BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #770392 przez Oposek
Dzień dobry:)

U nas rzeczywiście słonecznie dziś :)
Wstaliśmy przed 6, dziecko po śniadanku się ładnie bawiło, matka przysnęła potem i zaspaliśmy do żłoba B) Filip ma dziś imieniny, nie obchodzimy zbytnio, ale jakiś drobiazg Mu kupiliśmy i cukierki do żłobka też dostał :)

Różyczko dobrze jak Filip w ogóle będzie tam spał, bo ostatnio takie cyrki z tym Jego spaniem, że i tak ląduje u nas :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #770528 przez aska27
Dzień dobry

Oposku BUZIAKI DLA NASZEGO KOCHANEGO FILIPKA :kiss: :)

a co do samopoczucie,dziękuję dziś lepiej /odpukac :blink: /

Różyczko ano cisza z tym mieszkaniem, jest babka chętna,ale nie chce przez biuro,a umowę z nimi podpisała..tak wiec nici.

A jak tam Bianka w przedszkolu?

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #770542 przez basba
Dobry...

Pomimo że u nas pięknie na dworze u mnie jakoś takoś... Jakiś wisielczy chumor załapałam. Znów mnie w klatce dusi i mam nerwa jakiegoś nie wiadomo czego.

Oposku, Olka dziękuję za komentarz odnośnie zdjęcia. Wiki siedziała tak grzecznie bo to jej piąta wizyta - tzn. nie jej ale Antka :) Chodziliśmy zawsze w trójkę jak Antek miał leczone czy impregnowane zęby wiec mogła sie oswoic z sytuacją tym bardziej ze babka świetne ma podejscie do dzieci. Zamienia tą całą leżankę w prom kosmiczny i ogólnie cały czas pokazuje co bedzie robic i uprzedza dziecko o czynnościach które będzie wykonywała. Wiki na 4 wizycie Antka przełamała się i pokazała - zaznaczam u mnie na kolanach zęby-na kolejnej wizycie babeczka ja spytała czy chce żeby umyła jej ząbki takątruskawkową pyszna pastą, ktora wyrzuci wszystkie robaki z jej zabków - oczywiście sie zgodziła no i efekt był na zdjeciach.
A Antonio to dzielny chłopak bez problemu daje sobie borować zębiska (psują mu sie pomiedzy 4 a 5). Przy okazji zaimpregnowaliśmy wszystkie a w szczególności nową 6 :)

A Filmików wiecej nie wstawie ;)

Oposku Antek ma podobne łóżko :) z tym że mąż zrobił. Proste i ładne. Uściski dla solenizanta z okazji imieninek :kiss:

Ola może po prostu powinnaś najpierw ochodzić z nim żeby się oswoił ;)

Różyczko u nas burza była w niedziele. Na pogodę nie mam co narzekać bo słonecznie cały czas- jedynie ranki mgliste u nas. No ale w końcu niedługo listopad wiec czego chcieć wiecej ;)

Asiu a ty w tym szpitalu byłas powtórzyć badania? Ja z mieszkaniem? Udało sie sprzedać?? EDIT: Właśnie doczytałam...
W takim razie odpoczywaj...

Masusko super ze imprezka szwagra udana. Pit wybawił sie za wszystkie czasy :lol:

Nati co u was? Jak tam Jasio?

Hoborr ja pisałam juz nie raz że Wiki śpi cioci codziennie a w weekendy kiedy ja jestem nie śpi właściwie nigdy. Niestety jest wtedy problem żeby wyjechac gdzieś popołudniu bo zasypia na 98% w samochodzie i wtedy mamy dłuuuuuuuuugie wieczory ;)

No nic miłego dnia zyczę. Dzisiaj mnie czeka fryzjer dzieci...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #770556 przez aniaw
Dobry :)

U mnie jak zwykle dni na pełnych obrotach, więc sorki, że zajrzeć nie było kiedy ;)
Jak w pt wyszłam popołudniu z pracy tak dopiero teraz mam chwilę luzu, serio :D
W pt wieczorkiem śmignęłyśmy z siorką na areoboxing i było genialnie :D Zostałyśmy jeszcze na siłowni robiąc z siebie blondynki przy obsłudze różnych sprzętów, ale to standard :D wyszłyśmy stamtąd po 22giej więc jak byłam w domu to padłam jak długa :)
W sobotę czułam wszystkie mięśnie, nawet te, których już dawno nie mam :D
Myślałam o leniwej sobocie, nawet dłużej sobie pospałam ale matula zadzwoniła, żeby przyjechać pomóc jej w sprzątaniu. Pojechaliśmy tam rodzinnie i Tomi z dzieciakami zwiedzali okoliczne lasy, jeziorka, parki itp a my bite 4 godz na akord bez jedzenia i picia zasuwałyśmy z siorą jak mróweczki. Matko zmachałam się jak dziki osioł, ale dzieciaki już takie pomęczone, że wracać musieliśmy do domku. Tam szyba obiado-kolacja i myśleliśmy, że położy się urwisy spać. Jasne oni nawet nie chcieli o tym słyszeć, bo przespali się chwilę w aucie. Więc wieczorkiem zaliczyliśmy jeszcze basen :D Powiem Wam, że po 20stej to fajnie i bez ścisku nawet, więc tym bardziej plus :)
W nd powtórka z rozrywki i ciąg dalszy sprzątania u mamy.
Ale tym razem udało mi się wybrać z chłopakami lasem nad jeziorko na Torfach :)
www.polskaniezwykla.pl/web/place/13099,k...rwat-na-torfach.html
(Oposku byłaś??? - polecam o każdej porze roku :))
Pokarmiliśmy łabędzie i kaczuszki, pozbieraliśmy liście kolorowe i miło zmęczyliśmy się w ten słoneczny dzionek :)
Wieczorkiem jeszcze kościółek i ja już tylko marzyłam o odpoczynku w pracy :D
Wczoraj niestety mega meczący miałam dyżur a popołudniu Tomi przyszedł na przystanek z chłopakami po mnie, więc jeszcze wyciągnął na pieszy maraton po okolicy - wróciliśmy do domku już tylko, żeby szykować się do spania i zasnęłam razem z Dominisiem :D
Matko a dziś już wt i zaraz koniec tygodnia i znów do tyłu jestem ze wszystkim :)

Oposku buziaczki dla Filipka :kiss: Jak tam przemeblowanie? :) Fajne łóżeczko - zapodaj foty jak skończycie :)

Asiu trzymaj się :kiss: A jaką dietkę masz? Zabronili Tobie czekolady? Bo ja zamiast się dietować to znów uzależniłam się od czekolady :)

Nati u mnie dziś Dominis obudził się z mocnym postanowieniem pójścia do pracy z nami ;)
Na nic tłumaczenia, że on nie musi iśc tylko krzyczał "ja muse iść do placy ", więc teraz myślę, może faktycznie załatwić mu jakieś zajęcie odpłatne a sama na emeryturkę się gibnę :D

Hoborku u nas Dominiś sypia godzinke w dzień w tygodniu a weekendy przeważnie nie ma czasu na sen :)

Rose no ja też wieczorami to padam ale chciałam jakoś wcisnąć w grafik basen i wychodzą mi tylko późne godziny po 21szej, więc kurka średnio, chyba się starzeję :D

Olka u nas bez tranu tylko z multisanostolem i ceruvitem junior polfamex :D
Poza tym najbardziej się u nas sprawdza amulet w postaci inhalatora wypożyczonego od Oposka :D

Masuska super, że impra się udała :D No Piter od młodego szkoli się w podrywie :D
Wow i śniadanko do łózka - tak trzymać :) Ja jak dostałam ostatnio śniadanko do wyrka w postaci jajecznicy to w komplecie był Dominiś z własnym widelcem obok mnie :D

Basba ja nie zdążyłam filmiku obejrzeć bo w pracy nie było jak ;) i tylko fotki widziałam na fotelu i super, że taka babka z podejściem do dzieci - wśród lekarzy to rzadkość ;)
U nas też rankiem mgły, ale jak na razie pogodne południa, więc nie narzekam :)
Powodzonka u fryzjera :)
Coś wiem o dłuuugich wieczorach po drzemkach samochodowych, więc ostatnio robiłam wszystko w nd, żeby chłopaki nie zasnęli :D dałam radę, ale nie wiem czy kierowcy w autach przejeżdżających obok nas nie wzięli mnie za niepoczytalną za moje wygłupy :D

A my dziś wieczorkiem zamierzamy zrobić brownie z dzieciakami - w ramach diety oczywiście :D To już 3 podejście, bo zawsze jakoś czekolada znika zanim się zabierzemy do pieczenia :D

Miłego dnia :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #770666 przez aska27
Aniu Tobie to tylko pozazdrościć energii i zapału :) :blink:
a o cieście nie wspominaj.. u mnie cukier ograniczony do minimum... nawet owoce wyliczam. Dam radę, jeszcze nigdy nie byłam na diecie,ale teraz to juz coś :blink: ale to mi się moze nawet przysłuży :) tzn nam!

Basba nie denrwuj się, pocieszam,a sama niedawno panikowałam :blink: No ,ale teraz wiem,ze nie warto, szkoda zdrowia! Buziak dla Ciebie.

11 lata 5 miesiąc temu #771498 przez hoborr
A ja nie mam czasu na nic......

W nocy masakra z RObikiem. Ada nie chce spać w dzień. A w nocy chyba ją nóżki bolą:( o płącze....

11 lata 5 miesiąc temu #771793 przez natimp1
Hej Kochane

a to sie napisałyście ;)

Basba u nas spoko, Jaśko wporzo, tak jak pisałam zaczyna cos tam gadać wiec wesoło...oczywiście to początek ale najlepszy w sumie..:)Póki co ból głowy minął... babcie nawet zaakceptował.. dziś Ciocia Jaja przychodzi więc radość od samego rana.. niestety budzi sie skubany o 6 z groszami i śpiewa.. masakra ..
A dlaczego w sumie impregnowałaś wiki zęby bo albo nie doczytałam albo nie skumałam :)

Anka, mój Maksi teraz codziennie układa chodniki przed blokami bo spółdzielnia robi .... spółdzielnia do 15, Maksi od 17-18:30, ale raczej wątpie że mu coś zapłacą , raczej odwrotnie bo to co chłopaki po swojemu ułożą to Oni muszą zdejmować i jeszcze układać- podwójna robota

Asiu, troszku się pomęczysz z dieta i ok będzie, najgorzej się przestawić co? ja zawsze tak mam ze jak czegoś nie mogę to akurat mi się chce.. tak było całą ciążę z serem pleśniowym..

Oposku leniuchu, jak tak można do żłoba zaspać....

Masusko, a Piotrek chodzi na jakieś zajęcia z dzieciakami?

Rose... buziaki.. jak moja dzielna dziewczyna.. oglądałam wczoraj foty z wakacji.. kurcze fajne było to spotkanko

11 lata 5 miesiąc temu #772010 przez aska27
Hoborr oby Robercikowi unormował się czas snu!

Nati będzie git, dam radę! Juz niedługo przekonamy sie co z moją dietą to raz. Słodkie kusi,ale jest ok, nawet gorzka herbatka smakuje,a ile kasy zaoszczędziłam hehe

Ostatnio mi tylko cięzko jakoś i sapie jak stary parowóz, jakbym juz w 9 miesiącu była :laugh: no szok hehe

11 lata 5 miesiąc temu #772053 przez natimp1
A posap sobie , później juz mniej czasu będzie..
Hobborku a moze to faza wzrostu co? tylko powiem, nie nakrecam , ze mi jak młody zaczął gorzej spać.. heheh to juz chyba milion razy wtsawał bo 7 no norma, to kazali zbadać mocz....

11 lata 5 miesiąc temu #772067 przez basba
Nati impregnowalam żeby sie nie psuły za szybko.. wiesz są różne szkoły- jedni plombują dzieciom mleczaki inni nie i tylko czekają aż wylecą. Antek ma poplombowane te w których były dziury a nowa - stała 6 zaimpregnowana. Próchnica moze sie przenosić z zębów chorych na zdrowe...

"Lakierowanie mleczaków to prosty zabieg, który pomoże chronić je przed próchnicą. Wszystkie ząbki pokrywa się zawierającym fluor lakierem. Trwa to kilka minut i jest bezbolesne. Lakier twardnieje i zostawia na zębach przezroczystą błonkę. Przez dwie godziny po zabiegu maluch nie powinien nic jeść ani pić. Lakierowanie dobrze jest powtarzać co pół roku.

Gdy w buzi dziecka pojawią się pierwsze zęby trzonowe, można je zalakować. Jeśli zęby są zdrowe, lekarz pokryje je specjalnym bakteriobójczym lakiem. Wypełni on naturalne bruzdy w szkliwie (trudno je oczyścić, więc gromadzi się w nich najwięcej bakterii) i w ten sposób będzie chronił przed próchnicą. Zabieg jest krótki i bezbolesny. "

www.edziecko.pl/edziecko/1,128330,714825...rto_o_nie_dbac_.html
mozna poczytać sobie ;)

Hoborr zdrówka do dzieciaczków..

Asia ... juz niedługo ;)

Ania zdradź mi skad ty bierzesz swoje siły...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #772355 przez aniaw
Dobry :)

No co to za pisaniowy protest :P

Asiu to z tą oszczędnością to fakt, racja :blink: Dasz radę :) A sapanie po urodzeniu minie, nie bój nic :laugh:

Hoborku buziaki dla Twoich urwisków :kiss:

Nati ale jak to nie zapłaca Jasince??? :ohmy: :lol: To strajk trza zorganizować :P

Basba ja zawsze lubię jak się dużo dzieje :laugh: A jak tam nowe fryzurki? :)

Zrobiliśmy we wt z dzieciakami brownie i było extraśne :laugh: Dziś tylko okruszki zostały :S
Dziś za to od rana malowaliśmy i przyklejaliśmy liście pozbierane w nd :laugh: Wszystko było w farbach łącznie z brzuszkiem Dominisia :lol:
A u mnie praca i praca, ale na noc mykam do kumpeli bo jutro od rana dyżur mam :S Poza tym ploteczki czekają :lol:
A jutro wieczorkiem znów areoboxing i siłka :laugh:
Ech dzieje się :)

Rose, Masuska, Oposek, Przyszł_mama??????????????????

Buziaki :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #772580 przez przyszla_mama
hej kochane!

Ania, nie krzycz juz sie melduje :) :)

Ania, Ty dla mnie robokop jestes! Jak ty na wszystko masz sily??????? jak czytam to kopara mi opada!

U nas w porzadku, ja sporo pracuje, w przedszkolu super,ciagle mnie cos zaskakuje ale jest fajnie :)

chce sie Wam pochwalic, Basba przeslala nam jakis czas temu PRZESLICZNY KOMIBNEZONIK, Arus bedzie w nim brykal zima :) a co najlepsze wyjelam z paczki i taaaaak pieknie pachniallll, mysle kurcze musze napisac i zapytac jakiego proszku, plynu uzywaja tak slicznie pachnie, a Basba mi pisze zebym uprala bo lezal kilka lat w szafie :laugh:

na pewno wszystkie Wasze ubrania takie zadbane, zawsze jak ogladam to perfekcyjna pani domu ma takie sposoby :)

jeszcze sie odezwe :kiss:

caluje was wszystkie :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #772703 przez natimp1
hej Pituszki w piąteczek...

Byłam dziś na badaniach przed operacją, jakaś masakra, ja nie wiem czy Oni juz mi krew do sekcji zwłok pobierali ale Pani pobierała i pobierała, aż mi się słabo zrobiło:)

Anka panowie chyba się wystraszyli, ze znów im ktoś pomoże bo skończyli kłaść poz bruk:)

11 lata 5 miesiąc temu #773699 przez masuska
Siemka,

Ale mnie połamało. Coś mi strzykło w plecach i sztywniara jestem, gdyby nie nospa forte to jeszcze powygina bym była.

A poza tym to wszyscy zdrowi, bawią się w produkcję domową. Jutro wędzimy, pasztet z dzika dziś zrobiony, jeszcze piekę chleb, a jutro myślę o ptysiach:)

Nati, Pitek na żadne zajęcia nie chodzi, a kontakt z dziećmi ma mały, często z sąsiadem przesiaduje.

11 lata 5 miesiąc temu #773969 przez masuska
Witam w niedzielę:)

Dyniowa paszcza zrobiona, mięsko się wędzi:) A tu dopiero 10ta:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka