BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #121188 przez natimp1
hej..

aśka 27 dobrze doczytałąm ze Ty też z Poznania -jeśli tak to skąd dokładnie

ja miałam oilatum prz Maksinku i jestem mega zadowolona, nie trzeba potem zadnych oliwek itp a dziecko tak pięknie pachnie ze mozna je zjesc :0 nawet mój trzy letni staruch jak sie wykąpie w oilatum to wyrośniętym niemowlakiem pachnie.
masuska mi w szkole rodzenia mówili to samo w sprawie pielęgnacji , oczek uszek itp.. pamietam ze Maks bardzo nie lubił mieć oczek przemywanych za to jak mu siulaska wietrzyłam to zawsze sie cieszyl:)
ci faceci- byleby tylko pokazac co mają:)
kurcze byleby tylko zdrowe było i nic innego nie ma znaczenia

a propos ciemieniuchy koleżanki córka miala straszną, normalnie skora jej płatami schodziła ale po pół roku wszystko cudnie było

hmm dziś taka pogoda ze na stówke trzeba lody zaliczyć....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #121201 przez masuska
Właśnie marzą mi się lody:) Ale to dopiero 13, Mąż wraca za 3 godziny, ale tak chodzi za mną arbuz, ale taki zimny z lodówki, że chyba jak tata przyjedzie to się wybiorę na zakupy.

Już 2 litry wody pochłonęłam!

Właśnie myślę żeby jeszcze coś kupić przeciw słoneczku, ale jeszcze nie mam projektu.

13 lata 7 miesiąc temu #121206 przez kaska191919
natimpja ostatnio lody jem codziennie, kupiłam 2 litry i już z 5 dzień jem , tylko wstanę kanapka i lody :)

Ja chyba jadę na miasto, chcę kupić jakieś u branko na wypis, bo kupiłam dużo ale raczej takie 62 rozmiar i chce kupić 56 żeby choć przy wypisie malutka wyglądała.

13 lata 7 miesiąc temu #121219 przez Kamilka24
A Wy jak zwykle od samego rana... tyle czytania, dajecie mi dużo pracy :lol:

Dzis nareszcie przywieźli TV z naprawy (głos nie działał) a był na gwarancji, więc musieliśmy...

Ja też mam Oilatum dla dzieci do kąpania i mam zamiar tylko w tym myć moją dzidzię, myślałam jeszcze o Avent żeby dokupić to 2 w 1 do ciałka i do włosków a to oilatum poprostu wlewać (kilka kropelek) do wody podczas kąpania- nie wiem :dry:
Do pępuszka mam octenisept spray, podobno dobry ;) zobaczy się.

Ja jem lody co dzień, kupiłam sobie wafelki i robie sobie gałkowe :lol: ale mam frajdę- jak dzieciak normalnie
Muszę iść do sklepu po ziemniaczki bo gulasz na obiadek dziś- a ziemniaczkow brak :S

13 lata 7 miesiąc temu #121220 przez Rika
Masuska ja jem arbuza tylko z lodówki bo jak już pisałam ciepły arbuz to tak jak ciepłe piwo :) fuuu :D
A lody pochłaniam litrami :) razem z Zuzą :)

Kaska191919 napiszę Ci to, co przydało nam się na 100 % w jakich ilościach :) tj płyn 2w1 do kąpieli, wiadomo, codzienna kąpiel więc idzie na bieżąco, puder raz na jakiś czas używam ale warto mieć, krem na słońce w upały się przydał w zeszłym roku, krem na odparzenia nie używałam ale myślę że warto mieć w razie W chociaż jak mówię nam pomógł sam puder ale wiele mam nie stosuje już pudru dla dziewczynek bo to "niezdrowe" (?)
A i sprawdziłam, mam jeszcze krem na każdą pogodę ale też nie używałam poza tym można kupić później, teraz ważne żeby był krem na słońce.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #121226 przez aska27
natimp okolice Naramowic :blink: Słyszałaś,że w ten weekend są targi dziecięce w Arenie? wklejam link:
sevenpolska.com/pl/aktualnosci/brzuszek_i_maluszek_w.html
poznan.naszemiasto.pl/artykul/910807,tar...iej-arenie,id,t.html

Kamilka zastanawiałam się co stosować do pępuszka :) juz spisuję nazwę :blink:
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #121233 przez Rika
widziałyście to? :D świetny tatusiek :D

13 lata 7 miesiąc temu #121242 przez aska27
Rika świetny filmik ..zabawny..ale jaki słodki!!! :woohoo: super! a to maleństwo jakie ma długie włoski :) szok..no nic..oglądam jeszcze raz :blink:

13 lata 7 miesiąc temu #121248 przez kaska191919
heheh fajny filmik, tatuś i tak z dzidzią nie wygra :)
muszą mieć solidne łóżeczko, że tam wlazł :lol: ja na swoim próbować nie będę :)

13 lata 7 miesiąc temu #121251 przez Rika
Heh właśnie ja patrzę na Zuzy łóżeczko i też nie odważyłabym się wejść :)
Ale na jego miejscu położyłabym się z małą i poszła spać. A za kilka tygodni mała sama by wyrzuciła rodzica z łóżeczka :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #121259 przez Viszka11
masuska napisał:

Cześć Kochane moje babeczki:)
Natimp1 uszy do góry. Osobiście zwalam winę na sprzęt. Zobaczymy co będzie w poniedziałek, 3mam kciuki.

Luz_de_luna
cieszę się że wszystko dobrze:) Też uwielbiam USG:) Jak nie raz mówiłam to mogłabym mieć w domu takie urządzenie i bym sobie cały czas oglądała jak ten syn mój kochany wariuje w brzuchu.

Dziś nie dał mi spać. Budziłam się co jakiś czas i albo siku albo kopniaki, te moje biedne żebra:( Ale też zaczął tak się wyginać, że dotkliwe to coraz bardziej bolesne jest, ale za to Mąż miał wczoraj radoche, tylko patrzył jak podskakuje, a to z jednej, a to z drugiej strony:)

Nati Tanio kupiłaś ten Oilatum, ja mam ten mały, ale wiem że jakiś drogi był, a duży to chyba kosztował sam z 60 zł.
piekarniczyk, potrzebuję instrukcji do sab simplex, bo się niemców nie podpytałam:(
Viszka mogłabyś zaktualizować listę? Bo już wiemy np. że hoborr ma córeczkę, a i przydało by się miejsce do wpisania daty urodzenia i wymiarów. PS. Mati ślicznie pisze:) Świetna sprawa z tablicą:)

dziekuje--Liste zakualizuje dzis Wieczorkiem:)--postaram sie;)

Hejka;)

My juz po spacerku:) ufff ale upał.....

Rika-to loeczko musi byc bardzo solidne...

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 7 miesiąc temu #121282 przez piernikarczyk07
Hej kobietki :)

Jeju dziewczyny Wam też jest tak ciepło jak i mi :unsure: Normalnie szok (a będzie jeszcze gorzej) :P

Chciałam się pochwalić, iż dziś przyszło do mnie wreszcie łóżeczko :lol: Mążulek jak wróci z pracy to sprawdzi czy nic z nim nie jest ale składać będziemy je po malowaniu, kolorek jednak wolałam sprawdzić i jestem zadowolona :blink:

Przyszła też dziś paczka z...sudocremem, srej do noska z soli morskiej, smoczek termometr, aspirator do nosa ale firmy canpol(ładniejszy) :silly: oraz buteleczka antykolkowa tomme tippee 150ml :lol:

Jestem bardzo zadowolona z zakupów :blink:

Filmik fajowy :woohoo:

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #121293 przez masuska
Jaki fajowy dzidziulek:) Świetny filmik:)

Musze się pochwalić, zeżarłam właśnie winogrona takie zimniuteńkie:) Mamunia mi specjalnie kupiła, bo arbuzy marne były, ale ja dziś kupię. Zrobię sobie zapas arbuza i lodów na te upały:) tylko czekam na jakieś autko!!!

Rika masz racje ciepły arbuz to tak jak ciepłe piwo. Fajnie by sobie Redsa by było wypić wieczorkiem przy grillu, albo nad jeziorkiem:)
Piekarniczyk świetne zakupki:) Ja jeszcze sudocrem muszę dokupić i coś na słońce.

Śmiem twierdzić że w dniu dzisiejszym jak bym miała mojego kochanego synka przy sobie to by leżał albo w pampersie, albo w bodziaku.

13 lata 7 miesiąc temu #121299 przez aska27
ech masuska potrafisz narobić smaku... hmm.. arbuz, piwko...

13 lata 7 miesiąc temu #121311 przez kaska191919
a ja wczoraj kupiłam arbuza, ale nie mam potrzeby ich jeść non stop:D ja mam całą ciąże ciągotki do jabłek i bananów, jabłka to z 4 dziennie jem , codzień :huh: moja mama mówiła że z najstarszym bratem też tak jabłka jadła :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka