- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
Ja tam nie mam żadnych zachcianek specjalnych. Na początku to wcinałam serki wiejskie ze szczypiorkiem i banany. A teraz codziennie jem lody:) Ale mnie w sumie nie skręca na nic.
I ja też mam nadzieję że po ciąży zrzucę trochę tych kilogramów. Nie mogę narzekać teraz bo w sumie to przytyłam tylko 5 kilo a na początku schudłam 4 także jestem tylko kilogram na plusie.
Też jestem ciekawa jak ta nasza MAMUŚKA;) rodziła we śnie! Opowiadaj...
Piernikarczyk zastanawiam się jak to będzie po porodzie jak już nie będą nas dzidziusie kopały w brzuchach. Mi to chyba będzie szkoda.... Także teraz niech kopie ile chce:)
Natimp trzymam kciukasy! Będzie oki:) Napisz jak wrócisz.
Kamilko mam nadzieję że i mój mąż zmieni nastawienie. Ale mi dobry pomysł podsunęłaś. Jutro kupię dzidzi ubranko z napisem: córeczka tatusia - widziałam takie napisy na bodziakach różowych:) Na pewno się ucieszy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Maść na brodawki mam Maltan, ale zastanawia mnie czy warto "hartować" je teraz, przed karmieniem. Daje to coś?
Hoborrku było strone wcześniej, ale skopiowałam:)
hehe, lekko łatwo i przyjemnie. Fakt bólu nie czułam, ale wiłam się na podłodze z bólu i lekarz się na mnie darł że nie może mnie zbadać jak leżę na podłodze i że mam wstać, a ja tylko się darłam:P Ale nie był to koszmar, jakoś nie wybudziłam się zlana potem czy cos, tylko normalnie z uśmiechem na ustach:)
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Mamuśka mi doradzało kika osób żeby hartować przy kąpieli brodawki - nawet gąbką szorstką. Ponoć to pomaga.
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
jesli chodzi o jedzenie to od kiedy jestem w domu to jem bez sensu. zdrowo+ słodycze
ale np jem mimo ze mi się nie chce..
kurcze jeszcze 3.5 h , zwatiuje
masuska -mam juz zweryfikowaą liste wyprawki i do szpitala- musze tylko pokuowac to czego nie dostaną...widzisz rozwijam się
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
No to narazie sie zgadza.
A ja sie zastanawiam czy kupowac laktator wogóle. Przy pierwszej córce używałam tylko w szpitalu i tylko dlatego, ze córka była naświetlana w inkubatorze z powodu żółtaczki, nie musiałam kupowac bo używałam szpitalnego, takiego ręcznego...masakra Zresztą nie wiem czy wtedy już były wogóle te mechniczne.
Potem w domu nigdy nie miałam potrzeby by uzyć laktatora a karmiłam piersią 6-7 m-cy.
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
natimp1 spokojnie nie denerwuj się. Wypij herbatkę, bądź kawkę i zjedz loda:) Albo coś innego dobrego:) No a najlepiej zająć czymś myśli:) Łatwo powiedzieć, za tydzień też będę przeżywać, czy ta moja szyja to jeszcze cokolwiek trzyma:P
A i gratuluję wyprawki:) Zaraz będzie z górki. W sumie zaleta kupowania pod koniec jest taka że czas szybciej mija:)
różyczka No właśnie chodzi mi o ten nawał pokarmu, a i mam wesele pod konie wakacji i bardzo bym chciała chociaż do kościoła się wybrać, więc ściągnięcie pokarmu będzie jak najbardziej na miejscu. Bo wesele w Ostrołęce, a ja z Mazur nadciągam:) Cyca pod kościołem nie wywalę
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
lekarka w Pl mi mowila ze na 80% bedzie dziewczynka,ale zeby sie zabardzo nienastawiac.
A co do tych przepowiedni z brzuszkiem i wygladem to u mnie bylo tak, jak nieznalismy plci dziecka wszyscy mowili nam bedzie chlopczyk,chlopczyk,chlopczyk bo po buzi sie nic niezmieniam i ladnie wygladam ,jak sie okazalo ze jednak dziewczynka to nagle wszyscy ze: tak dziewczynka nie inaczej bo paskudna po buzi sie zrobilam
Co do koldreki dla dzidzi to wydaje sie mi ze przynajmniej u was w PL to napoczatek sie nieprzyda przeciez to lipiec bedzie, pewnie nieziemskie upalymyi wogole,ale wiadomo warto miec Ja mam zakupiona i tez sie zastanawiam czy od poczatku bede uzywac ,mimo tego ze u nas niema takich upalow co w PL to wydaje sie mi ze malenstwu moze byc zbyt cieplo pod koldra. A podusie to chyba gdzies od 6 m-ca mozna?
Co do laktatora to sie zastanawiam czy kupic ,poczekam az malenstwo sie urodzi i zobaczy wtedy czy jest on potrzebny czy tez nie.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Położna mówiła żeby nie ubierać za mocno i nie przykrywać jak będzie gorąco i żeby wietrzyć pomieszczenie. Nie bać się, a i żeby nie patrzeć na rączki, bo to jedna wielka bujda. Jak już to należy sprawdzać kark, jak mokry to wiadomo że za gorąco:) Mówiła że w ciepłe dni to całkowicie wystarczy samo body.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oby Ci służyl jak najlepiej ten laktator
Ten nawał pokarmu po porodzie to ja kojarzę jako pełne mleka piersi przez dzień czy dwa i wtedy przystawiałam poprostu ciągle córcie do cycka i wszystko sie uregulowało.
A ściągać laktatorem musiałam tylko i wyłącznie dlatego, ze gdy leżała w inkubatorku musiałam to mleczko podawać jej przez butelkę co 2 godziny przez całą dobę To była masakra bo leżałyśmy w szpitalu praktycznie 2 tyg. z powodu tej żołtaczki. Prawie wogóle nie sypiałam wtedy, tylko ciągle ściąganie/bo to z pół godziny trwało/, potem stanie przy inkubatorku i karmienie/następne poł godz./i za chwile jakaś zmiana pieluszki, coś tam i apiać od nowa to samo i tak przez cała dobę
Teraz chyba nie kupię go wczesniej, tylko wyślę meża - gdyby był potrzebny.
Narazie ten kalendarz wszystkim się sprawdza
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja mam problem z brodawkami,ale ich nie hartowałam wtedy i teraz też nie będę. na początku używałam nakładek, a później córa ciągnęła tylko z jednej piersi.
Na brodawki i w razie czego do pupci kupiłam bepanten.
a co do kalendarza, to ani za pierwszym razem ,ani teraz mi się nie sprawdza....
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I w tym problem, bo i ja nie wiem. Pewnie chodzi o takie cieplejsze upalne dni. No mówiła o karczku żeby tam sprawdzać czy ciepło czy nie. A i było tez o tym żeby nie ubierać lekko jak jest ciepło, ale wiatr wieje, wtedy coś cienkiego, ale żeby zakryć ciałko.A ciepłe dni to takie gdy 20 stopni czy gdy 30 stopni? Może głupie to pytanie ale ja nie wiem
Właśnie z tym cycem to trochę się krępuję, wiem że to normalne, ale jakoś nie wiem czy się przemogę
Wolałabym oddzielne pomieszczonko i chwila intymności tylko dla mnie i synka. Mnie samą krępuje patrzenie na kobiety karmiące. Może to się zmieni po urodzeniu.
dorotas29 koleżanka mi pokazywała ten zwykły, prosty, śmieszne to taki cuś
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
hoborrgratuluję córci
Masuskau mnie też się zgadza wyszło że dziewczynka, co to za czary
ja laktatora też nie kupuję, w szpitalu mają a jak zobaczę że jest potrzebny to wtedy kupię.
Ja dziś zabrałam się za sprzątanie, wieszałam firanki, starałam się wejść tak żeby było dobrze wieszać, mam nadzieję że nic złego z tego nie będzie
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
- martela89
- Gość
Ja tez sie dziwnie czuje jak ktos karmi przymnie piersia, nigdy niewiem jak sie zachowac, a jeszczze jak z ta osoba rozmawiam to niewiem gdzie oczy wsadzic Ja bede uciekac do osobnego pomieszczenia wczasie karmienia bo po co ma mi sie gapic niezliczona ilosc osob na cycki?Zreszta moj maz tez tak mysli i jak to twierdzi :nikt mu sie niebedzie gapil na jego cycusie[/color]
Czasami nie ma gdzie uciekać
Np. na spacerze w parku jak maluch się rozedrze,nie pozostaje nic innego jak wyciągnąć cycucha przykryć pieluchą i dać maluchowi