- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

co do cyferek i liczenia to trafiłas w dziesiątkę,świetna ta układanak.. w sumie my się juz bawimy takimi zabawami, mamy takie domino:
allegro.pl/klocki-domino-drewniane-cyfry...Pozosta%C5%82e-93715
w sumie Mikołaj ma duzo układanek z cyferkami, kształtami czy literkami,to go najbardziej interesuje. Teraz dostał "w spadku" ksiażkę od kogoś,taka matematyka dla dzieci i "męczy" mnie zebym tłumaczyła mu wszystkie znaki matematyczne które tam sa... nie daje za wygrana, oczywiście sensu nie rozumie,ale fajnie czyta np. 4+5= 9 i dla niego to jest super zabawa

Literki zna wszystkie, mowi np: M jak mama i Mikus, R jak tata Robert, S jak Sara itp... i niektóre proste wyarazy juz zna,ale to poprzez opatrzenie /czytanie globalne/
Co do imienia to jesli bedzie córeczka to będzie Sara

Masuska miło gdy synus tak powie mamusi

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Przyszła_mamo, Asiu od kiedy te nasze szkraby pojawiły się na świecie to każdy ich uśmiech, buziaczek, słowo mama, wszystko ogromnie cieszyło, teraz takie cudne zdania wzruszają, czyż nie?

Przyszła_mamo, b. fajnie wierszyk przerobiłaś, tak można też liczyć się nauczyć

A dziś byliśmy pierwszy raz, od dawna, w kościele. Super było, w mojej starej parafii ksiądz fajnie prowadzi mszę dla dzieci. Pitek trochę się krępował, ale jak się rozkręcił to i do księdza na błogosławieństwo poszedł.
Po kościele, do Lidla (zamykają nam na 3 tygodnie, a mi żwirek się kończy dla kota), a potem na kaufland, a tam wygrzebałam na przecenach tablicę magnetyczną, taką co się rysuje, a potem można zmazać i dalej rysować. Piotrek ma niezłe zajęcie:)
No teraz młody idzie spać, a my myślimy co na obiad:)
Czy u Was zaszły jakieś zmiany ze spaniem w dzień? U Piotra drzemka skróciła się z 3 godzin do 1,5.
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/

W pokoju pooooooowoooooliii

Masuska słodziak z Pitka

Same trudne rzeczy gotujesz/ pieczesz

Filip śpi w żłobku najczęściej godzinę, w domu jak nam pasuje. Najczęściej w ogóle Go już nie kładę, czasem sam się domaga i śpi jak dziś... Myślę, że półtorej godziny to naprawdę wystarczająco dla dwulatka, ale każdy maluch inny :)Ja tam w każym razie chętnie bym poleżakowała

Asia mam nadzieję, że czujecie się już lepiej i że komputer da się naprawić

Przyszła Mama wielkie, wielkie dzięki za wierszyki, kochana jesteś

Fajna ta cyferkowa walizeczka, jest też taka układanka w polskiej wersji. Spójrz jeszcze na grę "nawlekaj nie czekaj"- ćwiczy koordynację ręka oko i małą motorykę, ale też doskonali naśladowanie i odwzprpwywanie, a to ważne u autystyków.
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Poza tym wczoraj była u nas koleżanka ze studiów, w ramach kuracji antydepresyjnej- schlałyśmy się nieprzyzwoicie i plotkowałyśmy całą noc, takie piżama party, bo nie chciało mi się nawet ubrać wczoraj

- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Masuska – Arek cale szczescie spi, był kryzys ze miał ochote przestac ale mysle o nie, jak raz dwa razy odpuszcze to horror będę miala. i usypialam, gadalam z nim, bajki opowiadalam z 2 godziny

Co to tablic magnetycznych super sa. Teraz często sa takie ze z jednej suchoscieralne z drugiej kredowa
A pokaz Masuska zdjęcia kociaka

Oposku - ta gra, nawlekaj nie czekaj jest SUPER!!!!!!!! gdybym wiedziala o jej istnieniu z pewnoscia tamtej bym nie kupowala

allegro.pl/show_item.php?item=3640551340
chociaz z drugiej strony dla dzieciaka tez tak dodatkowo moze byc ciekawe, bo tam jakies wzory, wiec moze dla tej dziewczynki sie nada
kochana jestes, dziekuje

Oposku - aleee fajnie ze studiujesz

aaa i dziekuje za imie, jak bede tworzyc kolejny wierszyk to juz mam tate do kompletu

a ja pomimo ze znam kilku Krzyskow, i moj ojciec tez Krzysztof nie wyobrazam sobie naszego Filipka nazywac Krzys

kurcze, jak ja dawno sie nie schlalam, az ci pozazdroscilam

- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Filip ma identyczne koraliki, jak wstawiłaś linka i lubi je bardzo. Tam się nawleka na patyczek ze sznureczkiem, jest trochę łatwiej niż na normalną notkę, a to doskonałe ćwiczenie na małą motorykę i koncentrację. Na pewno się dziewczynce taki prezent spodoba!

Reset z kimś fajnym od czasu do czasu to fajna sprawa

Podyplomowe Studia Edukacji Początkowej i Terapii Pedagogicznej Dzieci ze Specyficznymi Trudnościami w Uczeniu się- na to chodzę

Dzień dobry wszystkim tak w ogóle

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Przyszła_mamo zdjęć kotka nie mam aktualnych, postaram się zrobić. Pitucha lubi Raula, ale tak jakby boi się go, czasem podejdzie pogłaszcze, pośmieje się jak Raul skacze za piłką i to wszystko. Cieszę się że go nie męczy, nie bierze na ręce, nie targa za ogon itd.
Tablica jaką kupiłam to jest ta: allegro.pl/simba-znikopis-tablica-rysowa...ati-i3646068472.html
Też zasada z magnesem:)
No to czas dziś do pracy:(
- basba
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

chyba jestem ostatnio hiper aktywna widze

mam dla Was cos na mily poczatek dnia
bebzol.com/pl/Sklep-z-mezami.131269.html
moj malzonek to dochodzi do 2 pietra

Oposku - Twoje rady sa zawsze bezcenne
widzialam na fb zdjecie lozka filipkowego, pokazesz wiecej link jakis albo zdjecie? bo na fb wyglada rewelacyjnie
Masuska - to masz szczescie, Arek robi to wszystko czego wlasnie Piotrus nie robi, gania, nosi przytula, sciska, meczy

zreszta wiecie, taka dumna jestem, bo jak sie przyblakal Łobuz, nie sadzilam ze tak naprawde zostanie, z wielu wzgledow, ale przede wszystkim dlatego, ze numer 1 w naszym domu zajmuje nasza bokserka, ktora kotow nie znosi
a tu wielkie zaskoczenie, dogadali sie z Łobuzem i milosc kwitnie

oczywiscie wszystkie inne koty goni az sie kurzy

a co do tablicy to super, fajna ta tablica znikopis, ja kolezance kupowalam tej firmy smily play,musze zapytac jak sie jej mala bawi
a ja dzisiaj ide do przedszkola, jakos powera nie mam na ta gromadke 75 dzieci.. jakos bede sie musiala wspomoc (termos kawy, redbull?

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Musze wam napisac,ze wczoraj podpisalismy umowę przedwstępną, obyło się bez żadnego biura co mnie podwójnie cieszy.
Przyszła mamo echh tam, Mikołaj jest po prostu ciekaweski,az za chyba

Jesli moge polecić to sa takie fajne ksiazeczki z Reksiem, Mikołaj bardzo je lubi,chociaz juz zna je na pamięć to zawsze po nie siega, spójrz:
allegro.pl/reksio-uczy-kolory-i-ksztalty...8492.html?source=mlt
allegro.pl/dvdmaxpl-reksio-uczy-cyferki-...9831.html?source=mlt
- aniaw
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mam cudownych trzech facetów:)

Czy w zeszłym roku o tej porze to nie padał śnieg???

Przyszła_mama super się rozkręciłaś z postami

My jak odwiedzamy moją matulę albo ciocię a tam mają koty to widzę jak moje łobuziaki zakochali by je na śmierć

Miłego dnia w pracy

Fotki jak się zbiorę to wstawię

Asiu trzymam kciuki za mieszkanko

Basba co u Was??

Oposek jak tam Filipek się czuje?

Oposku co tam wymyśliłaś pod choinkę dla swojego malucha? Może ukradnę jakiś pomysł

Masuska Ty to miszcz kuchni jesteś

Teraz Dominiś jest w miarę grzeczny: przekrzykuje się ze starszymi babeczkami śpiewając alleluja

Ale sweet Piotruś

Nati, Rose

Matko ja już się doczekać weekendu nie mogę, bo jakoś mnie ten tydzień i praca przymula

W weekend jeździliśmy po różnych akwenach w poszukiwaniu łąbądków i kaczuch do karmienia

Odwiedziliśmy też rodzinkę tą żyjącą i nie....
Wieczorkiem też zabraliśmy chłopaków na cmentarz pokazać im "światełka".
Trochę abstrakcyjnie to wyglądało jak Dominiś pomykał na swoim autku pchaczu alejkami, ale rozstać się z nim nie chciał

A w nd popołudniu deszczowy spacer musiał być obowiązkowo

Ech teraz tylko żyję od weekendu do weekendu

Zdjątka wrzuciłam na fejsie

Miłego dnia

- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie mam czasu na forum bo ciągle wyszukuję na necie pomysłów na urządzenie domu... no chyba że mi pomożecie.....
A tak pozatym to - DZIEŃ DOBRY!!!
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Hej hej Basba, co u Ciebie? Buziaki przesyłamy! :*
Przyszła Mamo gratki za hiper aktywność

allegro.pl/lozko-dla-dziecka-z-barierkam...-80-i3629767742.html
Też na trzech kawach lecę

Asia gratulacje za umowę! Super, że udało się bez prowizji, jeszcze teraz sprzedajcie i jeden problem z głowy, trzymam kciuki!

Aniaw zeszłym roku pierwszy śnieg spadł 20 października

Co do prezentów to u nas teraz królują pojazdy i duplo, więc już jakiś czas temu upolowałam w promocji zestaw z pociągiem elektrycznym, coś takiego: allegro.pl/lego-moj-pierwszy-pociag-1050...nia-i3641956801.html . Od rodzinki dostanie zestaw gier dla dwulatka i klocki (bo dobra cena, fajny zestaw i pasują do duplo) allegro.pl/ogromne-klocki-jdlt-zoo-152el...afa-i3656485611.html . A na Mikołajki zamierzam Mu kupić jakieś drobiazgi z bajki "Świnka Peppa" albo "Ul", bo kocha obie. Zabawkę, pościel, figurki- nie wiem jeszcze

Nati jak się czujesz?!
- basba
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
dziękuję ze pytacie co u mnie... właściwie to po staremu. Dom- praca i bieganina zapewne jak u każdej z was. Wszyscy zdrowi wiec najważniejsze

Dzieciaczki też zdrowe. Wiki nauczyła się od Antka liczyć po angielsku do 10 - mamy z niej niezły ubaw bo każdy wyraz kończy na T np...sixT, sevenT

Przyszła_mamo śliczne wierszyki pani wymyśla

Oposku śliczne zdjęcie na fb Filipka w nowym wyrku

Asiu jak samopoczucie? Trzymam kciuki za mieszkanie!
Ania ty również cudne zdjecia wstawiłaś na fb. Matko kiedy ci twoi panowie tak urosli...
Antoniusz też chodził po ulicy z kolegami (z obstawą męza i wujka -sąsiada) i zbierał cukiery. Ma pełen koszyczek na parapecie

Hoborr dawaj - jaki masz dylemat z mieszkaniem... moze pomogę ???

Masuska jak tam wena wróciła? U mnie z nia też kiepsko ostatnio ale jak widzisz zmobilizowałam się . O spaniu Wiki juz nie piszę po raz kolejny - albo naisze tak - najchętniej bym jej wogóle nie kładła- jak pośpi w dzień to zasypia o 9 a jak nie spi to po 7

Nati ściskam... żeby szybko przestało boleć!
Rózyczko hop hop!
P.S. Pomału kupuje prezenty... Dośka juz zamówiona i do meża prezent upatrzony

- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
NIe piszę że zabiegana jestem .. bo to każdy chwyta:) hihi
Mam dobry humor bo byłam dziś na próbie w GCK i miałąm aduisę. Wcześniej może pamiętacie pracowałąm tam - i wszystkie moje koleżanki nie mogły się na nią napatrzeć

A i moja przyjaciółka mi powiedziałą że jej siostra szuka pracy i chętnie zajęłą by się dzieckiem:) no to \jest jakaś altenatywa na przyszły rak:) jupi:)
BASBO!! Musisz koniecznie mi powiedzieć WSZYSTKO!!! co wybrałaś do kuchni! Nia nie chcę płyty indukcyjnej.. jakoś jetsem starodawna - ale inne pomysły - dawaj:) hih lodówkę już mam także tez odpada:)
A masz konkretny tym jeśli chodzi o blaty i fronty? JA ciągle myśle nad tą moją fioletową - ale nie wiem czy będzie praktyczna jeśli chodzi o utrzymanie czystości?
a to ta niby kuchnia:
www.urzadzamy.pl/galeria/kuchnia-w-kolor...wym,4812/4162/20338/