BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #117351 przez aska27
Hej Mamuśki! :)
Piszę dopiero teraz bo jestem na wyjeździe..u rodziców :) bez komp i internetu..ale właśnie dorwałam komputer siostry :blink:
Szykujemy się do przeprowadzki, malowanie, nowe podłogi itp... a w wolnej chwili łowimy sobie z meżem rybki :)

W poniedizalek byłam u lekarza.. maluch ma juz 1450g :) Lekarz twierdzi,ze nie jest duzy no i nie jest najmniejszy... jeśli wszystko bojdzie ok,to w ostatczności powinien wazyć ok 3kg zobaczymy :blink:

hoborr gratuluję zakupów :) jak to sie mówi..najtrudniejszy pierwszy krok!! :woohoo:

Rika śliczne zdjecia..słodkie!!! niedługo powtórka z rozrywki :laugh:

Rózyczka możemy sobie podac rękę :) mierząc ostatnio brzyszek miałam 103 cm :) co do kilogramów to ja przytylam troszkę więcej ..równe 10 kg :blink:

Buziaki kochane..odezwę się jak tylko będę mogła, korzystajcie ze słoneczka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 11 miesiąc temu #117448 przez piernikarczyk07
Dzień dobry lipcóweczki! :)

My dziś spaliśmy do 11 :P Normalnie szok ;)

aska27 gratuluję pozytywnej wizyty, nie szkodzi że maluszek jest malutki będziesz miała taką kruszynkę w domciu :)

Dziewczyny czy Wy tak jak ja źle znosicie ten upały :unsure: Normalnie jak dla mnie to masakra...siedzę i mi duszno dopiero wieczorami łapie oddech :dry: Nie wiem jak to będzie w czerwcu jak będzie po 30 pare stopni :huh:

Miłego dnia mamusie :)

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #117562 przez Kamilka24
Hej Mamuśki, niestety ja nie mam miary żeby zmierzyć brzuszek :silly:

Aśka27 cieszę się razem z Tobą, że z maluszkiem wszystko dobrze :lol:
Hobbor uuuu nareszcie choć to chusteczki ale zawsze coś :woohoo:

Ja mam wizytę w sobotę (prywatnie na 12:40) juz nie mogę się doczekać jak zobaczę naszą kruszynkę :kiss:
kolejne ciuszki dla dzidzi przyszły- już nie zamawiam bo mam za dużo, może nawet wszystkiego jej nie założę, ale lepiej więcej niż by miało zabraknąć :blink:
Z rzeczy pielęgnacyjnych to mamy już tak: chusteczki pampers sensitive- 6 paczek, 2 puderki do pupki Johnson & Johnson, sprey do oczyszczania noska Physiomer Baby, płyn do pępuszka Octenisept, płyn do kąpania Oilatum, po tym nie trzeba używać oliwki :), sudocrem, alantan, 2 buteleczki małe i zakrętki do nich Tommee Tippee, podgrzewacz do butelek Tommee Tippee, sterylizator Avent, nie wiem co jeszcze dokupić... aha na pewno kupię laktator ale ręczny też firmy Tommee Tippee :silly:

A to My dzisiaj :kiss:

Jaka jestem gruba... ale to dla Amelki :lol: :kiss:
Załączniki:

13 lata 11 miesiąc temu #117614 przez Green
kamilka nieprzesadzaj wcale gruba niejestes , fajnie wygladasz brzusio tez fajniutki.
[/color]

13 lata 11 miesiąc temu #117668 przez Rika
Ja w tym miesiącu jadę robić zakupy do szpitala i dla małej. Muszę kupić pampersy na początek kupię małą paczkę rozmiar 2, podpaski, ręczniki papierowe, pastę do zębów, mydło i to wszystko. Resztę rzeczy mam :) bo kupuje się je na bieżąco (chusteczki, podkłady)

No jak dobrze pójdzie to po 26 maja pojadę na Mazury na 2 tygodnie :)

Jutro mam maturę z geografii PIĄTEK 13 :/ trzymajcie kciuki :)

13 lata 11 miesiąc temu #117737 przez hoborr
cześć Dziewczynki:)

Riko dzięki za sugestie - dotyczące tych pieluszek:) ALe ja oczywiście rozpakowałam i zapach mi się strasznie podoba - kojarzy mi się z małym słodziutkim bobaskiem:) Mam nadzieję że dzidzi też spasuje. A następnym razem może kupię inne! Najwyżej tymi sama się będę wycierać :) A widze teraz że Kamilka tez je kupiła:)
Trzymam gorąco kciuki za jutro! 13 to mój szczęśliwy dzień (rocznica ślubu) także tobie też przyniesie szczęście:) A piątek to dobrego początek...:)

Kamilka Ty to laska jesteś jak się patrzy! Z brzuszkiem super wyglądasz:)

Byłam u lekarza i dostałam skierowanie na USG! We wtorek o 12:30. Jestem taka ciekawa ile waży i czy wszystko ok :kiss: Nie mówiąc o płci!

No i teraz was wszystkie zaskoczę! KUPIŁAM TRZY SŁODZIUTKIE UBRANECZKA BODY! Cały dzień się nimi zachwycam! Wszyscy już oglądali! Zaczęłam się rozkręcać z tymi zakupami:)hehe

13 lata 11 miesiąc temu #117769 przez różyczka
Kamilka niezla lasencja z Ciebie :)i gruba to Ty w uszach chyba jesteś :blink:

Hoborr moje gratulacje :side: Ja dziś spędzilam pół dnia w ogromnej hurtowni z art. dziecięcymi i .... nadal nie kupilam NIC. Ale za to wiem, ze w tym miejscu moge kupić wszystko od wózka, lożeczka,pościele, po ubranka, butelki, kosmetyki, pieluchy, majtki poporodowe, proszki do prania itd. Zabrałam tam męża i postanowilismy, że jak poczujemy się gotowi/czyt. uzbieramy kasę :blink:/ to pojedziemy i kupimy tam wszystko od razu i już :)

tak więc nadal nie mam nic ale jakby co to wiem co i gdzie kupić :)
Aska superr, ze sie odezwalas w końcu i, że wsio ok :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 11 miesiąc temu #117791 przez hoborr
Hej

Rózyczko! Najtrudniej kupić pierwszą rzecz. Jak juz kupiłam te chusteczki to się napatrzyć na nie nie mogłam a potem udraneczka! Choć namówiła "zmusiła" mnie koleżanka jestem prze zadowolona! Ale fajnie mieć taką hurtownie! U mnie to można pomarzyć!

Ja to straszny wariat jestem!
Pół nocy śniłam o tych ubrankach co je wczoraj w sklepie oglądałam, a przez drugie pół śnił mi się mój mąż, którego próbowałam zmusić do przytulanka:)
No teraz juz poszedł do pracy to ja idę spać!

13 lata 11 miesiąc temu #117792 przez kaska191919
hej :)
ja już wstaąłm na 9 mam do lekarza, mam nadzieję że wszystko OK będzie.
Kamilka nie jesteś gruba, ja prztyłam 12 kg, ale na razie się nie martwię z tego powodu bo już czas bycia ,,grubą" nie długo się skończy :lol: tylko 2 miesiące .
Hoborr ja też kupiłam te chusteczki pampers sensitiv i ja to dopiero mogłam przesadzić bo kupiłam tych sześciopaków 6 :ohmy: mam nadzieję że dzidzia też je polubi bo inaczej to oddam lub odsprzedam znajomej ona rodzi w czerwcu.
Rita mi 13-ty też się na razie kojarzy dobrze, bo po półrocznych staraniach o dzidzię ostatni okres miałam 13 października :)

13 lata 11 miesiąc temu #117802 przez różyczka
Hej hej
Ale paskudna pogoda dzisiaj :S Pada i szaroburo na dworze...

Rika trzymam kciuki :side:

Hoborr pewnie masz rację i dlatego własnie zamówiliśmy komodę dla dzidzi :lol:
Mi sie całą noc śniły różne rzeczy a najbardziej wózki bo nie mogę sie zdecydowac między dwoma i czytałam opinie w necie wczoraj przed samym zaśnięciem.

Kaska daj jakies znaki po wizycie :side:

13 lata 11 miesiąc temu #117820 przez masuska
Cześć Dziewczyny, nie było mnie troszkę, wczorajszy dzień jakoś mnie zmęczył a wieczorem szkoła rodzenia:) Było o cycu no i postanowiłam dokupić jeszcze Bepanthen, nie dość że do pupki, to jeszcze jak brodawka popęka to można smarować:) A ile próbek dostałam:)

Kamilka świetnie wyglądasz, a ujrzałam pewien drobny szczegół, a mianowicie telefon:) Miodzio:)
Hoborrku super że ruszyłaś z zakupami, bo później może być ciężko z wydaniem tak dużej kasy na raz. Też mi Mąż się śnił i w wiadomym celu. Dostaliśmy teraz pozwolenie, a on się boi:( W niedzielę go dorwę!
Rika 3mam kciuki.

Przeanalizowałam sobie zakup laktatora i myślę że prędzej czy później się przyda, oraz pojemniki na mleko i do mrożenia. Jakoś wizja dawania cyca w miejscu publicznym mnie odraża, a jak będę spacerować do siostry to pewno z raz na karmienie będę musiała stanąć:( Zbieram się na Tommy Tipee.

Mam listę od położnej:
Dla Mamy:
- Dokumenty - karta ciąży, dowód, ubezpieczenie,
- Wyniki badań - wszystkie z okresu ciąży
- Przybory toaletowe
- Podpaski poporodowe 2 opakowania
- Majtki jednorazowe
- Kapcie, szlafrok, koszula do karmienia.
- Woda mineralna niegazowana
Dla Taty
- Kapcie lub ochraniacze
Dla Noworodka
- pampersy 1 op.
- 3 czapeczki (polecają bez troczków, sznurków)
- 3 koszulki
- 3 kaftaniki
- 3 śpioszki
- 2 pary skarpetek
- 1 op. chusteczek nawilżanych.

No i to ma wystarczyć. Osoba towarzysząca może wziąć, kawę, herbatę i coś do jedzenia.

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #117848 przez masuska
A mam takie pytanie, czy butelki, smoczki itd można myć w zmywarce?

PS: Fajny zestaw znalazłam.
allegro.pl/tommee-tippee-laktator-termoo...taw-i1606658352.html

13 lata 11 miesiąc temu #117883 przez kaska191919
ja już po wizycie, usg nie było znaczy tylko patrzył jak wody płodowe i łożysko, ale dzidzie troszkę widziałam , leży główkowo dalej :) ale wagi nawet nie wiem bo nie mówił :( ale serce zbadał mówił że ok.
Następną wizytę mam na 10 czerwca, i mówił, ze jeszcze dwa miesiące i spotkamy się na porodówce :P badanie moczu wyszło złe i mam dalej brać ospamox i na następną wizytę mam zrobić masę badań: morfologia , badanie ogólne moczu, mocznik, kreatynina a wszystko temu, że chyba mam kamienie w nerkach :dry:

13 lata 11 miesiąc temu #117892 przez różyczka
Biedulka z Ciebie Kaska ale najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze :)

Masuska wiadomo, ze wyprawka kosztuje sporo kasy i jest to spory wydatek jak na 1 raz, ale każdy ma na to inny sposób, Ty zbierałaś po trosze rzeczy a ja kasę więc wychodzi na jedno :blink:
Mam pytanko odnosnie Twojej listy: czy zamiast koszulek i kaftaników nie lepiej body? Tak pisza wszystkie mamy a ja w koncu nie wiem co kupić :S

13 lata 11 miesiąc temu #117896 przez różyczka
Apropo zmywarki to tez sie nad tym zastanawiałam, czy mozna myć butelki i wydawało mi sie, ze one się tam super wyparzą ale kumpelka/mama rocznego bobasa/ uświadomila mi, że niekoniecznie wszystko dobrze się wypłucze w zmywarce(w sensie chemikalia, brudy z naczyń)):dry: no i teraz już sama nie wiem co myśleć...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka