- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
teraz nie ma innej opcji-musza się spełnic!
wszyscy byli wczoraj dla mnie tacy mili jejkuuu
Hoborrku Adusia ma przepiekne wlosy!
Bianusia wczoraj cały dzień miała biegunkę w nocy juz nie i dzis rano póki co tez nic narazie
U mnie ostatnio sporo się dzieje ale do takiej supermenki/żółwia ninja jak nasza Ania to mi jeszcze daleko, dlatego z pisaniem na forum naprawde cięzko
Basba Wiki będzie wyglądac jak mała księzniczka w tej pieknej sukience-no i ekstra cena
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Otóż odprowadzałam dziś Maksiego z Jankiem do przedszkola i coo. akcja, Jaś ryczy ze chce zostać w przedszkolu, gadka ze jets duzy ze się będzie bawił i jadł z Maksiem sniadanko.. no to smieję się i mówie do P Izy- przedszkolanki - to co Pani Izko .. juz za rok Jaśka mi Pani tu gdzieś wciśnie co.. On taki spragniony przedszkola i uwaga gniot ..... Pani Iza na to, ze nie wiadomo czy od 2014 nabór do przedszkola nie bedzie uwarunkowany zarobkami ..... ze jest taki pomysł wymyślony przez naszych genialnych polityków.... ze jeszcze nie wiadomo bo jest szansa że temat pójdzie pod debate społeczną lub nie przejdzie, nie mniej jednak sam pomysł zajebisty co.... na pytanie co z dziećmi które sie nie dostaną.. nie potrafiła biedna odpowiedzieć..
Tak od rana na pokrzepienie serc...
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Rózyczko - fajnie że urodzinki sie udały:) Bianeczka była u fryzjera? Ciągle myślę czy mojej ściąć - tak na chłopczyka:) A z tą biegunką to pewnie jakiś wirus z kola.... Biedaczka, pewnie i brzuszek ją boał. A dziś już ok?
Dziewczyny a ja nigdy nie jadłam takiego ciasta... może bym sprónbowała ...a le ta soda... nie lubę sody. Nie czuć jej w cieście???
PRzyszła mamo - jesteś superaśną mamą Wiadomo Areczek naj naj naj - i tak powinno być A może niepamiętasz .. ale daaaawno temu to był nażeczony mojej adusi:0 No nie wiem czy to aktualne - skoro maja całowała się z innym - i to w usta!
A u nas:)
Robik prawie zdrowy. Nawet dziś w nocy spał. Tylk onie bardzo chce w łózeczku... woli ze mną. CHcę ostawić pierś - ale jakoś nie mam motywacji...
A Ada - 2 godziny przenosiła gałęzie - pomagałą dzadkowi.. tak się namęczyłą że śpi jak zaklęta!!!
Jak zrobić jakiąś zupę - krem z grzankami z chleba????
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Różyczko zdrówka dla Bianusi, mam nadzieję, że dziś też było ok Super, że wszyscy byli mili, w końcu starszym należy się szacunek No i niech się spełnią wszystkie życzenia i co tylko zdołasz sobie wymarzyć
Hoborku wstaw koniecznie zdjęcie księżniczki Adusi w pięknej sukience Ale Adusi fajnie z tymi gałęziami, pomoc dziadkowi to super sprawa Dobrze, że Młody Ci śpi lepiej, a że z Tobą to jak Filip. Teraz budzi się w nocy u siebie, zabiera lalę, podusię i przychodzi do nas. Dziś nawet nie zauważyłam, kiedy się przytulił Super miłe to jest dla mnie.
Nati w tych przedszkolach kombinują jak mogą, ale nie sądzę, żeby to doszło do skutku. Sześciolatki idą do szkół, więc będą mieli deficyt dzieciaków, mowa była o przystosowywaniu przedszkoli na przyjęcie dwulatków nawet, szkolenie personelu. No ale będziemy obserwować Ja i tak jestem zdania, że jak Filip się dostał do państwowego żłobka to szczęście związane z edukacją w tym mieście już nam nie przysługuje Podpadłaś widzę z tym fb, już mnie koleżanka z forum jedna wywaliła ze znajomych na fejsie to widzę, że tylko czekać na następne
A jak badania?
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przyszła Mamo daj koniecznie zdjęcia Areczka w nowej fryzurze Ja chorowałam na gardło cały pierwszy rok pracy w przedszkolu- non stop przeziębienia. A potem przeszło jak ręką odjął. Jak wiesz, ja też non stop gadam, więc wiem, o czym piszesz Filip też łobuziak nie z tej ziemi, wiele na nie, bunty i płacze, usypiamy teraz we dwoje, bo szybciej i staramy się być konsekwentni. Pomysł z "krzesełkiem", czy tam kątem mocno behawioralny i sprawdza się świetnie i przy małych dzieciach i szczeniakach, serio Też stosuję. I mój Młody też w pieluszce, jak połowa Jego żłobkowej grupy, a są tam dzieciaki tylko w wieku 22-25 miesięcy. Dzięki za miłe słowa, dużo się dzieje i na bloga ostatnio brakuje czasu, ale wciąż myślę o tym i codziennie sobie obiecuję, że się tym zajmę
Marnie z tymi przedszkolami, choć u nas duże subwencje oświatowe i naprawdę źle się przedszkolom nie wiodło, szczególnie prywatnym. Mam nadzieję, że i Twoje jakoś da radę, bo szkoda takiej fajnej pracy.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Acha
Przyszła mamo - ada nie do odpieluchowania - na razie:) i na dodatek maleńko mówi!!! Także spoko luz...
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.autyzm-sklep.pl/zabawki-c-74,4.html
są tam też fajne pomoce dydaktyczne, z których korzystałam latami i zawsze się sprawdzały- historyjki obrazkowe, rozpoznawanie stanów emocjonalnych na podstawie wyrazu twarzy, kalambury z naśladowaniem- wszystko to tam znajdziesz. Tylko wiesz, podpytaj siostry, bo jak Młody ma np nadwrażliwość słuchową to cymbałki będą złym pomysłem I tak dalej....
Z sensorycznych (na czucie) niezmiennie polecam tą grę: www.krainaekozabawek.pl/283-gra-lotto-se...zne-farma-djeco.html (jest też prosta wersja- "Kot w worku", polska) i domino sensoryczne sklep.mojebambino.pl/domino-faktur.html . Łatwo można takie pomoce samemu w domu zrobić- różne faktury, książeczki. Fajna sprawa, Filipa też tym katuje
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja ten krem z pomidorów robię z mozarellą albo gorgonzolą:
www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/pomi...idorowa/przepis.html
O grzybach to ja wiem niewiele niestety, mąż nie lubi, syn nie jada, więc nie robię, bo dla siebie szkoda zachodu
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja z prośba.. moze któraś mi puścić na maila książkę Każde dziecko moze nauczyć się spać czy jakos tak, i może jeszcze cos w tej tematyce, - ja się ich pozbyłam a koleżanka potrzebuje wsparcia....
będe mega wdzięczna
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa