BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 5 miesiąc temu #765521 przez hoborr

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #765545 przez aska27
Aniu dzieki!!! Zastanawiam się nad taki stworzonkiem ... chociaz bardziej moja siostra mysli o kupnie świnki morskiej. A jeszcze zapomniałam zapytać..czy świnka morska moze przebywac razem z króliem.. tzn w jednej duzej klatce?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #765619 przez olka1730
Witam

Ankayhy,yhy :silly:

11 lata 5 miesiąc temu #765682 przez masuska
O siemanko:)

Trochę zginęłam w literaturze i teraz nadrobić trzeba Panie:)

Napiszę tylko że w sobotę mamy 40tkę szwagra i oczywiście sałatki na mojej głowie (impreza na 50 osób). Pitek ostrzyżony, tatuś wyleczony, Raulek oswojony, a mamusia zapracowana:)

Rosa a kiedy wyniki? Pitusiowi też cały czas na mleko kazali uważać, ale od jakiegoś miesiąca robię młodemu kaszę i inne na mleku z kartonu i jest ok:) Może mojemu przeszło:)

Basba, bardzo współczuję.

Asiu, no jak nic Męża lać. Ja też kiedyś spakowałam siebie i Pita i poleciałam do rodziców. Dostał ultimatum i jakoś się opamiętał. To było w maju tego roku.

Hoborrku i jak płytki, wybrane? Zapytaj T. czy może jak ona coś wyleje, albo szklankę potłucze, czy coś źle zrobi to możesz jej klapa dać? Akcja wylewania, czy raczej wypluwania u nas trwa.

Aniu, Ty złośliwcze. Raul już nie wymiotuje, znaczy się od wczoraj ok. Mam nadzieję że to tylko z przejedzenia, bo tak z weterynarzem mi finansowo na razie nie po drodze:( Pitek też uwielbia Dinusie, stąd spotkanie z Rosalindami w Dinoparku:) A z tym aqua cośtam, i aero czośtam to fajnie się zapowiada.

Oposku jak Filip?

Olka cześć:)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #765686 przez Oposek
Dzień dobry :)

Ania rewelacja z tymi sąsiadami :D Na pewno pokochają Was od pierwszego wejrzenia ;)
Szkoda papużki, dobrze, że są tacy wariaci jak Ty- z powołania. Ciekawe, czy ja też mogę z przedszkola ukraść dziecko, jak rodzice się Nim źle zajmują? :lol: :blink:
Studia poważnie brzmią, ale na tym wydziale nic nie jest poważne, serio. Tam wieczne absurdy, łącznie z tym, że chłopakowi, który zginął w wypadku samochodowym przysyłali przez cztery lata listy, że ma egzamin do zdania i kolejne terminy, w których ma się stawić :blink: Psychodeliczne miejsce, naprawdę jedyne w swoim rodzaju :)

Asia tak, dziękuję, Filip faktycznie już lepiej :) A Ty faktycznie masz ciężkie dylematy :( Daj znać koniecznie, jak po wizycie, trzymam kciuki! Miałam kiedyś świnkę- Gustawa i najbardziej podobało mi się w Niej to, że się odzywała na mój widok albo jak czegoś potrzebowała :) Lubiłam to bardzo. Potem miałam wiele lat Króliki i one jak mój stary- głównie milczące ;)

Basba kochana, przykro mi bardzo! Przyjmij od nas kondolencje, siły życzę :kiss:

Olka u nas bunt dwulatka na całego... Różki to mało powiedziane... Dziś o 4 rano się rzucił na podłogę, że chce oglądać świnkę Peppę...

Różyczko ale zuch z Bianusi, super!

Hoborku Twoja Teściowa to ma pomysły :/ Studia 3 semestry, dwa razy w tygodniu zajęcia, 1800 zł semestr.

Masuska to faktycznie dużo masz roboty z tą sobotą... Super, że Raul zdrowy :) Filip już dobrze, dzięki :)

11 lata 5 miesiąc temu #765690 przez Oposek
Co u nas... Filip miał w weekend jakiegoś wirusa, przeszło bez śladu. Teraz ja dostałam w spadku...
Poza tym W KOŃCU się ogarnęłam, kupiłam dziecku łóżko, kołdrę dużą i pościel, a w niedzielę będziemy malować pokój...

11 lata 5 miesiąc temu #765773 przez różyczka
Masusko dzis rano juz byly od razu u lekarza wyniki, no i nic szczególnego nie wyszło w tych wynikach, wiec to nawet nie alergia ale taka nietolerancja moze byc jak tego białka w nadmiarze dostaje i tyle...gadałam juz w "kolu" zeby za duzo jej nie dawali,więc powinno byc oki :)

Aniu jak ja lubie Cie czytac :laugh:

Kurde jak to zycie mi pędzi ostatnio....dopiero co były wakacje a czuję,ze zanim sie zdąże obejrzec juz będa kolejne i zamierzam ponadrabiac to wszystko czego nie zrobiłam w te z powodu utrzymującego się doła :)

Hoborr niezła jest :S :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 5 miesiąc temu #766054 przez masuska
Dobry.

Rosa, jak to nietolerancja to współczuję.

Oposku zdrówka. Dobrze że Fifi wyzdrowiał. Jelitówki u Piotra źle wspominam.

11 lata 5 miesiąc temu #766059 przez przyszla_mama
Hej dziewuszki

Siedze wlasnie i zajadam druga kanapke z czosnkiem, zionie ode mnie jak nie wiem,  odwołałam te zajecia co mogłam, bo w sumie niby już nie jestem chora, ale nie mam kiedy glosu doleczyc, bo jest dobrze, ide, gadam dwie godziny, i MASAKRA.

Basba - LAURKI PRZEPIEKNE! Ale fajnie wymyśliłaś :) z powodu dziadka meza bardzo mi przykro… :( :(

Oposku – gratulacje z powodu przybycia malucha w „rodzinie" :) i super z studiami, dla Ciebie to pestka będzie, oby fajni ludzi prowadzili, madrze i ciekawie, bo z tym to różnie bywa

Aniu – czy można ten Ceruvit Junior Polfarmex dawac tak na wszelki wypadek, zapobiegawczo? Bo taka pogoda, a ode mnie co prawda zionie czosnkiem ale wszystkich bakterii pewnie nie wybilam :)

Aniu, czytalam o skardze jaka zlozyla sasiadka I powiem jedno – cale szczescie ze nie mieszkamy w bloku, eksmitowaliby nas :)

Masuska – trzymamy kciuki żeby Raul zdrowy był i super ze się odnalazł,a za akcje podziwiam,

nam temat bardzo bliski bo jak pisalam jakis czas temu ktos podrzucil nam kota
Na pewno umieszczalam, ale To zdjecie takie z początków samych jak Łobuz (imie wybral Arek, ma pewnie oddawac charakter właściciela :) przybłąkał się glodny, wymeczony

pokazywarka.pl/pv0lom/

Teraz to prawdziwe, duze, biale, z lsniaca sierścią kocurzysko! :)

Jak na początku każdy mnie ganil i mowil ludzieee taki brzydki będzie chodzil po podworku, już jak brac to lepiej ladnego itp. itd.
A teraz każdy się zachwyca, ze taki piekny, caly bialy, bez zadnej plamki Kocurek :)

Masuska – a Ty umieszczalas zdjęcia? Może jeszcze jakies zapodasz? Bo ja to uwielbiam wszystkie zwierzeta

:P :P a wlasnie Aniu, jak te zwierzaki, macie na nie jakis pomysl?

Masuska - widzialam wlasnei zdjecie na fb, PRZEPIEKNY KOCIAK!

Aska – filemon rewelacja! Super ze takie maskotki teraz robia, az się zdziwilam
Asiu – zycze żeby wszystko wam się ułożyło żeby Twój maz zrozumial ze wy powinniście być dla niego calym swiatem..

Hoborrku – jak minela rocznica slubu? Cos specjalnego zorganizowaliście? Pochwal się koniecznie

Rózyczko – Bianeczce życze dużo zdrówka, a jak Twoja starsza córa? Kiedys przeglądałam jej bloga to taka fajna i wartosciowa osoba, pomimo ze to tam takie zapiski luzne nastolatki tak fajnie mi się czytalo :)

Hoborrku – ja zazdroszcze koszyka prawdzikow! :) W tym roku kurcze same maslaki koszami znosiliśmy do domu, a wiecie jak to z maslakami jest, cztery razy tyle siedzi się nad ich obieraniem jak zrywa  w koncu w domu az zakaz nam dali na maslaki :) i tak nam się chce jakichs grzybow prawdziwych, ale to trzeba po prostu znac miejsca. Nasi znajomi ciagle kosza prawdziwki, podgrzybki, zielonki ale cos dyplomatycznie wykręcają się od podpowiedzenia nam gdzie można znaleźć takie zloza :)

Co do Arka to gada jak najety, od rana do wieczora, i tak buduje pieknie zdania ze az czasami zdziwiona jestem. Zbilam ostatnio miske w kuchni arek krzyczy
MAMOOOO NIC NIE STALO???
Ja mowie nie, nic się nie stalo Arus, ogladaj bajke,
ALE NIC NIE STALO??
NieEEE Arus, nic się nie stalo.
Arek: Arek biegnie baczy (zobaczy)
Wbiega:
MAMOOO, NIE BOJ SIĘ, SPOKOJNIE :lol: :lol:

ALE JA TEZ W JEGO WIEKU TAK GADALAM I CALE ZDANIA BUDOWALAM, JAK MIALAM DWA LATA DO MAMY W AUTOBUSIE KOBIETA PODESZLA ZAPYTAC ILE JA MAM ZE TAK CALA PODROZ GADAM :)

A ADUSIA TO POWIEM CI NA PEWNO MA TERAZ TAKI ETAP, ZE WSZYSTKO REJESTRUJE, UKLADA W GLOWCE, I JAK ZACZNIE MOWIC TO CI KAPCIE SPADNA :) NAJWAZNIEJSZE ZEBYS WIDZIALA ZE ROZUMIE I KOMUNIKUJE SIĘ, A NIEBAWEM TAK ZACZNIE GADAC ZE ZATESKNISZ ZA CISZA :) JUŻ NIE RAZ BYLAM SWIADKIEM, ZE DZIECKO NIE MOWILO NP. DO 3 ROKU ZYCIA, A NAGLE SZOK, Z DNIA NA DZIEN CALYMI ZDANIAMI, ZRESZTA TU OPOSEK ZNAWCA TO SIĘ WYPOWIE :)

I GRATULUJE TORTU

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #766060 przez przyszla_mama

11 lata 5 miesiąc temu #766142 przez natimp1
czesc

Anka nie wierzę.. pytałaś o mnie?, to faktycznie chyba jakiś miesiąc dobroci dla zwierząt...

Rose.. nie stresuj się mega tą "nietolerancją"- Jaśko jak zbyt wiele zje białka to ma zmiany na poliakach, ale wiesz jak śmiga codziennie i po ileś, czyli tak jak w "kolu" zapewne Bianka to nic dziwnego, dzieciaki do 3 roku tak mają niektóre- sama tak miałam... ciągnęłam na tym jednak aż do kolonii, bo jak nie chciałam czegoś jeść to był kwitek że skaze mam :):) .. Maksi tez tak miał... ograniczyłam im w domu by w przedszkolu sie jakoś dziwnie nie czuł i tyle, a Panie dawały w przedszkolu np. Maksiemu 1/2 szklanki mleka a nie całą.. jak Jachu pyknie rano mleko z kartona, potem jajecznice na śniadanie, rybę na obiad to murowany liszaj .... a z innych rzeczy to zauważyłam ze Jaskowi rusza się coś z gadaniem.. zaczyna powtarzać słowa ... oczywiście na \pidżame wali Dżama, na króla kól, ale spoko..\no i chyba jednak z kolejnym, moim łobuzkiem bede musiała zaliczać logopedę.. Jaśko nie mówi ń , zamienia jena j.. i to generalnie chyba w każdym wyrazie...więc raczej sie nie obędzie..

Oposku .... no no aż mi głupio że ja tylko po takich zwykłych studiach bez
po dyplomówki.. na Pani mam Ci śmigać:):)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #766430 przez aska27
przyszła mamo uroki pracy z dziećmi :blink:

Nati brawo dla Jasia. Co będzie to się okaze, być moze logopeda nie bedzie konieczny.

Ja mam dziś wizytę, bardzo się denerwuje. Odebrałam wczoraj wyniki i mam podwyższony cukier. Hemoglobina znowu poniżej normy.
Strasznie mi niedobrze, do wc co chwilę biegam (rozwolnienie :dry: ), no i brzuch mnie dzisiaj dość boli .. myslę jednak,ze to przez nerwy.
Maż chciał isc ze mną na badanie, jendak wczesniej juz mu powiedziałam,ze nie i ma sobie wszystko przemsylec, czego chce..i ze sama pojadę( ewentulanie z mamą,bo niedobrze się czuję)Jutro spotykam się z teściami, chcę wyjaśnić.. oby obyło się bez rękoczynów ;)

11 lata 5 miesiąc temu #766485 przez natimp1
Aśka powodzenia na badaniach..

11 lata 5 miesiąc temu #766680 przez różyczka
Aska powodzenia z teściami :blink:

Jasio Bianka pozdrawia :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 5 miesiąc temu #766713 przez natimp1
Bianka Jacho zarzuca dla Ciebie biodrami...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka