- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- anulkaczarna
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja mogę spac, ale mi syn nie pozwala na dlugie leniuchowanie rano. Trzeba wstac i zrobic mu sniadanko, bo inaczej nie daje mi zyc
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
ja nie mam problemów ze snem, tylko najgorzej nie chce się wstawać do ubikacji w nocy.
Basba ja kupiłam taką koszulę na ramiączkach(nie jakąś specjalną do karmienia) i do tego był szlafrok bawełniany ale taki cieniutki( coś prawie jak satynowy)i on jest do kolana, położna na szkole rodzenia mówiła, że tam na oddziale i tak jest gorąco, a to lipiec to zdecydowałam się na cienki. I kupiłam jeszcze koszulę specjalną do karmienia że z przodu się odpina na guziki na jednej cycy i drugiej. Ale dla mnie osobiście nie jest ona jakaś super ekstra do karmienia, bo trzeba rozpiąć guziki to w tamtej zwykłej szybciej mi będzie ściągnąć ramiączko nie chciałam takiej do karmienia rozciętej z boku bo mam duże cycki i jeszcze by wylazły w nieoczekiwanym momencie:)
No ja dziś na szkolę rodzenia będę uczyć się kąpać noworodka(lalkę)i w czwartek spotkanie z pediatrą i już po tych zajęciach kupię kosmetyki potrzebne i proszek i będę zaczynać prać i prasować.
anulkaczarnaWitaj ja też bym chciała urodzić z tydzień szybciej bo już się doczekać nie mogę.
Ja to się zastanawiam ile moja dzidzia waży bo teraz nie powiedział
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Ale wyspałam się za wszystkie czasy i tylko raz byłam w kibelku, nie wiem co się dzieje ostatnio, ale przesypiam prawie całe noce. Chyba Piotrek po pęcherzu już nie boksuje:P
Ja do szpitala mam szlafrok satynowy. Dostałam od mamy:) Ale szczerze to ja wolę takie cieplutkie, ale wiadomo lato.
Co do znaku, mało w to wierzę, ale jak już to wolę bliźniaka, od Lwa, czy raka.
Myślałam że przyjdzie mi dziś laktator, ale niestety muszę poczekać, za to dziś przyjeżdżają znajomi z Niemiec i będą prezenty,słodycze i moje zamówienie dla maluszka:)
Green coraz częściej się zastanawiam do kogo synek będzie podobny:) Już się nie mogę Go doczekać
Kaska też mam dziś na szkole rodzenia o kąpieli, ale u nas to już ostatnie zajęcia, szkoda, bo nawet fajnie było:)
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
Różyczka, Green ja to w ogóle spać nie mogę, dziś miałam takie duszności w nocy, że szoook normalnie powietrza mi brakowało i na dodatek kulałam się od około 3 rano do 6 dopóki mój żabor nie wstał do pracy... no i od 7 do 9 sobie pospałam. Dobrze, że już mam to macierzyńskie, bo nie wiem jak bym dawała radę
Ja torbę do szpitala spakuję po 1 czerwca (po wypłacie ) kupiłam 1 piżamkę (bo tu nie potrzebuję więcej) taką co ubiorę po porodzie i będę jej używała w domku, ma odpinane ramiączka
tylko nie wiem jaką wybrać na poród, chyba jakąś zwykła bo i tak się zniszczy z pewnością
Kaśka191919 a wagę dziecka możesz obliczyć w necie jak masz wyniki BPD i AC to link, ja sobie obliczyłam i wyszło tak jak podał lekarz na USG
mediweb.pl/interactive/calc24.php
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Kamilka PRZESLICZNA TA KOSZULKA wygląda jak sukienka.
Ja niestety nie mogę znaleźć ostatnio nic na ramiączkach w sklepach. Wszystkie sa z rękawem. Nie wiem czy dla nich trwa jeszcze zima?
Green wyżej nie moge kopac bo jeszcze go zepsuje
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Osobiście tez wolę takie cieplutkie i taki tez mam na sobie w tej chwili
Jesssuuuu ogladam w ddtvn o zakąłdaniu ogrodów przy szpitalach gdzie rodzice chorych dzieci moga sie odprezyć, ja piernicze
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja bliska koleżanka jest od wczoraj w szpitalu z 4letnim synkiem. Jest leczony mając nóżkę na wyciągu przez 2 tygodnie, później na 6 tygodni do domku z nogą w gipsie i tak w kółko przez rok. Dziewczyna sama wychowuje 2kę dzieci, ma alimenty i zasiłki z MOPSu (marne grosze), a szpital chce od niej 15 zł za jej nocleg, do domu ma koło 60 km. Aż mnie to wkurw...
Mówiłam jej żeby poszła do sekretariatu, przedstawiła sytuację i powiedziała jak mogą jej pomóc to załatwić. Czy może MOPs jej zwróci, czy oni przymkną oko? Porażka!!!
Jak szpital może brać od rodzica pieniądze za to że odciąża pielęgniarkę, no i takiemu maluchowi lepiej z mamą niż samemu.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gdy moja córka leżała w szpitalu to pamietam, ze musiałam płacić .... uwaga.... ZA KRZESŁO tylko taki nocleg był mozliwy- na krzesełku drewnianym obok łóżka dziecka. Do tego musiałam wykupić sama leki bo okazało sie, ze szpital nie miał kasy, nie było również czystej poscieli na zmianę a nawet papieru toaletowego
No ale co ma zrobić ta Twoja koleżanka Ani kasy na nocleg ani na dojazdy...boże
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Może tatuś się wreszcie synem zainteresuje i pomoże, ale wątpię w to.
Mogę spróbować zrozumieć że biorą od tych co stać, ale też i dają jakieś godne warunki za te pieniądze, ale od tych co nie maja nic... Dobrze że rodzice pomagają jak mogą, tzn. zajmują się starszą córka, na więcej ich nie stać.
W tym kraju to trzeba albo nie chorować, albo spać na pieniądzach.
Różyczko jeszcze nie słyszałam żeby rodzić musiał płacić za lekarstwa w szpitalu.
Jeszcze jedna sprawa, szpital w którym jest koleżanka jest w mieście wojewódzkim, a u mnie na prowincji:) niby biedny szpital, ale pieniędzy nie biorą za bycie z dzieckiem.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
inchalatory mam wykupić sobie w aptece bo przyjęta jest na oddzial z zupełnie innego powodu i szpital nie ma pieniedzy na ich zapewnienie. W związku z czym dostałam receptę do ręki i tyle a szpital od siebie zapewnić mógł jej na dusznosci tlen z rurki
Nie wiem czy to normalna procedura a dla mnie to+płacenie za krzesło+brak możliwosci zmany poscieli na czystą(bo szpitalowi brakuje środków czystosci) itp. to jakaś porażka
Mój mąż prowdzi dzialność gosp. - płaci co m-c 900 zł Zusu (w tym jest składka zdrowotna, a po latach najniższa emerytura), ja z umowy o pracę tak samo co m-c mam potracaną składkę na Zus, praktycznie wogóle nie korzstamy z "bezpłatnej służby zdrowia" bo prędzej b człwoiek umarł niż doczekał sie wizyty u specjalisty wiec nie rozumiem dlaczego gdy raz na ruski rok potrzebujemy pomocy to jeszcze musimy za wszystko dopłacać
Kumacie coś z tego??
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
Wczoraj kupiłam UWAGA! 432 pampersy PAMPERS New baby numer 1 (2-5kg) za UWAGA! Na PL około 160zł. Cieszę się, bo już malutki zapas jest
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kamilka niezły zapas:)
Żeby trochę odetchnąć i zająć czymś myśli, skupiłam się na szukaniu prezentów dla mamy i teściowej. Ale nie dość że zbliża się Dzień Matki, to jeszcze obie mają wkrótce urodziny.
Co myślicie żeby kupić obydwu na urodziny komplet biżuterii (nie uznaję praktycznych prezentów, typu garki, żelazka itp) a na Dzień Matki jakiegoś kwiatka i czekoladki?
Jakie Wy macie pomysły na prezenty?
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny nadąrzyć za Wami nie można chwilę się Was zostawi..a czytania ..masę Widzę,że poruszyłyście temat znaków zodiaków no ja też kiedyś o tym myślałam.. raczki są bardzo rodzinne, a lwy dzielne... a bliźniaki hihi ...dwie twarze- mój mąż jest bliźniakiem ,ale na bliźniaki trochę za wcześnie
Oj, mam problem z kupnem pościeli..poczekam więc jeszcze troszkę..są taki drogie!!! Masakra!!
masuska ...biżuteria to fajny pomysł, jeśli oczywiście obie mamy lubią ją nosić. Jeszcze o tym nie myślałam,ale rzeczywiście pora już zastanowić się nad tym.
Hmm.. za parę dni mamy też 2 rocznicę ślubu hmm,zastanawiam się jaką niespodziankę zrobić mężowi