BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #115565 przez hoborr
Cześć Dziewczynki:)

Kilka z Was od dziś jest na zwolnieniu:) I super!! Ja już siedzę od marca, ale mi dyro w szkole nie robił problemów więc to inna sytuacja! A na drugiej pracy mi nie zależy bo po macierzyńskim będę miała w końcu pełny etat w szkole i z tej drugiej odejdę! Zarabiam tam 500zł/pół etatu i atmosfera do bani! Do tego siedzenie po nocach i weekendach! Także witajcie! Czas teraz już rozkręcić konkretnie przygotowania! Może w tym tygodniu coś kupię!

Imię! Ten temat spędzał mi sen z powiek przez kilka tygodni! Ale pogadałam z mężem i się trochę uspokoiłam. Kilka miesięcy temu wybraliśmy Izę lub Tobiasza. Ale przez całe życie: dosłownie od małego podobały mi się Franek lub Faustynka i Ada. I choć mnie zawsze wszyscy obśmiewali teraz mam to gdzieś! Jak się urodzi chłopczyk to będzie Franek! I wiem że będą problemy z teściową! Bo babcia mojego męża miała na imię Franciszka a moja teściowa zawsze mówiła o niej źle i na pewno będzie miała wonty! No i jej nie powiedziałam o tym imieniu i myśli że Tobiaszek:) Ale mam to gdzieś! Nam się podoba. Haha i co mi zrobi? To moje dziecko! A jak będzie dziewczynka to jak ją zobaczę to na pewno będę wiedzieć czy to Izunia, czy Adusia, czy nawet Faustynka:) A jak nie to zrobimy losowanie! Będzie hardkorowo! Jejku Różyczko ale Bianka tez ślicznie:) (Było by mi łatwiej gdybym znała płeć! )

Różyczko trzymam kciuki za wizytę! Jak coś się uczepi lekarz o te badania to powiedz że kobiecie w ciąży wybacza się wszystko! - To moje ostatnio ulubione stwierdzenie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #115572 przez hoborr
A moja teściowa i tak jest najlepsza! :cheer:
Przy pierwszym to zagrabiała siano na łące do południa a po południu poszła rodzić.
A przy drugim kopała motyką ziemniaki na polu a po południu poszła rodzić.

I jak tu jej nie kochać!
:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

13 lata 7 miesiąc temu #115591 przez różyczka
No niezła naprawdę hehe :lol:

Z tym L4 to jest tak, że miałam plan porobić w domu porządki a tymczasem wstałam, pomachałam mezowi jak wychodził do pracy, potem...zdrzemnęłam sie 2 godz. :blink: a teraz z zieloną herbatką serfuje po necie :blink: i nawet wykąpać mi się nie chce...
A w domu bałagan taki, ze łomatkooo :cheer: no ale kobietom w ciązy przeciez sie wszystko wybacza :silly:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #115598 przez różyczka
Ja też mam jeszcze 2 pracę-podobnie jak Ty Hoborr, oprócz pracy w gimnazjum dla trudnej młodziezy jako pedagog resocjalizacyjny jestem też społecznym kuratorem sądowym dla dorosłych. Ale mój kierownik kuratorów jest teraz tak wyrozumiały, ze nawet jak sie troche spóźniam ze sprawozdaniami to przymyka oko ze wzgledu na mój stan :blink: Zresztą z 10 podopiecznych aktualnie 5 przebywa za granica bo wyjechali tam za praca wiec mamy kontakt mailowy albo telefoniczny i nie musze do nich latać całe szczęście :)

A Ty oprócz szkoły gdzie jeszcze pracujesz jesli można spytać?

13 lata 7 miesiąc temu #115609 przez aska27
różyczka pierwszy dzień wolnego bardzo leniwie..i słusznie :) w końcu trzeba wypocząć :blink:

Dzisiaj idę do lekarza ok 17.30, ciekawa jestem co u malucha..ostatnio byłam 4 tyg temu :) Mam nadzieję,że wszystko będzie ok!!

13 lata 7 miesiąc temu #115616 przez różyczka
Hejka :) ja idę na 15.30 i straaaaasznie sie wlecze ten czas a co dopiero do 17.30 :cheer:

Na pewno wszystko oki Aska, ja ostatni raz byłam 3 tyg. temu ale za to nie pamietam już kiedy miałam usg robione wiec tym bardziej jestem podekscytowana :side:
Ale jak dzidziolki kopią to raczej wszystko w porządku powinno być. Moja Niunia była trochę leniwa w sobotę i przez parę godzin sie martwiłam a mąz to aż blady był ale jak pojadałam 1/2 blachy makowca to od razu sie rozruszała i już byliśmy spokojni :)

13 lata 7 miesiąc temu #115624 przez Viszka11
Mloda_mama nie przejmuj sie...Co do Imion to zawsze komus bedzie nie podobac czy mial zle skojarzenia z Nim.Arecz sliczne imie..!! a Maksiow teraz jest Tuzin jakas moda przyszla...Fujj jak dla Psa hehe

a podoba sie wam Feliks??

Hejka

widze ze Madzia jak i Domi tez byly na Targach pod Wawelem...

Madzia-Ja bylam w sobote z rodzinka i tak bylo masa ludzi....a w Niedziele to sie nie dziwie ze tlumy byly taka pogoda...

zaraz wam pokaze co dostalam i kupilam na tych targach:)
jestem troszke zla bo bylam po 12.00 no i przez 2 h na samym poczatku rozdawali butelki z Aventu i smoczki za darmo...i kurcze po 12.00 ich juz nie bylo..

Duzo Ulotek i Katalogow Bardzo fajnych:)-i super Torba Aventu w ktorej to wszystko sie nosilo

Gratiski:)

i

i super pomocna tabelka(Kartka) gdzie mozna napisac numery najwazniejsze

i cos dla Kasi:)

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 7 miesiąc temu #115642 przez hoborr
Viszka ale Ci fajnie! Takie dostać prezenty:)

A Feliks to mówiliśmy na jedną z moich koleżanek - choć miała na imię Kasia:) I mi sie fajnie kojarzy:)

Różyczko oprócz szkoły pracuję w Domu Kultury. Jestem instruktorem od wszystkiego:) Organizowanie imprez, koncertów, promocja, wydawanie broszur i różnych głupot, całe sprawy komputerowe ogólnie: wynieś , przynieś , pozamiataj.

Różyczko leniuchuj ile się da. Ja od marca się spinam żeby porządki zrobić a ty chciałaś w pierwszym dniu:)????!!!!!! :woohoo: :side: :blink:

Ja ide w czwartek i też się nie mogę doczekać! Może w końcu skieruje mnie na USG i się dowiem co mi siedzi pod serduszkiem :side: :kiss:

Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty, napiszcie jak było:)

13 lata 7 miesiąc temu #115658 przez masuska
Chciałabym na takie targi, ale niestety u mnie nie ma tak dobrze, ale są inne zalety małego miasteczka, świeże powietrze, duże podwórka, spokojne osiedle, wszyscy się znamy itd.

Dałam sobie spokój z pościelą, kupię może jutro, lub w środę ostatecznie. Z tego wszystkiego zaczęłam się zastanawiać czy na pewno Piotrek to Piotrek, bo jak będzie Bogusia to co ja zrobię z pościelą? Ciuszki na szczęście mam rożne.

13 lata 7 miesiąc temu #115662 przez Viszka11
musze przyznac ze to sa super sprawa takie targi niedosc ze mamy sie duzo dowiaduja nawet Ren jusis widzialam bo byla ta Ekmo-mama wyklady...to jeszcze byly nagrody do Wygrania;) Wozki i drobiazgi

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 7 miesiąc temu #115668 przez natimp1
hej dziewczyny , pisze po tygodniowej przerwie bo jakos wczesniej nie miałam sposobności i natchnienia

w ostatnią środę byłam u ginka i okazałosie ze mam mało wód płodowych, ponizej normy, wiec musze sieoszczedzać. Cierpię więc leżąc dopołudnia by po obiedziepójsc Z maksiorem na plac zabaw....kurcze straszniesie przestraszyłam, bo nausg zwrócili uwag, że coś nie tak z nerką,ma jakieś ułożenie dziwne czy coś.. wiec dalej pod obserwacją musi być.
tera mąż naprawia mi wi-fi tak wiec zapewne będę wiecej pisać bonie chce zbyt często do kompa wstawać...
generalnie to ze czułam tak słabo ruchy jest włąśniespowodowane tą małą ilością wód płodowych.Póki co młody rośnie ok,ma odpowiednią wagę, ale zeby teraz mógłsobie prawidłowo rosnąć muszę się oszczędzać...

w tym tygodniu biorę sie też za spis i wyprawkę..tak na wszelki wypadek gdyby coś nie tak było...

jak będę miała juz dostęp do internetu w lapsie to sie odezwę.. póki co czytam co u Was ..

pozdrawiam\

13 lata 7 miesiąc temu #115735 przez kaska191919
Viszkamam identyczny smoczek, tylko biały w serduszka różowe :)
Ja dziś zamówiłam pościel, allegro.pl/12el-posciel-dziecieca-120x90...ena-i1581454707.html i jeszcze 25 zł za falbankę maskującą, wzielam beżowe misie i pszczółki, ma być albo w piątek albo nast. poniedziałek.
W sumie to zostało mi tylko kupić sobie klapki do szpitala, termometr taki do uszka czoła, gruszkę do nosa i psześcieradło na zmianę, a tak wszystko kupiłam, no i chemia:D

13 lata 7 miesiąc temu #115793 przez luz_de_luna
cześć dziewczyny, nie jestem tutaj najaktywniejsza jeśli chodzi o wypowiadanie się, ale regularnie czytam nasz wątek.
Jestem na zwolnieniu juz od świat. Stwierdziłam, że w obecnej firmie dałam z siebie wszystko przez ponad 4 lata więc teraz musze "odebrać" sobie troche tej nadgorliwości i odpocząć. Troche mi się nudzi w domu, bo jestem nieprzyzwyczajona do nic nie robienia, ale pewnie szybko mi przejdzie.
Zaczełam już kompletować wyprawkę i jestem przerażona ilością potrzebnych rzeczy takich "na start"!!
W ostatnia sobotę miałam bardzo silny ból w dole brzucha, który trwal ze 2-3 godziny. Bolało jak przy mocnej miesiączce. Myślałam, że to te skurcze przepowiadajace, ale koleżanka, która rodziła 5 mies. temu powiedziała mi, że je odczuwa się inaczej niż to co ja czułam. Ja nie miałam regularnych skurczy, które odpuszczały, tylko jeden dlugi ból. Przeszło po nospie. Mam nadzieje, że to nic złego i nie powtórzy się. A lekarza mam dopiero za tydzień.
Miałyście coś takiego?

Teraz na zwolnieniu, może będę sie odzywała częściej. Pozdrawiam Was wszystkie!

Rika - opis porodu niesamowity. Chciałabym szybko urodzić! Marzy mi się cos takiego jak Ty miałaś... Nie wyobrażam sobie 30 h mega skurczy, na pewno nie dałabym rady! Zreszta porodu boje się panicznie!!!

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #115847 przez Kamilka24
Cześć Wam Mamuśki

Rika opis porodu super, chyba też jak już będzie "PO" opiszę choćby dla samej siebie jak to wyglądało... Popłakałam się jak czytałam Twój, świetny pomysł.

Masuska znalazłam coś dla Nas, szukałam i szukałam aż znalazłam wspaniała pościel do łóżeczka 140X70!!! Na 100% ją kupię. Podaję LINK allegro.pl/moomi-12-el-posciel-koldra-ha...x70-i1596824470.html

Kurde nie zauważyłam, bo tylko tam nie ma rożka ani baldachimu a są niepotrzebne moim zdaniem rzeczy takie jak abażur do lampki, firanka czy ta torba na pieluszki...

13 lata 7 miesiąc temu #115853 przez masuska
Kamilka24, wiem widziałam jest śliczny, ale nie ma tego co chcę, ale... ma wszystko inne które mnie zachwyca i weź bądź mądrym...
Jak się zdecyduję wreszcie to może na ten:
allegro.pl/moomi-12-el-posciel-koldra-ha...x70-i1584543449.html
lub
allegro.pl/ala-i-as-mis-posciel-3el-100x135-i1588942852.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka