BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #121952 przez aska27
co do tych wałeczków do spania dla maleństwa... przekonały mnie,bo niby bezpieczne są..szczególnie gdy maleństwu się ulewa, lub zeby na brzuszek sam się nie przekręcił
(a mojej kuzynce córeczka non stop przekręcała się na brzuszek) a ,że ja panikara jestem..to skoro pomogą,a nie zaszkodzą to spróbuję :blink:

Kamilka podziwiam Cię za spokój :) przez 8 lat bez zadnego zabezpieczenia, no,no! :laugh: Hmm.. teraz trzeba bezie się zdecydować na coś, cokolwiek :blink:

hoborrteż palnujemy kolejne dziecko.. fajnie gdyby udało się za dwa lata :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #121986 przez różyczka
Masuska Twoja tabelka bardziej mi sie podoba :lol:

Poprosze tylko o wykreślenie imienia Róża :) niech zostanie tylko Bianka :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 7 miesiąc temu #121992 przez hoborr
Jejku jak słodko wygląda w tabelce u mnie kolor różowy:)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #122012 przez Viszka11
Widze ze ktos juz sie zajoł Tabelką-wiec juz nie bede sie w nia wtracac

Masuska
-to chyba wzielas stara Tabelke...bo nie ma imienia mojej Corki

padam z tego upału....i duchoty....

dobrze ze Mati spi...

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 7 miesiąc temu #122052 przez masuska
Miałam sporo czasu więc się pobawiłam trochę:)

Właśnie przeszła u nas burza, taka fest, z gradem. Nawet prądu nie było:P Lubie takie, ale trochę się bałam. Myślałam jak to będzie jak Piotrek mi zaśnie a tu coś takiego Go wybudzi ze snu. Aż mnie ciary przeszły:P
Właśnie sie dowiedziałam że to było oberwanie chmury i tylko u mnie nad miastkiem:)

Wydanie drugie poprawione:

13 lata 7 miesiąc temu #122054 przez Rika
Jestem
Powiem Wam, ze mam dzisiaj taki pechowy dzień że nawet piątek 13 tego nie pobije :(
Jechałam do szkoły to mi się samochód zepsuł, nie działały mi kierunki i światła stopu a przecież na Warszawę bez tego nie ma opcji żeby jechać a zepsuło się w drodze. Musiałam naprawiać. Wyobrażacie sobie? Blondynka w ciąży napierdzielająca w akumulator? No ludzie tak się gapili że szok.
Później jakaś baba mi wyjechała na skrzyżowaniu to ją wyklęłam, później mnie strąbili bo czekałam aż dziad wyjedzie a ie mógł się zdecydować, później pół godziny krążyłam szukając parkingu a na koniec zaliczyłam angielski na styk :( tylko na 30 % Taki zestaw mi się trafił ze dziwię się że te 30 % nazbierałam :( zła jestem :(
A do tego miał być grill na męża urodziny a przy takiej pogodzie... ehh :(

13 lata 7 miesiąc temu #122130 przez Green
oooooooojjjjjjjjj ale czytania
Kamilka ten srodek do pepusia o ktorym pisalas octenisept spray to kupowalas go u siebie czy w Pl? A jesli tu to w jakim sklepie?

Ja wczoraj sie zaopatrzylam w owocki bo zamna chodza i chodza a ostatnio ciagle zapominalam sobie kupic,lody tez od wczoraj sie znalazly u mnie w zamrazalniku :)

Hoborku ale ci fajnie ,Ja to chyba sie niedoczekam tego kolorku w tabelce,troche czuje sie pominieta :dry: No ale coz mowi sie trudno.

Co do antykoncepcji to piszecie o spiralach i tabletkach a slyszalyscie o Implantach ktore wszczepia sie w przedramie ? (W Pl ponoc dopiero od niedawna dostepne)Tutaj w kazdym badz razie jedna z najbardziej chyba popularnych sposobob na antykon, niewiem dokladnie na jak dlugo sie takie cos zaklada,podobno zanika miesiaczka na czas zalozenia implantu,ale gdy sie go wyjmie wszytsko wraca do normy.Pierwsze kilka dni podobno tylko pobolewa przedramie i moze byc osiniale i zalecane jest dla kobiet ktore urodzily juz dziecko i co wazniejsze tu jest bezplatne,ponoc :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #122152 przez Green
Tak wogole to mialam sie zapytac czy u was na brzuszkach pojawila sie juz ta kreska na srodku,fachowo-Linea niagra?Podobno pojawia sie u wszytskich kobiet w ciazy u mnie jeszcze nic niewidac a u Was?

13 lata 7 miesiąc temu #122160 przez Kamilka24
Green ja mam tą kreseczkę w dół od pępka a na dodatek gratis zrobiła mi się leciutko od pępka do góry ;)
A co do tego spray'u to kupiłam go tu ale w PL aptece internetowej oto link www.twojaapteka.co.uk/ tam też kupiłam alantan, spray oczyszczający do noska itp. Fajna apteka... A co do płci dzidziusia to będziesz miała niespodziankę :lol: ale powiem Ci szczerze, że ja bym nie wytrzymała w niepewności :silly: ale najważniejsze zdrówko dzidzi. Buziaczki i pozdrowionka

13 lata 7 miesiąc temu #122174 przez masuska
Green nie pamiętam żebyś podawała płeć dzidziulka, więc chyba nie zrobiłam błędu, jeśli tak to proszę mnie poprawić.

A krechę to mam taką śmieszną, bo do pępka jest taka ładna nawet i ciemna, a powyżej jest blada i krzywa, nawet nie zaczyna się na środku pępka tylko jakoś tak bardzo z boku:P

13 lata 7 miesiąc temu #122180 przez Viszka11
Rika napisał:

Jestem
Powiem Wam, ze mam dzisiaj taki pechowy dzień że nawet piątek 13 tego nie pobije :(
Jechałam do szkoły to mi się samochód zepsuł, nie działały mi kierunki i światła stopu a przecież na Warszawę bez tego nie ma opcji żeby jechać a zepsuło się w drodze. Musiałam naprawiać. Wyobrażacie sobie? Blondynka w ciąży napierdzielająca w akumulator? No ludzie tak się gapili że szok.
Później jakaś baba mi wyjechała na skrzyżowaniu to ją wyklęłam, później mnie strąbili bo czekałam aż dziad wyjedzie a ie mógł się zdecydować, później pół godziny krążyłam szukając parkingu a na koniec zaliczyłam angielski na styk :( tylko na 30 % Taki zestaw mi się trafił ze dziwię się że te 30 % nazbierałam :( zła jestem :(
A do tego miał być grill na męża urodziny a przy takiej pogodzie... ehh :(

OJJ biedactwo:( TULE TULE:*(:*

u nas graja na Juwenalia...

Maskuska fajna taka kolotowa lista

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 7 miesiąc temu #122207 przez Lady_S.
Dołączam do grona lipcowych mamusiek ;p Termin mamy na 2 lipca, spodziewamy się dziewczynki, jeśli faktycznie urodzi się dziewczynka to na imię będzie mieć Wiktoria :) Pozdrawiam gorąco :)

13 lata 7 miesiąc temu #122246 przez piernikarczyk07
Cześć lipcóweczki :)

Jeju dziewczyny jak ja puchnę to jakaś masakra...przyszły mi dziś buty które zamówiłam sobie na allegro, co z tego że w nie wchodzę i niby jest ok ale moja stopa w tym bucie wygląda jak od słonika :dry: może w lipcu albo sierpniu je ubiorę.... :S

Jeśli chodzi o kreseczkę pod pępkiem to ja nie mam :blush: zastanawiałam się właśnie ostatnio kiedy się ona pojawia :blink:

Witam nową mamusię!!! :) Lady_S. masz taki sam termin jak masuska fajnie :blink:

Miłego wieczoru i weekendu :)

13 lata 7 miesiąc temu #122360 przez Rika
A to męża torcik :)
Przynajmniej urodziny były udane.
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #122387 przez różyczka
Green nigdy nie słyszałam o tym implancie ale brzmi intrygująco...czy on uwalnia jakies hormony tak jak plaster? Bo jesli hamuje owulacje to chyba tak...hmmm możesz napisac coś więcej?

Rika no świnki pierwsza klasa!!! Bardzo smacznie wyglada ten Twój tort, dziabnęłabym kawałek do kawki porannej :silly:

Co do kreski na brzuszku to ja mam od "fryzury" do piersi :blink: czyli na całej długosci brzucha :)

Piekarniczyknie jesteś sama - ja tez puchnę na maksa, nawet twarz mam opuchniętą, a o nogach i dłoniach nie wspomnę, jak u świnki z tortu Riki :blink:

Dziewczyny położyłam sie o połnocy/bo tak wrócilam z babskiej imprezki akurat/ a wstałam o 4.30 :ohmy: Za cholerę nie mogłam dłuzej pospac choc się starałam. Nie wiem czy moj organizm przyzwyczaja sie juz do braku snu niedługo?

Lady_S witaj wśród nas :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka