BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #121313 przez Rika
Ja ostatnio chciałam wziąć łyka piwa od męża ale jak poczułam zapach to zrezygnowałam :/ to śmierdzi :/ ale jakiś drink z malibu czy martini :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #121333 przez różyczka
Taaaa martini bianco+sok z czerwonej pomarańczy albo...limonkowy+lód+powrzucane cząsteczki pomarańczy w środku i listki mięty :P
o jesssuuuuu Rika :ohmy: :silly:

No to będzie botwinka z jajeczkiem :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 7 miesiąc temu #121335 przez Rika
no właśnie... ehh spokojnie, jeszcze trochę i sobie odbijemy :)

13 lata 7 miesiąc temu #121338 przez masuska
Ja to ciągle sobie powtarzam, za rok, za rok, ale znając życie już mi się nie będzie tak chciało;P

13 lata 7 miesiąc temu #121380 przez Rika
Ja pamiętam jak po porodzie pierwszy raz wypiłam pół redds'a jak poszliśmy do znajomych :D o jaaaa ale miałam jazdę :) bardzo ekonomiczna byłam :)

13 lata 7 miesiąc temu #121403 przez różyczka
Rika no normalnie dama za grosik :blink:

No to ja Wam sie szczerze przyznam, ze choc rzuciłam palenie na 3 m-ce przed zajściem w ciąze to teraz bywa, ze mam ciągotki :blush: Tzn. oczywiscie NIE PALĘ i z jednej strony bardzo bym chciala już nigdy nie wrócic do nałogu ale z drugiej.... jak sobie tak czasem pomyslę...hmmm to zapalilabym cienkiego mentolka :silly: + drineczek z martini B)

Piorę dzisiaj jak szalona już 4 pralkę wywieszam i wszystko tak super schnie w ogrodzie :lol: Już nie moge sie doczekac az postawię tam wózeczek z Bianką - ona będzie sobie smacznie spała a ja na huśtawce z książką w ręku....taką mam wizję sielsko-anielską :)

13 lata 7 miesiąc temu #121409 przez Rika
Oj ciężko zerwać z nałogiem i ja wiem że po porodzie wrócę do palenia.

Znalazłam taką tabelkę z imionami dla dziewczynek bo chyba któraś miała tu problem tak jak ja :) dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php?t=172470
Chyba że to u czerwcówek było to i im zaraz wkleję link :)

A myślałyście o antykoncepcji po porodzie? Bo chyba nie macie zamiaru zabezpieczać się poprzez karmienie piersią :lol:

A ja sprzątałam dzisiaj, zrobiłam obiad, byłam u lekarza, miałam robić pranie ale weny nie mam :(

13 lata 7 miesiąc temu #121419 przez różyczka
Ja wiem, że założę spiralę. Ma sporo zalet: przede wszystkim jest to jednorazowy wydatek (około 250 zł z założeniem), nie trzeba pamiętać tak jak o tabletkach, nie tyje się po niej :)Mialam już 2 razy zakładaną spirale - obie nosiłam po 5 lat i polecam wszytskim kolezankom, które rodziły/bo to jest warunkiem załozenia/. Wam tez polecam moje drogie :)

13 lata 7 miesiąc temu #121435 przez aska27
dziewczyny..kupiłyście lub może planujecie kupno poduszek tzn. wałeczków do spania dla naszych dzieci?
Ja na pewno kupię,lae ciekawa jestem wszych opini.
A co do antykoncepcji.. koniecznie!!! Ale co wybiorę..nie wiem..wolałabym tablety.. pogadam z lekarzem :blink:
Załączniki:

13 lata 7 miesiąc temu #121461 przez Rika
Aska27 ja nie mam takiej podusi i nie planuje kupić :) jakoś nie bardzo mi wygląda...

Różyczka a jaką miałaś tą spiralę że taka tania? Mi dzisiaj razem z założeniem krzyknął 1200 zł!!
A boli założenie lub zdjęcie takiej spirali? I jak z miesiączkami miałaś?

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #121499 przez różyczka
Rika nie mam pojęcia jaką wkładkę on Ci zaproponował - moze wysadzaną kryształami Swarowskiego?? :lol:
Ja ostatnią zakładałam już parę lat temu wiec cena może sie różnić no ale myslę, ze 300-400 zł z załozeniem. Wiem, ze są jakies takie spirale co uwalniają hormony i one podobno sa drogie, chyba Mirena czy coś takiego. Ale ja miałm zwykłą wkładke bez hormonów taką co się zakłada na 5 lat. Załozenie trwa chwile, robi się to w I dniu @ i potem boli podbrzusze ale tak jak mnie zawsze bolało w 1-2 dniu @, więc da sie przezyć. Wyciąganie trwa jeszcze krócej niż chwile i "boli" tak jakby ktoś Cie uszczypnął. Jednym minusem jaki ja odczułam to były @ trwajace tydzień/z czego 1-2 dni obfite a reszta to poprostu dłuższe plamienie/, a bez spirali 4 dni @ i koniec.

Aska wiesz co... wyobraziłam sobie jak ja bym sie czuła gdyby mi ktoś kazał spać pomiędzy takimi wałeczkami? I myślę, że chyba niefajnie. Takie samo zdanie mam o śpiworkach do spania - rozumiem przesłanie, ze chodzi o to by dziecko sie nie rozkopywało w nocy ale ja bym dostała klaustrofobii chyba gdyby mi ktoś nogi uwieził :side:
Takze nie kupię ani jednego ani drugiego :)

13 lata 7 miesiąc temu #121500 przez hoborr
Riko dzięki za tabelkę - bo może w końcu sie zdecyduję. A Ty juz wybrałaś imię?

13 lata 7 miesiąc temu #121542 przez Rika
Różyczka właśnie ja pytałam o tą hormonalną. Ale zastanawiam się i sama teraz nie wiem bo jak mój organizm źle przyjmie 1200 zł to szkoda będzie wyjąć po pół roku a te 500 zł nie aż tak bardzo... A jak się czułaś z tą wkładką? Nie krwawiłaś ciągle? Miałaś regularne miesiączki?

Hoborr ja mam na uwadze takie imiona:
Antonina, Ewelina, Helena, Laura, Maja, Marcelina, Oliwia.
Nie mam pojęcia :( a jeszcze ciekawe co maż na te imiona powie.

13 lata 7 miesiąc temu #121565 przez różyczka
Rika nie 500 - pytałam przed chwilą kumpelki co niedawno zakładała i płaciła 300 zł/wkladka+założenie/.
A co do samopoczucia to miałam regularne miesiączki, bo to nie wpływa na hormony i cykl, żadnych dziwnych krwawien nie miałam pomiędzy. Spirali sie WOGOLE NIE CZUJE i dlatego tez niedługo po załozeniu zapominasz, ze ją masz i to jest fajne akurat :)
Jedyna niedogodnosc w moim przypadku to przedłuzenie okresu do 7 dni/z czego obfite tylko 2 pierwsze/ a bez spirali mam tak... 4. No ale wszystkiego mieć nie można :blink:

Wiem, ze jest dużo sprzecznych opinii na temat wkładki ale tez pewnie tak samo na temat tabletek hormonalnych i innych wynalazków. Ja nosilam ją prawie 10 lat/2 sztuki, jedna po drugiej/ i nie wyobrazam sobie innego środka teraz chyba najbardziej ze wzgledu na w sumie niski koszt/w porównaniu np.do sumy, którą przez 5 lat wyda sie na tabletki/, można zapomniec o niej, karmić piersią itd.

13 lata 7 miesiąc temu #121575 przez różyczka
Oliwia to piekne imię - moja córcia tak sie nazywa :lol: a ile ma zdrobnień!-Oliwcia, Oliwka, Oliwuś, Oliwierka no i teraz przybrała taki pseudonim troche jakby i wszędzie podpisuje sie Oliff :laugh:
Znam Maję, Helenkę i Ewelinę i wszystkie sa super fajne dziołchy :lol:
Ale najpiękniejsze imię to Laura :) zresztą sama je rozważałam tylko nie wiem jak sie je zdrabnia :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka