BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #116934 przez luz_de_luna
ja na razie zamówiłam ubranka w rozmiarze 56. Jak odetchnę finansowo, to zamówię też na 62. Kupiłam body z krótkim i długim rękawem i się stresuję, że może bez rekawów też by się przydało... Nigdy nie wiadomo jaka pogoda w to lato będzie... nie wiem, mam mętlik straszny! Od koleżanki, młodej mamy wiem, że kaftaniki są niepraktyczne. Słucham się więc. Dodatkowo wzięłam do spania pajacyki z długim rekawem, a do bodziaków będę zakladać śpioszki i półśpioszki. Wszystkiego mamm po kilka sztuk, ale nie wiem czy np. 5 szt. pajacyków w rozm. 56 starczy? Doświadczone mamy.... wypowiedzcie się proszę!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #116965 przez Rika
Ja na spacery malej zakładałam same body a spała też w samych bodach, skarpetkach i czapeczce w nocy bo bez czapki spać nie chciała. a na wieczory zakładałam pajacyka. W tamtym roku było tak upalnie że mała była cała w potówkach mimo że tak jak piszę nie przegrzewałam jej.
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #116967 przez basba
No to i ja się zważyłam i zmierzyłam brzuszolka... Więc: w pasie 93 cm i niecałe 6kg na +

Dziewczynki ja nie mam zbyt wiele ciuszków w rozmiarze 56. Dzieci zbyt szybko wyrastają z nich. Mam kilka kaftaników po synku ale fakt- nie są zbyt wygodne - podnoszą sie do góry. Myślę że body ok 10 szt. + pajacyki + śpioszki i kilka rampersów w zupełnosci wystarczy dla maluszka. Zawsze można dokupić. Nie ma co przesadzać. Tym bardziej że lato będzie i ciuszki szybciutko wyschną.

13 lata 7 miesiąc temu #116968 przez basba
hurra... dzisiaj 30 mi stuknęła (nba suwaczku na szczęście hihi) :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #117001 przez Green
No dziewczyny i co ja mam teraz zrobic niby wszystkie wyskakujecie z obwodami po 90 pare cm i niewiem czy sie przyznawac do swojego? my z malenka mamy 114cm wiec przykro mi rozyczko ale przebilysmy cie :P Coz trzeba bylo uwirzyc tacie jak na dziendobry mi mowil ze bede miec spory brzuszek ,wtedy mu niewierzylam jednak wychodzi z tego ze poszlam w strone jego rodziny a jego siostry malych brzuszkow niemialy :)
Jesli chodzi o ubranka ja napewno niebede sie zaopatrywac w body bez rekawkow bo niestety tutaj niema natyle cieplego lata aby az tak szalec,natomiast mam kilka par na kr i dl. rekawek tych 2 musze dokupic jeszcze z 3 pary. A dokladnie czego ile mam to sie przekonam jak bede robic wielkie pranie ,a brakujacych rzeczy dokupie :silly:
Niesiedze zbyt duzo przy kompie a oczy mnie bola jak cholerra w dodatku niemoge znalesc moich okularow :angry:
Mialam sie pytac czy ktoras z was ma jakies znamiona na ciele od urodzenia? Ja mam i zauwazylam ze zrobil sie w teraz bardziej widoczny w czasie ciazy a odjakiegos czasu mnie pobolewa, piecze niewiem wlasnie czy niema to zwiazku z kremem na roztepy bo wlasnie gdy go uzywam to najbardziej wtedy piecze jak sie wsiaknie w skore narazie go odstawilam i uzywam zwyklej oliwki dla dzieci niby jest troszke lepiej. Ciekawe co mi powie tutejszy 'spec' mam nadzieje ze niepowie mi to jest 'normalne w ciazy'.
[/color]

13 lata 7 miesiąc temu #117006 przez Rika
Ja mam ogromne znamię na połowie pleców ale nie zauważyłam żeby coś się z nim działo. W ciąży mogą być różne dolegliwości, hormony szaleją i nie zawsze na naszą korzyść. Ja np nie mogę długo na słońcu siedzieć bo zamiast się opalać to mi plamy wyskakują. A po pierwszej ciąży mam dwie pamiątki małe w postaci pieprzyków na udzie z przodu. Wcześniej ich nie miałam.
Jak robiłam zakupy dla Zuzi to miałam 3 body na 56 i większość na 62 a mała topiła się w tych ubrankach. Musiałam kupić mniejsze na 46 i później 50. Np teraz body ma w rozmiarze 74 a z tuptupa na 62.

13 lata 7 miesiąc temu #117028 przez masuska
Mnie strasznie pociemniały pieprzyki i inne, a najśmieszniejsza jest krecha na brzuchu, do pępka ładna równa, a powyżej jakaś taka jakby pijany rysował :P

Ciuszków to ja mam pełno od rozmiaru 50 w górę, także się nie martwię o to. Bardzo dużo ciuszków dostałam :) A dziś kupiłam wanienkę i gąbkę :) A i podkłady do przewijania. a zaraz kupuję przewijak na allegro :) Zachciało mi się :P

13 lata 7 miesiąc temu #117029 przez kaska191919

fajny filmik znalazłam, już chcę swoją dzidzię :)

13 lata 7 miesiąc temu #117031 przez masuska
Ojoj, od razu do cyca:) Chyba chłopak:) Śliczności:)

13 lata 7 miesiąc temu #117069 przez Green
jakie slodziutkie bobaski ,masuska a ten 1 to mozliwe ze chlopczyk :silly:
[/color]

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #117124 przez Rika
A skoro już o ubrankach i o karmieniu piersią mowa to proszę :)

Zuza 12 dni po porodzie w ubrankach 56

A tu Zuza wcina cyca. Równiutki miesiąc miała :) I ja nie wiem dlaczego matki świadomie wybierają butelkę jak mają pokarm. Ale każdy wie lepiej co jest dla niego najlepsze :)

I jeszcze brzuszek z dzisiaj:

I jak ktoś jest dzisiaj zły lub przygnębiony to na poprawienie humorku :)
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #117137 przez hoborr
No Rika super zdjęcia. Poprawiłaś mi humor:)

A ja się chwalę!!!! KUPIŁAM PIERWSZĄ RZECZ !!!!

TZN. Chusteczki nawilżane w Rossmannie 6 paczek za 32zł Pampers Sensitive. Mam nadzieję że dobre kupiłam i nie przepłaciłam - bo zupełnie nie widziałam ile mogą kosztować?:) Były też w ciemniejszym opakowaniu i było ich 64w paczce a tu mam 56 w paczce ale na moich dzidziuś był taki słodziak i pisze że dla skóry noworodka! Dobrze zrobiłam?

Jutro ide do Gina - trzymajcie kciukasy!

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #117151 przez Rika
Hoborr napatrz się na zdjęcie bo muszę zepsuć Ci humor :(
Tzn chusteczki są ok, delikatne i w ogóle. Mi np nie pasuje ich zapach. Ja używam pampers baby fresh i jestem zadowolona i takie właśnie chusteczki kupuję w tesco 4+2 za 19,99 zł lub czasem za 24,99zł.

Acha i ja jestem zdania, że jednak na początek kupić 1-2 paczki i zobaczyć czy będą OK. Bo jak nie to będziesz się męczyć z nimi...

13 lata 7 miesiąc temu #117152 przez Viszka11
hejka

Rika-
sliczne zdjecia a brzus ojj duzy duzy

Ja dzis jakos zmieczona sie czuje....

wiec pojde spac....

do jutra:*

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 7 miesiąc temu #117290 przez Viszka11
dzien dobry;*

wstawac babeczki!

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka