BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

14 lata 3 miesiąc temu #53674 przez różyczka
Przeprowadzka? A jeszcze w ciąży planujecie? Bo my planujemy remont na wiosnę, żeby jakoś się na przyjście dzidzi przygotować i tak szczerze ....to troche mnie to przeraża :S
Ale z drugiej strony wczoraj byłysmy z córą w takiej hurtowni dziecięcej i jak zobaczyłam mebelki to zwariowałam dosłownie! Śliczne łóżeczka, komody, przewijaki o innych drobnych akcesoriach już nie wspomnę ;) np. przecudne czapeczki, rękawiczki niedrapki :) no cudeńka poprostu. Więc muszę poprzestawiać tak w naszej sypialni żeby to wszystko się jakoś pomieściło ;)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 3 miesiąc temu #53677 przez masuska
Przeprowadzka mam nadzieję że będzie przed porodem. Mamy dom, ale praktycznie wszystko tam trzeba zrobić, ale jak się sprężymy to będzie super:) Dlatego nie mówię o remoncie, tylko o przeprowadzce, bo wiem że Honey zrobi wszystko żeby jak najszybciej zamieszkać wreszcie u siebie.

Wybieramy się z Mężem jutro do takiego fajnego dziecięcego żeby zorientować się co, ile i kiedy trzeba będzie kupić, a póki co to ja na allegro siedzę i wyszukuję ciekawych pierdółek:) Kupiłam już moskitierę na wózek, nikt teraz nie licytuje i mam za grosze:) A widziałam super wyprawki do szpitala z rękawiczkami niedrapkami, takie śliczne kolorki były do wyboru i nie drogi:)

14 lata 3 miesiąc temu #53725 przez iwanek1
Też staram się nie wychodzic w taką pogode,z kina dziś zrezygnowałam,troszkę boje sie grypy.........
Zdjęcia chyba nie wkleje bo najwyrażniejsze jest z samą główką,mój gin tego usg nie ma najlepszego :) ,a z moim tłuszczykiem też musi byc dokładne,mówił,ze na następnej wizycie będzie lepiej widac :) Termin rzeczywiście nam się zmienił na 23.06,ale ja juz nie zwracam uwagi,na każdej wizycie jest inny,zależy jak zmierzy maluszka.
To moje pierwsze dziecko i czasem nie wszystko wiem,ale chyba mi odpowiecie na to,czy kącik dla maluszka najlepiej urządzic w sypialni,miec wszystko pod ręka?Jest tyle rzeczy,komody,przewijaki itp.nie wspomnę o bujakach,wszystko mi się podoba,ale gdzie ja to pomieszcze :)

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #53728 przez masuska
No to ładnie z tym terminem:) u mnie praktycznie nieruchomy.
Co do tego miejsca dla maluszka, to My szykujemy oddzielny pokoik, mamy małe pomieszczonko i tam się wszystko ładnie zmieści razem z bujanym fotelem, rzeczywistość pewnie pokaże czy to dobre rozwiązanie.

14 lata 3 miesiąc temu #53734 przez Green
A ja sie pochwale bo wlasnie kupilam malenstwu ciuszki do szpitala :lol: sliniaczek wydaje mi sie zbedny , ale byl w komplecie .
[/color][/size][/i]
Załączniki:

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #53736 przez Green
pajacyk
[/color][/size][/i]
Załączniki:

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #53738 przez Green
body
[/color][/size][/i]
Załączniki:

14 lata 3 miesiąc temu #53741 przez masuska
Sweeeciaszne:) Ja oglądam taki zestaw, ale myślę o kupieniu tak za 2-3 tygodnie. Albo jutro w dziecięcym:P

14 lata 3 miesiąc temu #53754 przez Green
Ja sie zastanawiam wogole ile bedzie potrzebnych ciuszkow do szpitala dla malenstwa? :unsure:
[/color][/i]

14 lata 3 miesiąc temu #53788 przez Oposek
Hej Dziewczyny:)

Ja dostałam od koleżanki spis rzeczy, które trzeba mieć w szpitalu dla dziecka:

* paczka pieluszek jednorazowych, chusteczki jednorazowe do pupy, krem do pupy
* kilka pieluszek tetrowych
* trzy cienkie bawełniane kaftaniki lub body rozpinane na całej długości i trzy pary śpioszków (lub zamiast poprzedniego – trzy pajacyki)
* dwie bawełniane czapeczki (zwróć uwagę na szycia; szwy nie powinny uciskać delikatnej główki dziecka)
* dwie pary skarpetek, niedrapki
rożek lub kocyk
* ręcznik, łagodne mydełko np. Bambino

Myślę, że powinno wystarczyć, a jak nie to na początek będzie w porządku, a potem najwyżej tata dowiezie;)

Ja też się ciągle denerwuję, że coś z dzieckiem nie tak. jeszcze nie czuję ruchów (i tak poczuję pewnie później, bo mam nadwagę i tłuszczyk na brzuchu), a mdłości już prawie ustały... Najchętniej chodziłabym ciągle na usg, żeby upewnić się, że wszystko jest w porządku;)

Śliczne macie te śpioszki! ja też już kupiłam kilka, głównie niebieskich...

14 lata 3 miesiąc temu - 14 lata 3 miesiąc temu #53796 przez basba
Cześć dziewczyny. Skoro został juz poruszony temat pokoiku wklejam odnośnik do tematu :)
www.zapytajpolozna.pl/forum/ciaza-forum/...-dla-dzidziusia.html
Tak jak tam napisałam Antoś spał bodajże przez 8 miesięcy z nami a potem łóżeczko wstawiliśmy do jego pokoju. Długo nie trwało spanie w jego łóżeczku bo jak miał nieco ponad rok łóżeczko połamał no i przenieśliśmy go już do łóżka "dorosłego" (z zabezpieczeniem boku żeby nie wypadł :) ) Teraz pokoik chcemy zostawić dla maluszka a starszego przenieść obok (chcemy to zrobić w maju żeby się przyzwyczaił). Tak więc teraz szukam jakiś ciekawych pomysłów na mebelki.
Co do wyposażenia pokoju u nas w sypialni jak Synek był malusieńki u nas stało tylko łóżeczko (miało szufladę więc tam najpotrzebniejsze rzeczy miałam pod ręką). Przewijak był mi zbędny (był w łazience, zeby po kąpieli go położyć wytrzeć i ubrać), bo przewijaliśmy go u nas na łóżku. A reszta ciuszków była obok u niego w pokoju :)
Zapomniałam dodać... w pokoju znalazł się jeszcze wygodny fotel - niezbędny w czasie nocnego karmienia :blink:

14 lata 3 miesiąc temu #53800 przez różyczka
Green, masuska - cudne te ubranka, przesłodkie :laugh:
Dziewczyny ja jeszcze nic nie kupuję bo bardzo się boję i ten strach mnie cały czas powstrzymuję. Ale jak dziś przeczytałam Wasze posty to od razu pobiegłam z miarą do sypialni pomierzyć jak by tu poprzestawiać meble żeby wszystko sensownie umeblować no i żeby urządzis kącić dla bejbisia. Nie mamy niesety możliwości póki co żeby zrobić dziecku osobny pokoik więc będzie mieszkać z nami ale bardzo sie martwię, że zrobi się tam bardzo ciasno.
I tak sie zastanawiam czy 1 komoda starczy na rzeczy maluszka? Powiedzmy, że taka standartowa - 3 głębsze szuflady? Jak myślicie dziewczyny?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

14 lata 3 miesiąc temu #53813 przez kaska191919
hej:D

ja właśnie wróciłam od rodzinnego powiedziałam że kończy mi się zwolnienie od gina i że wizyta 20 dopiero i dostałam zwolnionko do 20 :cheer:
zadzwoniłam do pracy że dalej będę na zwolnieniu i mówili żeby przyjść bo sprawy peronalna ma do mnie , miałam iść do nich 20 bo wtedy mam dostać zaświadcznie o ciąży , ale odważyłam się i poszłam dziś, pogadałm z personalna pogratulowała mi , mówiła właśnie że wydłużyli okres czasu na którym mogę być na zwolnieniu do 270 dni o ile dobrze pamiętam i pytała czy wróce do pracy czy nie ja mówi że 20 mam badania to będę wiedzieć , i ona mówi że im na rękę jak ja jestem na zwolnieniu bo trzeba w pracy dźwigać(pracuje w supermarkecie) i że mogło by się coś stać. mówiła że muszę dostarczyć papier ze szpitala i akt urodzenia dziecka , i wychodząc przyszła dyrektorka i mówi że chyba pani słyszała że jestem w ciąży, a ona że gratuluje i że młoda mężatka i mama że taka kolej rzeczy i żeby iść opiekować się swoim maleństwem, więc spoko nie sądziłam że tak miło podejdą do tego, ufffff

i jeszcze nawet dostałam podwyżke, heheheheeheheheheheh :P :P :P

14 lata 3 miesiąc temu #53814 przez kaska191919
jutro idę na badania wr, mocz glukoza i morfologia i 20 do ginekologa mam nadzieję że wkońcu kartę mi założy! ciekawie czy da zwolnienie i wogle bo ciężko się z nim dogadać....

14 lata 3 miesiąc temu #53820 przez Xela
kaska191919 to super!!!! i jeszcze podwyżka!!! Gratuluję :)

Szczęściara :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka