- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
Masuska moje koleżanki myja w zmywarce wszystko tylko ja bym sie bała, bo przecież używasz różnych chemikaliów... nie wiem a co to dego zestawu to właśnie taki kupuję
Kaśka dbaj o siebie, dobrze, że z dzidzią wszystko ok.
My jutro na USG
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
różyczka ja mam tez 103 cm na pęępku ale juz 12 na plusie- w sumie sie nie martwie bo akurat u mnie plus ze brzuch rośnie , tzn ze wody sie zbierają...
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
po pierwsze musze sie pożalic ze mam cos pecha do kompa.. jak juz zrobiłam wi fi to mi karta internetowa do lapsa nie działa i musze na mini notebooku czytac a to uciążliwe ..
hobbor gratuluje pierwszych zakupów- ja juz mam liste z zaznaczeniem co musze dokupic... z ubranek totalnie nic bo mam nadmiar po Maksymilianie.. w poniedziałek zdzwonie sie z kuzynką co ona mi da i we wtorek ruszamm.. chocby na akuy do szpitala bo nie wiem co powie lekarz w srode na wizycie, mam nadzieje ze mnie nie zatrzyma w szpitalu..
. w kwestii imion to podzielam zdanie zenajwazniejsze by nam sie podobało i nie ośmieszało dziecka. My "JUŻ" wybraliśmy będzie Kornelek, jedyne imie które obojgu nam sie podoba.
kurcze dziewczyny martwie sie bardzo o te moje wody a głównie nereczke maluszka..nie wiem jakie tego konsekwencje będą wszystkiego, beczeć mi się normalnie chce....
do tego wszytkiego leze i żre przepraszam za określenie ale o to sie na siebie wkurzam bo bym chciała tak jakoś przytyc nie spowodu obżarstwa słodyczy a ze względu na wody.
mój mlody od 2otc jest ułożony głowkowo ale akurat to ze wzglwdu na to ze wód malo i nie ma jak brykac
no nic kończę bo pewnie was zanudzam...
trzymajcie sie zajrze po wekendzie..
- asia26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 02.07.2010 - narodziny mego Serduszka :*
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
porządku. U mnie pogoda się zepsuła. U jednej dziewczyny ze szkoły rodzenia lekarz do 31 tygodnia mówił że córka a na ostatniej wizycie powiedział że synek, nie złe zdziwienie miała u mnie dziś lekarz powiedział znowu że córka
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Pisz częściej :)Dlaczego dopiero po weekendzie?
Kornelek to takie bajkowe imię śliczne
Każda z nas ma jakies zmartwienie, ja np. martwię sie tym, że u każdej z Was dzidzia jest już ułożona główkowo a moja pośladkowo a wiem, ze coraz mniej miejsca w brzuchu ma na wykonanie obrotu o 180 stopni W związku z tym prześladuje mnie sen o cesarce
Kaska no podczas mojej I ciązy tak własnie było Cały czas byla gadka, ze będzie chłopak a na 3 dni przed porodem/na ostatnim usg/ wyszło,ze dziewczyna A ja nawet imienia nie miałam w zapasie dla dziewuszki
Dlatego wiecie....wszystko sie moze zdarzyć hehe
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Przypomniał mi się sen dzisiejszy, chciałam ubrać synka, ale żadne z ciuszków nie pasowało, bo był większy i w końcu został w kaftaniku i pampersie, strasznie płakałam że się źle przygotowałam.
Z tą zmywarką to fajnie by ją wstawiać na krótki program i pustą, ale to nieekonomiczne. Jak będziemy cycem karmić to te butelki to się przydadzą jak będzie nadmiar pokarmu. Położna mówiła że pokarm po 4 tygodniach jest najbardziej treściwy, a po 2 do 6 dób występuje nawał pokarmu i wtedy trzeba odciągać. Nie wiedziałam o tym.
Natimp1 3mam kciuki, będzie dobrze:) Świetne imię Kornel, Miłosz mi się jeszcze podoba:)
kaska191919, rozumiem z tymi nerkami, ale kamieni to ja się jeszcze nie nabawiłam. wrrr.
Kamilka24 nie widać tych 11 kilo:) Ślicznie.
różyczko kochana, przeczytałam właśnie post jednej z czerwcówek że w 35 tygodniu synek obrócił się główką w dół, więc spokojnie poczekaj jeszcze troszkę i się nie martw:)
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...Page-113.html#117758
A dziewczyny, nie ma co się bać szycia, każde jest robione pod znieczuleniem miejscowym. Tylko ciekawa jestem co będzie ze mną, położna w sumie mi nie powiedziała, czym mnie znieczulą Narkoza?
- Viszka11
- Wylogowany
- budujemy zdania
- i znow w oczekiwaniu
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No własnie ale Ty jestes przeciez uczulona więc może bez znieczulenia będa szyli, z tego co pamiętam nie trwa to długo, brrrr....aż mam dreszcze na samą myśl... najlepiej zapytaj jak bedziesz następnym razem w SR o to.
Pamiętam nawał pokarmu w 4 dobie po porodzie, jeden jedyny raz w życiu miałam wtedy talię osy(ważyłam 45 kg po porodzie) i piersi PAMELI ANDERSON Szkoda, ze nie mam fotki na pamiątkę
- Viszka11
- Wylogowany
- budujemy zdania
- i znow w oczekiwaniu
Masuska nawet nie wiesz jaką radosć mi sprawiłas tą informacją To znaczy, ze wszystko może się jeszcze zdarzyć skoro tamta dzidzia czekała prawie do końca na to by wykonać ten obrót oh bożeee jak się ciesze
No własnie ale Ty jestes przeciez uczulona więc może bez znieczulenia będa szyli, z tego co pamiętam nie trwa to długo, brrrr....aż mam dreszcze na samą myśl... najlepiej zapytaj jak bedziesz następnym razem w SR o to.
Pamiętam nawał pokarmu w 4 dobie po porodzie, jeden jedyny raz w życiu miałam wtedy talię osy(ważyłam 45 kg po porodzie) i piersi PAMELI ANDERSON Szkoda, ze nie mam fotki na pamiątkę
ehehhe
a to moja MINI SESJA!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Upiekłam kruche ciasto z rabarbarem dla męża i po obiedzie.... wciągnęłam PÓŁ TORTOWNICY Nawet nie wiem czy dotrwa do jego powrotu
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuska nawet nie wiesz jaką radosć mi sprawiłas tą informacją To znaczy, ze wszystko może się jeszcze zdarzyć skoro tamta dzidzia czekała prawie do końca na to by wykonać ten obrót oh bożeee jak się ciesze
Cieszę się bardzo że mogłam pomóc:)
Chciałabym żeby i mi tak spadło, ale to niestety potrwa:( Co do znieczulenia to pytałam i właśnie podają to na co ja źle reaguję, tak się rozgadałam że w sumie nie dostałam odpowiedzi co ze mną będzie. Może nie natną, jest taka opcja, położna mówiła że nie jest to regułą u nas. Coraz bardziej lubię ten szpital, hehe, tylko położniczy, bo wewnętrzny to jakaś porażka jest. wrrrr.
Viszka świetne zdjęcia:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A z tym zdjęciem z cycami po porodzie to dobry pomysł
Pamiętam jak w szpitalu pokazałam cyce mężowi to mu kopara opadła he he
Na szczęście teraz będę miała pomocnika w nawale pokarmu i nie będę musiała męczyć się z wyciskaniem mleka pod prysznicem żeby sobie ulżyć. Zuza co prawda już odzwyczaiła się od cyca ale czasem jej pokazuję cycki i daję raz na 1-2 dni żeby chwilę possała żeby nie zapomniała jak to się robi. Tylko najgorsze jest to, że jak jej się nudzi to mnie gryzie a sutki moje są teraz strasznie obolałe (tak nawiasem, Wy też tak macie?).
Laseczki nie wiem jak to będzie w weekend bo chcę z Zuzą spędzić dużo czasu (przez te matury miałam mało czasu dla niej) i pewnie nie będę zaglądać... tak zbieram się na ten cholerny basen z nią ale nie wiem... pogadam z mężem to może w niedzielę pójdziemy. Już dawno mieliśmy iść ale że do mnie grzyby się przyczepiły to same wiecie...
A jutro jest noc muzeum i zastanawiam się czy gdzieś nie jechać Całą noc darmowy wstęp hmm mieliśmy jechać w tamtym roku ale byliśmy w Piszu a tam jedyne muzeum to Muzeum Ziemi Piskiej które nie bardzo stosuje się do zwyczajów. poza tym nic ciekawego tam nie ma więc jutro będzie okazja
Życzę Wam udanego weekendu a teraz jadę po zakupy