- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

Ale z drugiej strony wczoraj byłysmy z córą w takiej hurtowni dziecięcej i jak zobaczyłam mebelki to zwariowałam dosłownie! Śliczne łóżeczka, komody, przewijaki o innych drobnych akcesoriach już nie wspomnę

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Wybieramy się z Mężem jutro do takiego fajnego dziecięcego żeby zorientować się co, ile i kiedy trzeba będzie kupić, a póki co to ja na allegro siedzę i wyszukuję ciekawych pierdółek:) Kupiłam już moskitierę na wózek, nikt teraz nie licytuje i mam za grosze:) A widziałam super wyprawki do szpitala z rękawiczkami niedrapkami, takie śliczne kolorki były do wyboru i nie drogi:)
- iwanek1
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Zdjęcia chyba nie wkleje bo najwyrażniejsze jest z samą główką,mój gin tego usg nie ma najlepszego

To moje pierwsze dziecko i czasem nie wszystko wiem,ale chyba mi odpowiecie na to,czy kącik dla maluszka najlepiej urządzic w sypialni,miec wszystko pod ręka?Jest tyle rzeczy,komody,przewijaki itp.nie wspomnę o bujakach,wszystko mi się podoba,ale gdzie ja to pomieszcze

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do tego miejsca dla maluszka, to My szykujemy oddzielny pokoik, mamy małe pomieszczonko i tam się wszystko ładnie zmieści razem z bujanym fotelem, rzeczywistość pewnie pokaże czy to dobre rozwiązanie.
- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/
Ja dostałam od koleżanki spis rzeczy, które trzeba mieć w szpitalu dla dziecka:
* paczka pieluszek jednorazowych, chusteczki jednorazowe do pupy, krem do pupy
* kilka pieluszek tetrowych
* trzy cienkie bawełniane kaftaniki lub body rozpinane na całej długości i trzy pary śpioszków (lub zamiast poprzedniego – trzy pajacyki)
* dwie bawełniane czapeczki (zwróć uwagę na szycia; szwy nie powinny uciskać delikatnej główki dziecka)
* dwie pary skarpetek, niedrapki
rożek lub kocyk
* ręcznik, łagodne mydełko np. Bambino
Myślę, że powinno wystarczyć, a jak nie to na początek będzie w porządku, a potem najwyżej tata dowiezie;)
Ja też się ciągle denerwuję, że coś z dzieckiem nie tak. jeszcze nie czuję ruchów (i tak poczuję pewnie później, bo mam nadwagę i tłuszczyk na brzuchu), a mdłości już prawie ustały... Najchętniej chodziłabym ciągle na usg, żeby upewnić się, że wszystko jest w porządku;)
Śliczne macie te śpioszki! ja też już kupiłam kilka, głównie niebieskich...
- basba
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości

www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...-dla-dzidziusia.html
Tak jak tam napisałam Antoś spał bodajże przez 8 miesięcy z nami a potem łóżeczko wstawiliśmy do jego pokoju. Długo nie trwało spanie w jego łóżeczku bo jak miał nieco ponad rok łóżeczko połamał no i przenieśliśmy go już do łóżka "dorosłego" (z zabezpieczeniem boku żeby nie wypadł

Co do wyposażenia pokoju u nas w sypialni jak Synek był malusieńki u nas stało tylko łóżeczko (miało szufladę więc tam najpotrzebniejsze rzeczy miałam pod ręką). Przewijak był mi zbędny (był w łazience, zeby po kąpieli go położyć wytrzeć i ubrać), bo przewijaliśmy go u nas na łóżku. A reszta ciuszków była obok u niego w pokoju

Zapomniałam dodać... w pokoju znalazł się jeszcze wygodny fotel - niezbędny w czasie nocnego karmienia

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

Dziewczyny ja jeszcze nic nie kupuję bo bardzo się boję i ten strach mnie cały czas powstrzymuję. Ale jak dziś przeczytałam Wasze posty to od razu pobiegłam z miarą do sypialni pomierzyć jak by tu poprzestawiać meble żeby wszystko sensownie umeblować no i żeby urządzis kącić dla bejbisia. Nie mamy niesety możliwości póki co żeby zrobić dziecku osobny pokoik więc będzie mieszkać z nami ale bardzo sie martwię, że zrobi się tam bardzo ciasno.
I tak sie zastanawiam czy 1 komoda starczy na rzeczy maluszka? Powiedzmy, że taka standartowa - 3 głębsze szuflady? Jak myślicie dziewczyny?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ja właśnie wróciłam od rodzinnego powiedziałam że kończy mi się zwolnienie od gina i że wizyta 20 dopiero i dostałam zwolnionko do 20

zadzwoniłam do pracy że dalej będę na zwolnieniu i mówili żeby przyjść bo sprawy peronalna ma do mnie , miałam iść do nich 20 bo wtedy mam dostać zaświadcznie o ciąży , ale odważyłam się i poszłam dziś, pogadałm z personalna pogratulowała mi , mówiła właśnie że wydłużyli okres czasu na którym mogę być na zwolnieniu do 270 dni o ile dobrze pamiętam i pytała czy wróce do pracy czy nie ja mówi że 20 mam badania to będę wiedzieć , i ona mówi że im na rękę jak ja jestem na zwolnieniu bo trzeba w pracy dźwigać(pracuje w supermarkecie) i że mogło by się coś stać. mówiła że muszę dostarczyć papier ze szpitala i akt urodzenia dziecka , i wychodząc przyszła dyrektorka i mówi że chyba pani słyszała że jestem w ciąży, a ona że gratuluje i że młoda mężatka i mama że taka kolej rzeczy i żeby iść opiekować się swoim maleństwem, więc spoko nie sądziłam że tak miło podejdą do tego, ufffff
i jeszcze nawet dostałam podwyżke, heheheheeheheheheheh

- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Xela
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-