? Wyslałam Ci maila :blink:

Rose filmów nie widziałam, fajnie, że zakupy udane. :)

Rano mnie pewnie nie będzie, więc od razu zostawiam poniedziałkowe buziaczki dla Nati i Basby :kiss: :kiss: :kiss:

I dla Was wszystkich miłego dnia!

11 lata 11 miesiąc temu #542185 przez Oposek
Hoborku nie martw się. Ja wiem, łatwo mówić, każda mama się przejmuje zdrowiem własnego dzieciaczka, ale odkrycie teraz wnm jest mało prawdopodobne. Na pewno wcześniej zauważyłabyś symptomy- problemy z ubieraniem, zaciśnięte zbyt długo piąstki, płaczliwość, niepokój. Często występuje wtedy asymetria, odginanie się, tendencja do krzyżowania nóżek. Jeżeli nie ma innych objawów (częstych drżeń, napadów drgawkowych, problemów z jedzeniem) , a te które wymieniłaś występują rzadko to myślę, że to faktycznie po prostu złość. Ten słynny bunt dwulatka, który jest tak beznadziejnie po polsku nazwany, a może występować w drugim roku życia, czyli już po pierwszych urodzinach :blink: Filip na przykład rzuca się na podłogę, jak Go coś wkurzy, ale tylko jeśli widzi, że zwracamy uwagę. Jednak jeśli Cię to niepokoi zapytaj lekarza, najlepiej neurologa. A co Adusi drży? Kończyny, główka?

Ania, Nati a Wasi Synkowie nie mieli przypadkiem WNM? Może wiecie coś więcej? Bo Filip to z drugiego bieguna, więc ja tylko w teorii, tyle co ze studiów i kursu..

11 lata 11 miesiąc temu #542215 przez aniaw
Pierwsza :unsure: :P :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #542227 przez hoborr
Dzień dobry !

PIERWSZA!!!!! :laugh:

OPosku dzięi za te słowa:) Sama czytałam na necie troche i się uspokoiłam. Wydaje mi się że Ada rozwija sie naprawdę ok:) Mało mówi - ale móiw. Wszystko co jej się powie rozumie, wykonuje polecenia, umie sama ściągnąć getry np, sama pije z kubeczka, sama je, no i wiele innych rzeczy. Ładnie tańczy i nie wydaje się żeby miała jkaieś problemy z ruchem i czym kolwiek:) Ale czasami tak się zatrzęsie.... stawiam na nerwy... ale jak tylko będę miała okazję zapytam rodzinnego... tak dla spokoju.... Dzięki Oposku:)

11 lata 11 miesiąc temu #542302 przez masuska
Cześć:)

Oposku chciałabym wiedzieć od kiedy można szczepić? Wyczytałam że dziecko z alergia na białko nie może być szczepione. Czy trzeba odczekać po szczepieniu hexą (w czwartek idziemy)? Czy to tylko na zapalenie opon mózgowych? I ostatnie, czy to jest na całe życie?
Co to jest WNM? JA mam kościół pod wezwaniem WNMP

Hoborrku Piotrek nie ma suchych kolan czy łokci, ale place na łydkach i ramionkach:) Czasem policzki.

Pytanie 1 codziennie raz. Najdłuższa przerwa 2 dni.

Pytanie 2 zdarzyło mu się, ale już dawno nie widziałam takiego zachowania. Wyglądało raczej na wygłupy, niż jakiż bezwarunkowy odruch.

Hoborr zdecydowaliście się na imię?
Mój Mąż też mi składa rano życzenia, chyba że zapomni:P

Ania dobrze że zdrowiejesz. Zdrówka chłopakom:)

11 lata 11 miesiąc temu #542303 przez masuska
Znowu pierwsza na nowej stronie, o co chodzi?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka