BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 7 miesiąc temu #120501 przez martela89
Dziewczyny, a co do ubranek to ja rodziłam w sierpniu i moja mała spała i na spacerki wychodziła w samym body jak było gorąco i to prawda,że nie patrzeć na raczki tylko na karczek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu #120535 przez hoborr
ha ja też nie wyobrażam sobie żeby ktoś oglądał moje cycki :ohmy: ! Zresztą już o tym pisałam że nie pokażę nawet teściowej!

Green to wychodzi na to że ja teraz też zbrzydnę:) haha :S

Dla mnie upalne dni to około 30 stopni. Choć to też zależy od powietrza. Czasem jest duszno i parno gdy jest mniej stopni. Rześkie takie ranne powietrze - takiego bym sobie i wam życzyła na całe lato B) :lol:

13 lata 7 miesiąc temu #120545 przez luz_de_luna
hej dziewczyny, po 3 dniach nie zaglądania tutaj miałam tyle do nadrobienia w czytaniu, że zajęło mi to ponad 2 godziny!!! Piszecie jak rasowe pisarki! ;)))
Odnośnie "kalendarza płci" mi się sprawdza :).
Laktator kupiłam, bo chciałabym dać szansę mojemu mężczyźnie na karmienie, a sobie na "ucieczkę z domu" chociaż na chwilkę :) Publicznie wstydzę się nawet myśleć o karmieniu, ale mieszkając przez jakiś czas w Meksyku widzialam dziewczyny karmiące wszędzie, ale miały zarzucone na ramię pieluszkę albo cienki kocyk, pod którym ukryty był maluch i pierś. Myślę, że to dobry pomysł, gdy nie ma szans na odosobnienie przy tej czynności. Niestety w niewielu miejscach publicznych są już pomieszczenia dla mamy i dziecka, nie mówiąc już o ich stanie gdy się takie w ogóle znajdzie... ale to polska nasza... szkoda.
Niestety przeziębiłam się dość mocno. Lecze się herbatkami z malinami i cytryną i mlekiem z miodem i czosnkiem :S Ale działa... słabo... od wczoraj pobolewa mnie w klatce piersiowej i się zastanawiam, czy jednak lekarz by się nie przydał. To chyba nie zapalenie płuc, bo kaszlu jakiegos nie mam, ale ten ból jest niefajny.
Poza tym byłam w poniedziałek na USG i wizycie, wg mojego lekarza mały waży , 1,5 kg., jest już obrócony główkowo i generalnie wszystko jest prawidłowo. Dziś znowu idziemy na USG ale tym razem 3D. Wolę mieć zawsze dwie niezależne opinie, zwłaszcza, że ten dzisiejszy lekarz to specjalista od USG więc jemu ufam najbardziej. Mam też nadzieję, że Maciuś pokaże nam swoja buziulkę... :))

ale się rozpisałam :)
pozdrawiam Was i czytam na bierząco :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #120605 przez aska27
oj, Dziewczyny znowu miałam niezłą lekturę do nadrobienia..rozpisałyście się masakrycznie :) ale piszcie.. piszcie :blink:

masuska sprawdziłam sobie ten kalendarz chinski no i wg jednego :chłopiec, wg drugiego dziewczynka :)

Hoborr GRATULUJĘ córeczki!!! :woohoo:

rika, różyczka dzięki za pocieszenie!!! wiem,że moze przesadzam i niepotrzebnie się denerwuję wagą dziecka,ale co mam zrobić skoro ze mnie taki nerwus :blink:

luz_de_luna super,ze z synkiem wszystko dobrze :) to najważniejsze!!! A Ty wypoczywaj i kuruj się!!! Może idz do lekarza,wiesz gdy też byłam przeziębiona.. leczyłam się domowymi sposobami ok 2 tyg potem poszłam do lekarza no i po 2 dniach było o niebo lepiej!

ale dzisiaj cieplutko :) mój Mikołaj fika jak szalony, a te jego ruchy są coraz bardziej "bolesne" :blink:

13 lata 7 miesiąc temu #120688 przez natimp1
hej dziewczyny

generalnie za wiele nie powiem procz tego ze potwierdza sie mała ilosc wód .. powiedział tez ze młody mało przybiera ale jak widziałam jak on mierzy na tym swoim małym monitorku to do końca w to nie wierze.

w poniedziałek ide na usg do szpitala , zbadają tam dokładnie ilość płynów, nerkę itp...

w sumie wyszłam z dołem ze młody mało przybrał, ale jak byłam 1,5 tyg temu to miał normalną wagę . wiec juz nie wiem.. i w sumie bez sensu bo jemu pomiar tłowia wyszedł jakos 29+3 dni, a jak bylam wczesniej to bylo 31 czyli prawidlowo,
\ kurcze wiem ze szałaputnie pisze ale dopiero teraz jak do was pisze to mam prześwity

generalnie już nic nie wiem, najchętniej bym sobie lampkę czerwonego wina strzeliła..

13 lata 7 miesiąc temu #120689 przez natimp1
hej dziewczyny

generalnie za wiele nie powiem procz tego ze potwierdza sie mała ilosc wód .. powiedział tez ze młody mało przybiera ale jak widziałam jak on mierzy na tym swoim małym monitorku to do końca w to nie wierze.

w poniedziałek ide na usg do szpitala , zbadają tam dokładnie ilość płynów, nerkę itp...

w sumie wyszłam z dołem ze młody mało przybrał, ale jak byłam 1,5 tyg temu to miał normalną wagę . wiec juz nie wiem.. i w sumie bez sensu bo jemu pomiar tłowia wyszedł jakos 29+3 dni, a jak bylam wczesniej to bylo 31 czyli prawidlowo,
\ kurcze wiem ze szałaputnie pisze ale dopiero teraz jak do was pisze to mam prześwity

generalnie już nic nie wiem, najchętniej bym sobie lampkę czerwonego wina strzeliła..

13 lata 7 miesiąc temu #120723 przez aska27
natimp1 rozumiem Twój niepokój ..bo ja też ostatnio po wizycie miałam mętlik w głowie(wariactwo)..a dziewczyny mnie tutaj uspokoiły :blink: Jeśli chodzi o to mierzenie i ważenie dziecka to rzeczywiście różnie bywa... w sumie jestem ciekawa co Ci powiedzą na badaniu w szpitalu. Jeśli to Cię troszkę pocieszy to mi ostatnio (w poniedizałek) lekarz powiedział,że wg USG pokazuje 29 tydz.Spkojnie więc... a co z tymi wodami, lepiej sprawdzić. Daj znać jak będizesz po kolejnym badaniu. A tak w ogóle jak się czujesz, wszystko ok?

13 lata 7 miesiąc temu #120752 przez luz_de_luna
Wróciłam z USG i nasz synuś pokazał nam swoją śliczną mordkę :)) Aż sie poryczałam!! Nniezapomniana sprawa! Poza tym potwierdził, że wszystko jest w porządku. Wszystkie narządy prawidłowe no i najważniejsze, młody nie jest obwinięty pępowiną... ufff... :)))

13 lata 7 miesiąc temu #120766 przez aska27
luz_de_luna super! :) mozesz spać spokojnie :blink:

13 lata 7 miesiąc temu #120893 przez Viszka11
hejka

Witam nowa Mammusie;)

Hobborr-
GRATULUJE CORECZKI!!! :lol: :lol:

Mnie wczorja nie bylo....bo jakos spadek formy złapałam i w dzien czasu brak na neta a pod wieczor to juz 20 i ja spalam.

nio ja juz sie nie moge doczekac 1 dziecka na watku!!

a tu prosze jak Mati pisal na Tablicy swojej(troszke mu pomagalam) hehe ale swe imie SAM napisal

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 7 miesiąc temu #121017 przez natimp1
witam w piękny słoneczny dxień
Askaja si czuje ekstra, prócz schizy w glowie którą tez staram sie opanowac ....
czasami pobolewa mnie kręgoslup ale to norma przeciez :)

no nic zobaczymy co w poniedzialek powiedzą i tak prócz leżenia nie mam na to wpływu.

kurcze coś mi alt nawala na pl literki....

dzis na obiadek mam młode ziemniaczki z piersia i buraczkami, normalnie uz bym zjadła

mi lekarz mówił za mlody ma jakos 1650 wie mało według internetu jakos 22oo niby jest norma

p.s kupiłam dziś oilatum soft w aptece-była promocja duźy + mały za 65 zł.

jutro zakupy do szpitala

miłego dzionka

13 lata 7 miesiąc temu #121062 przez masuska
Cześć Kochane moje babeczki:)
Natimp1 uszy do góry. Osobiście zwalam winę na sprzęt. Zobaczymy co będzie w poniedziałek, 3mam kciuki.

Luz_de_luna
cieszę się że wszystko dobrze:) Też uwielbiam USG:) Jak nie raz mówiłam to mogłabym mieć w domu takie urządzenie i bym sobie cały czas oglądała jak ten syn mój kochany wariuje w brzuchu.

Dziś nie dał mi spać. Budziłam się co jakiś czas i albo siku albo kopniaki, te moje biedne żebra:( Ale też zaczął tak się wyginać, że dotkliwe to coraz bardziej bolesne jest, ale za to Mąż miał wczoraj radoche, tylko patrzył jak podskakuje, a to z jednej, a to z drugiej strony:)

Nati Tanio kupiłaś ten Oilatum, ja mam ten mały, ale wiem że jakiś drogi był, a duży to chyba kosztował sam z 60 zł.
piekarniczyk, potrzebuję instrukcji do sab simplex, bo się niemców nie podpytałam:(
Viszka mogłabyś zaktualizować listę? Bo już wiemy np. że hoborr ma córeczkę, a i przydało by się miejsce do wpisania daty urodzenia i wymiarów. PS. Mati ślicznie pisze:) Świetna sprawa z tablicą:)

13 lata 7 miesiąc temu #121077 przez kaska191919
Hej
Dzień u mnie też słoneczny, ale niestety muszę się uczyć, a tak się nie chce :P
W sobotę mam egzamin z prawa administracyjnego, a w niedzielę z socjologii, uczyć się muszę tylko na pierwszy :lol:

Co do tej niskiej wagi, tak jak któraś już pisała, dzieci różne się rodzą i są zdrowe. Moja siorka ważyła 2600 i było to OK, a inne po 4 i też OK, nie ma co się martwić na zapas :blink:

Ja też chciałam kupić to oilatum, ale już teraz nie wiem sama , na szkole rodzenia położna mówiła że najlepiej kupić wszystko tej samej firmy, i że np . sudokremu raczej n ie bo to nie jest pielęgnacyjny tylko leczniczy i jak dziecku się naprawdę coś będzię działo ze skórą to później nie ma czym leczyć, i myślę czy kosmetyki nivea baby są dobre?????? :unsure:
Ja myślę kupić: szampon (z oliwką taki) , oliwkę, krem na odparzenia, krem na słońce, i waciki, położna mówiła żeby jak najmniej używać, pępka nei przemywać niczym, a oliwki też nie stosować tylko jak jest sucha skóra i to też kroplę a nie centymetrami. Myślicie że tyle starczy?????

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #121086 przez masuska
Podobnie i u nas mówiła, że jak się nic nie dzieje to nie nadużywać:) Ale żeby trzymać się jednej firmy to nie wiem.

Słyszałam też opinię mojej znajomej żeby nie używać Oliatum, bo to jest dla alergików i że można dziecko przyzwyczaić do takiego środka i może chorować, ale wypuściłam to drugim uchem:)

Dziś ja będę siedzieć w domu, bo mam taki przyjemny chłodek. Marzy mi się arbuz z lodówki, ale nie mam :( Jak Honey wróci z pracy to jadę na zakupy po owoce:)

Wyleciało mi z głowy:) Za tydzień będę miała skompletowane wyposażenie do łóżeczka:) Wszystko teściowa już zamówiła, mam tylko pojechać z nią i obejrzeć w razie czego coś zmienić, ale pokierowałam siostrę która pracuje tam gdzie było wsio kompletowane i mniej więcej wiedziała co chcę:) Więc został tylko wózeczek:) Ale to jak Piotrucha będzie na świecie:)

13 lata 7 miesiąc temu #121098 przez różyczka
Hej dziewczyny :)

Jejkuuu taki piękny dzień a ja dopiero sie obudziłam :ohmy: Tzn. rano wstawalam bardzo wczesnie jak codziennie ale tylko dziabnęłam śniadanko i herbatke i posżłam dospać :blink:

luz_de_luna cieszę sie razem z Tobą :) a natimp niech sie nie martwi za bardzo bo to zmarszczek dodaje :blink: żartuje oczywiscie...wiem, ze łatwo sie gada ale każda z nas ma swoje zmartwienia związane z ciąża, zdrowiem dzidzi itd. więc rozumiem co czujesz i wszystkie tu trzymamy kciuki, zeby było dobrze. A im więcej dobrych fuidow tym lepiej :)

Kaska a co studiujesz? :)

No własnie - i co się teraz zaleca stosowac po kąpieli na skórę dziecka? Bo kiedyś to oliwka była obowiązkowo a teraz podobno jakies balsamy.... napiszcie prosze co Wam mówią w SR bo ja oszaleje chyba :silly:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka