- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
3mam kciuki
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A co do sprawy L4 i skróconego urlopu macierzyńskiego. Lekarz zwykle wystawia L4 i nie ma czegoś takiego, że szefowa tego zwolnienia nie przyjmie tylko każe Ci iść na macierzyński...
Straszy Cię tylko żebyś szybko wróciła do pracy. Tak samo jak np kończy Ci się urlop macierzyński i zanosisz wniosek o urlop wychowawczy. Ona ma obowiązek Ci go dać na tyle ile chcesz (do 3 lat) i w tym czasie nie może dać Ci wypowiedzenia. Gorzej jak np po kilku miesiącach wrócisz do pracy np na tydzień i wtedy da Ci wypowiedzenie, wtedy koniec. A uwierz mi że są tacy ludzie... Albo gadanie że jak pójdziesz na wychowawczy to nie masz po co wracać. Kobieta po 3 latach czy 2 wraca do pracy a tam wypowiedzenie czeka... taka Polska nasza kochana. Zero wyrozumiałości.
Kaska191919 ja bym poszła bo każdy wirus i każda bakteria może być groźna dla dziecka.
A i już dawno miałam zapytać Was, czy nie obrazicie się jak wkleję mój wpis z bloga tutaj który pisałam podczas skurczy na kilka godzin przed porodem
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Kaska biedulko jedź na IP i się nie męcz kobieto.
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
40tygodni.pl/rika/blog/3384,Przeciez-nie-ma-pelni.html
40tygodni.pl/rika/blog/3463,Nieobecnosc-...sprawiedliwiona.html wspomnienia z porodu. Dziewczyny które panicznie się boją to niech nie czytają tego lepiej opisywałam wszystko dokładnie tak jak to zapamiętałam
- madziaska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczka zazdroszczę Ci wolnego... ja mam teraz 5 dni a potem wracam i tak do 37 tyg ciąży.. ale jestem dobrej myśli
Rika zawsze bałam się porodu... w sumie jeszcze się boję,ale po tym co przeczytałam trochę się uspokoiłam Wszystko przed nami, najważniejsze,żeby dziecko było zdrowe no i żeby wszystko było ok,a ból, jak to ból...kiedyś minie
No,a Tój mąż naprawdę był dzielny ..ja się nadal zastanawiam czy pozwolić mężowi być przy porodzie czy też nie.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Przeczytałam wszystkie wpisy od wczoraj i każdej miałam coś odpisać, podziękować za listę zakupów, za linki itd.
Ale Ty RIKA mnie zabiłaś! Siedzę teraz i płaczę jak bóbr.
Takie doświadczenia - bezcenne!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mam ogromną nadzieje, ze tym razem uda mi sie urodzić szybciej (za pierwszym razem bóle trwały 30 h) no i wierzę, ze dzięki zzo nie będzie to taka masakra
Rika nie wiem o co chodzi mojej szefowej, całą ciąże dzielnie chodziłam do pracy, dopiero w kwietniu mialam 2 dni zwolnienia bo katar mi lecial z nosa i naprawde fatalnie sie czułam. Inne pracownice nie będac w ciązy chodziły na L4 bez żadnych obiekcji, ja starałam się nie użalac nad sobą ani jak męczyły mnie mdlosci ani jak dokuczały mi różne bóle, niewyspanie itp. A teraz gdy do końca roku skzolnego zostal m-c z hakiem (pracuję w szkole) i chcę odpoczać, a ma mnie kto zastąpić to ona tak krzywo na mnie patrzy jakbym wymyslała coś albo była leniwa poprostu
No nic...ja wiem, ze robię dobrze, potrzebuję teraz zwolnić, wyspać sie porządnie bo w nocy to raczej kiepsko, no i zabrać się za kompletowanie wyprawki w koncu
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
Teraz leżę, za leki zapłaciłam 8 zł bo były refundowane, i za wizyte nie muialam płacić dobrze że poszłam
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
Czytając Twój blog tu cytat,,Godzina chyba 10:00 Rozwarcie na 5 cm. Mąż mówi, że to już połowa i że jest dobrze, a ja myślę sobie ''ja pier... przecież to DOPIERO połowa, jak ja wytrzymam kolejną połowę w częstrzych i mocniejszych skurczach???''
ja teraz też myślałam o porodzie o bólu , bo pęcherz i brzuch boli mnie mocno od 3 w nocy i tak w nocy idę do ubikacji , do łóżka mąż śpi ale ja gadm do niego, że boli i że nie wytrzymam, i takie myśli mi przechodzą (jak ja wytrzymam poród??jak mocniejszy to jest ból od tego, i czuję że chyba będę płakać przy porodzie bo dziś o 14 to już zaczęłam płakać ale to też było z tego ze temperatura zaczęła mi się podnosić)
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Kaska191919 cieszę się że pojechałaś. Z zapaleniem pęcherza jak nie byłam w ciąży to od razu mnie wysłano na pogotowie i wyniki robili w szpitalu, więc z tym nie ma żartów.
Różyczko, powiem Ci co myślę o tej szefowej! Ona po prostu nie chce stracić dobrego pracownika! Ja tak myślę, bo jak innym nie robiła problemu, no to czemu akurat Tobie! Myślmy pozytywnie.
Kamilka Super prezenty dostałaś. Ja też dostałam od siostry to:
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A czy to niania elektroniczna?
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Różyczka odpoczynek Ci się należy wiec spokojnie najwazniejsze jest teraz Twoje no i dizecka zdrowie A ta szefowa to jakby kobietą nigdy nie była..zero wyrozumiałości i zrozumienia. Głowa do góry, bierz l4 skoro mozesz i kompletuj tą wyprawkę.. strasznie ciekawa jestem co tez fajniutkiego kupisz, mam nadzieję,ze się nam pochwalisz
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dlatego boję się kompletowac wyprawkę i dlatego jeszcze nic nie kupiłam bo ten lęk mnie powstrzymuje. I nawet jak ktoś mowi, że wszystko bedzie okay to ja i tak sie boje.