- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
U mnie w sumie bez zmian- dwukrotnie w nocy złapał mnie straszny ból brzucha, myślałam ,że oszaleję, ani spać,ani leżeć, ani chodzić, ale na szczęście przeszło i mam nadzieję, że się nie powtórzy.
remont kuchni trwa, w poniedziałek zaczynam łazienkę i toaletę,ehhhh.
jestem już strasznie tym zmęczona....
w przedszkolu u córki powiedzieli,że wyglądam bardzo smutno, blado i jak bym była strasznie wykończona ,ehhh
Puchną mi nogi, przez 9dni przytyłam 1.5 kg, mam nadzieję, że lekarz mnie nie opierniczy.
Miłego dnia!!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do imienia to moje typy: Izabela, Adrianna lub Faustyna. Ale teraz to nikomu ze znajomych nie zdradzę żeby mnie nie obśmiali jak to było z Tobiaszkiem:)
Dziewczyny nie martwcie się tymi wagami! Po pierwsze najważniejsze jest zdrówko! Mamy tu przykład Naszej Riki której pierwsza córeczka urodziła się malutka - ale zdrowa! I przecież jeszcze zdążyła dorosnąć! A po drugie to przykład jednej z moich znajomych: rano dziecko ważyło 2700g a wieczorem urodziła 3400g także lekarz tak jej powiedział wagę jak chciał!
Dorota może trochę więcej poświęć czasu na relaks i odpoczynek. Zjedz dużego loda:) Na pewno pomoże!
Różyczka ja po ślubie też przywaliłam nieźle z wagą! Ale kiedyś się było pięknym i młodym... hihi
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Masuska wierzę, ze zgubimy i mam cichą nadzieję, ze dojde do wagi nie sprzed ciązy a sprzed ślubu
Dorotas - Hoborr ma rację - porządnie wypocznij dziewczyno, bo ten ból może byc objawem przesilenia, przemeczenia podróża itd.
A mi Bianka teraz wlasnie szaleje w brzuchu bo sniadanie zjadałam i kopie po obu stronach brzucha, nie wiem jak to możliwe bo skoro leży wzdłuż brzucha to chyba rozciąga łapki na boki albo rozkłada tak szeroko nogi hehe
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Naszło mnie na rybę. W ogóle ostatnio nie jem mięsa (gdzie potrafiłam wpierniczać kilogramami), tylko warzywa, sery i ryby. Macie jakieś swoje "zboczenia" co do smaków?
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
.. nie było mnie pare dni a czytania jak po tygodniu... nadrobie wieczorem, teraz tylko pisze zeby sie wygadac bo dzis mam lekarza i stracha strasznego.Martwie się nie tyle o to małowodzie bo najwyzej mnie położą w szitalu z kroplówą i tez przezyje te 6 tygodni,ale o tą nerke kornelka... nie wiem czym to grozi co to jest itp.... mam nadzieje ze lekarz mi coś powie konkretnego.
lekarz jakos w okolicach 15:3o chyba oszaleję do tego czasu!!!!!!!!!!!!!!!! wczesniej jeszcze po wyniki muszę jechac to moze jakos zleci .
hmm rybka to dobry pomysł.. w piatek pewnie zrobię teraz staram sie jak najbardziej truskawki wykorzystac , troche drogie są no ale co zrobić, to przecież dla dziecka
no nic trzymajcie kciuki zeby z nereczką było lepiej
miłego dzionka
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Trzymam kciuki żeby było okay myslę, ze jak inne dziewczyny z naszego forum się dołączą z kciukami to BEDZIE DOBRZE
Ale czekanie na wizyte wykańcza nerwowo to prawda, najlepiej byłoby iśc na 8 rano
RYBA JEST DOBRA NA WSZYSTKO - hasło tv
A ja ostatnio ciągle piję inne soki z kartonu - wczoraj z aronii, wczesniej jabłko antonowka, wczesniej miałam jazde na czarną porzeczkę, a jeszcze wczesniej na pomarańczowy. Teraz tych wczesniejszych juz nie ruszam tylko ciągle nowe smaki mnie kuszą
Ale najwiekszy smak to mam na szparagi bo własnie zacząl sie sezon mniaaaaaam
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Za mną chodzi tez arbuz, ale gdzie jakaś promocja to już nie ma ani kawałka, a całego to ja nie kupuje, bo nie wiadomo co w środku.
Natimp1 będziemy 3mać kciuki:)
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Kobietki, pewnie,że muszę odpocząć,ale to będzie przez najbliższy miesiąc nierealne przez te remonty, same rozumiecie...,ehhh.
Dopiero teraz zacznie się jazda.
mam nadzieję, że w lipcu będzie już po wszystkim i zacznę wszystko prac, układać i szykować....
kurcze- to będzie już bardzo późno.....
z córą, to miałam już wszystko uszykowane w kwietniu, a urodziłam 19 czerwca, a teraz....aż boję się myśleć, mam nadzieje, że jakoś to zleci.....
Już się nie mogę doczekać Kubusia....aż mnie ogarnia wzruszenie,jak o tym pomyślę
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
Hoborr GRATULACJE nareszcie wiesz, że mała księżniczka a nie książe siedzi Ci w brzuszku, ale myślę sobie, że dziewczynki (jeszcze na dodatek te pierwsze) to córeczki tatusia moj już mówi, że ona jest jego i tylko jego, a na początku jak się dowiedzieliśmy to też był lekko zawiedziony, bo z kim piłke będzie kopał, ale teraz powiedział, że to nieważne, bo dziewczynce włoski zepnie, czapka, spodenki i też się da... WARIAT
Dorotas wypoczywaj dziewczynko ile się da, ja też sobie sprzątam ale z umiarem, wiem, że przy remoncie dużo roboty i stać i patrzeć ciężko, ale Ty masz w sobie małego szkraba, który pewnie się zdenerwował i dał w nocy znać...
Ja nie wiem na co mam smak, chyba najbardziej na słodkie- potrafie zjeść 2 czekolady dziennie, ale też uwielbiam owoce, truskawki mnnnniiiaaammmm jadłabym je ciągle.
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
Od razu się tłumaczę... czytam codziennie co piszecie ale nie mam sił pisać
Babcia (która mieszka z nami) wyjeżdża na 2 miesiące do Niemiec, trzeba z nią jeździć na zakupy, pakować ją , do lekarza a zakręcona że ojjjj hehe
Jestem więc na bieżąco
Natimp nie martw się, na pewno jest wszystko OK!!!
różyczka u Ciebie dzidziuś też się na pewno obróci więc głowa do góry, a co do wagi to ja od samego początku mówię mojemu że to wszystko jego wina he
Hoborr GRATULUJĘ córeczki!!!
A co do smaków i jedzenia, to ja od jakiś 1.5 miesiąca słabo jem nie wiem o co chodzi ale nie mam ochoty ani na słodkie, ani na normalne jedzenie jem tylko kaszke manną, jogurty, jabłka, banany itp. Może dlatego też ostatnio słabo wyszła mi morfologia i biorę dodatkowo żelazo.Jutro jadę znowu oddać krew więc się okaże czy coś się poprawiło.
Od kilku dni robie "grube" zakupy na allegro, mam już wszystko(musi to przyjść jeszcze do mnie he) Na razie nie mogę nic sobie prać sprzątać bo za tydzień malujemy jeszcze salon więc nie ma sensu ale jak tylko skończymy to biorę się ostro za dopinanie wszystkiego na ostatni guzik
Nikoś jest niedobry i cały czas dokucza mamusi, jest strasznie zawzięty, bo jak ja nie chcę żeby "wpychał" mi nóżkę w żebra i lekko naciskam ręką tą "kuleczkę" to on robi to jeszcze bardziej Jak tata normalnie wszystko na złość
Miłego dnia lipcóweczki
P.S
Witam w naszym gronie nową mamusię!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde ja tez w ten weekend malowanie łazienki + drobne modyfikacje a potem pokój starszej córy. Każda z nas jakieś remonty uskutecznia :)Wlaśnie mi facet nowy grzejnik w łazience montuje.
Masuska no to opowiadaj - jak rodziłaś? Pewnie było lekko i przyjemnie no i szybko
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
piernikarczyk07 za rzadko piszesz!!!! Ja protestuję
Właśnie przyszedł mi laktator Tommee Tippee, fajniusi:) Nawet mojej mamie się spodobał, ale ona nowości nie lubi:P
Ach myślałam jeszcze o jednym. Na początku ciąży sprawdzało się ta wróżby co do płci dziecka, między innym chiński kalendarz płci. Mam takie pytanie zatem, czy pokrywa się to jakoś z rzeczywistością?
www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html
U mnie wychodzi chłopiec:)
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
Mi wyszedł chłopczyk