BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #115156 przez kaska191919
hej , ja się nie odzywałam oststnio bo musialam się uczyć, już jestem po egzaminie dostałam 5 :lol: fajnie, choć się nie cieszę bo mam zapalenie pęcherza i to ostre :S juz w piątek tak lekkie miałam nawet myslałam że moze to tylko takie odczucie że może dzidzi tak napiera w pęcherz, ale nie dziś obudziłam się w nocy, poszłam siku i już półtorej godz nie spałam tylko wiłam sie z bolu, tak mnie gania do ubikacji choc i tak nic sie nie wysikam i tak boli, i brzuch na dole też, nie chcialam brac nic na własną rekę, jedynie nospe wziełamm to dół brzucha przestał boleć ale pęcherz nie , i do tego miałam biegunke i z bólu włosy dęba stają na głowie, i zasnełam obudziłam się o 6 i znowu męka aż do teraz jak szłam do szkoły to jak kaczka, i nie wiem co robic, cieżko będzie wytrzymac do jutra, myślicie że jak bym poszła do lekarza co na izbie przyjęc przyjmuje to by mi coś wypisał????czy powiedział; by że nic mi nie poradzi bo to za mała dolegliwość???tylko mała dla mnie nie jest bo kiedys mialam czesto zapalenie ale teraz boli jak cholera :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #115158 przez piernikarczyk07
kasiu oczywiście jedź na IP powiedz jaki masz problem i że ból jest nieznaśny :S Powiedz również o bólu podbrzusza, na pewno przepiszą Ci jakieś tabletki i tyle :blink:

3mam kciuki :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #115160 przez Rika
Niestety Różyczka trzeba po prostu zwracać na wszystko uwagę żeby nie było jakiś niedociągnięć. Widzę że Twoja szefowa potrafi przyczepić się do wszystkiego więc tym bardziej...
A co do sprawy L4 i skróconego urlopu macierzyńskiego. Lekarz zwykle wystawia L4 i nie ma czegoś takiego, że szefowa tego zwolnienia nie przyjmie tylko każe Ci iść na macierzyński...
Straszy Cię tylko żebyś szybko wróciła do pracy. Tak samo jak np kończy Ci się urlop macierzyński i zanosisz wniosek o urlop wychowawczy. Ona ma obowiązek Ci go dać na tyle ile chcesz (do 3 lat) i w tym czasie nie może dać Ci wypowiedzenia. Gorzej jak np po kilku miesiącach wrócisz do pracy np na tydzień i wtedy da Ci wypowiedzenie, wtedy koniec. A uwierz mi że są tacy ludzie... Albo gadanie że jak pójdziesz na wychowawczy to nie masz po co wracać. Kobieta po 3 latach czy 2 wraca do pracy a tam wypowiedzenie czeka... :( taka Polska nasza kochana. Zero wyrozumiałości.

Kaska191919 ja bym poszła bo każdy wirus i każda bakteria może być groźna dla dziecka.

A i już dawno miałam zapytać Was, czy nie obrazicie się jak wkleję mój wpis z bloga tutaj który pisałam podczas skurczy na kilka godzin przed porodem :)

13 lata 7 miesiąc temu #115193 przez różyczka
Rika wklejaj :) ja sie nie obrażę, albo dawaj linka do bloga :)

Kaska biedulko jedź na IP i się nie męcz kobieto.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #115200 przez Rika
Ok to sprawdź czy możesz wejść bo chyba trzeba się logować.

40tygodni.pl/rika/blog/3384,Przeciez-nie-ma-pelni.html

40tygodni.pl/rika/blog/3463,Nieobecnosc-...sprawiedliwiona.html wspomnienia z porodu. Dziewczyny które panicznie się boją to niech nie czytają tego lepiej :) opisywałam wszystko dokładnie tak jak to zapamiętałam :)

13 lata 7 miesiąc temu #115206 przez madziaska
No i sie poryczalam ;)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #115208 przez aska27
Kamilka prezenty bombowe, super! :)

Różyczka zazdroszczę Ci wolnego... ja mam teraz 5 dni :blink: a potem wracam i tak do 37 tyg ciąży.. ale jestem dobrej myśli :blink:

Rika zawsze bałam się porodu... w sumie jeszcze się boję,ale po tym co przeczytałam trochę się uspokoiłam :) Wszystko przed nami, najważniejsze,żeby dziecko było zdrowe no i żeby wszystko było ok,a ból, jak to ból...kiedyś minie :blink:
No,a Tój mąż naprawdę był dzielny :) ..ja się nadal zastanawiam czy pozwolić mężowi być przy porodzie czy też nie.

13 lata 7 miesiąc temu #115210 przez hoborr
Cześć!
Przeczytałam wszystkie wpisy od wczoraj i każdej miałam coś odpisać, podziękować za listę zakupów, za linki itd.
Ale Ty RIKA mnie zabiłaś! Siedzę teraz i płaczę jak bóbr.

Takie doświadczenia - bezcenne!

13 lata 7 miesiąc temu #115219 przez różyczka
Fajnie to opisalaś Rika :) Przeczytalam wszystko choć należe do dziewczyn, które panicznie boją się porodu choc/a moze własnie dlatego, ze już jeden mam za sobą.
Mam ogromną nadzieje, ze tym razem uda mi sie urodzić szybciej (za pierwszym razem bóle trwały 30 h) no i wierzę, ze dzięki zzo nie będzie to taka masakra :dry:

Rika nie wiem o co chodzi mojej szefowej, całą ciąże dzielnie chodziłam do pracy, dopiero w kwietniu mialam 2 dni zwolnienia bo katar mi lecial z nosa i naprawde fatalnie sie czułam. Inne pracownice nie będac w ciązy chodziły na L4 bez żadnych obiekcji, ja starałam się nie użalac nad sobą ani jak męczyły mnie mdlosci ani jak dokuczały mi różne bóle, niewyspanie itp. A teraz gdy do końca roku skzolnego zostal m-c z hakiem (pracuję w szkole) i chcę odpoczać, a ma mnie kto zastąpić to ona tak krzywo na mnie patrzy jakbym wymyslała coś albo była leniwa poprostu :S

No nic...ja wiem, ze robię dobrze, potrzebuję teraz zwolnić, wyspać sie porządnie bo w nocy to raczej kiepsko, no i zabrać się za kompletowanie wyprawki w koncu :)

13 lata 7 miesiąc temu #115221 przez kaska191919
po tym jak napisałam zasnęłam ale jak się obudziłam to już wogle źle sie czułam, mąż wrócił o 14 z pracy i pojechaliśmy na IP i powiedziałm że mam zapalenie i że chciała bym dostać jakąś recepte to pani powiedziała że może mnie wysłać do lekarza na oddział ginekologi i patologii, a jak samą recepte to trzeba na pogotowie ratunkowe, i lekarz do którego chodzę prywatnie pracuje w szpitalu a wizytę mam w piątek, i spytałam jaki lekarz ma dyżur i moje szczęście z dwóch lekarzy był i mój :) no i zbadał mnie na fotelu i mam jakieś upławy i zapalenie pęcherza przepisał ospamox na pęcherz i globulki gyno femidazol, i ospamox mam brac 3 razy po jednej , a globulke na noc i 3 razy na dzień nospę. Mówił że dobrze że przyszłam i pytał kiedy następną mam wizytę i żeby zrobić koniecznie badanie moczu to będzie wiedział wtedy co tam się dzieję.

Teraz leżę, za leki zapłaciłam 8 zł:D bo były refundowane, i za wizyte nie muialam płacić:D dobrze że poszłam :)

13 lata 7 miesiąc temu #115226 przez kaska191919
Rikaty pisarko :P fajny blog,masz talent :laugh:
Czytając Twój blog tu cytat,,Godzina chyba 10:00 Rozwarcie na 5 cm. Mąż mówi, że to już połowa i że jest dobrze, a ja myślę sobie ''ja pier... przecież to DOPIERO połowa, jak ja wytrzymam kolejną połowę w częstrzych i mocniejszych skurczach???''

ja teraz też myślałam o porodzie o bólu , bo pęcherz i brzuch boli mnie mocno od 3 w nocy i tak w nocy idę do ubikacji , do łóżka mąż śpi ale ja gadm do niego, że boli i że nie wytrzymam, i takie myśli mi przechodzą (jak ja wytrzymam poród??jak mocniejszy to jest ból od tego, i czuję że chyba będę płakać przy porodzie bo dziś o 14 to już zaczęłam płakać ale to też było z tego ze temperatura zaczęła mi się podnosić)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #115227 przez masuska
Rika, wpisy chętnie przeczytam ale w domku. Teraz jestem u siostry i za bardzo nie mam jak.
Kaska191919 cieszę się że pojechałaś. Z zapaleniem pęcherza jak nie byłam w ciąży to od razu mnie wysłano na pogotowie i wyniki robili w szpitalu, więc z tym nie ma żartów.
Różyczko, powiem Ci co myślę o tej szefowej! Ona po prostu nie chce stracić dobrego pracownika! Ja tak myślę, bo jak innym nie robiła problemu, no to czemu akurat Tobie! Myślmy pozytywnie.
Kamilka Super prezenty dostałaś. Ja też dostałam od siostry to:

13 lata 7 miesiąc temu #115229 przez różyczka
masuska - co do szefowej to mam nadzieję, ze tak właśnie mysli :blink:

A czy to niania elektroniczna?

13 lata 7 miesiąc temu #115248 przez aska27
Masuska prezent ekstra! Dziewczyny Wy szczeciary :laugh:

Różyczka odpoczynek Ci się należy wiec spokojnie :blink: najwazniejsze jest teraz Twoje no i dizecka zdrowie :) A ta szefowa to jakby kobietą nigdy nie była..zero wyrozumiałości i zrozumienia. Głowa do góry, bierz l4 skoro mozesz i kompletuj tą wyprawkę.. strasznie ciekawa jestem co tez fajniutkiego kupisz, mam nadzieję,ze się nam pochwalisz :)

13 lata 7 miesiąc temu #115250 przez różyczka
Aska mi się wydaje, ze ja nie zaczęlam jeszcze nic kupować bo jest we mnie lęk przed "zapeszeniem" - jak widzę u nas na forum Dorcię, która jest teraz w 2 ciąży ale pierwszego synka straciła w 30 tyg. ciąży :( moja znajoma też stracila dzidzię w 7 m-cu :( ....to jest takie smutne i tak mnie przygnębia, że aż paraliżuje :(
Dlatego boję się kompletowac wyprawkę i dlatego jeszcze nic nie kupiłam bo ten lęk mnie powstrzymuje. I nawet jak ktoś mowi, że wszystko bedzie okay to ja i tak sie boje.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka