BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 9 miesiąc temu #593902 przez masuska

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #593914 przez różyczka
dzien dobry niedzielnie :)
Aniu usmiałam sie z Twoich opowiesci jak zawsze :laugh:
ale w bagazniku???? :cheer: :lol:
Mi sie najbardziej podobało przemianowanie przez Oposka naszego Zapytaj polożną na Zapytaj Prokuratora :laugh:

Basba no szkodaaaa,ze tak było na tych zajęciach kijowo :dry:
ja juz sie nie moge doczekac tego przedszkola od wrzesnia bo tam szkoła tańca dla maluchów jest i karate i nie wiem co tam jeszcze a ja zamierzam na wszystko Młoda zapisac byleby miała gdzie ta swoją energię wypuścić :) bo ja za Nia nie nadążam :blink:

NatiTobie to Ciechocinek by sie przydal :blink: takie SPA jak ja wtedy z kumpelami na koniec zeszłego roku szkolnego odwiedzilam :lol:

A u nas zimowo ale słonecznie :)
Olif mojej sie znacznie zmneijszyła wada wzroku-zaczynala z +8 i +6 a teraz nagle wyszlo,ze ma juz +2 i +1 :) w czwartek odbiera nowe okulary i włozyła tez nareszcie sobie soczewki, ale twierdzi,ze niezbyt dobrze w nich widzi :S
U Bianki znalazłam dziure w "4" ale tylko raz ją miałam okazje ujrzeć bo już wiecej nie dostapiłam zaszczytu zajrzenia do paszczy lwa :S
Pokupowalam jej znowu troche ubran od kumpelki, po jejcóreczce i teraz tylko jakies butki jeszcze i czapa na wiosne i wio :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 9 miesiąc temu #594109 przez Oposek
siema :)
a jam dziś zje..ny początek dnia na maksa, muszę się pożalić, że awantura małżeńska od rana, dziecko nieśpiące w nocy, marudna rodzina, rozlana herbata...Jednak żona zmęczona to zła żona i należy jej schodzić z drogi, więc mąż zabrał dziecko i nogi za pas :P A jeszcze dziś obiadek u teściowej, więc już normalnie z 9 piętra skoczyć na głowę ;) Ale za to się pochwalę, że ktoś mi bardzo humor dziś poprawił, więc nie narzekam na los aż tak bardzo :P

Basba to udanych wakacji, fajnie, że Dziadkowie rozpieszczają, odpocznij sobie, jak masz okazję :kiss:

Masuska dobry, jak dobry, ale łap buziaka :kiss:

Rose fajnie, że dziecko się udało bezproblemowo ubrać, my też czapy nie mamy jeszcze...
No Zapytaj Prokuratora ma nawet swojego osobistego kuratora w składzie :) I to na naszym wątku, może będą fory? :lol:

Ania no ja się też stęskniłam za... Tomim :lol: :P :blink: Niedziela jest super :)
Faceci mają defekt mózgu, wiesz, nie? ;) A czajnik to skomplikowane urządzenie agd jest przecież ;)

11 lata 9 miesiąc temu #594176 przez różyczka
masuska napisał:

Dobry:)

a co to tu ma teraz być ja sie pytam?????? :angry: :) :blink:
prosz-co słychać? jak Piter sie miewa? co w robocie?
itd.
a nie na 1 slowo po takim czasie :S :)

Hoborrku poka dzieci poka poka! :kiss:
a z tym urlopem...to cóż....może trzeba oglosic jakis strajk kurde :angry:

Oposkujak są w związku awantury to znaczy,ze związek żywy, gorzej jak juz sie nawet gadac nie chce ze sobą....
ale to,ze wlewanie wody do czajnika przez kurek podciągnęłas pod sławny męski Defekt Mózgu to Ci nie wybacze bo.....sama tak nalewam :lol:
a tam jest jakas klapka mowisz Ania? :unsure: :lol: :silly:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594235 przez masuska
I krzyczy i wydziera:) Rosalindo:)

Oposku
przyłączam się do "ciekawego" poranka.

Młody o 6tej wstał sobie i ruszył do kuchni. Nie było wyjścia, trzeba wstawać, bo strach się bać co za śniadanie rodzicom przygotuje.

Mężu za to pospał tylko do 8mej, bo się wkurzyłam, czemu to on ma się wyspać a nie ja. W wyniku wymiany zdań zabrał się z młodym do babci, a ja pojechałam do moich rodziców. obiadu nie robiłam tylko chlebek mi rośnie, bo będę zaraz go piec:)

Hoborrku pokaż Robsona i Adę:) Moja kuzynka uradziła we wtorek i też ją ten cały piękny urlop ominie.

Basbo :*

Aniu to tylko facet, nie ma co za wiele wymagać:)

A to pochwalę się jeszcze że Roberrto się zmobilizował w końcu i robi nam pyszne obiadki:) Miło wrócić z pracy i posiedzieć:)

PS Kupiłam koszyczek do święconki:)

11 lata 9 miesiąc temu #594261 przez masuska
Chlebek już 15 minut w piekarniku, a już pachnie:)

11 lata 9 miesiąc temu #594290 przez różyczka
masuska napisał:

Chlebek już 15 minut w piekarniku, a już pachnie:)

nie krzyczy tylko mobilizuje :silly: :lol:
daje przepis, opis wrażeń no i zdjęcie niech daje!!!!
to moze tez sobie upieke jak fajny :) dawno nic nie piekłam...od wczoraj :silly: :lol:
ale tak serio to chlebka dawno juz...

a ja bylam na solarium i wyglądam jak mudzina :lol: rok nie bylam, pamietam Aska jak pisalaś żeby sie nie myc i jest mi to nawet na reke bo juz dzis sie mylam wiec co bede wodemarnować na 2 raz :blink:
kupiłam tez sobie odzywke 8w1 :S do paznokci eveline -ponoć super hiper, jedwab do wlosów, maske mleczną Masuskowa :) a dziecku błyszczyk i eyeliner bo eksperymentuje osttanio z makijażem :) a niech zna me dobre serce :P
jechalam tylko po maske a wyszlo jak wyszło :S :blush: :blink:
jednym slowem zaszalalam choc nie powinnam ale wiecie jak jest ;)
w galerii widziałam juz wiosne w każdym sklepie więc.....trzeba sie wybrac na lumpy :lol:

A jak tak dawno tu Hani nie widziałam Iwankowej,ze az płaczę :(
w ogóle jakos tak mało tu fotek naszych dzieciaczkow od jakiegos czasu....

11 lata 9 miesiąc temu #594578 przez Rika
Ufolka gratulacje!
U nas już lepiej, Zuza miała zapalenie ucha i anginę chociaż wiem że z uchem było mega naciągane. Chciałabym poodpisywać Wam trochę ale nie wiem czy to ma sens, czy chcecie to czytać i w ogóle na pewno moje słowa nic nie znaczą dla Was. Czasem tęsknię za pisaniem tu ale o ostatnim niedogadaniu się i ochoty brak, pozdrawiam Was i życzę wesołych świąt w razie jakbym już nie zajrzała.

11 lata 9 miesiąc temu #594637 przez hoborr
Kurde dziewczyny mam problemo!!!

Mam maleńko pokarmu!! Co rbić? Każą mi dokarmiać:( Ja płaczę z przerażenia! NBoję sie że dostanie kolki po mm!! Naciskam i nie leci:( Normalnie dlaczego? Od piątku już to trwa. mały praktycznie non stop na cycu:( Wczoraj ściągnęłąm zaledwie 15 ml...
Herbatki z koprem odpadają bo brzuch boli mnie i małego...

11 lata 9 miesiąc temu #594658 przez natimp1
Hejka

Hobborku ja dygałam Karmi codziennie( wygazowane) i te zioła co pisałam.. pomogło..ale jak ściągałam to więcej niz 30 nie udziergałam i tak..... wiesz nie każde dziecko po MM ma kolki.. Maksi nie miał a Janek miał lekkie co prawda ale po piersi reguły nie ma ..

Oposku ... dzis już rozumiem wesoły dzionek:)

Rose... ja tez widziałam wiosne w sklepach..a ze stęskniona promieni słonecznych to czas się wybrać.... mam tę odzywkę evelin.. faktycznie ekstra..

Masuska, to synuś chce śniadanie przygotować a Ty taka nie wdzięczna.. u mnie Janina jakoś się ostatnio tez wcześniej budzi.//

Anka - Maksi tez uwielbia w bagażniku jeździć.. Jankowi oszczędziłam takich atrakcji.. co by nerwicy nie dostał:)
Anka ja w takim razie tez mam męski defekt mózgu bo wlewam przez " gwizdek" mniej czynnosci do wykonania... a siła wody jest taka sama wiec o co komon///

U nas jakoś takoś przeleciało. w sobotę byłam na urodzinach bratanka i bratanicy ... masakra jaki harmider, a ponieważ Janko stworzony do bycia a nie bywania to tylko chodził i albo mniam mniam wołał albo papa i buty przynosił:)
Niedziele przebiegła wesolutko odwiedziła na kumpela z synkiem na zaległe urodziny Maksa.. oj naplotkowałam się jak mało kiedy, ale jednak nadaję sie matkę pieciolatka.. kurcze jak mnie te wszystkie zabawy w Ninjago wku... biega po chacie, skacze , jakimś mieczem wymachuje.. masakra no nerwa mam niemałego na to... i najlepsze ze u mnie bajek takich nie oglada.... to Ci przeklęci koledzy w przedszkolu ;);0

U Maksa w przedszkolu w czwartek jada do lasu zająca szukać.. taka tradycja.. hehe to se będą [pod śniegiem szukać.. do kiedy w ogóle taka pogoda ma być?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594664 przez Oposek
Rika mogę co prawda odpowiadać tylko w swoim imieniu, ale ja zawsze jestem ciekawa, co u Was słychać i chętnie przeczytam, jak się masz, jak dziewczynki. Pisałam Ci już kiedyś, że to także Twoje forum, Twój wątek i dla mnie jesteś tu mile widziana.
To tak naprawdę Twoja decyzja, jeśli tylko masz ochotę to bądź z nami i pisz! :)
Chociaż jeśli "po ostatnich nieporozumieniach nie masz ochoty" na pisanie to nie zmuszaj się, wolność wyboru mamy. :dry:
Cieszę się, że Dzieci już zdrowe, oby wiosna szybko przyszła i choróbska poszły sobie w siną dal :)
Wesołych Świąt życzę także Wam, jeśli już nie zajrzysz.

Rose-Mudzina to teraz przynajmniej nikt nie będzie się dziwić, że Bianulek ma ciemną karnację, jak rodzicielka też wygląda jakby zatrzasnęła się w solarium i spiekła się na machoń :D
Super, że zakupy udane, ja też tak mam- idę po jedną rzecz, kupuję pięć, choć nie powinnam ;)
To, myślę, taki bardzo kobiecy objaw, w opozycji dla tego defektu mózgu czajnikowego :P :blink:
Nie bij, ja mam elektryczny, może teraz te na gaz są bardziej skomplikowane niż kiedyś? :blink: :kiss:

Iwanku ja się zgadzam z Różyczką, żę dawno Was nie było, że tęsknię za Twoim pisaniem i ogólnie, że protestuję!!!!! Chcemy Ciebie i Hanię! :kiss: :kiss: :kiss:

Masuska i jak chlebek, i jak????? :) :) :) Zdawaj relację, bom ciekawa strasznie :) Fajnie, że się Mężuś za gotowanie zabrał, jednak czasem na coś się przydadzą ;) Mój też gotuje, co drugi dzień, i jest w tym zdecydowanie lepszy ode mnie :) Właściwie to On chyba we wszystkim jest lepszy ode mnie :S :blush: , nawet ślubną połówkę ma najlepszą na świecie, a ja tylko taką sobie :lol: :blink: A jaki masz koszyczek? też coś muszę kupić....

Nati tak, tak- już dużo lepiej od rana- dzięki :kiss: W końcu jest poniedziałek i mężuś do pracy idzie ;) :P Fajnie, że "imprezka" dzieciowa się udała :) A co do wiosny to słyszłam, że ma być od tego czwartku, ale już chyba nie wierzę ;) Chociaż nasz królik zmienił sierść na lżejszą, stoi wiecznie przy balkonie i tupie, żeby Go wypuścić, ale na razie trochę za zimno jeszcze. Ale fajne są takie przedszkolne akcje, te wszystkie bale, dni dziadka, święta, zabawy...
Jednak nawet najlepsza opieka w domu to nie to samo co przedszkole, dzieci, grupa- poszukiwanie zająca brzmi super :)

11 lata 9 miesiąc temu #594682 przez Oposek
Hoborku mi bardzo pomógł sposób 3-5-7. Ściągasz laktatorem jak najczęściej w ciągu dnia, minimum 3 razy w schemacie 3 minuty lewa pierś, 3 minuty prawa pierś, 5 minut lewa, 5 prawa, 7 lewa, 7 prawa (to jest schemat na jeden raz, bez przerwy). Jednak najlepiej wzbudza produkcję mleka po prostu ssące dziecko. Maluch jest w stanie wyssać o wiele więcej niż laktator, ja się blokowałam przy ściąganiu, nie znosiłam tego i spektakularnych efektów u mnie nie było, a mleko mi leciało strumieniami, gdy tylko Młody zakwilił. Jeśli już musisz dokarmiać, a nie chcesz butelką, żeby się nie przyzwyczaił, to możesz kupić specjalny woreczek do dokarmiania albo dokarmiać "strzykawką po palcu"- oba te sposoby nie zaburzają prawidłowego ssania u dziecka. Możesz też zadzwonić do poradni laktacyjnej albo zadać pytanie on-line, na przykład tu:
www.poradnikmamy.pl/Expert/Polozna-Specjalista-ds-laktacji/
Będę trzymać mocno kciuki, żeby się wszystko unormowało :kiss: Pamiętaj, że mleko tworzy się nie w cycach, a w mózgu i wiara w laktację wiele zmienia :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #594690 przez basba
Dzień dobry!

Jezdem :)

Weekend minął u nas szybciutko. Wczoraj przyjechaliśmy do domku po wybyczeniu się i obżarstwie u dziadków, ale jak to mówią wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :lol: Nie ma to jak swoje wyrko... hehehe

Ania... no nieźle! Dzieci w bagażniku wozić! Toż to zaniedbywanie jak nic :P Uśmiałam sie z tego czajnika hehehe

Rose super że Oliw tak wada się zmniejszyła... normalnie w szoku jestem! A ty po tym solarze to laska teraz jak się patrzy! ;) (nie zeby wczesniej nie :) ) Rose widzę że Bianusia zaopatrzona na wiosne. Moja też od chrzestnej dostałą masę ciuszków po jej córce więc luzik. Gorzej z Antosiem bo regularnie co 2 tygodnie bym spodnie musiala mu kupować - wiecznie dziury na kolanach! Oni w przedszkolu się rozpędzają i bach na kolana -kto dalej zajedzie :S Masakra.

Oposku mam nadzieję ze dzisiaj humorek bardziej dopisuje :kiss:

Hoborrku słyszałam że na fb jakieś konto założyli w geście protestu właśnie. Z karmieniem nie pomogę bo moi praktycznie od samego początku na mm i nie streuj się nie jest powiediane że kolek dostanie po modyfikowanym. W razie czego bebilon ma serie taką na kolki. :kiss:
Widziałam na fb zdjecie Adusi z kolegą. Śliczna ta twoja córeczka. A jakie włoski cudne ma!

Masuska mnie też szlak trafia jak ja z dziecmi od rana a meżul sobie w najlepsze spi i nic go nie rusza :) To przynajmniej od obiadu sobie odpoczęłaś ;) Jak chlebek smakował??? No ale jak mąż obiadki ci serwuje to ty już na niego tak nie narzekaj... ;) Moj w niedziele jajecznice serwuje i kawkę do łóżka wiec też miło :)

Nati zając pod śniegiem też na pewno coś zostawi ;) A święta podobno mają być mniej wiecej w takiej temperaturze jak dziś... czyli niezbyt, co :S A zapowiadali ze pod koniec miesiaca takie ciepełko ma juz przyjśc...Ehhhhhh Ja chcę wiosne!!!!! Widze ze weekend udany :)

11 lata 9 miesiąc temu #594727 przez hoborr
Dzięi dziewczyny za rady.. Oposku będepróbowac twoejej metody...
Wiecie coś sie wieczorami u mnie dzije z tym pokarmem.. mały proaktycznie od 5 wisi na cycu do kąpania - z przerwami. A po dałam mu 120 ml i wypił wszystko a potem jeszcze cyc. Straszny głodomor! Nie nadążam z produkcją.

11 lata 9 miesiąc temu #595268 przez różyczka
Hoborrku :kiss: Oposek Ci wszystko wyłuszczyła juz widze to nie bede sie dokładac jeszcze do dodatkowego czytania :blink:

Oposku z ta drugą polówka naprawde dobre :laugh:

Masuska a gdzie zdjecie chlebka???boja tu siedze i czekam i czekam :(

Nati aleś wysmarowala posta :ohmy: :lol: fiu fiu fiu ....jak jeszcze kiedys do tego wytluścisz imiona to padne na zawał :lol: :silly:

Bianka jednak nie ma dziury w "4" heheheh :laugh: zmyla sie :woohoo:
kurcze czemu skarbowka tylko do 15??? pita nie zdazyłam dowieźc :angry:

ide ogladac 50 raz Ule Brzydule :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka