BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #117904 przez Kamilka24
Dziewczynki, dzięki za miłe słowa ale ja też przytyłam już 11KG! I w nic już się nie mieszcze nawet w ani jedna bluzkę no chyba, że w te rozciągliwe :silly:

Masuska moje koleżanki myja w zmywarce wszystko tylko ja bym sie bała, bo przecież używasz różnych chemikaliów... nie wiem a co to dego zestawu to właśnie taki kupuję :lol:

Kaśka dbaj o siebie, dobrze, że z dzidzią wszystko ok.

My jutro na USG :lol: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #118016 przez natimp1
hej odowiadam kolejno jak czytam:)
różyczka ja mam tez 103 cm na pęępku ale juz 12 na plusie- w sumie sie nie martwie bo akurat u mnie plus ze brzuch rośnie , tzn ze wody sie zbierają...

13 lata 7 miesiąc temu #118032 przez natimp1
oki .. nadrobiłąm czytelnicze straty:
po pierwsze musze sie pożalic ze mam cos pecha do kompa.. jak juz zrobiłam wi fi to mi karta internetowa do lapsa nie działa i musze na mini notebooku czytac a to uciążliwe ..

hobbor gratuluje pierwszych zakupów- ja juz mam liste :) z zaznaczeniem co musze dokupic... z ubranek totalnie nic bo mam nadmiar po Maksymilianie.. w poniedziałek zdzwonie sie z kuzynką co ona mi da i we wtorek ruszamm.. chocby na akuy do szpitala bo nie wiem co powie lekarz w srode na wizycie, mam nadzieje ze mnie nie zatrzyma w szpitalu..

. w kwestii imion to podzielam zdanie zenajwazniejsze by nam sie podobało i nie ośmieszało dziecka. My "JUŻ" wybraliśmy będzie Kornelek, jedyne imie które obojgu nam sie podoba.
kurcze dziewczyny martwie sie bardzo o te moje wody a głównie nereczke maluszka..nie wiem jakie tego konsekwencje będą wszystkiego, beczeć mi się normalnie chce....
do tego wszytkiego leze i żre przepraszam za określenie ale o to sie na siebie wkurzam bo bym chciała tak jakoś przytyc nie spowodu obżarstwa słodyczy a ze względu na wody.

mój mlody od 2otc jest ułożony głowkowo ale akurat to ze wzglwdu na to ze wód malo i nie ma jak brykac

no nic kończę bo pewnie was zanudzam...
trzymajcie sie zajrze po wekendzie..

13 lata 7 miesiąc temu #118034 przez asia26
natimp nie martw sie wszystko bedzie dobrze z dzidzia tylko sie nie martw bo wtedy bedzie zle :) trzymamy kciuki za Ciebie :) ja tez w zeszlym roku martwilam sie co z dzidzia i tez mialam termin na lipec i co Oliwka zdrowa i cudowna i z Twoim Kornelkiem tez tak bedzie :) a imie super :)

13 lata 7 miesiąc temu #118053 przez kaska191919
natimp tzrymam kciuki żeby wszystko z dzidzią było w
porządku. U mnie pogoda się zepsuła. U jednej dziewczyny ze szkoły rodzenia lekarz do 31 tygodnia mówił że córka a na ostatniej wizycie powiedział że synek, nie złe zdziwienie miała :) u mnie dziś lekarz powiedział znowu że córka :blush:

13 lata 7 miesiąc temu #118063 przez różyczka
Natimp nie zanudzasz kobieto!! Jak wogóle mogłaś tak pomyśleć!
Pisz częściej :)Dlaczego dopiero po weekendzie?
Kornelek to takie bajkowe imię :side: śliczne :side:
Każda z nas ma jakies zmartwienie, ja np. martwię sie tym, że u każdej z Was dzidzia jest już ułożona główkowo a moja pośladkowo a wiem, ze coraz mniej miejsca w brzuchu ma na wykonanie obrotu o 180 stopni :dry: W związku z tym prześladuje mnie sen o cesarce :dry:

Kaska no podczas mojej I ciązy tak własnie było :lol: Cały czas byla gadka, ze będzie chłopak a na 3 dni przed porodem/na ostatnim usg/ wyszło,ze dziewczyna :ohmy: A ja nawet imienia nie miałam w zapasie dla dziewuszki :lol:
Dlatego wiecie....wszystko sie moze zdarzyć hehe :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 7 miesiąc temu #118071 przez masuska
Myślę że body będą praktyczniejsze bo nie podsuwają się, ja spakowałam 3 pajace, 3 body i 3 kaftaniki, do tego jedne półśpiochy, więcej myślę że nie będzie trzeba, Mąż w razie czego dowiezie.

Przypomniał mi się sen dzisiejszy, chciałam ubrać synka, ale żadne z ciuszków nie pasowało, bo był większy i w końcu został w kaftaniku i pampersie, strasznie płakałam że się źle przygotowałam.

Z tą zmywarką to fajnie by ją wstawiać na krótki program i pustą, ale to nieekonomiczne. Jak będziemy cycem karmić to te butelki to się przydadzą jak będzie nadmiar pokarmu. Położna mówiła że pokarm po 4 tygodniach jest najbardziej treściwy, a po 2 do 6 dób występuje nawał pokarmu i wtedy trzeba odciągać. Nie wiedziałam o tym.

Natimp1 3mam kciuki, będzie dobrze:) Świetne imię Kornel, Miłosz mi się jeszcze podoba:)
kaska191919, rozumiem z tymi nerkami, ale kamieni to ja się jeszcze nie nabawiłam. wrrr.
Kamilka24 nie widać tych 11 kilo:) Ślicznie.
różyczko kochana, przeczytałam właśnie post jednej z czerwcówek że w 35 tygodniu synek obrócił się główką w dół, więc spokojnie poczekaj jeszcze troszkę i się nie martw:)
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...Page-113.html#117758

A dziewczyny, nie ma co się bać szycia, każde jest robione pod znieczuleniem miejscowym. Tylko ciekawa jestem co będzie ze mną, położna w sumie mi nie powiedziała, czym mnie znieczulą:( Narkoza?:P

13 lata 7 miesiąc temu #118088 przez Viszka11
Kamilka-sliczny brzuszek:)

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 7 miesiąc temu #118113 przez różyczka
Masuska nawet nie wiesz jaką radosć mi sprawiłas tą informacją :laugh: To znaczy, ze wszystko może się jeszcze zdarzyć skoro tamta dzidzia czekała prawie do końca na to by wykonać ten obrót :laugh: oh bożeee jak się ciesze :laugh:

No własnie ale Ty jestes przeciez uczulona więc może bez znieczulenia będa szyli, z tego co pamiętam nie trwa to długo, brrrr....aż mam dreszcze na samą myśl... najlepiej zapytaj jak bedziesz następnym razem w SR o to.

Pamiętam nawał pokarmu w 4 dobie po porodzie, jeden jedyny raz w życiu miałam wtedy talię osy(ważyłam 45 kg po porodzie) i piersi PAMELI ANDERSON :lol: :lol: Szkoda, ze nie mam fotki na pamiątkę :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #118128 przez Viszka11
różyczka napisał:

Masuska nawet nie wiesz jaką radosć mi sprawiłas tą informacją :laugh: To znaczy, ze wszystko może się jeszcze zdarzyć skoro tamta dzidzia czekała prawie do końca na to by wykonać ten obrót :laugh: oh bożeee jak się ciesze :laugh:

No własnie ale Ty jestes przeciez uczulona więc może bez znieczulenia będa szyli, z tego co pamiętam nie trwa to długo, brrrr....aż mam dreszcze na samą myśl... najlepiej zapytaj jak bedziesz następnym razem w SR o to.

Pamiętam nawał pokarmu w 4 dobie po porodzie, jeden jedyny raz w życiu miałam wtedy talię osy(ważyłam 45 kg po porodzie) i piersi PAMELI ANDERSON :lol: :lol: Szkoda, ze nie mam fotki na pamiątkę :lol:

ehehhe :lol: :lol: :laugh: :laugh:

a to moja MINI SESJA!

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 7 miesiąc temu #118148 przez różyczka
Viszka ale romantyczna sesja... :side: superr, mam cały krzak tego fioletowego bzu w ogrodzie, slicznie pachnie...a jaki brzuszek masz fajny :side:

Upiekłam kruche ciasto z rabarbarem dla męża i po obiedzie.... wciągnęłam PÓŁ TORTOWNICY :ohmy: Nawet nie wiem czy dotrwa do jego powrotu :silly:

13 lata 7 miesiąc temu #118150 przez masuska
różyczka napisał:

Cieszę się bardzo że mogłam pomóc:)
Chciałabym żeby i mi tak spadło, ale to niestety potrwa:( Co do znieczulenia to pytałam i właśnie podają to na co ja źle reaguję, tak się rozgadałam że w sumie nie dostałam odpowiedzi co ze mną będzie. Może nie natną, jest taka opcja, położna mówiła że nie jest to regułą u nas. Coraz bardziej lubię ten szpital, hehe, tylko położniczy, bo wewnętrzny to jakaś porażka jest. wrrrr.

Viszka świetne zdjęcia:)

13 lata 7 miesiąc temu #118153 przez różyczka
A wogóle to masz zajebiste to zdjecie w awatarze masuska i za każdym razem jak je widzę to chce już lato i plaże i nad morze chceeee i dzidzie swoją tez już chce :side: :side:

13 lata 7 miesiąc temu #118156 przez masuska
Przez tą pogodę też mi się zachciało na kajaki:) Zdjęcie z zeszłego roku z sierpnia, miesiąc przed ślubem:) Fajnie było:)

13 lata 7 miesiąc temu #118223 przez Rika
Napiszę tylko ze piątek 13 nie przyniósł mi szczęścia na egzaminie. Byłam zaskoczona i spodziewałam się zupełnie czegoś innego. No ale trudno się mówi. Jeszcze tylko 3 egzaminy i koniec.

A z tym zdjęciem z cycami po porodzie to dobry pomysł :D
Pamiętam jak w szpitalu pokazałam cyce mężowi to mu kopara opadła :D he he
Na szczęście teraz będę miała pomocnika w nawale pokarmu i nie będę musiała męczyć się z wyciskaniem mleka pod prysznicem żeby sobie ulżyć. Zuza co prawda już odzwyczaiła się od cyca ale czasem jej pokazuję cycki i daję raz na 1-2 dni żeby chwilę possała żeby nie zapomniała jak to się robi. Tylko najgorsze jest to, że jak jej się nudzi to mnie gryzie a sutki moje są teraz strasznie obolałe (tak nawiasem, Wy też tak macie?).

Laseczki nie wiem jak to będzie w weekend bo chcę z Zuzą spędzić dużo czasu (przez te matury miałam mało czasu dla niej) i pewnie nie będę zaglądać... tak zbieram się na ten cholerny basen z nią ale nie wiem... pogadam z mężem to może w niedzielę pójdziemy. Już dawno mieliśmy iść ale że do mnie grzyby się przyczepiły to same wiecie...

A jutro jest noc muzeum i zastanawiam się czy gdzieś nie jechać :) Całą noc darmowy wstęp hmm :) mieliśmy jechać w tamtym roku ale byliśmy w Piszu a tam jedyne muzeum to Muzeum Ziemi Piskiej które nie bardzo stosuje się do zwyczajów. poza tym nic ciekawego tam nie ma więc jutro będzie okazja :)

Życzę Wam udanego weekendu :) a teraz jadę po zakupy :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka